Anne olarak kızım beni çok üzmeye başladı..

Şaşırdım şu an
Ben senin kız cadaloz, oğlun melek diye hayal etmiştim.
O da mı ergen oldu yahu

Sanki benim kızımdan bahsediyorsunuz.Aynı durumdayız ve ne yapacagimi bilmiyorum,bazen çaresiz kalıyorum.Allah hem bizlerin hemde yavrularımızın yardımcısı olsun.Zor bir süreç umarım uzun surmez

Benim oğlumda 7.sınıfa gidiyor bu saatte bile ödev kavgası devam ediyor kesinlikle ne okula gitmeyi seviyor ne de ödev yapmayı dersleri kötü değil ama sorumsuz bir çocuk aklı fikri telefonunda hep oyun oynasın istiyor bu sene şefkatli davranmama rağmen çok agresif ve hırçın bir tavrı var Bu yıl çocuk bambaşka bir dünyaya geçiş yaptı ergenlik diyorum sabrediyorum ama gerçekten çok zor kızım da var ama hiç bukadar yapmamıştı...Ben zaten artık kesin karar verdim ki ergen olmadık biz

Iyi akşamlar. Çocukların sendromlarının bitmediğinin kanıtı sanirim. Cevremde bu yaş cocukların geneli aynı. Ebeveyn her zamanki gibi sabreden güzellikle çözmeye çalışan taraf olmalı. Zıtlaşmak çözüm olmuyor. Bu dönemler de geçecek elbet. En güzel ve sabırlı sekilde geçsin insallah.

Sizin anlatımınıza ve empati gücünüze hayranım. Annenizde kendimi gördüm. Iki bucuk yaşındaki kizima elimde olmadan bazen boyle oluyorum. Kendimi bildim bileli böyleyim. Bu huyumu nasıl degistirebilirim hicbir fikrim yok. Dediginiz gibi cok seviyorum ama cigirtkan bir tarafim da var.

Kızlar ben çalışıyorken gayet iyiydi bu tavırlar bu sene çıktı ...özür dilemek için yanıma gelince anne sende ne var diyor ,ne yapıyorsun bana duramıyorum yanına gelmeden,oysa sadece susuyorum konuşma dilim budur beklerim benim dırdırım var mı var evet ama şöyle bu konuyu dediklerini unutturmam yine aynı oluruz dikkat et aramız bozulmasın der dururum kabul ediyorum...

Arkadaşları ona heves edermiş gelip kendi anlatır hayvanlar aldık ona kuş balık,köye gideriz her cuma kedisi tavukları ..kendisine ait ağaç evi var öyle özgürlüğüne düşkün kısıtlamak değil amacım azıcık sorumluluk diyorum,okulda öğretmenleri derslerinden şikayetçi olmuyor çok konuşuyor hiç susuyor diyorlar inanın kızmıyorum bende aynıydım bir şekilde sabretmeye devam etmeliyim biliyorum..

Diyebilecegim tek şey, inatlasmayin, bu zamanları en hasarsız şekilde geçirmeye calisin.
Aman diyim ergenlik benim en korktuğum dönem.
Gerekirse nasıl davranmanız gerektiğine dair pedagogdan yardim alin.
Allah kolaylıklar versin.

Şaşırdım şu an
Ben senin kız cadaloz, oğlun melek diye hayal etmiştim.
O da mı ergen oldu yahu
Valla kuzum oglum melekti son bir aya kadar
Bir aydir ev tam anlamiyla timarhaneye dondu , bir ergenlige girdi ki sorma
Bugun bana kapat ceneni dedi ingilizce argo olarak , ben anlamadim , bi baktim esim birden cabuk ozur dile annenden dedi
Dedim noluyor be
Sonra ozur diledi , zaten hep sonunda anlayip uzuluyor ama hakim olamiyor kendisine
Elimizden geldigince anlayisla yaklasiyoruz ama feci durumdayiz

Bu yaşlarda çok söyledikçe ters tepki yapıyor. Onun yapmadığı şeyleri siz de yapmayın. Odası dağınık ise öyle kalsın. bu süreçte küslük ya da imada bulunmayın, normal iletişimi sürdürün. Bir süre sonra daha huzurlu olacaktır. Ders konusunu konuşmaya biraz ilşkiyi düzelttikten sonra başlayın

cok iyi anliyorum sizi, ayni yaslarda bir kizim var benim de, Allah bagislasin hepsini..saglikla akillica buyutmek nasip olsun..
ben, siz ne verdiyseniz cocuk o oldu sozune katilmiyorum, neticede bir anne baba, 2 ya da daha fazla cocuk yetistiriyor fakat hepsi birbirinden farkli karakterde birer yetiskine donusuyor.
o sebeple ben; anne olarak 6 yasinda cocuga hicbir sorumluluk vermediniz, 11 yasinda da hic bir isini yapmaz, diyemiyorum . o yasta oz bakimini yapamiyordu ama su anda gayet guzel yapabilir ve kendini rahatsiz hissedebilir.. 11 yasina gelince is yapmamasi neden annelerin sucu oluyor ?

birincisi bu cag; ozellikle egitim sistemi, bizi ve cocuklarimizi oyle tuhaf bir hale getirdi ki, 2000 li yillarda dogan cocuklara ana babalari pof dese psikolojisi bozulur ilan edildi... kucuk birer prens prensescik olmalari yonunde itildik hep.. tamam belki 90'larda cocuk olanlar yani bizler de cok iyi sartlarda yetismedik fakat bu donemin cocuklari gibi simarik olmadik hic bir zaman, sorumluluklarimizi kendimiz bildik, ben ogretmen cocuguyum, bir gunden bir gune annem babam bana, odevini yap yahut kitabini cantana koydun mu demedi...

fakat simdi: cocugum 3.sinifa giden kocaman bir cocukken, ders kitabinin ikincisini cantasina 3 gun koymadigi icin , okuldan beni ariyorlardi? pardon da ders benim degil, kitap benim degil, dersi oturup dinleyen ben degilim , ama kitabi cantasina koymasi gereken neden ben oluyorum ??
ingilizce ogretmeni bir proje veriyor, veli toplantisinda bize anlatiyor odevin detaylarini ,
hocam cocuklarin haberi yok diyoruz, " ben size anlatiyorum diyor " e odev de bana veriliyor :). haliyle 6 -7 . sinifa gecince de cocuk bu konforun devamini bekliyor haliyle..

1.-2.-3. siniflarda karne gunu oluyor, bebelerden once anneler sinifa dolusuyor. biz karnemizi siradan bir gun gibi gidip alir eve getirirdik. en bssit bir karne gunu bile veli solenine donusmus vaziyette gunumuzde.. halbuki bence,velilere ne :)

ben son bir iki senedir y.disindayim ,tipki bizim cocuklugumuzdaki gibi disiplinli, kendi isini kendi yapabilen cocuklar yetistiriyorlar masallah, birileri bizim cocuklarimizin neslini , aman cocuklarin psikolojisi diye diye kurban etti simdi toparlamaya calisalim bakalim..

allah yardimcimiz olsun ...

Amin inşallah...

Kimileri der ki çocuklar oterite sever kimileri derki oterite çocuğu boğar ince çizgi var var da biz doktora yapmış psikologlar değiliz ki üstelik kötü çocukluklar geçirmişiz çoğumuz bizde insanız bazen sabrın dibini sıyırıyorlar duymayayım görmeyeyim tepki vermeyeyim diyorum kapatıyorlar odalarına kendilerini aç susuz ödev var onlar ne olacak??bağırıyorum kötü anneyim bağırmıyorum altan alıyorum iyice tepeme çıkıyorlar ayy içimi döktüm bizi uzman psikatrisler yatılı kabul ederse o paklar yoksa şahsen ben gidiciyim:))

Biz hiç ergenlik filan bilmedik oturup ders gösteren de yoktu. İlçede bir kütüphane vardı okul çıkışı giderdim ödevimi bitirir gelirdim. Ergenliğe girme hakkımız bile yoktu yalnız o yaşlarda anneme çok gıcık olurdum inanılmaz öfke besliyordum. Şu an bana bulaşık yıkatmayan annem o yaşlarda bulaşık durulamamı filan istiyordu heralde öğrenelim diye bunu yaptırmak isterdi ve ben nefret ederdim. Uyuma numarası yaptıysam yırttım yoksa el mahkum. Ağzımı açıp bir şey diyemezdim. Liseye başlayınca vazgeçti huyundan

11 yasinda odami toplayip sofrayi kaldirip camasrlarimi katliyomuydum diye dusundum bi an. fazla mi gidiyorsunuz ustune? hersey gort dortluk olmak zorunda degil.

11 yaşında yapmıyordum

40 yaşındayım hala yapmıyorum

25 yaşına kadar annemle yaşadım ne yemek yaptım ne temizlik

Üniversiteye gittiğim dönemde de toplamadım o yatağı hala da toplamıyorum

Kirliyi sepete atarım Canım isterse bulaşığı yıkar istemezse yarına bırakırım

Hayatımızda öncelikler vardır temizlik derleme toplama orta okulda öncelik olmamalı

Dersleri ile ilgilenmeli tabii ama o notların kaç olduğu değil de sebebi önemli

Verdiği cevaptan sebebini bildiğini düşündüm

Bence sakince konuşun

Bırakın odasını vs kendi sorumluluğu dağınıksa dağınık

oğlum 9 yaşında daha öncesinde de şimdi de benim mottom bir şey sorduğunda cevabım nereye attıysan ordadır

Arasın bulsun mesela geçen defterim yok vs dedi okuldadır dedik yok vs dedi okuldaymış sorumluluk onun

Siz derslerine katkıda bulunuyor musunuz? Kendi kendine mi çalışıyor?
Derslere katkım sadece kontrol aşamasında şuan oda bazen ettiriyor bazen kabul etmiyor ben okulda öğretmenle kontrol ederim diyor gitmiyorum üstüne sıkılmasın...Ama ingilizcem iyidir kendi geliyor yardım istiyor...bu kadar...Ben bazen istemediğinde benim kapasitem yetmiyor anne diyor mecbur yanında oluyorum bu sefer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…