Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Benim de bebeğim iki aylık yatamıyorum yardımcı olursanız sevinirim bende kötüyüm bazı zamanlar kötü şeyler yapmayayım diye kendimi çok telkinledim ama atlatamiyorum kendimi bir boslukta hissediyorum sırtım yaniyor içimi bir titreme kaplıyor sesi gelsin istemiyorum çoğu zaman beşik sallamak midemi bulandırıyor ne yapmam lazım ilaçsız bir çare lütfen eski neşem enerjim geri gelsin

Bazı şeyler tek başına atlatılmaz bunları sizü gerçekten anlayacak aile bireyleriyle paylaşın utanmayın
Hasta olmak utanılacak birşey değil hayattaki ilk tecrübelerimiz bazen istediğimiz gibi ilerlemiyor ortada küçük bir bebek var ailenizü toplayın bu süreçte destek beklediğinizü işetin sonrasında tedavi olun açıl havada bol yürüyüş yapın kendinize zaman ayırın her kadın güçlüdür yapabilirsin

İnanki benzerini yaşadım,gece uzandigimda yine ağlayacak,uyanacak diye huzursuz ve korkuyordum adeta.Saçlarimi taramaya vakit bulamıyordum.Normal süreçler bunlar ama inanki hepsi geçiyor.Yavrunu öyle bağrına basacaksın ki şuan ki ruh halin asla olmayacak,hayatta en kıymetlin olacak.Lohusasin yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsun.Geçecek hepsi, büyüdükçe daha rahat ediyorsun ve daha keyifli oluyor herşey.İstedigin gibi bakımını yapıp,kendine de zamanı bolca ayiracaksin.Yine yazmak sormak istediğin birşey olursa herzaman başım üstüne..

Yargılamak kimsenin haddine değil, şu an hamileyim tüp bebek ile hamile kaldım. Sürekli okuyorum, araştırıyorum. Lohusa depresyonundan anne de bu tür düşünceler olabiliyor. O yüzden böyle bir durum olursa diye ( umarım olmaz )kendimi psikolojik olarak hazırlıyorum. Başıma gelmez, en mükemmel anne ben olacağım demiyorum yani.

Yakın arkadaşımın kuzeni 7 yıl sonra hamile kaldı (çok istenen gebelikti) ve doğumdan sonra çocuğunu bir süre kabullenemedi. Pişmanlık yaşadığını anlatıyordu sonradan düzeldi tabi.

Kadın buraya derdini dökmüş, çevresinden birine anlatsaydı linç edilirdi eminim. Yardımcı olmak yerine, imtihan olmadığımız şeyler hakkında atıp tutmak çok kolay değil mi?

Konu sahibi bir uzmandan destek alsanız sizin ve bebeğinizin yararına olur.

Konu çok uzundu hepsini okuyamadım. Bahsettiniz mi bilmiyorum ama size bakıcı lazım + eve de yardımcı
Maddi imkanlarınız hangisini karşılıyorsa.
Kendinize özel zaman yaratmanız lazım.

Konu çok uzundu hepsini okuyamadım. Bahsettiniz mi bilmiyorum ama size bakıcı lazım + eve de yardımcı
Maddi imkanlarınız hangisini karşılıyorsa.
Kendinize özel zaman yaratmanız lazım.
kadında bu maddi imkanların hiçbiri yok

zaten bence sıkıntı da burada, -konuyu en başlarda okumuştum sonra başka açıklama geldiyse benim güncelleyin hanımlar--

şöyle kadının ofisi var. geliri düzenli değil, ofise gelen danışana göre.

"ofisin kirasını ödeyemem çalışmasam", diyor. yani bebeği yapmadan ofisin kirasını kenara bile koymamış.

çalışması için de bakıcı, yardımcı vs. lazım. bu kadın bebek yapmadan önce en az 1 sene geçinecek parayı kenara koymalıydı (ben de kendi işimde çalışıyorum, bebek yapsam evden ben çalışırken bebeğe bakacak birinin parası ilk düşüneceğim şey olur. bizim gibi memur vs. olmayan kadınlar, kendi işini yapan kadınlar bunları düşünmek zorunda. ya da kocan çok çok iyi kazanacak kiranı da ödeyecek bakıcı da tutacak.) birinden biri olmadan bebek yapmak bizim durumumuzda çok zor. ben memur gibi 1 sene işe ara verip geri gelip "nerede kalmıştık" diyemem mesela.

ben kendisine sordum konunun başında yani "kendi işi olan kadınlar hep böyle önceden düşünüyor, arkdaşlarım hep öyle yaptı, bunları hiç düşünmediniz mi" diye, "bebekle çalışırım" diye düşünmüş. bebek ne kadar zor olabilir ki 2-3 hafta zorlanırım annemle kalırım ama sonra alışırım ve eski hayatıma geçerim diye düşünmüş.
olay buradan kopmuş.

bebekle eski hayata dönmek zaten çok zor, bebek kolay bir bebek bile olsa anne genç/enerjik/sabırlı/bebek konusunda bilinçli bile olsa, yardım eden bile olsa zor
üstüne bebek kolikse, uyumuyorsa, zor bebekse daha da zor, anne bebeğin ne olduğunu tartmadan anne olup şaşkınlık ve pişmanlık içine düşerse iyice zor
hele maddi imkan yoksa bir kat daha zor.

Ben kedi sahiplendim bir hafta dayanabildim ağzı yok dili yok sadece mama su istiyor azıcıkta ilgi. Ama yine de sorumluluk, can. Bebek sahibi olanları düşünemiyorum. Bir canlı sana bağımlı ve tuvalete bile gidemiyorsun. Konu sahibi çok haklı. Umarım bir yolunu bulur Allah yardımcısı olsun

Benim tavsiyem, bu ve buna benzer durumları yaşayan insanlar, derhal çok iyi bir araştırma yapıp iyi bir psikiyatr a gitmeli ve illaki ilaçsız çözüm aramamalilar. Zaten ilaca gerek yoksa doktor söyler. Bilinçli olduğunuz için sizi kutluyorum, bu aşamadan sonra çocuğa nasıl doğru davranırım ve kendimi nasıl korurum, bunlarin cevabı doktorda. Çok geçmiş olsun. Duygulariniz, koşullarınız her şey değişecek bunu da unutmayın.

Sevgili Anne. Lütfen kendine bu kadar yüklenme. Benim bebeğim de kolikti ve ilk 2.5 ay aşırı zor geçti. Akşamları 4 5 saat susmadan ağlıyordu. Çok sorguladım kendimi, anneme dert yansam senin söylediğin eleştirilerin aynısını işittim. Ama lütfen bu eleştirileri kafanda kurup kendini yorma. Yorumları okudukça tüylerim ürperdi. Gerçekten bu aşamadan geçmeyeni yaşamayanı kimse anlayamaz. Çaresizlik nedir, nasıl başa çıkılır, duygular nasıl yönetilir, emin ol hormonların etkisiyle bu sorulara cevap vermek imkansız. Kapana kısılmış gibi hissediyorsundur. Ama emin ol hepsi geçiyor. Bebeğim 8 aylık oldu, şu an evet çocuk yapmak delilik diyorum ama onun gelişimine şahitlik etmek harika bir şey. Sana sarılıp omzunu kolunu yüzünü yemeye başladığında o zaman anlayacaksın ne ladar güzel bir şey olduğunu. Lütfen destek al. Annen 3 ay destek çıksın. Kendi evine geçsen de sık sık gelsin. Profesyonel destek alıp psikiyatri veya psikolog a git lütfen. Asla yalnız değilsin. Bunu unutma. Kendini de suçlama bu kadar. Önce özşefkat.. Kendine iyi davranmaya çalış, kendini kötüleme bu kadar. Sen iyi olursan bebiş de iyi olur, her şey güzelleşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…