- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.809
- 83
- Konu Sahibi Gelgidelimm
-
Malesef ki bizde boyle basladik 1 yasindayken benim yonetimimdeydi suan 3 yasinda ve o bizi bu telefon konusunda yonetiyor..Benim de 1 yasinda bi kizim var. Tek basimiza oldugumuz zaman ornegin wc ye gitmem gerekirse yada onun gibi birsey,yanindan ayrilacaksam... telefondan video aciyorum ona daliyor ben de isimi halledip yanina geliyorum. Ama bu 2 3 dk ancak olur mesela gelir geri alirim telefonu.. biz cok erken basladik bu video izletme islerine. Benjm de icim hic rahat degil.. ama kizim son 1 aydir cildiriyor elimizde telefon gordugu zaman. Agliyo kendini yerlere atiyor nefessiz kalmaya kadar gidiyor o ihi ihhilari.. :/ tamam tamam aciyorum hadi duzel falan modunda oluuorum panikle ben de.. kapatinca agliyor,bazen izledigi sarkidan bikiyor yenisini istedigi icin agliyor.. bebek cocuk sarkilari izletyorum ben genelde. Kendimi kotu hissediyorum ama,her cocuk da bir olmuyor bu da cok dogry birsey. Kimi cocuk akilli uslu uyumlu olur uykusunu uyur vs. Kimisi de canavarlasir, aglar bagirir cagirir hareketlidir ne biliyim kucakta durmaz benimki gibi hep yaramazlik pesindedir. Prizleri mi kurcalamaya calissam yerden bisey bulup agzima mi atip bogulmaya calissam cekmeceye parmak mi skstrsam annemin dolabindakileri cekip kafama mi dusursem diye gezinir ortalkkta..E hal boyle olunca. Kotunun iyisi olan videoya sigindim sanirim ben de..
Bazen cok yoruluyorum uykusuzluk da bi yandan.. biraz kendime gelmek bi es vermek icin galiba aciyorum istediginde telefonu.. :S
Yav neresi normal! Allahım sabır ver bana. Anneliğinize laf söylemek haddim değil, kızgınlığım yorumlara. Hayır efendim, video izlemesi doğru değil. Bugün anne olsam yarın doğru derdim emin olun benim kızımda yapıyor derdim. Fakat 3 4 yaşlarında kuzenimin bebeği sürekli elinde telefon he bu arada anne baba dede babaanne anneanne gözlerinin durumu iyi. Sürekli video izlicem telefonla oynayacağım diye bugün gözlerinde hafif şaşılık var doktor gözü kaymış dedi üç dört yaşlarında bir bebek bu ya. Gelmiş bir de normalleştiriyorlar 21 yaşında daha hiçbir halttan bir haber benim. Evladım yok, nişanlılık dönemindeyim düğünüm bir kaç ay sonra ve hatta fevli davranışlarım bile oluyor ilişkimde doğruyu bulmak için sürekli araştıran okuyan gezen tozan biri olarak bir evladım olursa bir gün kimden kusuruma bakmasın telefonu eline veremem. Verme, ağlarsa ağlasın. Hayatta her şey onun istediği gibi olacak bir şey Yok. Anne olmadığın için bilmiyor diyecekler şimdi desinler. Umrumda değil. Lütfen , bebeğine telefon verip video izletme.
Ya bugun yine yirtindi agladi verdim video acip. Sonra hanfendi begenmedi izledigini skldi falan elleriyle ekrana vuruyo pat pat falan.. diiit sesi duydum bi baktim rehberden bi no aramis. Artik sinir oldum bagirdim aldim elinden telefonu. Bagirmak istemedikce zorluyor resmen.. bugun patladim artik.. ben de biraz aglasa da zirlasa da telefonu falan unutturmaya calisicam artikMalesef ki bizde boyle basladik 1 yasindayken benim yonetimimdeydi suan 3 yasinda ve o bizi bu telefon konusunda yonetiyor..1 yasindaki izledigi seylerle buyudugundeki seyler cok farkli oluyor.Ve izledikce fazlasini istiyor misal elifin duslerine bakmiyor bile sklyor..onceden o yetiyordu ona..2 3 gundur internetimiz yok adi altinda izletmiyoruz ilk gun cok huzursuzluk yapsa da suan daha yumusak davraniyor.Eline aliyor youtube aciyor aaa yokmus deyip birakiyor..Biz gec kaldik siz en azindan daha erkenken musade etmeyin artik
Benimki 1 yasinda. Suluboyadan kagittan kalemden anlamaz. Ne versem eline yemeye kalkisiyor. Oyun oynamaya yeni yeni basladi. Oyun da sayilmaz da iste.. oyuncaklari dagitmaca falan diyelim. Vakit gecirmece oluyi bizimkiler daha cok..benim kizim da simdiden basladi aglayp video izlemek istemelere. Genelde uykusu gelince ve uyuyamayinca cildirmak icin yer ararken daha da fena sekilde istiyoe izlemeyi.. biraz izletip geri uyumaya goturuyorum.. uyutana kadar nerdeyse 4 5defa uyutma girisiminde bulunuyorum. Ben de bitap dusuyorum. .. bana verebilceginiz oneriler var mi su kis gunlerinde evde tikilip kaldik ne yapabilirz mesela oyun vs olarak?Çocukların geneli ne yazıkki bu halde, bende kızıma ıpadı versem akşama kadar sesi çıkmaz. Hiç vermiyor değilim ara sınırlandırıyorum, hafta içi belki iki gün 45er dk, hafta sonu günde 1 saat falan iizn veriyoruz. Geri zamanlarda oyun oynamaya yönlendiriyoruz, br oyun başlatınca kendiside devam edebiliyor (4.5 yaşında tabi bizimkisi, ama 3 yaşındaykende hemen hemen böyleydi) hadi boyama yapalım diyip, helede sulu boyayı önüne koyunca belki 5 dk bende oturuyorum sonra kendisi devam edebiliyor. yada oyuncaklarını döküp oynuna başlayınca yine bir süre kendisi devam ediyor. Onun haricinde her işin için ekatıp zmn geçirmeye çalışıyoruz, hamur varsa onuda çağırıyorum biraz oyun biraz eğlence. çok bunalınca parka çıkıyoruz, yada hoşuna gidecek başka yere. Bir şekilde vıdeo izleme zamanlarını azaltın, yavaş yavaş alışacaktır.
Belki sacma bi ornek olacak ama su sekilde dusunun;kangren olan parmagi kesip atmazsaniz ilerde diger parmaklarini hatta kolunu kesip atmak zorunda kalabilirsiniz..Sizin durumunuz 1 parmak bizim ki tum parmaklarYa bugun yine yirtindi agladi verdim video acip. Sonra hanfendi begenmedi izledigini skldi falan elleriyle ekrana vuruyo pat pat falan.. diiit sesi duydum bi baktim rehberden bi no aramis. Artik sinir oldum bagirdim aldim elinden telefonu. Bagirmak istemedikce zorluyor resmen.. bugun patladim artik.. ben de biraz aglasa da zirlasa da telefonu falan unutturmaya calisicam artik
Yaaa ne guzel anlatmissiniz 18 ayik bebemi uyandirip oyun oynayasim geldi ama bu caglara uymuyor hic bir öneri bu caglar icinde biseyler var mi bildiginizOyun oynamayı sadece onun için değil kendiniz için de zevkli hale getirmeniz lazım.
Biraz içten gelecek birşey. Ben mesela sıkıcı akraba ziyaretlerinde akrabalarimla oturmak yerine çocuklarla oyalaniyorum, bu bana keyif veriyor.
Aynı şekilde mahalledeki çocuklarla da aram çok iyi, camdan seslenip birini bakkala göndersem birbirlerini dövüyorlar ben gidecem diye, bu derece :))
Bence iyi bir oyun kurucu olmalısınız. Aynı evde yaşarken herşeyi oyuna cevirebilirsiniz, kuralları siz koyarsaniz çocuk oyun oynadığını sanarken size yardım ediyor bile olabilir :) mesela ben ise bisikletle gider gelirim. Daha önce iki kere caldirdigim için de asansorsuz beşinci kattaki evime çıkarırım. Yaz aylarında dönerken beni hayranlıkla izleyen çocuklara veriyorum. 3 kuralım var, mahalle disina-yola cikmayin (çıkanı bana yetiştirin) / İsteyen herkese verin (ama evini biliyorsanız)/ sakın eve tek taşimayin-herkes toplanıp taşısin.
çocuklara iyilik yapmış gibi oluyorum ama aslında kendime iyilik yapıyorum, o yorgunlukla bir de bisikleti tasimiyorum
Yani çocukları yönetmeyi bilirseniz hayat sizin için daha kolay olacaktır.
Tema parklar var ya- cocuga meslekleri tanitan. Bir zamanlar orada çalışmıştım. Çocuklar housekeeping olarak çalışıyorlardı, dağıtılmış odayi temizleyip sahte para alırlardı :) hal böyleyken kendi çocuğu odayı toplamayan anneler bana göre iş bilmiyorlar : p
Ben mesela bir çocuğa oda toplatmak istiyorsam (ki yazın bir akrabanın çocuğu 3 ay bizde yasiyor) şöyle yapıyorum. Hadi ben hiltonda müdürmüşüm, sen de housekeeping. Dur önce ortalığı biraz dağıtayim (yastığı sağa sola atıp eşyaları alakasız yerlere koyunca bunu oyun olarak görüyorlar) ve çocuk büyük bir hevesle -eglenerek odayı topluyor. Keşke tek oda olsa, sofrayı hazırlatıp bulasiklari dizdiriyorum, bana mısın demiyor :))
Daha büyük çocuklara ilginc saç orme bicimleri öğretiyorum, benimkini de oruyorlar falan : )) Demek istedigim her an oyun kurabilirsiniz. Yeter ki azıcık yaratıcı olun.
Sizin çocuğunuz mesela...legolarla oynadıktan sonra toplaması için iki pota (kutu -torba vs) oluşturup 'yeşil -mavi renkler senin, kirmizi-sari renkler benim. Beş dakika sonra alarm çalacak, kimin potası daha çoksa o kazanacak' diye oyun kurabilirsiniz. Hem etrafı temizler hem kaliteli zaman geçirmis olursunuz.
Videolardan da madem çok seviyor bari İngilizce öğrenebileceği videolar açın, ama tabii çok fazla değil.
Takip edin bakalım en çok ne izliyor? Ona göre eevciliklerinde öyle bir oyun kurarsiniz. Mesela salak bir hesap var, küçük kiz devamlı hediye aciyor-oyuncak tanıtımı yapıyor. Mesela kızınız onu izliyorsa siz de youtubecilik oynayabilirsiniz. 'Evet arkadaşlar, bugün yeni bir hediye acacagiz' diye.
Ayrıca boya yaparken içiniz sıkılıyorsa büyükler için boyama defterleri var. Cidden insanı rahatlatıyor. Çocuk kendininkini boyasin, siz onu.
Ya da hamur yapmak çok çocukça geliyorsa fimo hamurundan birşeyler yapın, internetten bakıp. Hem fırına atınca katilasilacagi için kızıniza kolye- yüzük falan yaparsınız.
Ya da yemek yaparken ondan yardım alabilirsiniz.
Yapacağınız milyon tane şey var. O instagram annelerini izlemeyi de bırakın, hepsi çok sahte :)
Benimki 1 yasinda. Suluboyadan kagittan kalemden anlamaz. Ne versem eline yemeye kalkisiyor. Oyun oynamaya yeni yeni basladi. Oyun da sayilmaz da iste.. oyuncaklari dagitmaca falan diyelim. Vakit gecirmece oluyi bizimkiler daha cok..benim kizim da simdiden basladi aglayp video izlemek istemelere. Genelde uykusu gelince ve uyuyamayinca cildirmak icin yer ararken daha da fena sekilde istiyoe izlemeyi.. biraz izletip geri uyumaya goturuyorum.. uyutana kadar nerdeyse 4 5defa uyutma girisiminde bulunuyorum. Ben de bitap dusuyorum. .. bana verebilceginiz oneriler var mi su kis gunlerinde evde tikilip kaldik ne yapabilirz mesela oyun vs olarak?
3 dk sonra alacagim degil de biraz sonra seninle muthis bi oyun oynamaya var misin derseniz cocuk hemen birakmak ister hem aglamamis olur hem kuralci olmazsiniz sizinle iddalasmas ya da birazdan boyama yapamaya ne dersin scok guzel etkinligim var gibi tek secenek ve merak uyandirmaliBenim de oğluma kalsa tüm gün o saçma videoları izleyebilir. 3dakika sonra alacağım şeklinde uyarıyorum. Kalan dakikayı hatırlatıyorum. Bitince elinden alıyorum. Ağladığı zaman da oluyor ama birden bire elinden aldığımdan daha az ağlıyor
HarikasınızCanlar. Alın yarın elinize bi çöp poşeti çocuğunuza da verin elinize de eldiven takin sonra deyin ki hadi bakalım dışarı çıkalım bugün doğaya zarar veren, evimizin önünü kirleten çöpleri toplayacağız.
Ertesi günü yine poşet alın ve yaprak, bocek, dal ilginc ne bulursaniz toplayin. Eve geldiginizde bunlarin ne oldugunu aciklayarak bi mukavva kagidina yapistirin bi nevi resim yapın
Sonraki gün sehpaya manav kurun fiyat yazın satış yapın satış yapsın:))))))
Oyuncak temizliği yapın yikanabilirleri makineye attırın
Dans edin taklit yapın
Patlamış mısırları kağıda yapıştırarak kar manzarası resmi yapın
Sandalyeleri arka arkaya dizip otobusculuk oynayın
Ceviz kabuklarını boyayın kozalak toplayın boyayın
Mum yakın ufleyin
Soğuk ütü ile birlikte ütü yapın
Yumurta haşlayın ve boyayın
Yürüyüş yapın (hava güzelse çimenlerde yuvarlanin)
Oyun hamurunun içine boncuklar düğmeler koyup yoğurun sonra tek tek ayiklayin
Birlikte toprak kazin
Renk partisi verin mesela beyaz ne varsa toplayın bunlarin üzerine konusun
Çıkın köpekleri kedileri kuşları besleyin
Patates baskısı yapın
Birlikte müzik dinleyin saklambaç oynayın
Sulu boya ile el ve ayaklarınızı boyayın yapistirin kağıda
Oyuncak bebeğiniz varsa doyurup uyutun
Bir kaba kuru fasulye ve nohut ya da mercimek karıştırıp ayiklayin
Kuvetiniz varsa su doldurun içine mandalları atın balık tutuyormuş gibi yapın
Vs vs çok şey var.
Birazdan bu örneklerin paylaşıldığı kitabın adını da yazicam size emzirmem bitsinHarikasınız
maşallah sizeOyun oynamayı sadece onun için değil kendiniz için de zevkli hale getirmeniz lazım.
Biraz içten gelecek birşey. Ben mesela sıkıcı akraba ziyaretlerinde akrabalarimla oturmak yerine çocuklarla oyalaniyorum, bu bana keyif veriyor.
Aynı şekilde mahalledeki çocuklarla da aram çok iyi, camdan seslenip birini bakkala göndersem birbirlerini dövüyorlar ben gidecem diye, bu derece :))
Bence iyi bir oyun kurucu olmalısınız. Aynı evde yaşarken herşeyi oyuna cevirebilirsiniz, kuralları siz koyarsaniz çocuk oyun oynadığını sanarken size yardım ediyor bile olabilir :) mesela ben ise bisikletle gider gelirim. Daha önce iki kere caldirdigim için de asansorsuz beşinci kattaki evime çıkarırım. Yaz aylarında dönerken beni hayranlıkla izleyen çocuklara veriyorum. 3 kuralım var, mahalle disina-yola cikmayin (çıkanı bana yetiştirin) / İsteyen herkese verin (ama evini biliyorsanız)/ sakın eve tek taşimayin-herkes toplanıp taşısin.
çocuklara iyilik yapmış gibi oluyorum ama aslında kendime iyilik yapıyorum, o yorgunlukla bir de bisikleti tasimiyorum
Yani çocukları yönetmeyi bilirseniz hayat sizin için daha kolay olacaktır.
Tema parklar var ya- cocuga meslekleri tanitan. Bir zamanlar orada çalışmıştım. Çocuklar housekeeping olarak çalışıyorlardı, dağıtılmış odayi temizleyip sahte para alırlardı :) hal böyleyken kendi çocuğu odayı toplamayan anneler bana göre iş bilmiyorlar : p
Ben mesela bir çocuğa oda toplatmak istiyorsam (ki yazın bir akrabanın çocuğu 3 ay bizde yasiyor) şöyle yapıyorum. Hadi ben hiltonda müdürmüşüm, sen de housekeeping. Dur önce ortalığı biraz dağıtayim (yastığı sağa sola atıp eşyaları alakasız yerlere koyunca bunu oyun olarak görüyorlar) ve çocuk büyük bir hevesle -eglenerek odayı topluyor. Keşke tek oda olsa, sofrayı hazırlatıp bulasiklari dizdiriyorum, bana mısın demiyor :))
Daha büyük çocuklara ilginc saç orme bicimleri öğretiyorum, benimkini de oruyorlar falan : )) Demek istedigim her an oyun kurabilirsiniz. Yeter ki azıcık yaratıcı olun.
Sizin çocuğunuz mesela...legolarla oynadıktan sonra toplaması için iki pota (kutu -torba vs) oluşturup 'yeşil -mavi renkler senin, kirmizi-sari renkler benim. Beş dakika sonra alarm çalacak, kimin potası daha çoksa o kazanacak' diye oyun kurabilirsiniz. Hem etrafı temizler hem kaliteli zaman geçirmis olursunuz.
Videolardan da madem çok seviyor bari İngilizce öğrenebileceği videolar açın, ama tabii çok fazla değil.
Takip edin bakalım en çok ne izliyor? Ona göre eevciliklerinde öyle bir oyun kurarsiniz. Mesela salak bir hesap var, küçük kiz devamlı hediye aciyor-oyuncak tanıtımı yapıyor. Mesela kızınız onu izliyorsa siz de youtubecilik oynayabilirsiniz. 'Evet arkadaşlar, bugün yeni bir hediye acacagiz' diye.
Ayrıca boya yaparken içiniz sıkılıyorsa büyükler için boyama defterleri var. Cidden insanı rahatlatıyor. Çocuk kendininkini boyasin, siz onu.
Ya da hamur yapmak çok çocukça geliyorsa fimo hamurundan birşeyler yapın, internetten bakıp. Hem fırına atınca katilasilacagi için kızıniza kolye- yüzük falan yaparsınız.
Ya da yemek yaparken ondan yardım alabilirsiniz.
Yapacağınız milyon tane şey var. O instagram annelerini izlemeyi de bırakın, hepsi çok sahte :)
Bir başkası önerdimı bilmiyorum amaBenim icin en büyük dert malesef..Cocuguma yetemiyorum3 yasinda kizim.Calismiyorum.Tek cocugum var.Kizim uysal eziyeti olmayan uyuma saatleri dogdugu gunden beri duzenli olan bir cocuktu.Yormadı beni.Ama surekli telefondan sacma sapan kisilerin cocuklarini cektigi anlamsiz videolari izlemek istiyor.Eline versem butun gun izler ve sesi cikmaz.(Vermedigim zamanlarda da kiyamet kopuyor o kadar agliyor ki sanki cani acımış gibi
Ama ben boyle hayal etmedim anne olmak isterken.Bir hamur gibi nasil ne sekil verirsem o sekli alacak.Ilerde yapacagi yanlis seylerin sorumlusu ben olacagim bu his beni mahvediyor.Markette zararli olan ne varsa istiyor.Babasıda benim gibi.Guzel yetistirmeliyiz deyip icraat sifir..Sıkilmadan oyun oynamak,kizimin tum gununu anlamli gecirmek istiyorum.Ama yok en fazla 10 dk evcilik oynayabiliyorum parka goturuyorum en fazla yarim saat sonra eve gitmek icin can atiyorum.Neden boyleyim,neden resim yapamiyorum onunla ,hamur oynayamiyorum(uzun sure)Nasil düzelebilirim? Ben cocugumu guzel yetistirmek istiyorum ne yapmaliyim ne yapabilirim lutfen akil verin..Benim için herseyden cok cok onemli çünkü onu bu dunyaya ben getirmek istedim simdi onu yanlis yetiştirerek ona bu haksizligi yapamam
Her turlu elestiriye acigim yanlisim neyse duzeltmek istiyorum .Mukemmel anne olmak degil niyetim sadece ruh dunyasi saglikli birey yetistirmek istiyorum..
Benimde 3 yaşında oğlum var. Videoları seviyor. Çoğu çocukta sever. Bunun için zaman koyun izlemek istediğinde verin ve sadece 2 video hakkın var diye belirtin.Benim icin en büyük dert malesef..Cocuguma yetemiyorum3 yasinda kizim.Calismiyorum.Tek cocugum var.Kizim uysal eziyeti olmayan uyuma saatleri dogdugu gunden beri duzenli olan bir cocuktu.Yormadı beni.Ama surekli telefondan sacma sapan kisilerin cocuklarini cektigi anlamsiz videolari izlemek istiyor.Eline versem butun gun izler ve sesi cikmaz.(Vermedigim zamanlarda da kiyamet kopuyor o kadar agliyor ki sanki cani acımış gibi
Ama ben boyle hayal etmedim anne olmak isterken.Bir hamur gibi nasil ne sekil verirsem o sekli alacak.Ilerde yapacagi yanlis seylerin sorumlusu ben olacagim bu his beni mahvediyor.Markette zararli olan ne varsa istiyor.Babasıda benim gibi.Guzel yetistirmeliyiz deyip icraat sifir..Sıkilmadan oyun oynamak,kizimin tum gununu anlamli gecirmek istiyorum.Ama yok en fazla 10 dk evcilik oynayabiliyorum parka goturuyorum en fazla yarim saat sonra eve gitmek icin can atiyorum.Neden boyleyim,neden resim yapamiyorum onunla ,hamur oynayamiyorum(uzun sure)Nasil düzelebilirim? Ben cocugumu guzel yetistirmek istiyorum ne yapmaliyim ne yapabilirim lutfen akil verin..Benim için herseyden cok cok onemli çünkü onu bu dunyaya ben getirmek istedim simdi onu yanlis yetiştirerek ona bu haksizligi yapamam
Her turlu elestiriye acigim yanlisim neyse duzeltmek istiyorum .Mukemmel anne olmak degil niyetim sadece ruh dunyasi saglikli birey yetistirmek istiyorum..
[
Benimkiler de bir yasindalar.Tum gün evdeyiz hemen hasta oluyorlar.Bir yere cikmiyoruz.
Ben video sadece iki kere açtım.Hastanede hava verirken.Onun dışında şarkı dinletiyorum sadece.
Sabah evi toplarken yanimdalar, her odada ilgilerini çekecek bir şey veriyorum önlerine.10-15 dk oyalanıyorlar.
Oturma odasında oyun matlarindan köşeleri var, orayi seviyorlar.
Abileri var arada onun oyuncaklarından veriyorum.İlgi çekici geliyor.
İkisine de spor yaptırıyorum.Bebek jimnastiği çok seviyorlar.
Topu atmaca, yakalamaca cee nin bin binbir türlüsü..Zeka kartları, kitapları abartarak gösteriyorum.Zeka kartindaki her nesneye sarki uyduruyor um neyse ki anlamiyorlarDilim, burnum nerde bunları gösteriyoruz.Oyuncak köpeğimiz de bizimle.Onun da ağzını burnunu gösteriyoruz.
Jestlerle şarkı söylüyorum patates adam ceviz adam mini minnacik örümcek vs.
Onlar da güya yapmaya çalışıyor.
Yemek yaparken mutfakta yanimdalar.Yaptigim yemeyi anlatıyorum.
İri cevizler var evde plastik kabin içinde onunla oynuyorlar.
İçine at,bana ver, düştü gibi komutlar veriyorum yapmaya çalışıyorlar.
Bebeklerimiz bazen serbest bırakıyorum onlarin ne yaptığına bakıyorum.
Siz de bunları yapıyorsunuzdur.Bu dönem böyle geçiyor.bebekler hep göz önünde olmalı, kontrollü olarak kesfetmelerine izin verilmeli.En zor dönemleri
Harikasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?