Anne oldum ama hakkıyla olamıyorum:(

Benim de 1 yasinda bi kizim var. Tek basimiza oldugumuz zaman ornegin wc ye gitmem gerekirse yada onun gibi birsey,yanindan ayrilacaksam... telefondan video aciyorum ona daliyor ben de isimi halledip yanina geliyorum. Ama bu 2 3 dk ancak olur mesela gelir geri alirim telefonu.. biz cok erken basladik bu video izletme islerine. Benjm de icim hic rahat degil.. ama kizim son 1 aydir cildiriyor elimizde telefon gordugu zaman. Agliyo kendini yerlere atiyor nefessiz kalmaya kadar gidiyor o ihi ihhilari.. :/ tamam tamam aciyorum hadi duzel falan modunda oluuorum panikle ben de.. kapatinca agliyor,bazen izledigi sarkidan bikiyor yenisini istedigi icin agliyor.. bebek cocuk sarkilari izletyorum ben genelde. Kendimi kotu hissediyorum ama,her cocuk da bir olmuyor bu da cok dogry birsey. Kimi cocuk akilli uslu uyumlu olur uykusunu uyur vs. Kimisi de canavarlasir, aglar bagirir cagirir hareketlidir ne biliyim kucakta durmaz benimki gibi hep yaramazlik pesindedir. Prizleri mi kurcalamaya calissam yerden bisey bulup agzima mi atip bogulmaya calissam cekmeceye parmak mi skstrsam annemin dolabindakileri cekip kafama mi dusursem diye gezinir ortalkkta..E hal boyle olunca. Kotunun iyisi olan videoya sigindim sanirim ben de..
Bazen cok yoruluyorum uykusuzluk da bi yandan.. biraz kendime gelmek bi es vermek icin galiba aciyorum istediginde telefonu.. :S

Malesef ki bizde boyle basladik 1 yasindayken benim yonetimimdeydi suan 3 yasinda ve o bizi bu telefon konusunda yonetiyor.. 1 yasindaki izledigi seylerle buyudugundeki seyler cok farkli oluyor.Ve izledikce fazlasini istiyor misal elifin duslerine bakmiyor bile sklyor..onceden o yetiyordu ona..2 3 gundur internetimiz yok adi altinda izletmiyoruz ilk gun cok huzursuzluk yapsa da suan daha yumusak davraniyor.Eline aliyor youtube aciyor aaa yokmus deyip birakiyor..Biz gec kaldik siz en azindan daha erkenken musade etmeyin artik

ilişkide dogruyu bulmak için gezmek tozmak nedir tam olarak bizde deneyelim iyiymiş :)

Bir çocuğu anne doğuruyor fakat kişiliğini veremiyor malesef o yüzden hamur gibi şekillendirme isteğiniz bir yerde takılı kalacaktır kendi kişiliğiyle hareket edecektir ister istemez

Çocukların geneli ne yazıkki bu halde, bende kızıma ıpadı versem akşama kadar sesi çıkmaz. Hiç vermiyor değilim ara sınırlandırıyorum, hafta içi belki iki gün 45er dk, hafta sonu günde 1 saat falan iizn veriyoruz. Geri zamanlarda oyun oynamaya yönlendiriyoruz, br oyun başlatınca kendiside devam edebiliyor (4.5 yaşında tabi bizimkisi, ama 3 yaşındaykende hemen hemen böyleydi) hadi boyama yapalım diyip, helede sulu boyayı önüne koyunca belki 5 dk bende oturuyorum sonra kendisi devam edebiliyor. yada oyuncaklarını döküp oynuna başlayınca yine bir süre kendisi devam ediyor. Onun haricinde her işin için ekatıp zmn geçirmeye çalışıyoruz, hamur varsa onuda çağırıyorum biraz oyun biraz eğlence. çok bunalınca parka çıkıyoruz, yada hoşuna gidecek başka yere. Bir şekilde vıdeo izleme zamanlarını azaltın, yavaş yavaş alışacaktır.

Ya bugun yine yirtindi agladi verdim video acip. Sonra hanfendi begenmedi izledigini skldi falan elleriyle ekrana vuruyo pat pat falan.. diiit sesi duydum bi baktim rehberden bi no aramis. Artik sinir oldum bagirdim aldim elinden telefonu. Bagirmak istemedikce zorluyor resmen.. bugun patladim artik.. ben de biraz aglasa da zirlasa da telefonu falan unutturmaya calisicam artik

Benimki 1 yasinda. Suluboyadan kagittan kalemden anlamaz. Ne versem eline yemeye kalkisiyor. Oyun oynamaya yeni yeni basladi. Oyun da sayilmaz da iste.. oyuncaklari dagitmaca falan diyelim. Vakit gecirmece oluyi bizimkiler daha cok..benim kizim da simdiden basladi aglayp video izlemek istemelere. Genelde uykusu gelince ve uyuyamayinca cildirmak icin yer ararken daha da fena sekilde istiyoe izlemeyi.. biraz izletip geri uyumaya goturuyorum.. uyutana kadar nerdeyse 4 5defa uyutma girisiminde bulunuyorum. Ben de bitap dusuyorum. .. bana verebilceginiz oneriler var mi su kis gunlerinde evde tikilip kaldik ne yapabilirz mesela oyun vs olarak?

Belki sacma bi ornek olacak ama su sekilde dusunun;kangren olan parmagi kesip atmazsaniz ilerde diger parmaklarini hatta kolunu kesip atmak zorunda kalabilirsiniz..Sizin durumunuz 1 parmak bizim ki tum parmaklarMalesef ki onune gecmezsek bizimki tum kola sicrayacak sizinki 2 yasinda tum parmaklar 3 yasinda bizim gibi koluna..Gercekten 3 gundur Ya sabir cekerek elinden alabildim telefonu asil zoruma giden sacma sapan videolar var o ailelerde cocuklarini sirf para malzemesi yapip koymuşlar oraya..cocuk 10 dk boyunca hediye poşetini aciyor.Ya da babasiyla parka gidiyor baba parktayken surekli elinde tel kizini videoya aliyor.Cocuguma resmen baska insanlarin yasam bicimini asiliyormusum gibi geldi gercekten oturup agladim boyle olmamali diye..Ben yillardir bu siteyi takip ediyorum ama ilk defa konu acma geregi duydum bu konuda..Esimle tartismiyormuyum evet tartisiyorum kv dem yeri geliyo benide gicik ediyor ust komsum gurultusuyle rahatsizda ediyor ama baktim ki asil dert bunlar degil bir nesli kaybetmemekmis.Gercekten cok üzülüyorum onu duzgun yetistirememekten cok korkuyorum

Yaaa ne guzel anlatmissiniz 18 ayik bebemi uyandirip oyun oynayasim geldi ama bu caglara uymuyor hic bir öneri bu caglar icinde biseyler var mi bildiginiz

[

Benimkiler de bir yasindalar.Tum gün evdeyiz hemen hasta oluyorlar.Bir yere cikmiyoruz.

Ben video sadece iki kere açtım.Hastanede hava verirken.Onun dışında şarkı dinletiyorum sadece.

Sabah evi toplarken yanimdalar, her odada ilgilerini çekecek bir şey veriyorum önlerine.10-15 dk oyalanıyorlar.

Oturma odasında oyun matlarindan köşeleri var, orayi seviyorlar.

Abileri var arada onun oyuncaklarından veriyorum.İlgi çekici geliyor.

İkisine de spor yaptırıyorum.Bebek jimnastiği çok seviyorlar.

Topu atmaca, yakalamaca cee nin bin binbir türlüsü..Zeka kartları, kitapları abartarak gösteriyorum.Zeka kartindaki her nesneye sarki uyduruyor um neyse ki anlamiyorlarDilim, burnum nerde bunları gösteriyoruz.Oyuncak köpeğimiz de bizimle.Onun da ağzını burnunu gösteriyoruz.

Jestlerle şarkı söylüyorum patates adam ceviz adam mini minnacik örümcek vs.
Onlar da güya yapmaya çalışıyor.

Yemek yaparken mutfakta yanimdalar.Yaptigim yemeyi anlatıyorum.
İri cevizler var evde plastik kabin içinde onunla oynuyorlar.

İçine at,bana ver, düştü gibi komutlar veriyorum yapmaya çalışıyorlar.

Bebeklerimiz bazen serbest bırakıyorum onlarin ne yaptığına bakıyorum.

Siz de bunları yapıyorsunuzdur.Bu dönem böyle geçiyor.bebekler hep göz önünde olmalı, kontrollü olarak kesfetmelerine izin verilmeli.En zor dönemleri

Canlar. Alın yarın elinize bi çöp poşeti çocuğunuza da verin elinize de eldiven takin sonra deyin ki hadi bakalım dışarı çıkalım bugün doğaya zarar veren, evimizin önünü kirleten çöpleri toplayacağız.

Ertesi günü yine poşet alın ve yaprak, bocek, dal ilginc ne bulursaniz toplayin. Eve geldiginizde bunlarin ne oldugunu aciklayarak bi mukavva kagidina yapistirin bi nevi resim yapın

Sonraki gün sehpaya manav kurun fiyat yazın satış yapın satış yapsın:))))))

Oyuncak temizliği yapın yikanabilirleri makineye attırın

Dans edin taklit yapın

Patlamış mısırları kağıda yapıştırarak kar manzarası resmi yapın

Sandalyeleri arka arkaya dizip otobusculuk oynayın

Ceviz kabuklarını boyayın kozalak toplayın boyayın

Mum yakın ufleyin

Soğuk ütü ile birlikte ütü yapın

Yumurta haşlayın ve boyayın

Yürüyüş yapın (hava güzelse çimenlerde yuvarlanin)

Oyun hamurunun içine boncuklar düğmeler koyup yoğurun sonra tek tek ayiklayin

Birlikte toprak kazin

Renk partisi verin mesela beyaz ne varsa toplayın bunlarin üzerine konusun

Çıkın köpekleri kedileri kuşları besleyin

Patates baskısı yapın

Birlikte müzik dinleyin saklambaç oynayın

Sulu boya ile el ve ayaklarınızı boyayın yapistirin kağıda

Oyuncak bebeğiniz varsa doyurup uyutun

Bir kaba kuru fasulye ve nohut ya da mercimek karıştırıp ayiklayin

Kuvetiniz varsa su doldurun içine mandalları atın balık tutuyormuş gibi yapın

Vs vs çok şey var.

3 dk sonra alacagim degil de biraz sonra seninle muthis bi oyun oynamaya var misin derseniz cocuk hemen birakmak ister hem aglamamis olur hem kuralci olmazsiniz sizinle iddalasmas ya da birazdan boyama yapamaya ne dersin scok guzel etkinligim var gibi tek secenek ve merak uyandirmali

Harikasınız

maşallah size

Psikoloğa gitseniz , çünkü anne olunca çocukluk yaraları açılır ve sizin unuttuğunuzu sandığınız bütün kötü anılar bilinçaltından Çıkar ve sizi etkiler. Yani çocukken oyun oynarken anneniz size bağırdıysa vs onu bilinçaltı bu şekilde yansıtıyor olabilir. Çocukken ‘ ben çocuğuma böyle bağırmıycam ‘ yada ‘ bir daha oyun oynamıycam ‘ diye bilinçaltına yerleşmiş olabilir. Uzman değilim ama bu kadar uyumlu , sakin bir kızınız varkennasıl onu tv ve tablete bırakırsınız? Eve bile sokmam diyenlerden değilim ama mutlaka bir sınırı olmalı en fazla günde 45 dakika . Ev işlerini oyun gibi birlikte yapabilirsiniz. Çamaşır Asma toplama, toz alma, bulaşık yerleştirme vs hepsini birlikte yapabilir 3 yaşındaki çocuk.

Bir başkası önerdimı bilmiyorum ama
Çocuğunuz la anne ve çocuk etkinliği ile ilgili yerler var katılabileceginiz daha iyi birol iletişim sağlamış olursunuz bir sayede

Benimde 3 yaşında oğlum var. Videoları seviyor. Çoğu çocukta sever. Bunun için zaman koyun izlemek istediğinde verin ve sadece 2 video hakkın var diye belirtin.
Çizgi film için biz böyle yapıyoruz telefonu en başından beri vermedim. Arada babasından alıyor. Müdahale etmiyorum izlerken ama fazla izlerse ilgisini dağıtıyorum.
Uzun süreli oyun oynayamıyorum ama oynuyorum. Yetersizliğe düşmeyin. Amaç beraber oynamak değil 15 dk bile yeter ona. Bir süre oyun kurun çekilin 5 dk sonra bırakır. Farklı birşey bulun resim yapın 5 dk yaptıysanız 5 dk boyama yapdın kendi siz yanında oturun.
Etkinlik hazırlayın 5 10 dk da bu alır. Zaten fazla süre sıkar onları.
5 dk hamur oynayın yanında kalın kendi oynasın. Kek yapın poğaça yapın bunlarda etkinlik. Bir paşa çayı yapın yanna kekin güzel vakit geçirmiş olursunuz. Hiçbir zaman eksik olduğunuzu düşünmeyin. Artık daha çok arkadaşla vakit geçirme zamanları geldi.kreşe verebiliyorsanız en azından yarım gün verin. Ya da yaşıtı olan birkaç arkadaş bulun beraber de oynasınlar.

Haklisiniz. Siz tabi tecrubeli annesiniz abileri de varmis.. ben napcagimi bu donem ne yapmam gerektigini de tam bilemiyorum. Kizim yardimci oluyor bu konuda. Ben mesela 3ay once kitaptan resim bakalim bu bu şu şu falan diyeyim diye bi heves ettim.. sonuc yirtilan sayfalar hatta agzindan aldigim kagit parcalari.. oldu..
Ama 3gun once kizim sakladigim hikaye kitaplarini buldu . Yasinin kitabi dgil ilkokul seviyesi ama aa hadi gel resimlere bakalim dedigimde bakti bu sefer ilgiyle izledi sayfalari acmaya calisti. Yemeye yirtmaya degil resimlere bakmaya odaklandi.. himm dedim demekki zamani geliyor artik..
Kizim mama sabdalyesinde dursun mutfakta beni izlesin diyorum. Onune ne versem asagiya atip ardindan kendi de atlamaya calisiyor. Yanlardan sarkip agliyor. Sonunda dayanamayip indiriyorum bu sefer de damacanaya tutunup kalkmaya cabalayor yere dusurduhgum seyleri yakalayip yemeye kalkisiyor mesela sogan kabugudur dokulen mercimek tanesidir falan. Ben gormuyorum ama ondan kacmiyor yani.. hani oturup akillica dinlese dursa aktivite yaraticam da. Valla her bebek bir olmuyormus :/
Kizim daha yurumuyor hala emeklemece ve tutunp ayaga kalkmaca.. disler de gec cikti bizim 11 aylikken cikti ilki ve yemek yemeye de yeni yeni basladi diyebilirim. Hani eline bisey veriyim yesin oyalansin,guvenemiyorum. Olmaz yani. Bi denedim verdgimin hepsini atti agzina ..kucuk kucuk koydum bu sefer hop hop hepsini agzina tepti digerini yutmadan..onu oyalamak icin illa ben olucam yani yaninda bisey baslatsam devami gelmiyor cunku. Video bile yetersiz kaliyo bazen. Telefona pat pat vuruyo begenmiyi actigim seyi falan.. oof of.. bugum sadece 1kere zorda kaldm onda actim videoyu.. gecen gun nerdeyse 10 kere actirmisti babasiyla bana..
Kizim daha yeni uyudu ve ben de yeni yaziyorum iste. Gun icinde uyku 1kere o da en fazla 1 saat ve gece de gec uyuyor anlamadim ben.. bir de gun icinde uykusu gelince cildirma evresi var. Cok aglak zirlak kendini atip paralayan bi cocuk oluveriyo bazen 3saate kadar uyuyamiyor da.. soyle hemencecik uyuyabilse iyi olucak da..
Neyse ya.. insallah saglikla huzurla buyur de .. buyudukce duzelir diye umuyorum..
:)
Sizinkiler ikiz sanirim? Ay daha zor yani duaunemiyorum 2 bebek birden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…