ah ah cok haklısın kınamıyorum ama engelde olamıyorum kendıme... allah için arkadaslarıma cocuklarıyla ilgili en ufak br imada bulunmuyorum bıle ama içten içten hazetmıyorum neden bilmıyorum...Kendi çocuğun olunca eminim çok çok seversin. Bende yegenim doğana kadar bütün çocukları Kuzenler i severdim yegenim doğuncada diğer bütün çocuklara sevgim ilgim bitti. Dünyanın en güzel çocuğu yegenim oldu benim için. Şimdi kendi bebeğim olacak oda diğer bütün sevgileri unutturacak. Bence arkadaş çocuklarını kınama . Yoksa başına gelir
tam olarak huysuz cocuklara tahammul diyemem mesela yolda gordugum cocugu bile uzaktan severım huyunu bılmem suyunu bılmem mesela dimi ama arkadas cocukları beynıme oyle bir yer etmıskı bebek diyince ilk onlar gelıyo aklıma baskada yok zaten takıldıgım cocuk genel anlamda sabırlıyım önerinizi dikkate alacagım cok teşekkurlerBu dusuncelerden kurtulabilmeniz icin bir oneride bulunamayacagim ama huysuz cocuklara tahammulunuz yoksa lutfen anne olmayin, belki inanilmaz yaramaz, huysuz, aglak bir cocugunuz olacak, belki sevimsiz olacak, inanilmaz bir sabir gostermeniz gerekecek, bu sabri gosteremeyecekseniz ne kendi hayatinizla ne dogacak cocugunuzun hayatiyla oynamayin.
aynen su soyledıklerınız arkadasımın kızını anlatıyor ya... oda oyle onun kuralları olacak onun dedikleri olacak. herkes sussun diyor ya eger konusursak ortalıgı yıkıyor resmen ağlama nöbetlerine giriyor. gittiğimde esir alıyor beni sadece onunla oyanacakmısım ben oyun kuruyorum mesela katiyyen dinlemıyor bozuyor o yönetiyor beni...Haklısınız. Şimdiki çocuklar çocuk gibi değil. Çocuk dediğin masum olur, laf söz dinler yani şöyle, hani inanır, kanar, azcık kandırabilirsin. Oyun oynarsın, beraber yatar uyursun, oyalar kendini çocuk, habire annenin babanın lafının arasına girmez, habire habire ilgi istemez çünkü dalmıştır oyuncaklarına. Sevimli olur çocuk dediğin. Şimdikiler şak şaka şak şak, sen de sen, ben de ben. Benimle ilgilenin, beni dinleyin. Beğendim oturun, beğenmedim burada durmam kalkın gidiyoruz. Ama şu şöyle, bu böyle. Büyük adam gibi! Çocuk, çocuk gibi olur, çocukluğunu yaşar. Sonuna kadar haklısınız.
kınamıyorum aslında yani arkadaslarıma bile demıyorum senin cocugun boyle boyle yada senın yetiştşrme tarzından demiyorum fakat basıma gelır dıyede cok korkuyorum. haklısınız teşekkürlerBildiğim birşey varsa o da başkasının çocuğunda görüp nefret ettiğin davranışları kendi çocuğunla en az bir kez deneyimliyorsun ve tam o esnada o başkasının çocuğunu kınadığın zaman dilimi gözünün önünden geçiyor...
Bunun dışında çocuk büyütmek insan üstü bir sabır istiyor, hatta insan bazen insanlıktan çıkıyor. İyi düşün ölç biç
Aynen benim düşüncelerimaynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
Ven de genel olarak cocuk sevmeyen biriydim ve hala oyleyim. Su an 9 aylik bir oglum var ve "nasil cocuk yetistirilmez" insanlarin sayesinde ogrendigim icin o sekilde yetistirmeye calisiyorum. Sevdigim cocuklar illa ki vardi ama cok bilmis, buyumuste kuculmus gibi her lafa atlayan, hiperaktiflik adi altinda sinirsiz yetistirilen, ozguvenli olsun diye mudahale edilmeyip agzina gelen her seyi soyleyen cocuklari sevmemek gayet dogal.
bencillik arkadaslarımda değil kızında mesela sürekli o yönetiyor. herkes sussun diyor birimiz konussa aglama krizine giriyor. oyun kuruyorum ona bozuyor kendı kural koyuyor. benı odasına goturuyor saatlerce esir ediyor:) oynamak istemıyorum dediğimde yıne aglama krizine giriyor. ama benım dediğim oluyor bende kalkıyorum ağladıgın için asla oynamayacagım diyorum kendını odaya kapatıyor biz arkadasla sohbete devam duramıyor odada gelıyor yine baslıyor benımle oynayın oynamayınca tüm oyuncakları kafamıza atıyor bu gibi seyler. yetiştirme tarzıyla alakalı ama ben yargılayamam.Bir de o büyüklerle arkadaş havasını dünyanın onun çevresinde dönmesini biz yaratıyoruz
Bencil demişsiniz mesela ne bu bencillik
Siz x Kahveci'de oturalım dediniz kız da olmaz y de oturacağız çünkü oranın oyun yeri var mı dedi
Size bencil gelen çocuk içim olağan olabilir ya da ne bileğim siz önce şu mağazaya girip sonra çocuğa dondurma alalım dersiniz ama çocuk önce dondurma ister
Mağazada burnunuzdan getirir yoksa alır dondurma onu meşgul eder siz de mağazaya bakarsınız
Çocukların güdüleri daha zor ötelenir siz acıkır yarım saat sonra yeseniz de olur ama Bebek anında çocuk 10 dk sonra yemek ister
cok zor kurtulursan banada haber ver olurmuAynen benim düşüncelerim
Aynennnnnnnnnn
Ben kurtulamadım
Önümde hep tahammül sınırımı zorlayan cocuklar var
aynen su soyledıklerınız arkadasımın kızını anlatıyor ya... oda oyle onun kuralları olacak onun dedikleri olacak. herkes sussun diyor ya eger konusursak ortalıgı yıkıyor resmen ağlama nöbetlerine giriyor. gittiğimde esir alıyor beni sadece onunla oyanacakmısım ben oyun kuruyorum mesela katiyyen dinlemıyor bozuyor o yönetiyor beni...
Anlıyorum seni, dile getirmesen de içinden bir an geçiveriyor değil mi? İnsanın hissedip aklından geçenleri engellemesi mümkün değil.kınamıyorum aslında yani arkadaslarıma bile demıyorum senin cocugun boyle boyle yada senın yetiştşrme tarzından demiyorum fakat basıma gelır dıyede cok korkuyorum. haklısınız teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?