anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Baştan özür dileyerek yazıyorum.

Bi bana mı yanlış geldi yazılanlar? Çocuk yetiştirme eleştirilerini geçtim, 1,5 yaşındaki çocuğu sevimsiz bulmak yüksek sesle söylenmemesi gereken bir şey sanki..

Kimse çocuk sevmek zorunda değil ama yazık ya minnacık insanlara çok yüklenmeyelim :) çocuklar yaradılış itibariyle bencildir zaten, yapacak bi şey yok.

Sevgili konu sahibi, çevrendeki yanlışları iyi gözlemlersen kendi çocuğunu farklı yetiştirebilirsin belki.
 
kesınlıkle bakıs acısı bana ıtıcı gelen cocuk annesine bal badem gelıyordur :) yada aynı sekılde size öyle gelebılır bu bıze hıssettırdıklerıyle alakalı bır bucuk yasında ve surekli ağlıyor evınden baska bı yere gitmıyor ortalıgı yıkıyor kucagımıza almaya niyetlenmeye görelim basıyor yaygaraı bana itici gelıyor. kimse kimsenın cocugunu sevmek zorunda degılkı benım cocugum olsa yarın bir gun kımsenın sevmesıne ıhtıyacım olmaz... bu süreçte cok iyi gözlemliyorum zaten cok tesekkurler fikirleriniz için ♥
 
Herhalde eskisi gibi arkadaslarinla güzel vakit geçirmeni engelledikleri icin üçünü de sevmiyosun. Yoksa sevimsiz çocuk olmaz.
ama sunu bil, senin çocuğun onların üçünün toplu hali olma ihtimali çok çok yüksek lakin kinamayiniz kinadiginiz başınıza gelmeden ölmezsiniz deniyor:)
ama nekadar huysuz ve sevimsiz olursa olsun insana kendi evladı baldan tatlı. , pamuktan yumuşak geliyor, özellikle uyudugunda :))
 
cok zor kurtulursan banada haber ver olurmu
Ben 37 yasina geldim
Cevremde cocugu olmayan kimse kalmadı
Kimse ile bu yuzden görüşemiyorım çnk yapma etme demekten dolayı iki laf edemiyoruz
Sessiz evime döndüğümde resmen huzur buluyorum
Oh be diyorum
Hatta burada bi konu acmıstım oku istersen
Ya insan cocuk hayal ettiği zaman hep mi olumsuz yönlerini düşünür
Bilemiyorum ya daha ne kadar kaçıcam bu cocuk mevzusundan aklım cok karısık
 
dogrudur canım... kınamamaya calısıyorum ama ister istemez kalbımden gecıyor... arkadaslarımı dusununce kızıyorum kendıme cok sevıyorum cunku oda onların cocugu boyle yapma rosalina diyorum umarm basıma gelmez :) cunku ben cok sey yasadım hayat baya yordu evlendım huzurum yerıne geldı cocuk fikrinden de uzak duruyordum zaten ama bu sıralar ister oldum
 
Kuz
Kuzenimle ilgili konu da acmıstım
İki tane cocugu var
Günde en az 20-30 foto atar bana
Altlarnı değiştirirken bile foto atar
Ba na ne ise onun çocugundan
Kendine sevimli gelebilir ama çocuklardan soğumamda kuzenimin de payı buyuk
 

Bir de çocuk tarafından bakın o da büyüklerin gelip onun düzenini bozmasından kucağına almasından vs hoşlanmıyordur

Çocuk büyüklerin dünyası ile farklı düşünür ve alışkın olmayan büyükler de hali ile onu anlayamaz

Ben tarifinizden çocuğun yaşını vs tahmin ediyorum zira alışkımın çocuklara siz de kendi çocuğunuz olunca yavaş yavaş çocuk dilinden anlamaya başlayıp tahammül etmeyi de öğreniyorsunuz
 
ah ben simdi merak edip konuya baktıgımda hatırladım :) okumustum o konuyu cocuk mevzuları bilhassa dikaktımı ceker cunku hatırlıyorum cocuk gösteren kuzenını sürekli watsaptan falan atıyordu anlamsız bulmustum cok fazlasıyla diğer konularına da göz gezdırdım bir cok hissiyatımız aynı bende bir dönem aynı benzeri konuyu açmıstım eşimle cok guzel vakit gecırıyoruz bölünmekten korkuyorum özgürlüğüme düşkünüm yatma kalkma saatim esnek gezmelerimiz esnek canımız ister gece 2 de kalkar gideriz aile desen ilerde cocugum olsa bakacak bırakacak kmsem yok benm annem rahmetlı esımın annesıde uzakta bir cok sey vardı cocuk istemememde ama son zmanlarda bir istek geldi yasta 30 olunca bu seferde arkadas cocukları :) yani kafamızda soru işaretleri varsa tamamlanana kadar beklemek sanırım en iyisi bilemıyırum hakkımızda hayırlısı :)
 
Arkadaşlarını o çocuklardan kıskanıyorsun. Apaçık ortada
zannetmıyorum acıkca soylerdim bunu cunku sizler benı tanımıyorsunuz burada içimi özgürce dökebılırım inanın kıskanmıyorum öyle bir sey aklımdan bile gecmıyor.
 
Bazı çocuklar vardır bağrına basarsın bazıları vardır evine koymazsın somurtkanlığıyla seni çileden çıkarır.
 
Bende senin gibi düşünüyordum Ve ilk 4 yıl çocuk istemedim başkalarının çocuklarını sevmiyordum sonraki 4 yıl olmadı doktor doktor gezdim üç kez bebeğimi kaybettim en sonunda 9. Yılımızda kızım doğdu onu gördüğüm an allahım bu ne böyle bir güzellik olamaz dedim o kadar sevdim ki bu bebeği evliliğimin ilk yılında yapsam iyiymiş çok geç kalmışım dedim ve hala o pişmanlık içindeyim ben kızımı gördüğümde dünyam değişti ve artık hayata başka bakmaya başladım bu arada da sağlığım bozuldu kızım için 6 ay ağrıya dayanıp kızıma baktım ama sonra yatalak oldum ameliyat olmak zorunda kaldım şu an kucaklayamıyorum ona annem bakıyor ama hep yanındayım kızımın. Lütfen olumlu düşünün insanın kendi evladı gibisi Yok
 
Çocuklarım yaramaz diye sevmiyecekmiyim? Onların o yaramaz hallerini yerim ben ya çocuk sevilmez mi hiç? Evin neşesi onlar.
 
+1000000
 
Seninle aynı düşünüyorum
Benimde 7 yaşında oğlum var.
Allah olmayan herkeze nasip etsin inşallah.
Çocuğum olduğu halde yaramaz şımarık mıymıy çocuklara tahammül edemiyorum.anneleri saldım çayıra mevlam kayıra.ne sözlerini geçiriyolar ne iletişim.şımarıklığı özgüven sanıyolar.
Mümkün oldukca ev ortamında buluşmuyorum.
Ne onların yetiştirme düzeni değişsin ne benim asabım.
 
Anne olmak dunyanin en zor isi. Butun vasiflarindan istifa edebilirsin ama anne olmaktan asla.. Yalniz su var ki evladina olan sevginde ne anneni sevmene benziyor nede esini.. Bambaska bir duygu...

Gebeligimin ilk 3 ayi kusmalar yuzunden kabustu. Dogum normaldi ve sancisini hala unutmadim. Dogum sonrasi gogus ucu yaralari uykusuzluk surekli aglayan bir bebek.. Kacip gitmek istedim, kimi zaman dogurdugum yavrumdan nefret ettim. Kendime kufrettim nerden istedim ben cocuk diye.

Velhasil kelam cok zorlu uzun bir yol. Ama kokusu sevgisi dunyalara bedel. Ne zamanki gulucukler tepkiler basliyor o zaman anliyorsun anne oldugunu ve iyiki diyorsun...
 
çncelikle kınama basına gelir. arkadaslrın akliıl beriyorlarya sana sen bir 40 yasına gelsen aaaa yasın gecti yanlız kalacaksın keske cocuk yapsan derler. kendi cocugunu her halukarda seversin.

ama enel olark bebekler hakkında böyle sınıflandırma yapman yanls
 
Seni çok çok iyi anlıyorum.
Benim kardeş gibi büyüdüğüm, kardeşim gibi sevdiğim kuzenime artık gitmeme sebebim çocuğu mesela.
Ben ömrümde bu kadar terbiyesi, lanet huyları olan bir çocuk görmedim.
Ama sebebi benim kuzenim. Kendisi dünya iyisi şekeridir ama annelikte çuvalladı ne yazık ki.
Çocuğun özgüveni kırılmasın diye hayır demiyorlar. Ama yemek yesin diye tablet açıyorlar çünkü başka türlü yemiyor. Çocuğa bir oyun kurmak zor geliyor açıyor tvyi. Çocuk yazık ne yapsın oyun kuramıyor kursa da uzun süre sürdüremiyor. Tabletler yüzünden oyun kurmayı da öğrenemedi zaten.
Aman ağlamasın başımız ağrımasın diye iki numara çekti mi istediğini de yapıyorlar.
Dur sus zaten yok.
E çocuğun da bunda suçu yok tam bir canavar oldu.
Durdan sustan anlamaz, hayırı kabul etmez. Ben hayır dediğim anda tekme tokat dalmalar tükürme huyları da var. Ben söylediğimde ay o kadın sevmez kadına hep tükürür ihihi diye güler. E gülersen tabii tükürür bu çocuk.
Valla kimse kusura bakmasın bu çocuk sevimli de değil masum da değil. Annesini severdim ama çocuğu sayesinde çocuktan da anneden de soğudum sevemiyorum.
Yani sevmemen normal. Ama o şımarık edepsiz çocuklara bir bak. Anne babada yetiştiren her kimse onda var bir sorun. Çocuk o sorunu yansıtıyor.
Siz emek verirseniz sanmıyorum ben sevimsiz bir çocuğunuz olsun.
Ben kuzenimi seviyorum elbette ama hatas emeksiz çocuk yetiştirmeye kalkması. Sen laf anlatmaz tableti tvyi kaktırırsan, oyun oynamaz eline tablet tutuşturursan, terbiyesizlik ettiğinde özgüven der müdahale etmezsen o çocuk tabii arsız olur.
Siz de biter yani iş.
Emek verirseniz pırlanta gibi yetişir emin olun.
 

O etrafınızdaki çocuklardan birisi değil sizin çocuğunuz olacak bunu unutmayın...

Onun nasıl bir çocuk olacağı sizin elinizde...O kadar keyifli ki emek emek işlediğiniz mücevherin bir süre sonra parıldadığını görmek...4 yaşında bir kızım var bunu hergün çok daha iyi görüyorum şimdi ikinci gelmek üzere ve ben aynı şeyleri yaşamak için sabırsızlanıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…