inanırmısın cocuk anne babayı ev arkadası olarak goruyor henuz 4 yasında ya... arkadasımın tek yaptıgı yapma kızım dur kızım yanlıs ama bana düşmuyor ben fikrimi soyledim bir defasında anne baba gibi gormuyor sizi dedim yasıt olmussunuz sankı dedim kızım cok zeki oldugu için dedi ne diyim ben şimdi:)E hiç dur, sus demiyor mu bu arkadaşınız kızına? Özgüvenli, özgür çocuk yetiştirmiş işte, hayırlı olsun
çok haklısınız arkadasıma öneride bulundum kızın sizinle yasıt goruyor kendını sizinle yarısıyor baskın olmaya calısıyor dedim cevap olarak kızım cok zeki oldugu için dedi ne diyebılırsınız ki böyle bir cevaptan sonraVen de genel olarak cocuk sevmeyen biriydim ve hala oyleyim. Su an 9 aylik bir oglum var ve "nasil cocuk yetistirilmez" insanlarin sayesinde ogrendigim icin o sekilde yetistirmeye calisiyorum. Sevdigim cocuklar illa ki vardi ama cok bilmis, buyumuste kuculmus gibi her lafa atlayan, hiperaktiflik adi altinda sinirsiz yetistirilen, ozguvenli olsun diye mudahale edilmeyip agzina gelen her seyi soyleyen cocuklari sevmemek gayet dogal.
Kariyerimi bıraktım evladım için. Hiçte pişman değilim. Aklın varsa anne olma ne demek?! Dünyanın en kutsal şeyi annelik bence. Evet tabi ki zor yanları var. Ama hiçbir şeyi oğlumun kesip attığım tırnağına değişmem.aynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
bencillik arkadaslarımda değil kızında mesela sürekli o yönetiyor. herkes sussun diyor birimiz konussa aglama krizine giriyor. oyun kuruyorum ona bozuyor kendı kural koyuyor. benı odasına goturuyor saatlerce esir ediyor:) oynamak istemıyorum dediğimde yıne aglama krizine giriyor. ama benım dediğim oluyor bende kalkıyorum ağladıgın için asla oynamayacagım diyorum kendını odaya kapatıyor biz arkadasla sohbete devam duramıyor odada gelıyor yine baslıyor benımle oynayın oynamayınca tüm oyuncakları kafamıza atıyor bu gibi seyler. yetiştirme tarzıyla alakalı ama ben yargılayamam.
inanırmısın cocuk anne babayı ev arkadası olarak goruyor henuz 4 yasında ya... arkadasımın tek yaptıgı yapma kızım dur kızım yanlıs ama bana düşmuyor ben fikrimi soyledim bir defasında anne baba gibi gormuyor sizi dedim yasıt olmussunuz sankı dedim kızım cok zeki oldugu için dedi ne diyim ben şimdi:)
Kız sen sındı kınadın ua senınde sımarık bı cocıgun olablırı gıt tvbe etbrde ha deyınce cocugu olmuyo ınsanın sen calısmalara basla anca olur o
kınamıyorum aslında yani arkadaslarıma bile demıyorum senin cocugun boyle boyle yada senın yetiştşrme tarzından demiyorum fakat basıma gelır dıyede cok korkuyorum. haklısınız teşekkürler
aynen yaşı 4 ... sakinleştiremıyor kızcagızda kan ter ıcınde kalıyor bende cok sık gitmemeye karar verdim onlar gelıyorlar arada :) en azından kendı oyun alanı olmayınca sadece susun kimse konusmasın demekle yetinıyor çok teşekkürler öneriler için :)Yaşı muhtemelen 3-4 arası
Onun annesinin ilgisini alıyorsun o da seninle oynamak istiyor
Oyunu o yönetiyor çünkü sen onun gibi o senin gibi düşünmüyor
Bizim kurallar ve onların algısı farklı
Ağlaması yanlış ağlayınca dediği yapıldı ise aile hatalı ama eğer hırsından ağlıyorsa sakinleştirmeyi annesi bilmeli
Sadece şunu söyleyeyim çocuk oyuncağı ile kendi isterse beş saat bile aralıksız oynar ama annesine misafir gelince sen burada oyna biz konuşalım derse oynayacağı varsa da oynamaz
Bahsettiğim uç çocuk o en yakin arkadaşlarinin değil de baskasinin olsaydi sana bu kadar itici gelmezdi diye düşünüyorum. Su an onlar sizin iliskinizi etkiliyor, eski ortaminiz olmuyor diye bilinç altinizda sartlanmis olabilirsiniz. Bir de çocuğun karakterinin büyük kismini aile belirler. Tabi hiperaktivite gibi bir durum yoksa. Ama günümüzde aileler çocuklarini yaramaz yetiştirip kendi kendilerine hiperaktif teşhisi koyuyorlar. Oysa hiperaktivite ciddi bir durumdur ve profesyonel biri tani koyabilir.aynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
Çok zeki de ondan, evet
Bir zamanlar anne baba çocuğuyla arkadaş olsun diyordu psikologlar, şimdi u dönüşü yaptılar. Anne anne olsun, baba baba, çocuk da çocuk dediler. Herkes rolünü oynasın dediler. Çocuğun bir sürü arkadaşı var zaten, anne baba da anne baba olsun dediler. Ama kimse dinlemedi, kimisi de arkadaşlıktan çıkıp anne babalığa istese de geri dönemedi
ben bir defa öneride bulundum kızın sizi ev arkadası gibi goruyor babasınıda takmıyor zaten. bence bi yardım aldın çok yıpranıyorsun seni anne gibi görmuyor yarısıyor senle dedim o cok zeki oldugu için öyle yapıyor dedi ben artık baska bırsey diyemezdim ama cok haklısınız yetiştirme tarzıyla da alakalı oynayacagız diye bastırdıgında ben odadan cıkıyorum ortalıgı yıkıyor ağlıyor ağlıyor gelıyor yine ben her dediğine evet demıyorum bana gıcık oluyor zaten:)Başına niye gelsin. Annesi edepsiz çocuk yetiştirmiş sen öyle yetiştirmezsin olur biter. Evet her çocuğun kendine özgü bir mizacı var. Ama terbiye diye bir şey de var. Siz annesi ile konuşun bence. Senin kız yine beni esir aldı darlaniyorum kurtar beni diyiverin. Ya da çocukla çocuk olun. Siz de inatlaşın hayatta herşey senin istediğin gibi olmaz. İşine gelmiyorsa at kendini yerden yere umrumda değil benim dediğim olacak deyin. Birakin ağlasın, hatta aglamaktan helak olsun. Hem çocuğa hem de anasına güzel bir ders verirsiniz.
o bir doğru işte :) sanki hemen olacak bakalım nasip olacak mı o kısmıda var daa ben aşırı planlı bir insanım herseyi dusunuyorum işte böyle
haklısınız bunuda dusundum ama su kanıya vardım kuzenımlede yedıgımız ıctıgmız ayrı gtmezdi hala da öyleyiz cocuklarını beraber alıp parka gotururuz birlkte oyunlar oynarız bazen halama bırakır alısverıse gezmeye gideriz yani oda cocuklu hatta ıkı cocuklu ama eksılen birsey olmuyor hayatımızdan cunku cocukları benı sıkmıyor cok sevıyorum kan bagındanda olabılır bilemedim şimdi:)Bahsettiğim uç çocuk o en yakin arkadaşlarinin değil de baskasinin olsaydi sana bu kadar itici gelmezdi diye düşünüyorum. Su an onlar sizin iliskinizi etkiliyor, eski ortaminiz olmuyor diye bilinç altinizda sartlanmis olabilirsiniz. Bir de çocuğun karakterinin büyük kismini aile belirler. Tabi hiperaktivite gibi bir durum yoksa. Ama günümüzde aileler çocuklarini yaramaz yetiştirip kendi kendilerine hiperaktif teşhisi koyuyorlar. Oysa hiperaktivite ciddi bir durumdur ve profesyonel biri tani koyabilir.
yaaHayat planlara uymuyor canım benım ıc bucuk yıldır olmuyorbende cok planladım planlarıma gre ıkı bucuk yıllık bı anne olmam lazımdı ama uc bucuk yıllık kısır oldum cıktım kız :) sen plan yapma yaşa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?