anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Ben çocuk bebek seven bir insan değilim. Öyle sokakta ay ne tatlı falan da demem. 18 yaşında abla oldum. Kardeşimi yarı yarıya ben büyüttüm. Şimdi ergen olduğu için atarlı bir tip ama her zaman o ilk aşık olduğum bebek.

2 yaşında kızım var. Çok gözlemledim çok okudum. Çok hatalar yaptım muhtemelen. Ama dünya tatlısı bir kızım var. Oyalanacak bir şeyler sunmak şart çocuğa. Devamlı yanımızda bir dünya Oyuncak boya kalemi vs ile dolaşıyorum. Arabada sevdiği şarkılarla dolu bir usb var. Yolda sıkılmasın diye devamlı onları dinliyoruz.

Çocuk yetiştirmek zor. Bizim aile kültürümüz insan yetiştirmek değil ay bir bebek yap mantığında olduğu için olmuyor...

E hiç dur, sus demiyor mu bu arkadaşınız kızına? Özgüvenli, özgür çocuk yetiştirmiş işte, hayırlı olsun
inanırmısın cocuk anne babayı ev arkadası olarak goruyor henuz 4 yasında ya... arkadasımın tek yaptıgı yapma kızım dur kızım yanlıs ama bana düşmuyor ben fikrimi soyledim bir defasında anne baba gibi gormuyor sizi dedim yasıt olmussunuz sankı dedim kızım cok zeki oldugu için dedi ne diyim ben şimdi:)

çok haklısınız arkadasıma öneride bulundum kızın sizinle yasıt goruyor kendını sizinle yarısıyor baskın olmaya calısıyor dedim cevap olarak kızım cok zeki oldugu için dedi ne diyebılırsınız ki böyle bir cevaptan sonra

Kariyerimi bıraktım evladım için. Hiçte pişman değilim. Aklın varsa anne olma ne demek?! Dünyanın en kutsal şeyi annelik bence. Evet tabi ki zor yanları var. Ama hiçbir şeyi oğlumun kesip attığım tırnağına değişmem.

Yaşı muhtemelen 3-4 arası

Onun annesinin ilgisini alıyorsun o da seninle oynamak istiyor

Oyunu o yönetiyor çünkü sen onun gibi o senin gibi düşünmüyor

Bizim kurallar ve onların algısı farklı

Ağlaması yanlış ağlayınca dediği yapıldı ise aile hatalı ama eğer hırsından ağlıyorsa sakinleştirmeyi annesi bilmeli

Sadece şunu söyleyeyim çocuk oyuncağı ile kendi isterse beş saat bile aralıksız oynar ama annesine misafir gelince sen burada oyna biz konuşalım derse oynayacağı varsa da oynamaz

Şimdiki çocuklar gerçekten öyle eve çocuklu misafir gelince savaş alani oluyor ew inşallah benim oğlum öyle olmaz..

Çok zeki de ondan, evet

Bir zamanlar anne baba çocuğuyla arkadaş olsun diyordu psikologlar, şimdi u dönüşü yaptılar. Anne anne olsun, baba baba, çocuk da çocuk dediler. Herkes rolünü oynasın dediler. Çocuğun bir sürü arkadaşı var zaten, anne baba da anne baba olsun dediler. Ama kimse dinlemedi, kimisi de arkadaşlıktan çıkıp anne babalığa istese de geri dönemedi

Kız sen sındı kınadın ua senınde sımarık bı cocıgun olablırı gıt tvbe et brde ha deyınce cocugu olmuyo ınsanın sen calısmalara basla anca olur o

Kız sen sındı kınadın ua senınde sımarık bı cocıgun olablırı gıt tvbe et brde ha deyınce cocugu olmuyo ınsanın sen calısmalara basla anca olur o

o bir doğru işte :) sanki hemen olacak bakalım nasip olacak mı o kısmıda var daa ben aşırı planlı bir insanım herseyi dusunuyorum işte böyle

kınamıyorum aslında yani arkadaslarıma bile demıyorum senin cocugun boyle boyle yada senın yetiştşrme tarzından demiyorum fakat basıma gelır dıyede cok korkuyorum. haklısınız teşekkürler

Başına niye gelsin. Annesi edepsiz çocuk yetiştirmiş sen öyle yetiştirmezsin olur biter. Evet her çocuğun kendine özgü bir mizacı var. Ama terbiye diye bir şey de var. Siz annesi ile konuşun bence. Senin kız yine beni esir aldı darlaniyorum kurtar beni diyiverin. Ya da çocukla çocuk olun. Siz de inatlaşın hayatta herşey senin istediğin gibi olmaz. İşine gelmiyorsa at kendini yerden yere umrumda değil benim dediğim olacak deyin. Birakin ağlasın, hatta aglamaktan helak olsun. Hem çocuğa hem de anasına güzel bir ders verirsiniz.

aynen yaşı 4 ... sakinleştiremıyor kızcagızda kan ter ıcınde kalıyor bende cok sık gitmemeye karar verdim onlar gelıyorlar arada :) en azından kendı oyun alanı olmayınca sadece susun kimse konusmasın demekle yetinıyor çok teşekkürler öneriler için :)

Bahsettiğim uç çocuk o en yakin arkadaşlarinin değil de baskasinin olsaydi sana bu kadar itici gelmezdi diye düşünüyorum. Su an onlar sizin iliskinizi etkiliyor, eski ortaminiz olmuyor diye bilinç altinizda sartlanmis olabilirsiniz. Bir de çocuğun karakterinin büyük kismini aile belirler. Tabi hiperaktivite gibi bir durum yoksa. Ama günümüzde aileler çocuklarini yaramaz yetiştirip kendi kendilerine hiperaktif teşhisi koyuyorlar. Oysa hiperaktivite ciddi bir durumdur ve profesyonel biri tani koyabilir.

Çocuğa sınır çizin o sınırda özgür olsun yoksa dağılır diyorlar

Çarşıya gidiyoruz önce o ne isterse o yapılacak sonra annenin ihtiyaçları sonra da sıradaki ya da en son ödül gibi onun dediği yapılacak

Onun da seçim Hakkı olacak ama seçenekler Arasından tişört alınacak o modelini seçecek ama ihtiyacı yoksa beğendi diye etek alınmayacak vs

Ama aynı sınır ve kurallar ailede diğer bireylere de uygulanacak

Yani evden pazara gidip dönüşte pastaneden çocuğa kurabiye alınacak diye çıkılıp Pazar'da görülen arkadaşa çocuk ile istişare etmeden oturmaya gidilirse o gün burundan getirilir çocuk tarafından haklı olarak

ben bir defa öneride bulundum kızın sizi ev arkadası gibi goruyor babasınıda takmıyor zaten. bence bi yardım aldın çok yıpranıyorsun seni anne gibi görmuyor yarısıyor senle dedim o cok zeki oldugu için öyle yapıyor dedi ben artık baska bırsey diyemezdim ama cok haklısınız yetiştirme tarzıyla da alakalı oynayacagız diye bastırdıgında ben odadan cıkıyorum ortalıgı yıkıyor ağlıyor ağlıyor gelıyor yine ben her dediğine evet demıyorum bana gıcık oluyor zaten:)

o bir doğru işte :) sanki hemen olacak bakalım nasip olacak mı o kısmıda var daa ben aşırı planlı bir insanım herseyi dusunuyorum işte böyle

Hayat planlara uymuyor canım benım ıc bucuk yıldır olmuyor bende cok planladım planlarıma gre ıkı bucuk yıllık bı anne olmam lazımdı ama uc bucuk yıllık kısır oldum cıktım kız :) sen plan yapma yaşa

haklısınız bunuda dusundum ama su kanıya vardım kuzenımlede yedıgımız ıctıgmız ayrı gtmezdi hala da öyleyiz cocuklarını beraber alıp parka gotururuz birlkte oyunlar oynarız bazen halama bırakır alısverıse gezmeye gideriz yani oda cocuklu hatta ıkı cocuklu ama eksılen birsey olmuyor hayatımızdan cunku cocukları benı sıkmıyor cok sevıyorum kan bagındanda olabılır bilemedim şimdi:)

yaa öle deme kısır falan ne ki 3 bucuk yıl hemen olacak diye birsey yokki... aslında basit birsey degıl ayın bir kaç gunune denk gelecekte falanda :) gercekten hamıle kalmak cok kolay bir o kadar da zor kişisine göre ama sen umutsuzluga kapılma hiç allah hayırlı zamanda verır dua edecegım senın için allah kalbıne göre versin en yakın zamanda :)

Enteresan bir bakış açısı.Sonuçta hepimiz çocuktuk ve hepinizden hoşlanmayan büyükler vardı.Demem o ki çocuklar kendini sevdirmek mecburiyetinde değil.Ve çocuğunu sen eğiteceksin sana bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…