Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
Kendini hazır hissediyorsan yap. İlla ki zorlukları olur ama bu zorlukları aşmak var aşmak var. Maddi manevi hazırsan eğer, sıkıntı çekmezsin aşarsın. Bende 2,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım ama hala çocuk düşünmüyorum. İşe girmeye çalışıyorum, sınavlara hazırlanıyorum. Evimiz kira. Bebek olursa hayatım alt üst olur, istediğim işe giremem, maddi olarak sarsılırız. Bebekten kısılmayacağına göre strese gire gire yaşarız. Hadi işe girdim diyelim, yine hemen düşünmem. İşe alışmam lazım, maddi birikim yapmam lazım, düzenimi oturtmam lazım. Çünkü çalışırken 1 yıl izin alsam (doğum izni, ücretsiz izin rapor vs) diğer yıl bakıcı tutmak gerekir. Yani şuanda yaşım 30 bile olsa, bebek sahibi olmaya hazır değilim. Sağlıklı, mutlu, psikolojisi düzgün bir anne olmak adına hayatımı düzene sokmam lazım. Anlayacağın, ne istediğinle ve ne kadar hazır olmanla alakalı bir durum.