- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
Ana-baba olmak bana göre "beklentisiz olmak"demektir.
Sonuçta hiç bir insan kendi isteği ile bu dünyaya gelmiyor
Eğer dünyaya getiriyor iseler sonuçlarını da düşünmeliler
"Beklenti"karşılığı yapmak ayrı.."gönül rızası"ile yapmak ayrıdır bana göre..
İyi bir evladı ancak iyi bir anne-baba yetiştirir
Anne olmak, Baba olmak, ne kadar kutsal seyler degilmi??:1rolleyes:
Allah isteyen herkeze nasip etsin insallah!!:Saruboceq:
Lakin söyle birsey gözlemledim: Anne olmak Baba olmak evladina her türlü davranista bulunup ben annesiyim ben babasiyim demek hakliyim demek yetkisini veriyormu acaba??
Ben seni bu yasa kadar yedirdim icirdim büyütüm baktim simdede sen bana bakacaksin demeye hakkimiz var mi?
Agzimiza geleni konusup sonrada cocugmuzun bize hicbirsey olmamis gibi yinede saygida sevgide kusur etmemesini bekleyebilirmiyiz??
Evladimizin bizim her türlü lafimizi davranisimizi görmezden gelmesi annemdir babamdir demesimi gerek??
Yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar.....
Allah kızlarını da sana ve eşine bağışlasın canım...
O kadar güzel bir konu ki bu yazmak keyif verdi bana...
Bugün hayatta en kolay şey anne ve baba olmak, bir yerlere gelebilmek için bir çok sınavdan geçiyoruz, engeller aşıyoruz ama anne baba olmak için yeterli misin diye sormuyor kimse...
Hep kolay olanı seçiyoruz, bilinçlenmemeyi...
Anne babasından yeteri kadar sevgi görmeyen özgüven yoksunu kişiler çocuklarını sevmeyerek ondan kendi çocukluklarının intikamını alabiliyor...
Çoğu insan mutsuz evliliklerini çocukları için yürütükleri yalanının arkasına sığınarak kavga ortamında şiddet yanlısı çocuklar büyütüyor...
Sonra diyoruz ki toplum neden böyle...
Toplum kendisini çocuk sahibi olma hususunda yeterli görmeyene, anne baba olmamayı seçene veryansın ediyor, ama çocuğunu döven bir kadına kimse hemşerim sen ne yapıyorsun demiyor, annedir diyor...
Dayağın cennetten çıkma olduğunu söyleyen bir toplumuz sonra...
Bugün anne babasını döven evlat kötü evlattır, peki neden çocuğa şiddet kullanan kötü anne ya da baba değil midir...
Çocuk küçükken öfkesini belli edemez, ihtiyacı vardır aileye ama büyüdüğünde kusar bir bir yaşadıklarını...
Hiç bunu düşünüyor muyuz, acı gerçekleri sorguluyor muyuz?
Okumuşsunuzdur, 21 yaşında gencecik bir kızı annesinin boğazını keserek, ona cezasını verdim demeye iten sebep nedir?
Eleştirilmeyen yüreklendirilen, kendisine saygı duyulan, suçlanmayan bir çocuk başkasına zarar verebilir mi?
Birbirini gerçekten seven iki kişinin çocuğu gangaster olabilir mi?
Bir anne babanın çocuğuna seni okuttuk, büyüttük demeye hakkı yoktur, o görevdir, zaten görevini layıkıyla yerine getiren anne-babaya evlat gözü gibi bakar.
İşte çocuk yetiştirmek için erkek ya da kadın kendimizi yetiştirmeliyiz önce....
Mutlu çocuk mutlu anne babanın yanında büyür bu bu kadar basittir...
cok guzel yazmısın...oncelıkle kutlarım......
ben bekarım ve hep derımkı...evlendıgımde annemın ve babamın yaptıgı yanlısları yapmıyacagım dıye....
anneler kızarken babalar doverken....ses cıkmaz...herkesın dort duvarı kımbılır neler yasanıyor va o cocuklar ne psıkolojıyle buyuyor...belkı bır tokat omrune yetıp bıtırıyor...belkı bır söz....dayaktan kotu etkı yapıyor....
madde bagımlısı alkol bagımlısı olanlar...anne baba katıllerı...neden oyleler.....hemen yargılıyoruz......ama içeriginı bılmıyoruz.....ben kımseyı haklıda cıkarmıyorum...
ama her doguran anne yada baba olmuyor....cocuguyla oturup konuşmuyor....opmuyor...hatta ısmını bıle bılmıyor...hatta bazı yerlerde cocugun kac tane denılınce...kızları saymıyorlar bıle.....
cocugu işci olsun dıye doguruyorlar....cocugu yaslılıkta baksın dıye doguruyorlar....
okullara bıle gondermıyorlar...gunahtır dıye....okumak ıcın mucadele edenlere...kocaya verıyorlar.....
yada evlat ayrımı yapıyorlar...evladın bırını gok kubbelere koyarken bırını yerın dıbıne sokuyorlar..hatalarını ortmuyorlar....sevmıyorum sevdır kendını dıyorlar...
cocuga oyle bır gelecek sunuluyor kı...otlar bıle bır işe yarıyor bu dunyada ama o cocuk koca bır boslukta olup...artık hıc bırseyden keyıf almaz oluyor....
pekı boyle yasıyan yada boyle hayatı olan kımselerın psıkolojısı ne olur...ben soruyorum...anne ve baba mıdır bu kışıler....??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?