Doğru karar aman büyümeden 2.yi düşünmeyin 2sine birden yazık..Bu arada hamilelik takvimi silmemişim hamile değilim artk
Sizi çok iyi anlıyorum. Elbette her çocuğun ihtiyaçları mizaclari farklıdır ama belli ki sizlerde yanlış şeyler yapmışsınız. Yanlış anlaşılmasın lütfen suçlamak için değil duzeltebilmeniz için söylüyorum. Mesela uyumayan bebek diye bişey yoktur aslında özellikle 4. Aydan sonra. Çünkü melatonin uyku hormonu 4. Aydan sonra salgılanır.Bazı bebekler uyumayı bilerek doğar bazıları bilmez.benim de bebeğim uyumayı bilmeyen bebeklerden. Öyleyse bebeklerimize uyumayı öğretmek zorundayız. Bu da ebeveyn olarak bizim görevimiz hem kendimiz hem çocuğumuz için. Ayrıca çocuklar rutinleri sever ne olduktan sonra ne olacağını bilmek ister. Biz yetişkinler de belirsizlikler karşısında strese sadece verdiğimiz tepkiler farklı olur. Benim de bebeğim huysuz ve huzursuz bi bebek kesinlikle onun yanında asla bunu dillendirmiyorum ve rutinlere sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz.cunku değişiklikler karşısında büyük tepkiler veriyo. Yeni oyuncak bile versem eline kıyamet kopuyo. Uyku konusunda düzenimiz bozulmasın diye hiç bir yere gitmiyoruz hiç bir şey yapmıyoruz eve donebilecegimiz mesafelerde yapıyoruz yapacağımız her şeyi. Diş dönemleri atak haftaları tüm duzenlerimiz bozuluyo ama asla en başa donmuyoruz. İlk bi kaç gün zorlanırız sonra düzenine geri döner ama istikrar çok önemli elbette istisnalar her zaman olur ,hayatta ki her şey bizim elimizde değil ama elimizde olan şartların kontrolünü sağlamalıyız. Düzen bozulduğunda ikinci planımız olmalı. Uyku eğitimine karşı olan indanlar da var ama uyku eğitimi verilmeyince de verimsiz ebeveynler ve bu ebeveynlere maruz kalan mutsuz çocuklar oluyo. Eğitimi vermeden önce sesini duydum mu Dünya başıma yikiliyodu yine başlıyoruz diye. Şimdi sesini duydum mu güler yüzle gidip benim küçük profesorum uyanmış mı günaydın diyip kucağıma alıyorum. Uyudugunda özlüyorum. Uyumaya başladığında çocuğum büyümeye ve gelişmeye başladı. Malum büyüme hormonu uykuda salgılanıyo. Benim bebeğim de düşük kilolu doğdu ve akranlarindan hep düşük kilolu gidiyo. Şuan 11 aylık . İnanın eğitimi verip tamamladıktan sonra ilk kesintisiz uykunuzda benim ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Ayrıca kesinlikle ağlayarak uyutmayi seçmeyin seçtiğiniz uyku eğitiminin kitabını alıp okuyun çünkü uyku çok fazla etkileyicisi olan bi durum. İnternette çok fazla yanlış bilgi var. Kesinlikle internetten ogrendiklerinizle egitimi vermeyin. Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okudum çok faydasını gördüm. Bebeklere fısıldayan kadın olarak geçiyo ve size temelde bebeğinizi anlamayı öğretiyor. Tavsiye ederim ayrıca bu kitaplar biraz pahalı o yüzden ikinci ellere de bakabilirsiniz.17.5 aylık kızım var doğduğunda da uyumazdı hep ağlardı büyüdükçe değişecek kolaylaşacak diye ümit ettim olmadı her ay daha da zor bir çocuk haline geldi. Hala geceleri bilmem kaç kez uyanıp ağlıyor gün içinde hiçbir şekilde memnun edemiyorum yemek yemiyor sevdiği birşey nerdeyse yok kilosu düşük henüz yürümüyor neden bilmiyorum ama yürümek istemiyor son birkaç gündür büyüme dönemi mi diş mi bilmiyorum harap olduk eşimle öfke nöbetleri geçiriyor kendini yerlere atıyor bize vuruyor eşyaları atıyor hatta babasına vurmaya çalıştı gözüne vurmuş adamın. Kendime ayıracak 5 dk bile yok tuvaletin önünde bile dövülmüşcesine ağlıyor. Rahatsızım dinlenmem gerekiyor ama uzanmama izin vermiyor üstümde tepiniyor yada kafama bişeyler atıyor. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir daha özgür olamıcam istediğim saatte yatamıcam deliksiz uyuyamıcam istediğim kitabı okuyamıcam müziği dinleyemicem. Sabahları aynı krizleri yaşayacağız diye kalkmak istemiyorum o hale geldim yardımcı olacak kimsem yok annemler düğün düğün gezdikleri için görüşmüyoruz onlarla. Hayırları dokunmuyor hiç. Eşim derseniz yoğun çalışıyor sessiz adam bile artık çok yoruldum demeyr başladı kızıma yetemiyoruz ruhsal olarak çöküşteyim hiç iyi hissetmiyorum
Bunları yazan bir de 2.ye mi hamile Allah yardımcınız olsun. Hiç kolay değil bebekken bakması daha kolay büyüdükçe daha zorlaşıyor derlerdi de inanmazdım.
Misal bebekken mama sandalyesine oturtuyordum her türlü vitaminli yiyecekler yapıp yediriyordum şimdi nerde yemiyor tükürüyor. Yediği şeyler bikaç çeşit. Banyo mesela önceden minik küvetine koyuyordum şarkı söyleye söyleye yıkıyordum hiç ağlamıyordu şimdi banyoya giriyoruz kafadan aşağı su dökülmesini hiç sevmiyor kıyameti koparıyor yıkanmak asla istemiyor havuza girmeyi çok seven çocuk yıkanmayı sevmiyor siz düşünün ne kadar zor banyodayken saçları yıkarken gözüne su geldi mi bağırmak ama ne bağırmak bina inliyor. Dediği olması için kendini yırtana kadar ağlıyor biz anne baba pes ediyoruz. Benim ikinciye hiç cesaretim yok.
Sizinkisi kaç yaşında 3 yaşında kızım ama yüzüne su gelmeyecek diye çok çığrınıyor artık çözüm bulamadım az önce yıkadım komşum noldu bişey mi oldu diye aradıBanyo konusunda bizde aynıydık bayılırdı şuan yıkanmayacam diye pazarlık yapıyor yüzüne su gelmeyecek hepsi mi aynı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?