• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak hakkinda ..

kadin belki dogum sonrasi depresyonda. bu durumla basa cikamiyor. mutsuz, stressli olup cocuklarimi da olumsuz etkileyecegime annemde dursun dedi belki. sizin kafanizdaki senaryoya karsilik benim ilk aklima gelen bu. neden herseyde kotu niyet arar olduk bilmiyorum.
bir insan kendini hic ilgilendirmeyen konular hakkinda bu kadar yargilayici olmamali. universitede psikoloji hocamizin bir lafi vardi; "insan kendine baktiginda gordugu seyle mutlu olmuyorsa etrafi bu kadar didikler ve etiketler" diye.

kadın ne yapsın çalışmasın mı ?çalışıyor ayakları üzerinde duruyor sigortası ödeniyor . ilerde emekli olucak bir sürü imkanı var .. çalışmasın otursun mu yani çocukları var diye . anne olmak herkesin hakkı . neden insanların anneliğini sorguluyorsunuz .. kimse yavrusundan uzak kalmak istemez ama okadar parayı bakıcıya vermek demek ki onlara ağır gelmiş . herkesin geniş imkanları yok maalsef . neyi eleştiriyorsunuz anlamadım . süt izni onun yasal izni ayrıca...

çekemiyorlar şekerim:ssz:

Yaa sorma kardes o takilar ayakkabılar yuzunden gece uyumak haram oldu biZlere :))))) yani tum iayerindeki bayanlar yemeden icmeden kesildik o derece :)))))
Neyin kafasiyla yazdin bilmiyorum ama ne iciyosan bize de ver bizde icelim :)))

işyerindeki tüm bayanlar sizin düşüncenizde değildir umarım
yoksa yazık yazında bahsettiğin bayana
hem inkar etme boşuna
kadının aldığı taktığı ne varsa incelemişsin ki hiç üşenmeden çocuklarıyla mukayese edebilmek için oturup düşünmüşsün
onlara para buluyo da çocuğuna niye bulamıyo diye
ilginç...

Herkesin doğrusu farklıdır,
Yaşam şartları, olanakları farklıdır..
Ben olsam belki ben de dayanamazdım, ama bi anne olarak belki gerçekleştirmek istediği şeyler vardır..
Üzülmediğini nerden biliyorsunuz ki, bende bakıcıya baktırmaktansa anneme baktırırdım heralde..
annesinin gelip evde bakma durumu yokmuşmuş acaba?

Öyle değilse neden konu açtınız madem ?

Ben anneden anneye ne fark var bunu merak ettim..
Hani bazi anneler cocugunu alti ay gormeden yapabiliyorken bazilari ölürüm yine onsuz kalmam diyor..
Fark ne onu merak ettim..
Ama sorumun disindaki tum cevaplar gelmus :) hic yorulmamislar Da arkadaslar eski konulari acip yuze vurma gayretleri ayruca takdire sayan ve ayrica komik ezik bi hareket :)
Yardimci olanlar dışında dikkate almiyorum arkadasim
.

Hani bazi anneler cocugunu alti ay gormeden yapabiliyorken bazilari ölürüm yine onsuz kalmam diyor..
Ama sorumun disindaki tum cevaplar gelmus :) hic yorulmamislar Da arkadaslar eski konulari acip yuze vurma gayretleri ayruca takdire sayan ve ayrica komik ezik bi hareket :)
.

He hee...:ssz: İşine gelen kısmı görmüşsün.Almadığın o kadar belli ki,yerin dibine sokmuşsun.:34:

Yaa sorma kardes o takilar ayakkabılar yuzunden gece uyumak haram oldu biZlere :))))) yani tum iayerindeki bayanlar yemeden icmeden kesildik o derece :)))))
Neyin kafasiyla yazdin bilmiyorum ama ne iciyosan bize de ver bizde icelim :)))

siz iceceginizi icmissiniz de,
dert ettiginiz sey ne onu anlayamadım, sizi kisisel olarak ilgilendirmeyen bir sey zaten.
ilk mesajınızdaki gibi haram helal ise zaten dini konular acmak yasak, sordugunuz sey ne?
cok rahatsızsanız sikayet edin, o kadın da istifa etsin ya da 700bakıcıya versin, takılardan da mahrum olur, bu mudur derdiniz?

.

üslubunuz mükemmel:46:
böyle devam ederseniz çok daha güzel yanıtlar alacağınıza eminim:34:

Gerekeni yaptım ben zaten,konu sahibinin hatasını yüzüne söyleyince hakaret duymak gelenek oldu.

aynen öyle canım
hem fikir almak için konu açarlar
hem düşünceler söylenince,
pardon söylenenler konu sahibinin işine gelmeyince
ağzına geleni söylerler
konu sahibinin deyimiyle ne içiyorlarsa onun kafasını yaşamaya başlarlar:1:

Cekemiyolar yazan bile olmus yaaa Yazdiklariniza sesli gülüyorum dayanamadim ya :)
Yazin yazin lutfen :)))))

eşi doktor ödesin bakıcı parasını diyecek kadar kadının hayatını didikliyorsunuz... buna gelen eleştirileri zaten ciddiye alacak biri olsanız baskalarının hayatını kurcalamayıp once kendi hayatınızla ilgilenirsiniz.
gulmeniz dedikodunuz kadar olagan, bu anlamda kendi icinizde gayet tutarlı biri oldugunuz anlasılıyor.

elestirilere ragmen insan donup kendine bakamıyor nerede hata yaptım diyemiyorsa bu hem ego hem vicdan sorunudur maalesef.
farkında olmasanız da derdiniz bence buyuk. gecmis olsun.

eşi doktor ödesin bakıcı parasını diyecek kadar kadının hayatını didikliyorsunuz... buna gelen eleştirileri zaten ciddiye alacak biri olsanız baskalarının hayatını kurcalamayıp once kendi hayatınızla ilgilenirsiniz.
gulmeniz dedikodunuz kadar olagan, bu anlamda kendi icinizde gayet tutarlı biri oldugunuz anlasılıyor.

elestirilere ragmen insan donup kendine bakamıyor nerede hata yaptım diyemiyorsa bu hem ego hem vicdan sorunudur maalesef.
farkında olmasanız da derdiniz bence buyuk. gecmis olsun.

tebrik ediyorum
düşüncelerimi yazıya dökmüşsünüz:46::46::46:

bilemiyorum. bu konuda ikilemde kaldım. ama şu çok çok önemli. bir bebeğin ve çocuğun ihtiyacı anne sıcaklığı ve kokusudur. onla beskenir. onla doyar.
o kişiyi kınamıyorum ama bir arkadaşım babaannesinde büyümüştü.annesi bankada çalışıyordu.
hep sevgiye hasretti. sevgi arayışlarıyla bir sürü yanlış yaptı. onlara, anneye ve babaya hep kızdı. onların vermediği sevgiyi arıyorum sanırım derdi.
seçim şu sanırm. ya çocuğa iyi bir gelecek için çalışmak ama sevgiden fedakarlık yapmak,için kan ağlayarak. yada paranın
gözü çıksın yanımda olsun yeterki demek.
zor. iki ucu pis.. değnek.

Bu yaz kaynanam oğluma bakicak bende calısıcam sabahtan akşama kadar ne yaparım bilmiyorum çok zor gelecek ilk zamanları ama bayanın hayatını tam olarak bilmiyoruz mecbur kalmıştır hic bir anne istemez hemde iki taneymis benim ablamda calisiyodu en küçük kızını 4 aylığına gönderdi heme istanbuldan mersine şimdi kalkipta ablamı yargılayayım mı sen nasıl annesin diye hayat bu yaşam şartları çok zor iyi anne kötü anne olmaz en kötüsüz annesiz kalmaktır bence anne olmayanda anlayamaz

Çalışmayan bir annenin kızı olarak ve şu an aktif çalışma hayatında olan biri olarak maalesef bu işin kesin doğrusu yok.
Tek bildiğim eşimin parasına hesap vermek mahiyetinde muhtaç olup yaşamak istemediğim...
Çalışan kadının daima evde çok daha fazla söz hakkı oluyor. :31:
Bir yanım çocuğumu kendim büyütmek isterken öteki yanım ayaklarının üstünde dur diyor.

Eminim iş yerinde arkadaşım ve verdiği karar hakkında bu kadar kulislerde konuşmak yerine ona sorardım , bebeklerini şehir dışına anneanneye bırakmışsın , zor olmuştur sana çok , Allah kolaylık versin der , onun bana içini dökmesiyle de içinde büyük bir yara mı var yoksa ohhh gittiler rahatladım mı diye düşünüyor anlardım .

Sizde mesai arkadaşı olarak şimdiye kadar yapmadıysanız bence bunu yapın , hani toplanıp konuştuğunuz arkadaşlarınız var ya işte onlarla beraber evlatlarından ayrı kalan anneye en azından moral olarak destek olun .Nacizane tavsiyem ...

Anne olmak hakkında...sorunuza gelince . Annelik genel geçer kurallara sahip değildir , ancak ben olsam diye cevaplayabilirim sorunuzu , ben olsam şartlarımı zorlar ve annemi bulunduğum şehre getirmeye çalışırdım .Burada baksın , akşam evime geldiğimde yavrumun kokusunu duyayım , ilk hareketlerini kaçırmayayım ...isterdim .

Ben oğlu kreşe başlayınca ev boş gelip saatlerce ağlayan bir anneyim ama bu kriter beni '' iyi anne '' yapmaz ,yapmaya yetmez... olsa olsa fazla sulu gözlü yaftası yapıştırılır bana .Arkadaşınızda bu kararı verdi diye '' kötü anne '' diye etiketlenmemeli !

Son düzenleme:
Anneler calismamali mi?!! Bu dusunceler yuzunden kadinlar hala toplumda yer edinmekte zorlaniyor zaten...
Evet anne cocuguna sevgi, sevkat vermeli, bunun calismakla ne ilgisi var?
Ureten, calisan, kendi ayaklari uzerinde durma sansi olan anneler de kendileri gibi kendilerine yeten nesiller yetistirirler...
Sizin bahsettiginiz anne modeli yiilllaaar oncesinde kaldi...

heexeeeee adin gibi cadilik mi yapmaya calisiryorsun :)))
konu sahibi alti aylik bebek yazmis bende onu kast ettim ufacik bebek ya nasil birakilir...
o sizin bahsettiginiz anneler yillaaaar öncesinde kalmadi cicim hala mevcutlar ve cocuklari icin isden bile cikanlari var sadece ve sadece cocuklari icin bazilari kendini tamamen maddiyata baglamamis ok...

Back
X