yorumumu alıntılayıp "bu tip" derseniz gayet cevap hakkı da dogar. tartısma amacı gütmek degildir bu.
siz eger yorumlarınızda son kurdugunuz cumledeki gibi goruslerinizi belirtmek yerine genelleme yaparak calısan anneleri "maddiyatcılık" ile suclamıs olmasaydınız kimse tekrar yorum yapmazdı.
10sayfaya aşkın herkesin dedigi sey saglıklı psikolojiye sahip bir anne cocugunun yanında olmak ister fakat koşulları farklı olabilir.
siz kendi tercihinizi çalışmamaktan yana yapmıssınız ya da tercihen bile degildi bu, bilemem.
fakat bu durum sizden farklılar diye diger annelerin evladını dısladıgı ilgilenmedigi paragoz oldukları anlamına gelmez. kaldı ki boyle olmadıklarını kanıtlamak icin de kimsenin evine giren parayı veya kredi borcunu hesaplamak da bize düşmez.
elbet nedenleri vardır ya da tamamen keyfidir, insanları ilgilendirmemesini gerektigini dusunuyorum ben de.
farklılıklar uzerinden insanların tercihlerine saygı duymayı ogrenmedigimiz surece buna benzer konular da acılır, yargılayıcı yorumlar da yapılır. herkesin hayatı kendine.
cocugunuzla mutlu bir yasam dilerim... iyi gunler.
ay yazmicam dedim amaaa :)) suanda siz iftira atiyorsunuz fakindamisiniz???
lütfen ben mi sizin yorumunuzu alinti yapmisim iyi bir kontrol edin 8 ile 9. sayfaya bir göz atin, hatda ben izah edim
heexee benim yorumumu alintilamis bende onunkini ve cvbim heexee yazdim ve siz benim yorumlarimi ikisinide alinti yapip bana yazmisiniz, simdi kim tartismaya girmis????
onun haricinde bakin doktorlar bile nediyor üsenmedim aldim buraya da ekleyim, ben neden yorumlarimda 2 sene demisim sizde fikir sahibi olun insaALLAH...
Çocuk annenin çalışması nedeniyle, ilk üç yılda ondan ayrı kalabilir mi?
Çocuk eğitiminde ilk yılların önemli olduğu birçok uzman tarafından ortaya konulan bir gerçektir. Bu yüzden çocuk ilk iki, üç yılda annesi tarafından büyütülmesinde büyük yarar vardır. Tüm uzmanlar, çocuğun gelişiminde ilk yılların önemli olduğu bu sebeple ilk yıllar da annesi tarafından yetiştirilmesi konusunda fikir birliği içerisindedirler.
Bazı uzmanlar çocuğun ilk iki yılda annesi tarafından yetiştirilmesi gerektiğini söylerken, bazı uzmanlar da ilk üç yıl annesi tarafından yetiştirilmesi gerektiğini söylemektedir. Sonuç olarak ilk üç yıl içinde çocukların annesi tarafından yetiştirilmesi gerektiği konusu bir gerçek olarak ortaya çıkmaktadır.
Bowlby'e göre çocuğu üç yaşına gelmeden anne çalışmayı düşünmemelidir, çünkü ilk yıllarda annenin çocuğa verebileceği pek çok şey vardır.
Çalışan kadınlarla ilgili yapılan araştırmalarda görülmüştür ki ilk üç yılda zorunluluk olmadıkça annenin çalışmamasının gerektiği ortaya çıkartılmıştır. Çünkü bu dönemde anne çalışır ise çocuk için iler ki yıllara da taşınan bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
Buna rağmen çalışması zorunlu ise çocuğun çok yakından tanıdığı ve çocuğu seven bir bakıcıya çocuk emanet edilmelidir. Bunun dışındaki yapılacaklar daha önce de söylediğimiz gibi çocuğa önemli zararlar verebilmektedir.
Not: umarim simdi daha iyi anlasilmisimdir, dileginiz icinde tskler...