Katılıyorum sana.İnsanlar ne zannediyor biliyor musun,çalışan annenin tek derdi para,maddiyat.Evde oturanlar sanki dersin hep çocuk gelişimi okuyor,çocuklarıyla vakit geçiriyor.Sen çalış,çocuğunu iyi okullarda okutmak için,onun geleceği için yatırımım olsun diye didin,çocuğunu özleyerek bütün gün işte ol.Eve gel,çocuğunla ilgilen evi temizle yemek pişir,alışveriş yap,ona buna zaman ayırmaya çalış...sonra yok sen maddiyatçısın.Yok çalışanlar çocuğuna sevgi veremiyor.Sanki dersin bütün sevgisiz veya kötü huylu çocukların anası çalışıyor.Sanki birtek onlar ana.
aynen katılıyorum.
ben bunu ego olarak görüyorum .
genelde ev hanımı olan insanlar egolarını tatmin etmek için yapıyor bunu .
çalışan anneleri kötüleyerek egolarını tatmin etmiş oluyorlar
öte taraftan da çocuklarını kollarına takıp o gün senin bu gün benim geziyorlar ötede beride.
çocuğun kişisel gelişimi desen bomboş ,çocuğu güne götürmekle annelik yaptıklarını sanıyorlar ve de utanmadan en çok yükü olan çalışan kadınlara laf ediyorlar.
ayıptır günahtır ..
kendi eksikliklerinizi başkalarından çıkarmaya çalışmayın .
çalışan annelerin çocukları evdekilere göre daha aklı başında ,evdeki çocuk aşırı şımarık olurken ,çalışan annenin çocuğu daha bilinçli oluyor çünkü hayatı baştan öğreniyor..
ayrıca bu çalışma da hep çocuklarımızın geleceği için.
neden ben çocuğuma tek maaşla bir gelecek bırakmak varken çift maaşla daha güzel bir gelecek kurmayayım
çocuğum tek maaşla devlet okuluna gidecekken ben çalışıp da neden onu daha iyi eğitim alacağı yerlere göndermeyeyim
insanlar geniş düşünse bunu gayet güzel farkeder de işte herkes kendi işine geldiği gibi düşünüyor
ve de egosunu tatmin etmeye çalışıyor
ben çalışan bir insan olsam da ev hanımı da çalışan da tüm annelere saygı duyuyorum ama herkes bir değil işte .
cahillik parayla değil ki
ben bu tip insanlardan bahsediyorum, esinin geliri yeterli olupta elinde olanla yetinmeyen bu yüzden bebegini baskalarini verip baktiranlara maddiyatci dedim üzerinize aliniyorsaniz birsey diyemem...
ama calisan ihtiyaci olanlarda iki sene bir calismaya verebilirler bence sonucta o bir bebek doguruyor cocuk demek sorumluluk demek...
bakin asyadaki yorumu yapan da bir anne adayi, adam olacak kiz, iki sene cocugu icin ücretsiz izin alicakmis insaALLAH hemde nekadar borcu var...
insan cocugu icin iki sene bir fedakarlik yapa bilir yani...
bu fedakarlık meselesi değil ,kaldıki çalışan anneler herkesten daha çok fedakar ,çünkü evde ev kadını işte iş kadını ayrıca da anneler ,bütün yük onlarda ..
herkesin borcu ödeme gücü farklı
bizim şuan aylık sadece kredi borçlarımız 5.000 tlyi buluyor
bu borçlar çocuklar olmadan önce girilmişti ,çocuk olacağını bilseydik girmezdik ama herşey planladığın gibi olmuyor
bu durumda ödemek için mecbur çalışmak zorundasın ,kaldıki bu kadar krediden sonra bankalar kredi de vermiyor ,kıt kanaat geçiniyoruz şuanda ,davulun sesi uzaktan hoş gelir herkese ,işin içinde olmayan bilemez ,haybeye sallamasın kimse..