• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak hakkinda ..

Benim çevremde de var, sürekli çocuk anane babaanne de. Ve ettikleri tek sorun 400 tl kreş yada bakıcı parası vermemek için. Çocugu 3-4 ayda bir goruyorlar. Ve evlerine 6 bin maaş giriyor.

Çevremde bir kişi de sürekli rapor alıyor, 2 doktor tanıdığı var kâri koca 40 günlük rapor haklarını sonuna kadar kullaniyrlar her sene. Ve inanın baslarindan bela hiç eksik olmuyor. Devamlı yeni aldıkları birşey sıkılıyor, pahalı telleri ellerinden düşüyor 500 tl lik masraf çıkıyor, birileri arabalarına vurup kaçıyor. Kendilerine göre rapor almalarının hep haklı sebepleri var, hastalık de kesinlikle. Ama hem görüyorum ki o para kendilerinden fazlasıyla çıkıyor ama bundan dolayı olduklarının farkında değiller!!!

bilemiyorum. bu konuda ikilemde kaldım. ama şu çok çok önemli. bir bebeğin ve çocuğun ihtiyacı anne sıcaklığı ve kokusudur. onla beskenir. onla doyar.
o kişiyi kınamıyorum ama bir arkadaşım babaannesinde büyümüştü.annesi bankada çalışıyordu.
hep sevgiye hasretti. sevgi arayışlarıyla bir sürü yanlış yaptı. onlara, anneye ve babaya hep kızdı. onların vermediği sevgiyi arıyorum sanırım derdi.
seçim şu sanırm. ya çocuğa iyi bir gelecek için çalışmak ama sevgiden fedakarlık yapmak,için kan ağlayarak. yada paranın
gözü çıksın yanımda olsun yeterki demek.
zor. iki ucu pis.. değnek.

iste bu yaa, bende bir anne calismamasi gerekiyor, cocugun heleki bebeklerin annelere cok ihtiyaclari var sevgi sefkat vs.
yorumumu bu yüzden yaptim ama siz cok güzel aciklamissiniz ;)

Son düzenleme:
ben Batmandayım çocuğumu anneme bıraksam aramıza 1100 km girer asla bırakamam 6 ay hem de :53: o sebepten 2 sene ücretsiz izin alıcam sonra kısmetse Ankaraya dönücez o zamanda kreşe veririm prensip olarak çocukları anneye ya da kv'ye baktırma yanlısı değilim ola ki ters bişey olur çocuk düşer müşer kim bakıyosa ona diş bilenir ilgilenmedi mi diye, kv baksa ve çocuğumu düşürse örneğin ben kin güderim aynı şekilde eşimde anneme kin güdebilir bazı şeyleri olmadan görmek ve önlemini almak gerek ha kreştede düşer kalkar ama elin adamına gerekirse sitemde edersin bağırırsında, bu arada tuzum kuru değil 70 bin liralık kredi borcumuz var ama ücretsiz izne ayrılıcam kimse benden iyi bakamaz çocuğuma

ben Batmandayım çocuğumu anneme bıraksam aramıza 1100 km girer asla bırakamam 6 ay hem de :53: o sebepten 2 sene ücretsiz izin alıcam sonra kısmetse Ankaraya dönücez o zamanda kreşe veririm prensip olarak çocukları anneye ya da kv'ye baktırma yanlısı değilim ola ki ters bişey olur çocuk düşer müşer kim bakıyosa ona diş bilenir ilgilenmedi mi diye, kv baksa ve çocuğumu düşürse örneğin ben kin güderim aynı şekilde eşimde anneme kin güdebilir bazı şeyleri olmadan görmek ve önlemini almak gerek ha kreştede düşer kalkar ama elin adamına gerekirse sitemde edersin bağırırsında, bu arada tuzum kuru değil 70 bin liralık kredi borcumuz var ama ücretsiz izne ayrılıcam kimse benden iyi bakamaz çocuğuma

Cok iyi bir anne olacaginiza eminim..
Ben de bunu soruyordum iste.. esiniz iki senede borcunuzun bi kısmını halleder zaten geri kalani da siz calismaya baalayinca odersiniz birlikte. .
Aile bütünlüğünun hep korunmasi gerektigini dusunuyorum cocuk ne anneden ne babadan ayrilmamali.. ikisinindr sevgisini hissetmeli..
Cok zorunlu haller disinda ayrilmamali annesinden bebek..

konu sahibi alti aylik bebek yazmis bende onu kast ettim ufacik bebek ya nasil birakilir...

cocuklari icin isden bile cikanlari var sadece ve sadece cocuklari icin bazilari kendini tamamen maddiyata baglamamis ok...

iste bu yaa, bende bir anne calismamasi gerekiyor, cocugun heleki bebeklerin annelere cok ihtiyaclari var sevgi sefkat vs.
yorumumu bu yüzden yaptim ama siz cok güzel aciklamissiniz ;)

siz calısıyor musunuz veya cocugunuz var mı bilmiyorum ama kimse 6aylık bebegini isteyerek bırakmak istemez sanırım.
eger nedeni sevgisizlik ise de psikolojik sorunu vardır diye dusunurum.

fakat cocugunun dibinde olmak yerine işe devam etmeyi tercih eden anneleri "maddiyatcılık" ile suclamanıza anlam veremiyorum.

ben calısan bir annenin cocuguydum ve annemin nasıl ici acıdıgını bilirim. ben cocuk olarak manevi hicbir eksikligini hissetmedim. o konuda tek yarası olan annemdir herhalde. fakat o calısmasaydı belki babamın iki cocugu uni.de okutmaya geliri yetmeyecekti. ilk yıllar zorlugunu ailece ceksek de sonrasında rahat bir yasamımız oldu.

kimse keyfinden her sabah 6da kalkıp ise gitmeyi hem de cocugundan ayrı kalmayı istemez...

Cok iyi bir anne olacaginiza eminim..
Ben de bunu soruyordum iste.. esiniz iki senede borcunuzun bi kısmını halleder zaten geri kalani da siz calismaya baalayinca odersiniz birlikte. .
Aile bütünlüğünun hep korunmasi gerektigini dusunuyorum cocuk ne anneden ne babadan ayrilmamali.. ikisinindr sevgisini hissetmeli..
Cok zorunlu haller disinda ayrilmamali annesinden bebek..

yetemediğimiz yerde ailelerden destek alıp sonra öderiz para yerine konuyo ama kimse bana bebeğimin ilk gülümsemesinin ilk anne/baba deyişinin ilk adımlarının keyfini veremez tabi bu benim düşüncem, herkes farklı düşünüyo aylarca heyet raporu alanlar var ben il sağlık müdürlüğünde izin rapor işlerine bakıyorum çok görüyorum, bende alabilirim rapor 1 ay heyet alsam 1 ay fazladan maaş alırım kredinin 1 taksidi rahatça ödenir değil mi ama ben korkuyorum Allah gerçekten bi hastalık verirde ne me lazım ama dediğim gibi bu benim fikrim ve prensiplerim

Millet olarak birilerinin anneligini, babaligini, kariligini, kocaligini sorgulamaya cidden cok merakliyiz. Bir de su "helal mi, haram mi" sorulari, "caiz mi, degil mi"... KK kadinlari helal derse helal, haram derse haram mi olacak?

Cocugundan ayrilamayan anne de vardir, cocugunu aylarca görmeden durabilen anne de vardir, zorunlu olarak görmeyen ici yanan anne de vardir yani. Hepsinin de nedenleri birbirinden farklidir. Nedenleri bilmeden tartismak da bence oldukca gereksizdir.

Bir de sorunun sorulus sekli cok önemli. Yani madem kafada soru isareti olustu, kim oldugundan bahsetmeden, "Siz olsaniz cocugunuzu alti ay görmeden durabilir misiniz? Bunu yapabilen anneler hakkinda ne düsünürsünüz?" gibi genel bir sekilde de sorulabilirdi.

annelik sadece evde akşama kadar bebeğin başında durmakla olmuyor.
annelik çocuğa kaliteli zaman ayırmaktır.
sabahtan akşama bebeğini tv karşısına oturup kendisi iş yapan çok anne var
sorsan çalışmıyorlar ,bebekleri için evdeler ama işin aslı öyle değil
kimse kimseye annelik dersi vermeye kalkmasın .
evde ya da çalışan hiç farketmez ,anne bebeğine yeterli sevgi ve ilgiyi verebiliyorsa mesele budur.
öyleki sevilen ççocuk da sevilmeyen de çocuk da hemen belli oluyor ,kendini belli ediyor ,çünkü bu durum ruh haline yansıdığından ele veriyor kendini.
benim de hiç kimsem yoktu ,ne anne ne kv ,ikizlerime 7 ay tek başıma baktım,fakat sonra çalışmak zorunda kaldım çünkü çok borcumuz vardı ,altından kalkamadık
çocuklarımı bakımevine verdim ,ama sadece ikisi vardı ,sadece bebeklere bakılıyordu orada ,bakıcıyla tek başına evde bırakmaktansa öyle bir yer daha güvenli geldi bana ,ben akşamdan akşama yavrularımı görmeme rağmen onlarla süper vakit geçiriyorum ,haftasonları sürekli oyunlar oynuyorum vs.
ben evdeyken iki çocuğa bakmanın yorgunluğundan çocuklarla oyun bile oynayamıyordum ,çünkü yedir içir ,alt al ,uyut ,yıka pakla derken oyuna hiç vakit kalmıyordu
şimdi az ama öz zamanım oluyor ve hep onlarla ilgileniyorum herşeyi bırakıp .
imkanlarım elverse ben de bırakmazdım ama mecbur kaldım ..

kimsenin şartlarını bilemeyiz ,hiçbir anne evladını bırakmaz istemez ,fakat konu sahibesinin anlattığı durum çok farklı .
ben de asla uzak bir mesafeye yollamam ne olursa olsun
başka yol bulurum gerekirse çöp toplarım ama yavrumu o şekilde göndermezdim .
ama büyük de konuşmamak lazım ,hayat bu ne olacağı belli olmaz ..

Son düzenleyen: Moderatör:
yetemediğimiz yerde ailelerden destek alıp sonra öderiz para yerine konuyo ama kimse bana bebeğimin ilk gülümsemesinin ilk anne/baba deyişinin ilk adımlarının keyfini veremez tabi bu benim düşüncem, herkes farklı düşünüyo aylarca heyet raporu alanlar var ben il sağlık müdürlüğünde izin rapor işlerine bakıyorum çok görüyorum, bende alabilirim rapor 1 ay heyet alsam 1 ay fazladan maaş alırım kredinin 1 taksidi rahatça ödenir değil mi ama ben korkuyorum Allah gerçekten bi hastalık verirde ne me lazım ama dediğim gibi bu benim fikrim ve prensiplerim

Tabiki dediginiz gibi benim calistigim kurumda da hicbi rahatsızligi yokken sirf senelik izni bitmesin diye rapor alanlar, dogumdan sonra heyet raporunu uzattikca uzatan aylarca bu sekilde maas alan insanlar mevcut. Beni ilgilendiren kisim zaten sahislar degil yapilan davranislar..
Dusuncenizi cok dogru buldum. Allah hastalık vermesin yarin obur gun ne olacagimiz belli mi.. hem insan kendi bogazindan evladinin bogazindan haram lokma gecirmemeli..
Emin olun rapor alsaniz belki kredi kolay odenir ama bereketi olmaz diye dusunuyorum tabiki Allah in bilecegi istir ama dogru bulmuyorum..
Ayrica su da var anneyle bebegin arasında ki bagin kurulabilmessi icin ilk iki sene coook onemli.. esiniz de destekse ücretsiz izne ayrilmaniz en mantiklisi..

Millet olarak birilerinin anneligini, babaligini, kariligini, kocaligini sorgulamaya cidden cok merakliyiz. Bir de su "helal mi, haram mi" sorulari, "caiz mi, degil mi"... KK kadinlari helal derse helal, haram derse haram mi olacak?

Cocugundan ayrilamayan anne de vardir, cocugunu aylarca görmeden durabilen anne de vardir, zorunlu olarak görmeyen ici yanan anne de vardir yani. Hepsinin de nedenleri birbirinden farklidir. Nedenleri bilmeden tartismak da bence oldukca gereksizdir.

Bir de sorunun sorulus sekli cok önemli. Yani madem kafada soru isareti olustu, kim oldugundan bahsetmeden, "Siz olsaniz cocugunuzu alti ay görmeden durabilir misiniz? Bunu yapabilen anneler hakkinda ne düsünürsünüz?" gibi genel bir sekilde de sorulabilirdi.
Keske o sekilde sormus olsaydim haklisiniz. Aslinda kafama takilan buydu.
annelik sadece evde akşama kadar bebeğin başında durmakla olmuyor.
annelik çocuğa kaliteli zaman ayırmaktır.
sabahtan akşama bebeğini tv karşısına oturup kendisi iş yapan çok anne var
sorsan çalışmıyorlar ,bebekleri için evdeler ama işin aslı öyle değil
kimse kimseye annelik dersi vermeye kalkmasın .
evde ya da çalışan hiç farketmez ,anne bebeğine yeterli sevgi ve ilgiyi verebiliyorsa mesele budur.
öyleki sevilen ççocuk da sevilmeyen de çocuk da hemen belli oluyor ,kendini belli ediyor ,çünkü bu durum ruh haline yansıdığından ele veriyor kendini.
benim de hiç kimsem yoktu ,ne anne ne kv ,ikizlerime 7 ay tek başıma baktım,fakat sonra çalışmak zorunda kaldım çünkü çok borcumuz vardı ,altından kalkamadık
çocuklarımı bakımevine verdim ,ama sadece ikisi vardı ,sadece bebeklere bakılıyordu orada ,bakıcıyla tek başına evde bırakmaktansa öyle bir yer daha güvenli geldi bana ,ben akşamdan akşama yavrularımı görmeme rağmen onlarla süper vakit geçiriyorum ,haftasonları sürekli oyunlar oynuyorum vs.
ben evdeyken iki çocuğa bakmanın yorgunluğundan çocuklarla oyun bile oynayamıyordum ,çünkü yedir içir ,alt al ,uyut ,yıka pakla derken oyuna hiç vakit kalmıyordu
şimdi az ama öz zamanım oluyor ve hep onlarla ilgileniyorum herşeyi bırakıp .
imkanlarım elverse ben de bırakmazdım ama mecbur kaldım ..

kimsenin şartlarını bilemeyiz ,hiçbir anne evladını bırakmaz istemez ,fakat konu sahibesinin anlattığı durum çok farklı .
ben de asla uzak bir mesafeye yollamam ne olursa olsun
başka yol bulurum gerekirse çöp toplarım ama yavrumu o şekilde göndermezdim .
ama büyük de konuşmamak lazım ,hayat bu ne olacağı belli olmaz ..

Cok guZel bir yorum. Tesekkur ederim..
Benim sorum calisip krese verenlere fln degil kadinimiz tabiiki çalışacak ve kendi ayaklari üzerinde duracak ve toplumda kendisine bi yer edinecek.. bunu cani gonulden destekliyorum.. ucretsiZ izne ayrilabilir vs vs cozumler mantikli ve son derece yerinde buldugum cozumler..
yanlis anlasilma oldu biraz.. kaldi ki cok sevdigim Mustafa Kemal Atatürk unde görüşü kadinin toplumda var olmasi ve ezilmemesi yonundedir..
Sizin düşünceleriniz de hostu
Tesekkur ederim. .

Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........
Kimse başkasının anneliğini yargılamamlı.Sen onun kadar üzülebilir misin?Ne hissetiğini bilebilir misin içinde.Dünya kadar insan bazen bırakmak zorunda kalıyor çocuklarını uzak ailesine.Bir de maddi imkansızlıklar,şartlar onu gerektiriyor.Hme de ikiz.Sen de aynı durumda olsan sen de mecbur kalırsan yaparsın.Kimi der ki ben anneme bırakmam,kimi der ki ben bakıcıya bırakmam otururu bakarım,kim der ki ben çalışırım çocuğuma daha iyi gelevek imkan sağlarım.Kimi de fedakarlık yapar dayanırım uzağa gönderirim der.Herkesin durumu farklı.İnsanlar ne kadar uğraşıyorlar bakıcı sorunuyla,çocuk sorunuyla.Kimse j-kendi yaşamadan bilemez.Süt iznine gelince.O onun en doğal hakkı.O hak ona verilmiş kanunen.Yok çocuğunu emzirmezsen haktan yararlanamazsın diye bir şartname yok.O yüzden hak olan şey helaldir.Hele ki haram helal mevzularına hiç girmemek lazım,kendimize helal olan şeyleri şüpheye sokarız.

Benim ilk çocuğuma 2 yıl kadar kayınvalidem baktı daha sonra kreşe verdim, babaannesinin baktığı dönemde sabah bırakıp akşam aldım kızımı her gün, ikinci çocuğum olduğunda bakıcı tuttum o da 3,5 yaşına gelince kreşe verdim kızımda tam gün okula gidiyor. Ev borcumuz vardı ve eşimin kazancı evin senetlerini ödemeye ve evi geçirdirmeye yetmiyordu o yüzden doğum iznim bittikten hemen sonra işe dönmek zorunda kaldım. Bakıcıya her ay neredeyse evin senedi kadar para ödemek tabii çok sarstı maddi olarak bizi ama ne olursa olsun çocuklar evde bakılsın istedim akşamları eve geldiğimde onlarla vakit geçirmek insana günün yorgunluğunu unutturuyor çünkü. Kimsenin anneliğini sorgulamak değil niyetim ama çevremde hatta arkadaşlarımda da gördüm kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan bir arkadaşımın çocuğuna kayınvalidesi bakıyordu. Arkadaşım işten gelidğinde kayınvalidesine girip yemek yiyor 10-15 dakika çocuğunu seviyor ve kendi evine çıkıyordu çocuk gece gündüz babaannesinde kalıyor annesini günde yarım saat bilemedin 1 saat görüyordu bu mecburiyetten değildi çocukla uğraşmak zor geliyordu geceleri uykusuz kalıyormuş yoruluyormuş gibi mazeretleri vardı. Bazı anneler gerçekten mecbur oldukları için çocuklarından ayrılmak zorunda kalırlar bazıları da rahatına düşkün oldukları için ayrı kalmayı kendileri tercih ederler.

Son düzenleme:
siz calısıyor musunuz veya cocugunuz var mı bilmiyorum ama kimse 6aylık bebegini isteyerek bırakmak istemez sanırım.

fakat cocugunun dibinde olmak yerine işe devam etmeyi tercih eden anneleri "maddiyatcılık" ile suclamanıza anlam veremiyorum.

ben calısan bir annenin cocuguydum ve annemin nasıl ici acıdıgını bilirim. ben cocuk olarak manevi hicbir eksikligini hissetmedim. o konuda tek yarası olan annemdir herhalde. fakat o calısmasaydı belki babamın iki cocugu uni.de okutmaya geliri yetmeyecekti. ilk yıllar zorlugunu ailece ceksek de sonrasında rahat bir yasamımız oldu.

kimse keyfinden her sabah 6da kalkıp ise gitmeyi hem de cocugundan ayrı kalmayı istemez...

Katılıyorum sana.İnsanlar ne zannediyor biliyor musun,çalışan annenin tek derdi para,maddiyat.Evde oturanlar sanki dersin hep çocuk gelişimi okuyor,çocuklarıyla vakit geçiriyor.Sen çalış,çocuğunu iyi okullarda okutmak için,onun geleceği için yatırımım olsun diye didin,çocuğunu özleyerek bütün gün işte ol.Eve gel,çocuğunla ilgilen evi temizle yemek pişir,alışveriş yap,ona buna zaman ayırmaya çalış...sonra yok sen maddiyatçısın.Yok çalışanlar çocuğuna sevgi veremiyor.Sanki dersin bütün sevgisiz veya kötü huylu çocukların anası çalışıyor.Sanki birtek onlar ana.

Insanlarin ihtiyaclari var belki ne demek anne calisamaz.

ben bu tip insanlardan bahsediyorum, esinin geliri yeterli olupta elinde olanla yetinmeyen bu yüzden bebegini baskalarini verip baktiranlara maddiyatci dedim üzerinize aliniyorsaniz birsey diyemem...
ama calisan ihtiyaci olanlarda iki sene bir calismaya verebilirler bence sonucta o bir bebek doguruyor cocuk demek sorumluluk demek...
bakin asyadaki yorumu yapan da bir anne adayi, adam olacak kiz, iki sene cocugu icin ücretsiz izin alicakmis insaALLAH hemde nekadar borcu var...
insan cocugu icin iki sene bir fedakarlik yapa bilir yani...

Son düzenleme:
Katılıyorum sana.İnsanlar ne zannediyor biliyor musun,çalışan annenin tek derdi para,maddiyat.Evde oturanlar sanki dersin hep çocuk gelişimi okuyor,çocuklarıyla vakit geçiriyor.Sen çalış,çocuğunu iyi okullarda okutmak için,onun geleceği için yatırımım olsun diye didin,çocuğunu özleyerek bütün gün işte ol.Eve gel,çocuğunla ilgilen evi temizle yemek pişir,alışveriş yap,ona buna zaman ayırmaya çalış...sonra yok sen maddiyatçısın.Yok çalışanlar çocuğuna sevgi veremiyor.Sanki dersin bütün sevgisiz veya kötü huylu çocukların anası çalışıyor.Sanki birtek onlar ana.

size katılıyorum, sonuna kadar...

Benim arkadasla bi sorunum yok sadece
Iste benim asil merak ettigim o iki anne arasindaki fark....
Biri cocugunu otekinden daha mi fazla seviyor neden biri rahatlikla gonderirken oteki bi gun gormeden yapamam uyuyamam diyor..

Bu sorunun cevabını çok aradım, hatta yıllarca... Neden annem bizi babaanneye verebildi ve sonrasında da yanınında oldugumuz yıllarda bıle neden hıc bır zaman gercek anne-kız ılıskımız olmadı dıye.
Maalesef bız buyuyunce de seğişen bırsey olmadı; ben hamıleyken hastanede yattıgımda 15 dk mesafe uzaklıktan arabayla gectı de gelıp benı gormedı... Oğlumu dogurdum 3 gun kalıp gıttı ve oglum 3 yasında bugune dek sayılı gormustur. Ne hastalıklar, zorluklar atlattım ama o telefonda komsunun kızıymısım gıbı gecmıs olsun vah vah demekle yetindı cogu zaman.

Insanın ıcındekı anne ıhtıyacı 50 yasına gelse de, es ve evlat sahıbı olsa da hıc kapanmaz. Ana gıbı analarınız varsa ellerını öpun, basınıza taç edın.

Ben senın sorunun yanıtını hakikaten bilmiyorum........ Benım bır oğlum var, bir de kızım olacak inşallah 2 ay içinde. Yavrularımdan ayrılmamak, onlara kendım bakabılmek ıcın herseyı yaptım yaparım. Ve bana Allah sağlık versın; bana ıhtıyacları oldugunda atesten yolda yurumem gerekse yıne de onlara kosarım.

aynen katılıyorum.
ben bunu ego olarak görüyorum .
genelde ev hanımı olan insanlar egolarını tatmin etmek için yapıyor bunu .
çalışan anneleri kötüleyerek egolarını tatmin etmiş oluyorlar
öte taraftan da çocuklarını kollarına takıp o gün senin bu gün benim geziyorlar ötede beride.
çocuğun kişisel gelişimi desen bomboş ,çocuğu güne götürmekle annelik yaptıklarını sanıyorlar ve de utanmadan en çok yükü olan çalışan kadınlara laf ediyorlar.
ayıptır günahtır ..
kendi eksikliklerinizi başkalarından çıkarmaya çalışmayın .
çalışan annelerin çocukları evdekilere göre daha aklı başında ,evdeki çocuk aşırı şımarık olurken ,çalışan annenin çocuğu daha bilinçli oluyor çünkü hayatı baştan öğreniyor..
ayrıca bu çalışma da hep çocuklarımızın geleceği için.
neden ben çocuğuma tek maaşla bir gelecek bırakmak varken çift maaşla daha güzel bir gelecek kurmayayım
çocuğum tek maaşla devlet okuluna gidecekken ben çalışıp da neden onu daha iyi eğitim alacağı yerlere göndermeyeyim
insanlar geniş düşünse bunu gayet güzel farkeder de işte herkes kendi işine geldiği gibi düşünüyor
ve de egosunu tatmin etmeye çalışıyor
ben çalışan bir insan olsam da ev hanımı da çalışan da tüm annelere saygı duyuyorum ama herkes bir değil işte .
cahillik parayla değil ki :ssz:
ben bu tip insanlardan bahsediyorum, esinin geliri yeterli olupta elinde olanla yetinmeyen bu yüzden bebegini baskalarini verip baktiranlara maddiyatci dedim üzerinize aliniyorsaniz birsey diyemem...
ama calisan ihtiyaci olanlarda iki sene bir calismaya verebilirler bence sonucta o bir bebek doguruyor cocuk demek sorumluluk demek...
bakin asyadaki yorumu yapan da bir anne adayi, adam olacak kiz, iki sene cocugu icin ücretsiz izin alicakmis insaALLAH hemde nekadar borcu var...
bu fedakarlık meselesi değil ,kaldıki çalışan anneler herkesten daha çok fedakar ,çünkü evde ev kadını işte iş kadını ayrıca da anneler ,bütün yük onlarda ..
herkesin borcu ödeme gücü farklı
bizim şuan aylık sadece kredi borçlarımız 5.000 tlyi buluyor
bu borçlar çocuklar olmadan önce girilmişti ,çocuk olacağını bilseydik girmezdik ama herşey planladığın gibi olmuyor
bu durumda ödemek için mecbur çalışmak zorundasın ,kaldıki bu kadar krediden sonra bankalar kredi de vermiyor ,kıt kanaat geçiniyoruz şuanda ,davulun sesi uzaktan hoş gelir herkese ,işin içinde olmayan bilemez ,haybeye sallamasın kimse..

Bir de ben şunu anlamıyorum,yok çocuğun için fedakarlık yap ücretsiz izin kullan.Yahu herkesin iş şartları farklı kullanamayabilir.Ya da işten çıksa dönmek isteyince aynı şartlarda iş bulamayabilir.
Yok kocasının maddi durumu iyiyse çalışmasınmış.Oldu.Millet sırf para için çalışıyor.Çalışmak hayatta bir tercih meselesidir.Bakış açısıdır.Sen oku yıllarını ver diplomanı al ama kocan zengin çalışma.
Sonra kimse kadın doktor kadın öğretmen,kadın avukat kadın...... aramasın.

bu tip diyerek hem isaret ediyor hem de uzerinize alındıysanız diyorsanız.
kaldı ki gayet alınmam da dogal, babam calısıyordu ve annem de calıstı gerekirse maasının hepsini bakıcılara verdi ama calısmaktan vazgecmedi cunku onun sosyal yasamı, ekonomik ozgurlugu vardı ve bunun benim gelisimimde cok katkısı vardı.
bugun hala onların zamanında verdigi kurslar ozel dersler sayesinde gecimimi saglayacak bilgiye sahibim.

sizin idealize ettiginiz annelik cocuk bakıcılıgından farksız olabilir, fakat bu diger anneleri maddiyatcılıkla suclayabileceginiz anlamına gelmez, nice ev hanımları biliyorum cocugu dısarı salıp butun gun kapı kapı gezip dedikodu yapan. cocuk nerde desen bihaber...
ben de boyle insanlar var diye ev hanımları icin genelleme mi yapayım yani?

iki yıl izin diyorsunuz, cocugun 2yasından sonra anneye ihtiyacı olmayacak mı? yine bakıcılar veya annesi kv'si bakmayacak mı?
bu bir tercihtir ve insanların zor kosullarda verdigi kararları kimsenin yargılamaya hakkı oldugunu sanmıyorum.
birilerine laf dusecekse de bu yıllar sonra o yetisen cocugun soz hakkı olabilir, kendi adıma annemin ellerini ne kadar öpsem de ona şaşalı bir hayat yaşatsam da hakkını ödeyemem ve onunla her zaman gurur duydum, özgüvenin nasıl olacagı ornegini bile ilk ondan ogrendim. kadinlar izin alırlar cocuk yapar diye işe alımda bile zorluk cıkarılıyorken bir hemcinsimin calısan birini suclaması durumun vahametini arttırıyor... neyse ki artık daha bilincli bir nesil yetisiyor, boyle dusuncelerin yavas yavas azalacagına inanıyorum.

Son düzenleme:
Back
X