anne olmak için geç mi kaldım :(

wqputrsrz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
1.375
359
43
Merhaba, ben 3 yıllık evliyim hatta bugün evlilik yıldönümümüz....... yaşım 29 eşimin 30 .. iki senedir çocuk istiyoruz fakat nasip olmadı 3 çatlatma 3 aşılama yaptırdım. tüp bebek deneyeceğiz inşallah.... ama geç mi kaldım anlamadım görümcem ikinci çocuğunu doğurdu hatta bir yaşında bile oldu, o da 33 yaşında... kıyaslama yapıyorum hemen sonra kendimi strese sokuyorum ... lütfen konuşalım dertleşelim...

Neden geç kalasınız herkesin kendine özel süreci var kıyaslamayın kendinizi herkes hemen bebek sahibi olamıyor maalesef bazen zor olabiliyor. Bende tüp bebek ile hamile kaldım 27 yaşındayım eşim 29 3,5 aylıkta hamileyim. Hiçbir şey için geç değil tedavinize bir an önce başlayın moralinizi yüksek tutun

Evet çok geç kaldın, kadınlarda menapoz yaşı herkesin bildiği gibi 30'dur. Sonrasında çocuk sahibi olunmaz.
Ayrıca görümcen 33 yaşında ikinciyi dogurduysa senin 29 yaşında birinciyi bile doğuramaman eksikliktir. Bu bir yarış olduğu için mutlaka malini mülkünü satıp gerekirse kuru ekmek yiyip son tren kaçmadan tüp bebek tedavisine başlaman lazım

*İmza 32 yaşında,henüz evlilik düşünmeyen ama geç kaldım moduna girmemis yaşlı kadin

Kime gore neye gore gec canini sikma kendini salma 31 yasinda oglumu aldim kucagima 4yillik evlilen tup bebek tedavisi ile milletle kendini kiyaasa neden sokuyosun herseyin vakti saatini allah yazmıştır

Merhaba, kesinlikle geç kalmış değilsiniz. Herkesin bu hayatta kendine göre nasibi ve zamanı var. Ben hiçbir zaman böyle şeyleri dert etmedim. Evlenmeyi de düşünmedim okudum çalıştım vs ama nasip işte mayıs ayında evlendim ve şimdi üç aylık hamileyim. Ben 27 eşim 35 yaşında. Etrafımdaki herkese göre de eşim evlenmek ve çocuk sahibi olmak için geç kalmış ama eşime göre de eşim beni beklemiş. Tabii ki ben de onu. Biraz saçma bi düşünce olacak ama belki içinizi rahatlatır diye söylüyorum görümcenizin ilk çocuğunu kaç yaşında doğurduğu önemli değil ikinci çocuğuyla arasındaki yaş farkı 33 varsın sizin ilk çocuğunuzla yaş farkınız 33 olsun ne fark eder ki hem annelik ağır bir sorumluluk bakarsınız bu sorumluluğu ikinci sefer almak istemezsiniz.

Herkesin hayattaki yaşayış biçimi ve görüşleri farklı ancak şöyle bir gerçek var kadın yaşı ilerledikçe çocuk sahibi olma oranı da düşüyor. Siz bunu sorun etmiyor olabilirsiniz ancak karşı taraf belli ki ediyor. Empati yaparak yorum yapmalısınız. Tersleme şeklinde bir mesaj yazmanıza gerek yoktu bence.

29 yaşında gencecik kadın 'anne olmak için trenim kaçtı mi' demiş, kendisini iki çocuk doğurmuş görümce ile kıyaslamis. Bence gayet doğru bir yorum yazdım.
Çevresine baksa zaten yüzlerce kadın görecek 30dan sonra çocuk sahibi olan,hatta kirklarda son çocuğunu doğuran.

Hanımefendi çocuk sahibi olmak isteyen olmadığı içinde üzülen, olanları da gördüğünde kendisi ile eminim ki istemeden kıyaslayan biri. Kıyaslaması doğru değil ama bunu ancak yaşayan bilir. Size doğrularınızla iyi bir hayat diliyorum.

Hayır geç değil tabi ki de bende 28 yaşındayım bir süredir uğraşıyoruz en son dış gebelik yaşadım yeniden deneyeceğim 4 yıldır evliyim. Benim hiç evlenmemiş veya çocuğu olmayan çok arkadaşım var zaten üniversite iş derken bu yaşlar çok normal

Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum....

yaşlı bayan; dilerim bu yaşadığım psikoliji en kısa sürede yaşarsın :) gerçi ilk önce sizin kafa yapınıza uyan birisini bulmanız lazım oda imkansız gibi duruyor. senin tren çoktan kaçtı hakkında hayırlısı :)

ellerine sağlık canım bu gibi fesatlar tabi ki etrafımızda olucak evde kalmış kadın psikolojisi bunlar klavyede anca böyle rahatlarlar. ama senin gibi insanlar iyi ki var çok teşekkürler... :*

bazen işte sürekli tedavi deneyip negatif sonuç alınca herşeye bir neden buluyorum en yakınımla kıyaslama yapıyorum biliyorum bu çok yanlış ama şu düşüncelere engel olabilsek keşke..

yaş ilerleyince insanın tahammülü azalıyor ya acaba diyorum geç anne olursam tahammülüm kalmaz mı sabrım tükenir mi daha evlat sahibi olmadan farklı psikoljiye sokuyorum kendimi

kız sen bana gencecik dediğine göre 50 yi boylamışsın. biz gene çabalıyoruz bişe için ama senin tren çoktan çufff çuffff......

yaş ilerleyince insanın tahammülü azalıyor ya acaba diyorum geç anne olursam tahammülüm kalmaz mı sabrım tükenir mi daha evlat sahibi olmadan farklı psikoljiye sokuyorum kendimi
Hiç öyle bir psikolojiye girmeye gerek yok. Anne olunca o tahammül fazlalaşıyor hormanel bir durum yani annen olmadan pek bilinmiyor

Ay saçmalama ya ne geçi 33yaşında doğurdum ben şimdi 1,5yaşında hatta bana kalsa dahada doğurmazdım yani daha gençsin. Kimseyle kendini yarışa sokmana gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…