• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

çocuk istememek bencillik yorumları yapılmış şaşırdım.. bence hiç bir durumda bencillik olamaz, yok baba olmaya hak mış yok torun sevmek hakkıymış, bir can dünyaya getireceksin , onun bunun hakkı diye bir can dünyaya getirilirmi.. hele ki istemiyorsan.. hatta bazı durumlarda çocuk sahibi olmak bana bencillik geliyor, sırf kocasını eve bağlamak için çocuk yapan kadınlar var ve daha bir çok şey asıl bencillik bu...

evet size ne? siz anne oldunuz diye herkesi olmak zorunda mı hissediyorsunuz?
esas bu bencillik işte. kadınları tek düze görüp benciller falan dıye yaftalayamazsınız.
Biraz sakin olun lütfen niye bukadqr tepkilisiniz anlamadım,kimseyi anne olmaya zorladigim yok yazık çocuklara sizler gibiler anne olmasın zaten gerek yok .

sizi çok çok iyi anlıyorum.. bende hiçbi zaman anne olmak istemedim.. bi bebek sahibi olma düşüncesi beni hep ürkütüyor nedense..
evlilikte aynı şekilde.. sevdiğim adamla beraber olayım ama adı evlilik olmasın dedim.. bu düşüncemi söylediklerimde dost hayatı mı yaşıcaksın dediler.. bu duyguyu içinde hissetmeyene ne anlatabilirsin ki..
dışardan yorum yaparlar öylece..
ola ki evlilik oldu düğün kına nişan vs hiçbi şekilde istemiyorum.. ne bilim her genç kızın hayalidir ya gelinlik giymek benim hiç öyle heveslerim olmadı..
kalbimde derin bi aşk yarası falan yok, sanırım huzursuz sürekli sorunlu bi aile içinde büyüdüğüm için bu düşüncedeyim..
ne diyelim Rabbim herkesin gönlüne göre versin..

Biraz sakin olun lütfen niye bukadqr tepkilisiniz anlamadım,kimseyi anne olmaya zorladigim yok yazık çocuklara sizler gibiler anne olmasın zaten gerek yok .

sizce biz neden tepki verdik? benciller, onlar da doğmasaydı keşke dediğiniz için değil mi?
daha ne yazdıgınızdan haberiniz yoksa ben size ne desem boş

ayrıca anne olup olmamanın gereğini size sormayacak zaten kimse. ne demek sizin gibiler anne olmasın zaten falan terbiyeli olun.

Son düzenleme:
çocuk istememenizi normal karşılıyorum. ben evlilik ile çocuğu bağdaştırmıyorum. evli değilim ama evlenmeden çocuk sahibi olabilirim, çocukları severim fakat biriyle aynı evde ömür geçirmeye katlanabilir miyim bilmiyorum, pek paylaşımcı değilim. ama benim de kendimde gördüğüm hata, çocuğu hep bebek kalacak gibi düşünmek. oysa bir süre sonra o da benim gibi yetişkin olacak. yeri gelecek karşıma geçip benimle kavga edecek. acaba siz de çocuğu sadece bebek olarak görüyor olabilir misiniz? yani benim tam tersim. annem biz bebekken bizle çok ilgilenmezdi, hala çocuklardan pek hoşlanmaz, babam yetiştirdi bizi ama büyüdükten sonra çoğu şeyi annemden öğrendim. hayattaki en değerli varlıklarım annem babam ve kardeşim. sanırım o çocuk sevmeyip doğurunca benimseme durumu gerçek. annemden yola çıkarak söylüyorum bunu. bebekleri gerçekten sevmez ama bize sevgisi apayrıdır. ama diğer annelerden de daha farklıdır bunun farkındayım. saçını süpürge etmekse evet etti ama kendinden asla ödün vermeyerek yaptı bunu. bir an işinden, süsünden, bakımından, sosyal hayatından vazgeçmedi. sizin yaşınız da daha genç, 31 yaşınızdasınız. önünüzde çok uzun bir yol var eğer fikriniz değişirse anne olmak için uzun bir vaktiniz var zaten. bence doğurursanız benim annem gibi bir anne olursunuz:) ben o izlenimi edindim. kendinizi sıkmayın, fikirleriniz bir gün değişirse de bundan çekinmeyin. ama yerinizde olsam 35e doğru ciddi olarak oturup düşünür, artı eksi tablosu yapar ve çocuk konusunda net bir karara varmaya çalışırım. bu da naçizane tavsiyemdir.

Çocukları çok seven biri olarak size hak veriyorum .Çok normal geliyor bunlar sonuçta eşinizle birlikte verilmiş bir karar ve bence ona yeterince zamanı ve emeği veremeyeceginizi düşünüyorsanız bu bencillik değildir aksine bilinçli bir kadın davranisidir.Bu da çeşitli sebeplerden dolayı takdir edilmelidir.

hala aynı yazım tarzı :ssz: sen insanlara saygılı ol derken dönde biraz kendine bak :ssz: sizler gibiler derken biraz aaçın bakalım ordan nasıl görüyorsunuz bizi

Sizin daha ne dediğinizden bile haberiniz yok. Aldığınız tepki benden ve başka bir arkadaşımızdan " ne hadle bunu diyorsunuz" üzerineydi. Haklı filan değilsiniz. Bu konuda yazanların çoğu anne, ve anneliği benimser yorumlardı, ama kimse sizin kadar sınırlarını aşmadı, tepki de almadı. Evet, herkes durması gerektiği yeri bilecek. Fikir yazmak ayrı, başkasına saygısızlık yapmak ayrı.

Benim kimseye saygısızlık yaptığım yok,doğru konuşun ne defigimden haberim yokmuş siz once kendi uslubunuza bakın saygısızlığı görürsünüz ben gayet sakin cevap verdim size ama siz sanki sqhsiniza hakaret etmişim gibi üstüme geliyosunuz

Bu benim fikrim belki arada istisnalar vardır ama çoğu cocuk istemeyen rahatı kacacqgindan istemiyor.

Konu sahibesi anne olmak istemiyorum, çocuklarla anlaşamıyorum demiş.

Buna saygı duymak çok mu zor?

Herkes sizler, bizler gibi anne olmak zorunda değil, bunu anlayın artık, üye annesi ve kayınvalidesi bebek baskısı yaptığından biraz içini dökmek istemiş, istemiyorsan tabii çocuk sahibi olmazsın deyip geçseniz olmaz mı?

Eşi zaten kabul etmiş, insanlar çevre baskısıyla anne olmamalı, sırf bu çevre baskısı ve bebek ne zaman lafları yüzünden anne olmak istediği halde olamayan kadınlarda çok inciniyor.

Lütfen biraz empati ve ayrıca rica ediyorum, polemiğe girmeyiniz, saygıyı elden bırakmayınız...

sizce biz neden tepki verdik? benciller, onlar da doğmasaydı keşke dediğiniz için değil mi?
daha ne yazdıgınızdan haberiniz yoksa ben size ne desem boş

ayrıca anne olup olmamanın gereğini size sormayacak zaten kimse. ne demek sizin gibiler anne olmasın zaten falan terbiyeli olun.

Konuyu açan bayan çocuklardan gereksiz diye bahsettiği için o cümleyi kurdum yani cocuk istemeyenler için diil çocukları gereksiz görenler için .
Terbiye kurallarını aştığını sanmıyorum ama siz baya alindiniz niyeyse.

hala aynı yazım tarzı :ssz: sen insanlara saygılı ol derken dönde biraz kendine bak :ssz: sizler gibiler derken biraz aaçın bakalım ordan nasıl görüyorsunuz bizi

Çocukları gereksiz diye siniflandiriyorsaniz sözüm sizede ama yok ben istemiyorum ama olana saygım var diyosqniz üstünüze alinmayin.
Ben anneyim ve sizi anlayamıyorum sadece bukadar .

Bende cok cocuk sevmezdim.bekarken halada kendiminkinden başkasına kanım kaynamaz ama o dogunca herşeyim oldu bence cocuk istemeyenler gerçekten cok benciller,hayatları kisitlanacagi için istemiyorlar ,e ozaman anneleride onları dogurmasaymis keşke.
yorumunuz burada gerekszler lafından hepimiz rahatsız olduk ama siz tüm cocuk istemeyenler için bu cumleleri kurdunuz.

Konuyu açan bayan çocuklardan gereksiz diye bahsettiği için o cümleyi kurdum yani cocuk istemeyenler için diil çocukları gereksiz görenler için .

o zaman da tepki alırsınız işte. yazdıgınızı tekrar okuyun. daha fazla muhattap olmak istemıyorum ne yazdgınızı bılmıyorsunuz çünkü.

Son düzenleme:

Arkadaşım bosver bende deminden beri ayni seyi anlatmaya calisiyorum anlatamadim birturlu herkes anlamak istedigi gibi anliyor herseyi kimsenin kimseyi yargiladigi yok burda herkes cocukta sever sevmezde kimse kimseyi zorlayamaz diretemez.konu sahibi arkadasin sectigi kelimeler yanlisti o yuzden ztn bukadar tepki aldi cocuk istemedigi icin yada sevmedigi icin degil.burasi bi forum ve konu açarken dikkatli olmak lazim bu tarz tepkiler almamak icin 1000 kez dusunup 1 kez yazmak lazim

Çocukları gereksiz diye siniflandiriyorsaniz sözüm sizede ama yok ben istemiyorum ama olana saygım var diyosqniz üstünüze alinmayin.
Ben anneyim ve sizi anlayamıyorum sadece bukadar .

Basta yorumlarinizi karsinidaki kisileri anlayarak yapsaydiniz" yada yazdiklarinizi tekrardan "okuyup " enterlasaydiniz simdi kendinizi bukadar anlatmaya calismazdiniz :ssz:

Lütfen konuya yorum yapın, birbirinizle olan tartışmaya son verin...

Öncelikle dünyadaki en masum mucize için "gereksiz" şeklinde anlatışın berbattı önce bunu kabul etmek gerek.
Olay sevip sevmemek değil. Şu sitede ben gelip "ayy ben hayvanları hiç sevmiyorum, bence çok gereksizler" yazsam yerin dibine sokulur muyum sokulurum. Oyüzden yorumların yadırganması da bi'okadar şaşırtıcı.

Hani nerde hayvanları sevmeyen insanları da sevmezciler? Bana göre de bi'bebeği dünyanın en berbat şeyiymiş gibi gözümde canlandıran insan sevgiden/merhametten yeterince nasibini almamıştır. Bu da benim görüşümdür sizler de buna saygı duymak zorundasınız zira hayvanlarla ilgili olan yorumu her hayvan korkusu yaşayan insanların konularına gayet rahat yapıştırıyosunuz. (Demek ki saygısızlık yapmıyorum, içim rahat).

Eğer eşinle evlenmeden önce bu konuyu konuşmadan evlenseydin evet bencillik yapmış olurdun. Ancak şanslısın ki aynı fikirdeymişsiniz ve evlenmeden bu konuyu halletmişsiniz kafalarınızda... Umarım kazara çocuğun olmaz diyeceğim ama nedense doğru zaman geldiğince o çocuğu yürekten dileceğini düşünüyorum. (Hayır hayır doğru zaman elden ayaktan düşeceğin muhtaç olacağın an değil his olarak malum bir sene sonra bile fikirlerin değişecektir çoğu şeyde) Son nokta bu denli sevmeyip, hatta nefret edip en yakınlarına bile "eşim istemiyo" demen. Milleti susturmak bi'lafına bakar gayet kararlı "istemiyorum, isteyen buyursun doğursun" diyeceksin.
He bi'de anneanne, babaanne ve dedelerin karışmaya tabii ki hakkı yoktur ama torun sevgisi çok başka bi'olaydır, evlatlarının çocuklarını görmeyi istemeleri anormal değildir. Evlat istemeyenlerin de bu sevgiyi aman onlara ne oluyo onlar mı bakacak vs demesi bana göre ilginçtir.

çocuk istememek bencillik yorumları yapılmış şaşırdım.. bence hiç bir durumda bencillik olamaz, yok baba olmaya hak mış yok torun sevmek hakkıymış, bir can dünyaya getireceksin , onun bunun hakkı diye bir can dünyaya getirilirmi.. hele ki istemiyorsan.. hatta bazı durumlarda çocuk sahibi olmak bana bencillik geliyor, sırf kocasını eve bağlamak için çocuk yapan kadınlar var ve daha bir çok şey asıl bencillik bu...

Ben başkaları için can dünyaya getirilmeli demiyorum.
Anne sahibi olmak istemeyebilir.
Bu onun tercihi saygı duyarım.
Ama o zaman tek kişilik bir dünya kursun kendine, bu şekilde mutlu çünkü.
Aile olmak gibi bir derdi yok.
İstediği sadece aşksa lay lay lom yaşasın aşkını.

Ya de yok çocuk istemem ama evlilik isterim diyorsa da bu isteği yüzünden başkalarını mutsuz etmeyeceği
bir evlilik yapsın baba olmak istemeyen kimsesiz bir adamla mesela..

Torun torun diye baskı yapan da olmaz.

Anne olmak istememek bir haksa eğer torun sahibi olmayı istemek de bir hak..
Tek taraflı düşünüyorsunuz..

Basta yorumlarinizi karsinidaki kisileri anlayarak yapsaydiniz" yada yazdiklarinizi tekrardan "okuyup " enterlasaydiniz simdi kendinizi bukadar anlatmaya calismazdiniz :ssz:

En başta bence konu sahibi kelimelerini secerek kullansaydi insanlarda boyle tepki vermezlerdi o da yazigi gereksiz kelimesini silmek zorunda kalmazdi :)

Öncelikle dünyadaki en masum mucize için "gereksiz" şeklinde anlatışın berbattı önce bunu kabul etmek gerek.
Olay sevip sevmemek değil. Şu sitede ben gelip "ayy ben hayvanları hiç sevmiyorum, bence çok gereksizler" yazsam yerin dibine sokulur muyum sokulurum. Oyüzden yorumların yadırganması da bi'okadar şaşırtıcı.

Hani nerde hayvanları sevmeyen insanları da sevmezciler? Bana göre de bi'bebeği dünyanın en berbat şeyiymiş gibi gözümde canlandıran insan sevgiden/merhametten yeterince nasibini almamıştır. Bu da benim görüşümdür sizler de buna saygı duymak zorundasınız zira hayvanlarla ilgili olan yorumu her hayvan korkusu yaşayan insanların konularına gayet rahat yapıştırıyosunuz. (Demek ki saygısızlık yapmıyorum, içim rahat).

Eğer eşinle evlenmeden önce bu konuyu konuşmadan evlenseydin evet bencillik yapmış olurdun. Ancak şanslısın ki aynı fikirdeymişsiniz ve evlenmeden bu konuyu halletmişsiniz kafalarınızda... Umarım kazara çocuğun olmaz diyeceğim ama nedense doğru zaman geldiğince o çocuğu yürekten dileceğini düşünüyorum. (Hayır hayır doğru zaman elden ayaktan düşeceğin muhtaç olacağın an değil his olarak malum bir sene sonra bile fikirlerin değişecektir çoğu şeyde) Son nokta bu denli sevmeyip, hatta nefret edip en yakınlarına bile "eşim istemiyo" demen. Milleti susturmak bi'lafına bakar gayet kararlı "istemiyorum, isteyen buyursun doğursun" diyeceksin.
He bi'de anneanne, babaanne ve dedelerin karışmaya tabii ki hakkı yoktur ama torun sevgisi çok başka bi'olaydır, evlatlarının çocuklarını görmeyi istemeleri anormal değildir. Evlat istemeyenlerin de bu sevgiyi aman onlara ne oluyo onlar mı bakacak vs demesi bana göre ilginçtir.

Harika bir yorum gercekten ağzınıza sağlık

yorumunuz burada gerekszler lafından hepimiz rahatsız olduk ama siz tüm cocuk istemeyenler için bu cumleleri kurdunuz.

o zaman da tepki alırsınız işte. yazdıgınızı tekrar okuyun. daha fazla muhattap olmak istemıyorum ne yazdgınızı bılmıyorsunuz çünkü.

Olma canim ben bukadar tepki cekicek bisey demedim ayica bende bencilimdir dedim ne varki bunda?

Back
X