• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

Merhabalar, eski üyeyim fakat yeni yeni paylaşımda bulunmaya başladım. topiklerde çok fazla gezdim ve çoğunluk hamile kalma, bebekler vb ile ilgili şeyler dikkatimi çekti. benim etrafımda kimseyi inandıramadığım bir derdim var. ben kesinlikle hamile kalmak, anne olmak istemiyorum, asla o duyguyu yaşamak istemiyorum. bunu gerçekten istemediğimi kimseye anlatamadım. çok küçüklüğümden beri hep dersleri çok ağır olan okullarda okudum, üniversiteyi kazandım ve, üniversite 2. sınıfta başlayan ve 7 sene süren bir ilişkim oldu. bilirsiniz bayanlar uzun süreli ilişkilerinin evlilikle bitmesini isterler; ben asla istemedim, karşımdaki insanı da koca, baba vs hiç hayal etmedim. kendisi beni evlenmeye ikna etti, zorla çeyiz düzdürdü ve söze 1 ay kala terk etti. ilişkim bitince yine beraberliklerim oldu ama asla evlilik istemedim. bu arada hep özel işlerde çalışıp çeviri yapıyordum. iş kadını olmayı çok seviyordum. 1 sene sonra şimdiki eşimle evlendim, onu çok seviyorum, beni evlenmeye ikna etti. kına vb düğün asla yaptırmak istemedim, çeyiz vb dantel asla yaptırmadım.
bu yaşıma kadar girdiğim her ortamda çocuk ve bebek muhabbeti başlar başlamaz sıkıntıdan bayılacak gibi olup hep kaçmışımdır. öğretmenlik mezunu olmama rağmen çocukları sevmediğim için öğretmenlik hiç yapmadım, başka dalda uzmanlaştım. çocuklarla asla anlaşamam ve onları hiç sevmem, çok gereksiz gibi gelirler, insanların o öldüğünde arkasında bırakacakları biri kalsın diye yaptıkları şeyler gibi gelir. asla seviyelerine de inemem, çocukla çocuk olamam. bir soruyu bozuk plak gibi tekrar tekrar sorarlar ya, delirecek gibi olurum. artık çevremde herkes çocuklu ve ortama girmekten bunalıyorum, çünkü kadınlar kadın olmaktan çıkmış ve sadece annelik muhabbeti dönüyor. bu isteksizliğimi anlattığım istisnasız herkes, çocuğun olunca bunlar geçecek, rahmine düşünce değişeceksin vs. diyorlar. ama ben çocuk fikrini düşündüğüm anda içim kararıyor. eşim sorun etmiyor, asla doğurma istemiyorsan diyor, ya canın bebek çekerse benim yaşım geçince diyorum, önemli değil evlatlık alırız, bakıma muhtaç çok çocuk var diyor. 28 yaşında evlendim, 31 yaşıma girmek üzereyim ve 2,5 senelik evliyim. kayınvalidem ve annem torun baskısı yapmaya başladılar, sussunlar diye eşim istemiyor diyorum, halbuki ömür boyu olmayacak. annem çocuğun olursa eşin evine daha çok bağlı olur diyor. her kadın annelik içgüdüsel davranışına sahip olmak zorunda mı? lütfen yargılamamaya çalışın.

Çok normal sevmeyebilirsiniz, çocuk istemeyebilirsiniz de, bu durumda yapmayın zaten mümkünse. Ama çocukları bu kadar aşağılamak neden? Onlarda sizin gibi bir birey bunu unutmayın, öcü, canavar ucube değiller. Sizin şu yazdıklarınızı bir çocuk söylese belki kusuruna bakılmaz. Koskoca bir kadına yakışmamış. Bunları çocukları seven ama kendi çocuğu olmasını istemeyen bir kadın olarak yazdım.

Siz mi garipsiniz yoksa biz anne olmak için cabalayanlar mi garip biz bin bir turlu şey yapiyoruz annelik duygusunu yasamak evlat. Kokusunu cigerlerimize doldurabilmek icin siz ise kaciyosunuz bundan cokçok garip raRabbim herkese gonlundekini versin insallah

Çok teşekkür ederim. Anne olacak vasıflara haiz değilim, çok tuhaf kaçmaktan yoruldum sadece. Allah evlatlarınıza yzun ömürler versin, yoksa da inş güzel evlatlarınız olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu konuda kararlı ve bilinçli olduğunuz için öncelikle teşekkür ederim.
Bi çok kişi genç yaşta evlenip çocuk dünyaya getirip sonra da bilinçsiz bir şekilde yetiştiriyor hatta anne olmaya hazır olmayanlar bile "bilinçsiz şekilde" hamile kalıp doğan bebeği sokağa bırakıyor.
Bunlardan haberdar olunca insan bi düşünme gereği duyuyor. Çevre için mi hamile kalınır ? Yoksa kültürümüzde çocuksuz kadınlar kadın olarak görülmüyor diye mi ?
Bu sizin hayatınız ve düşünceniz ne güzel ki eşiniz de size bu konuda destek. Hal böyle olunca boş verin gitsin siz hamile olmayacaksınız diye hayatınızdan çokta bir şey eksilmez.

Çok normal sevmeyebilirsiniz, çocuk istemeyebilirsiniz de, bu durumda yapmayın zaten mümkünse. Ama çocukları bu kadar aşağılamak neden? Onlarda sizin gibi bir birey bunu unutmayın, öcü, canavar ucube değiller. Sizin şu yazdıklarınızı bir çocuk söylese belki kusuruna bakılmaz. Koskoca bir kadına yakışmamış. Bunları çocukları seven ama kendi çocuğu olmasını istemeyen bir kadın olarak yazdım.

Aşağılamak derken, nerde aşağıladım? Kendim de doğmayı hiç istemezdim, anneme sürekli derim iyi halt mı ettin anne, keşke sorma imkanı olsaydı derim. Sadece annelik vasfına haiz değilim.

Bu derece eminsen ve ciddiysen cocuk yapma. Cocuk dunyanın en güzel ama belkide en zor şeyi.. İki cocuk annesi ve cocuklarına asık bir anne olarak soyle düşündüm; yanlış anlama ama senin cocuğun olmak istemezdim.

Ne güzel size, isteyerek anne olmuşsunuz. Teşekkür ederim. Allah çocuklarınıza uzun ömürler versin.

Çok teşekkür ederim. Anne olacak vasıflara haiz değilim, çok tuhaf kaçmaktan yoruldum sadece. Allah evlatlarınıza yzun ömürler versin, yoksa da inş güzel evlatlarınız olsun.

Amacim sizi ne yargılamak nede kinamak ben ne sadece çocuk için evlendim nede sadece evlenmek olsun diye evlendim çok severek evlendim 2 sene oldu ve 1 senedir evladim olsun diye ugrasiyorum asik olduğum adamla benden bi parca olsun bizim ikimizin meyvesi sonuçta cennetten gelen bi melek ne bilim ama bu kadar da büyük konuşmayan Rabbimin gücüne gider ve bi evlada muhtaç olursunuz ve o zamanda olmaz yani atalarimizin sözü boşa değildir büyük lokma te ama büyük söz etme

Bence çok normal bir şey bu. Herkes anne olacak diye bi kural yok bu hayatta. 26 yaşındayım, bugüne kadar hiç çocuğum olsun istemedim. Çocuk da sevmiyorum fazla.
Kimi kadının hayattaki asıl amacı anne olmaktır, kiminin başka hedefleri vardır. Millet konuşuyo diye onların söylediklerini yapmak zorunda değilsin. Bu senin hayatın, kimseye hesap vermek zorunda da değilsin.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben etrafımda en tuhaf tipim, kimse sizin gibi düşünmüyor.

Aman sakin gaza gelip de cocuk filan yapma.Yazik cocuga.. Bosver etraf ne derse desin..Herkes cocuk yapmak zorunda degil. Nasil istiyosan oyle yasa hayatini. Ben oyle rahme dusunce de birden annelik duygusunun olusacagini zannetmiyorum. Su cocugunu cope filan atan anneler nasil yapiyor o zaman? Demek ki herkesde yok o kumas.. Kendine de dogacak cocuga da hayati zehir etme. Esin de destek oluyomus zaten..

Çok teşekkür ederim. Çocuğunu öyle atanların hasta olduğunu düşünüyorum, ben sadece anneliğin gerektirdiği kutsal duygulara sahip değilim henüz, mesela sabır gibi.

Aşağılamak derken, nerde aşağıladım? Kendim de doğmayı hiç istemezdim, anneme sürekli derim iyi halt mı ettin anne, keşke sorma imkanı olsaydı derim. Sadece annelik vasfına haiz değilim.

Kırmızı ile işaretlemiştim zaten. O konuda problem yok, o vasıflara sahip olsanız da istemeyebilirsiniz ama çocuklardan iğrenç yaratıklarmış gibi bahsetmişsiniz. İrrite edici bi tarzı var yazdıklarınızın.

Herkesin kendi düşüncesi.. Ben sizinle kesinlikle zıt fikirlerdeyim, zamanı gelince aşık olduğum adamla birlikte ebeveynlik duygusunu tatmayı çok istiyorum. Ama herkesin hayata bakış açıları çok farklı..Ben size saygı duyuyorum, çevrenizdekiler de duymalı. Sonuçta hayat sizin hayatınız ve sorunuza gelince kimse annelik içgüdüsüne sahip olmak zorunda değil.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, inşallah hayırlı evlatlarınız olur.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Hep başkasının isteğine göre yaşadım, falanca okulu yaz, şurda oku, illa evlen, illa çocuk yap vs vs asla bitmiyor.

Tatlim ama iste sorun asil burda,hep baski,bosver ya cocuga sen bakacan sonucta,tövbe tövbe kime neee?
Bosver insanlari...

Sizi anlıyorum bende istemiyordum üniversite 2. sınıfta evlendim okuyup iş hayatına atılmak kendimi geliştirmek istiyordum.. Tüm korunmalara rağmen hamile kaldım vee puff çocuk istememe düşünceleri uçuup gitti şimdi kızım 9 aylık ve o olmadan resmen Ölürüm. Ama Kadın olmaktan çıkmadım bu sene mezun oluyorum okuluma devam ettim sosyal ortamım devam ediyor tabi bebeğimide ihmal etmiyorum. herkesin imtinayla baktığı biri oluverdim. Ayrıca ben ölnce arkamda bırakacağım biri gibi asla görmüyorum Düşünsenize sizi her ne olursa olsun ne yaparsanız yapın sizi sevecek sizi asla yanlız bırakmayacak bir birey Güven duyacağınız onunda size sonsuz güveneneceğini bildiğiniz biri.. Bu kişi ne eşiniz olabilir ne kardeşiniz nede en yakın arkadaşınız.. Bu kişi sadece anneniz ve çocuğunuz olabilir.. Ayrıca eşim yada kayınvalidem annem istiyor diye asla çocukta yapmayın.

Dediklerinize tamamen katılıyorum aslında. Anne sevgimi biliyorum, evlat sevgisini de etraftan duyuyorum çok farklıymış. Ben sadece o vasıflara sahip olmadığımı düşünüyorum. Şimdi düşünün bi çocuğum olsa çok kötü bir anne olurdum. Hazır değilim ve bu duygu bende yzun süredir var.

Karamsar birisiniz galiba, yaşama sevinciniz yok gibi...

2 sene öncesine kadar bende sizin gibi düşünüyordum, hiç evlenmek istemeyen biriydim 6 ayda evlenmeye karar verdik şimdiki eşimle, kesinlikle çocuk yapmayacaktık ben istemiyordum kendimce özel nedenlerim var.Doğum kontrol hapı kullanıyordum eşime güvenmiyordum bu konuda ama kızımın illa dünyaya gelmesi gerekiyormuş haplara iki gün geç başladığım ay hamile kalmışım.Şimdi size klasik gelecek ama etrafınızdakiler doğru söylüyor hamile kalınca insan başka biri oluyor bir annenin evladını sevemeyeceğini düşünemiyorum çünkü bu içgüdüsel ve elimizde olmayan birşey.Hayvanlar bile yavrularına okadar şevkatli bakıyor.Siz kendinizi şartlamışsınız, herkesin çocuğu var sizin ise hiçbir zaman olmayacak kendinizi herkesten farklı yada eksik hissediyor olabilirsiniz bu duygu sizi yoruyor bence.30 dan sonra çocuk çok zor herşeyin bir zamanı var ünşl ilerde pişman olmazsınız.

Herkesin kendi isteği, istemiyorsanız doğurmayın elbette..

Ancak bence çocuk dünyanın en temiz varlığı, en güzel şeyi..

Eğer çocuk düşünmeyen biri olsaydım. Asla evlilik yapmazdım heralde.
Çünkü evlilik benim için bir yerde kölelik..

Ve buna katlanmaya değer tek şey annelik duygusudur diye düşünüyorum..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Hep başkasının isteğine göre yaşadım, falanca okulu yaz, şurda oku, illa evlen, illa çocuk yap vs vs asla bitmiyor.

Bundan sonra kendi istediğiniz şekilde yaşayın mümkün olduğunca. Milletin konuşması bitmez çünkü. Allah isteyenlere versin derim ben hep. Alıştılar artık gerçi, evlilik ve çocuk konusunu açmıyorlar pek. :1:

çocuklarla asla anlaşamam ve onları hiç sevmem, çok gereksiz gibi gelirler, insanların o öldüğünde arkasında bırakacakları biri kalsın diye yaptıkları şeyler gibi gelir. asla seviyelerine de inemem, çocukla çocuk olamam. bir soruyu bozuk plak gibi tekrar tekrar sorarlar ya, delirecek gibi olurum. artık çevremde herkes çocuklu ve ortama girmekten bunalıyorum, çünkü kadınlar kadın olmaktan çıkmış ve lütfen yargılamamaya çalışın.

Iyide sen de bebek oldun ve cocuktun bir zamanlar. Demek ki sende cocuk isteyen hormonlardan yok. Arkama birakicagim tek sey ise benim yasadiklarim yaptiklarim, kizim deyil.

Oyy oyy Allahım istemeyene verme, isteyene ver ne olur... Herkesin arzusuna göre olsa ne güzel olurdu :1:

Konu sahibi arkadaşım özel olmazsa bir şey soracağım: annenle aran nasıl? Çocukluğun nasıldı? Neden böyle hissediyorsun bastırılmış duygularını merak ettim de..

İstemiyorsan yapma. Millete ne senden kaarlarindan herkes kendi isine baksin seninde yapin bu demekki. En azindan ne istedigini biliyorsun milletin lafiyla dogurup cocuguyla ilgilenmeyen,sokaga atan cok. Allah gonlune gore versin.

Back
X