- 25 Kasım 2015
- 73
- 24
- 8
- 34
- Konu Sahibi Kelebek526
-
Kızlar merhabalar öncelikle1 buçuk senedir evliyim sukurler olsun mutlu bi evliligim var.ARtik bebek sahibi olmak istiyorum anne olmaya kendimi hazır hissediyorum esimde bende çok istiyoruz oyleki gün içinde defalarca bebek videoları izliyorum sorun su ki evim kira vede araba kredisi oduyorum kiram 1200 TL araba kredimde 1200 TL hamileligim boyunca da çalışmayı düşünüyorum fakat çocuk doğunca ne olacak onu bilmiyorum çünkü burda benimde esimde kimsesi yok yanı doğumdan sonra calisamicam araba kredimin 2 yılı var napicagimi bilemiyorum sizce çocuk fikrini ertelemelimiyim yoksa çok istediğim o bebeği allah nasip ederse kucagima almak çok istiyorum fikir verin nolur
Kızlar merhabalar öncelikle1 buçuk senedir evliyim sukurler olsun mutlu bi evliligim var.ARtik bebek sahibi olmak istiyorum anne olmaya kendimi hazır hissediyorum esimde bende çok istiyoruz oyleki gün içinde defalarca bebek videoları izliyorum sorun su ki evim kira vede araba kredisi oduyorum kiram 1200 TL araba kredimde 1200 TL hamileligim boyunca da çalışmayı düşünüyorum fakat çocuk doğunca ne olacak onu bilmiyorum çünkü burda benimde esimde kimsesi yok yanı doğumdan sonra calisamicam araba kredimin 2 yılı var napicagimi bilemiyorum sizce çocuk fikrini ertelemelimiyim yoksa çok istediğim o bebeği allah nasip ederse kucagima almak çok istiyorum fikir verin nolur
Eşim zaten hep yanımda kafama çok taktigimi bi şekilde halledilcegini söylüyor canım ama işte kredim olmasa sıkıntı olmucak fakat istanbuldayim malum gecinmek zorbi de evin geçimi bana göre ilk olarak erkeğin düşünmesi gereken bi konu..
eşin ne diyo bu konuda?
Evet canım hesap yapıyoruz zaten o yüzden kararsızlığım...Maddiyat çok önemli yaa. . Ona göre planlamanızı yapın bence.
Eşim zaten hep yanımda kafama çok taktigimi bi şekilde halledilcegini söylüyor canım ama işte kredim olmasa sıkıntı olmucak fakat istanbuldayim malum gecinmek zor
benim korkumda batmak :):) eşim polis lojmana basvurucaz dua ediyorum ciksin diye..esimin ailesi destek olsaydi biraz hiç bi problem olmucakti ama biz esimle herşeyi kendimiz yaptık allah yokluğunu aratmasin canım en azindan en büyük servet evladınız varbebek çok masraflı bir iş, doktor kontrolü, doğumu, giyimi, odası, arabası, maması, bezi, ıslak mendili derken bir yetişkinden daha fazla aylık giderleri olabiliyor. ona göre yapın hesabınızı.
bizim de yaşadığımız şehirde hiç yakınımız yoktu, doğumdan sonra işten ayrıldım, baya hesap kitap yaptık ama evdeki hesap çarşıya uymadı, tek maaşla idare ederiz diye düşündük, edemedik, battık
Canım eşim 3200 alıyor bende 1800 alıyorum kenara ödediğimiz borçlar hariç biriktirip 3 bin TL koydum tabi az bi rakam ama hamile kalırsam eğer bu sure zarfinda gene biriktircemmaaşın kaç lira
1200 ve 1200 ödüyorsan maaşının da en az 4000 tl olması lazım
biraz birikim yap bebeğe de rahat bir hayat için
zira standardınız çok düşebilir sen işi bırakırsan
Canım eşim 3200 alıyor bende 1800 alıyorum kenara ödediğimiz borçlar hariç biriktirip 3 bin TL koydum tabi az bi rakam ama hamile kalırsam eğer bu sure zarfinda gene biriktircem
Mantigimda bana bekle diyo ama bu aralar mantık devreden çıktıBiraz daha beklerseniz iyi olur ama karar ikinizin tabi, önemli olan hesap kitap yapmadan çocuk yapmamak.
okadar maasdan ev alirsin bal gibide gecinirsinCanım eşim 3200 alıyor bende 1800 alıyorum kenara ödediğimiz borçlar hariç biriktirip 3 bin TL koydum tabi az bi rakam ama hamile kalırsam eğer bu sure zarfinda gene biriktircem
Bende çok inaniyorum ona canım bebek bereket getirir diyorum borcun bitmesini bekledikce yeni borclar cikiyo..allah ödeme kolaylığı versin canım sanadaCanım anne olmayı erteleme bence
Doğum izni alırsın iş yerinden..
Sonrasında sen çalışırken annen ya da kayınvaliden yardımcı olur bebek bakımında.. Yani araba borcu bitene kadar.. Arkadaşım bizde 1 ay önce araba aldık hem ev kredisi hem de arabanın borcu var. Ve ben çalışmıyorum ev hanımıyım.. 3 sene daha var borcun bitmesine.. Bebek rızkıyla geliyo diyolar cidden doğru, eşim ek iş yapmaya başladı.. Bereketimiz arttı.
Sendemi bendensin :) sizin durumdami bizimki gibi maddiyattanmi yapmiyosun :)Bende aynı düşünceden 1.5 yıllık evliyim ve anne olmayı çok istiyorumama maddiyatta çok önemli durumunuz gayet iyiymiş.doğuma kadar çalışıp kenarına da koyabilirsiniz. Artık zamanımız geldi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?