Anne olmak istiyorum sizce doğru zaman mi??

Kelebek526

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
73
24
8
34
Kızlar merhabalar öncelikle 1 buçuk senedir evliyim sukurler olsun mutlu bi evliligim var.ARtik bebek sahibi olmak istiyorum anne olmaya kendimi hazır hissediyorum esimde bende çok istiyoruz oyleki gün içinde defalarca bebek videoları izliyorum sorun su ki evim kira vede araba kredisi oduyorum kiram 1200 TL araba kredimde 1200 TL hamileligim boyunca da çalışmayı düşünüyorum fakat çocuk doğunca ne olacak onu bilmiyorum çünkü burda benimde esimde kimsesi yok yanı doğumdan sonra calisamicam araba kredimin 2 yılı var napicagimi bilemiyorum sizce çocuk fikrini ertelemelimiyim yoksa çok istediğim o bebeği allah nasip ederse kucagima almak çok istiyorum fikir verin nolur

Maddiyat çok önemli yaa. . Ona göre planlamanızı yapın bence.

bebek bereketiyle gelir derler...
davran bian evvel

bi de evin geçimi bana göre ilk olarak erkeğin düşünmesi gereken bi konu..
eşin ne diyo bu konuda?

bi de evin geçimi bana göre ilk olarak erkeğin düşünmesi gereken bi konu..
eşin ne diyo bu konuda?
Eşim zaten hep yanımda kafama çok taktigimi bi şekilde halledilcegini söylüyor canım ama işte kredim olmasa sıkıntı olmucak fakat istanbuldayim malum gecinmek zor

Biraz daha beklerseniz iyi olur ama karar ikinizin tabi, önemli olan hesap kitap yapmadan çocuk yapmamak.

bebek çok masraflı bir iş, doktor kontrolü, doğumu, giyimi, odası, arabası, maması, bezi, ıslak mendili derken bir yetişkinden daha fazla aylık giderleri olabiliyor. ona göre yapın hesabınızı.
bizim de yaşadığımız şehirde hiç yakınımız yoktu, doğumdan sonra işten ayrıldım, baya hesap kitap yaptık ama evdeki hesap çarşıya uymadı, tek maaşla idare ederiz diye düşündük, edemedik, battık

Eşim zaten hep yanımda kafama çok taktigimi bi şekilde halledilcegini söylüyor canım ama işte kredim olmasa sıkıntı olmucak fakat istanbuldayim malum gecinmek zor

hmm..ne güzel eşin anlayışlıymış..
onun dediğini yap bence..

maaşın kaç lira

1200 ve 1200 ödüyorsan maaşının da en az 4000 tl olması lazım

biraz birikim yap bebeğe de rahat bir hayat için

zira standardınız çok düşebilir sen işi bırakırsan

benim korkumda batmak :):) eşim polis lojmana basvurucaz dua ediyorum ciksin diye..esimin ailesi destek olsaydi biraz hiç bi problem olmucakti ama biz esimle herşeyi kendimiz yaptık allah yokluğunu aratmasin canım en azindan en büyük servet evladınız var

maaşın kaç lira

1200 ve 1200 ödüyorsan maaşının da en az 4000 tl olması lazım

biraz birikim yap bebeğe de rahat bir hayat için

zira standardınız çok düşebilir sen işi bırakırsan
Canım eşim 3200 alıyor bende 1800 alıyorum kenara ödediğimiz borçlar hariç biriktirip 3 bin TL koydum tabi az bi rakam ama hamile kalırsam eğer bu sure zarfinda gene biriktircem

Canım eşim 3200 alıyor bende 1800 alıyorum kenara ödediğimiz borçlar hariç biriktirip 3 bin TL koydum tabi az bi rakam ama hamile kalırsam eğer bu sure zarfinda gene biriktircem

tamam şimdi anladım

ben o 2400 ü sen tek başına ödüyorsun sandım

senin maaşın 4000 civarıdır dedim

bence olur yani

hamile iken de çalışır biraz daha kenara atarsın

zaten istanbul şartlarında bulacağın bakıcı 1250 ister aradaki fark değmez çalışmaya

Canım anne olmayı erteleme bence
Doğum izni alırsın iş yerinden..
Sonrasında sen çalışırken annen ya da kayınvaliden yardımcı olur bebek bakımında.. Yani araba borcu bitene kadar.. Arkadaşım bizde 1 ay önce araba aldık hem ev kredisi hem de arabanın borcu var. Ve ben çalışmıyorum ev hanımıyım.. 3 sene daha var borcun bitmesine.. Bebek rızkıyla geliyo diyolar cidden doğru, eşim ek iş yapmaya başladı.. Bereketimiz arttı.

Bende aynı düşünceden 1.5 yıllık evliyim ve anne olmayı çok istiyorumama maddiyatta çok önemli durumunuz gayet iyiymiş.doğuma kadar çalışıp kenarına da koyabilirsiniz. Artık zamanımız geldi gibi

Bende çok inaniyorum ona canım bebek bereket getirir diyorum borcun bitmesini bekledikce yeni borclar cikiyo..allah ödeme kolaylığı versin canım sanada

Sendemi bendensin :) sizin durumdami bizimki gibi maddiyattanmi yapmiyosun :)

Anne olmak icin dogru zaman olup olmayacagina siz karar veremiyorsunuz malesef.dogru zamansa Rabbim veriyor.degilse istersen yillardir anne olmak iste ama olmuyor (benim gibi).bence hic dusunme hemen basla.eger gelmesi hayirli ise rizkiyla beraber geliyor hic kira o bu şu dusunme.Allah tez zamanda kavustursun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…