Anne olmak istiyorum sizce doğru zaman mi??

Lojmanın ne zaman çıkıp çıkmayacağı belli mi?
Eğer lojman çıkarsa kiradan büyük ölçüde kurtulmuş olursunuz ki bu da sizi bayağı rahatlatır. Sadece araba borcu kalmış olur. Doğuma kadar zaten 1 sene siz çalışmış olsanız geriye arabanın 1 senelik borcu kalır sadece, lojmanda oturarak araba borcu ödemede zorlanmazsınız. Onun borcu bitince de sadece eşinizin maaşı artı lojmanda rahat geçinirsiniz.

önce borclarinizi ödeyin zor durumda kalmanızı istemem sonra da Allahın izniyle bebeginizi kucaginiza alırsınız dertsiz rahat bir şekilde çocuğunuza bakarsınız diğer türlü sıkıntıları düşünmekten iyidir

Bolluğa alistigimi nerden cikardiniz aylık 2500 TL borç oduyorum ben calismicagim icin esimin maaşından 700 TL ancak kalacak bunun tereddutunu yaşıyorum çocuk için
Tereddüt yaşamanız çok normal çünkü İstanbul gibi bi şehirden bahsediyoruz.Tamam kısmetiyle gelir falan da bunları bi geçip mantıklı düşünmek lazım.İnsanlar bunu hep söyler bebek rızkıyla gelir diye ama kimse al her ay size 500tl bebek için harcayın demez.Zaten herkes kendi yaşam savaşında aileler kendi derdinde.
Bu devirde artık 2000tl ile bi ev zor geçiniyor.Hele ki sizin borçlarınız var evinizin kirası yüksek.Bence lojman işini halletmelisiniz.Ya da bulabilirseniz daha uygun fiyatlı bi eve çıkabilirsiniz gerçi İstanbul da bu zor biliyorum.
Zaten daha 1.5 senelik evliymişsiniz.Bence en azından 1 sene daha bekleyebilirsiniz.

borçlar dediginizin biri kira o hiç bitmezki
bence o arabayi satin ve ev alin, 1200 kredi evrseniz bal gibi eviniz olur
hayirlisiyla Ammah gonlunuze gore evrsin
ama ev borcu var diyede bebek ertelemeyin :)

Bebek bereketiyle gelir mantigini bic anlayamadim. Bebek olunca ev filan mi veriyorlar, ekstra maas mi bagliyorlar. Konu sahibesi cok iyi anliyorum, ben evli bile degilim ama ben de cok severim bebek videolari vs izlemeyi. Biraz icgudusel bir sey bu, her kadinda farkli isliyor. Ama mantikli davranmaniz lazim. Ulke durumu ortada. Siz de isten cikarsaniz Istanbul icin geciminiz zor olur, cunku bebek kulliyen masraf demek. Bence en azindan borcunuzu hafifletmeye calisin, soyle bir yil daha bekleyin. Zaten cok gencmissiniz.

Hesabini yapin, eger siz calismadiginiz taktirde gecimizi saglayamayacaksaniz borclar bitene kadar ertelemeniz yerinde olur.
Fakat eliniz darda olsa gecinebilecekseniz ertelemeyin.Anne olmak harika bir duygu,ayrica isyer istemez olmayadabiliyor.Allah hakkinizda hayirlisini nasip etsin.

Bence onu veren Allah rızkınıda verir....bence çok istiyorsanız daha fazla beklemeyin...onu kucagınıza aldıgınızda....herşey daha güzel olucak emin olun

Hamileligin boyunca calisacaksan eger araba borcu 1yillik kalmis oluyor bence erteleme genc anne olmak cok guzel

borçlar dediginizin biri kira o hiç bitmezki
bence o arabayi satin ve ev alin, 1200 kredi evrseniz bal gibi eviniz olur
hayirlisiyla Ammah gonlunuze gore evrsin
ama ev borcu var diyede bebek ertelemeyin :)
Lojmana başvurmuşlar ama. Yani kira düşebilir.

Bence çocuk fikrini ertelemeyin.zaten hemen olabilen bisey değil. Gerçekten bebek rizkiyla geliyordu.benim kizimda altı aylık.eşim kızım doğunca memur olarak atandı.nasibiyle. geldi

Kredin varsa, once kredini bitir bence, cunku bebek dogana kadar calissan bile dogunca kredi bitmeyecek ve sen bebege bakmak zorunda kalacaksin, birde ev kiran var, esin cok zorlanacaktir... Ben evlenir evlenmez istiyordum aslinda, esimi 3 yildir taniyordum, zaten evli gibiydik sadece ayni evde yasamiyorduk, esdende emin olmak cok onemli cocuk konusunda. aynen benimde evim yoktu ve araba kredim vardi ayni sekilde. Evlenince ev ici pesinat ayarlayip bi ev bulup 9 ay sonra bir ev sahibi olduk (aslinda hala bankanin evi ) 8 yili var daha... Arabamizinda kredisini bitirdigim ay, allah kismet etti hemen hamile kaldim. En azindan simdi sadece kira gibi odedigimiz bir ev taksidimiz var o kadar, ve cocuk daha dogmadan sadece bebek icin 8-9 bin tl. Masrafim oldu, he ben isten ayrilirken 10bin tl aldim burdan karsiladim, yoksa istedigim gibi rahat harcayamazdim. inan isten ayrilinca o kadar kolay olmuyo gecinmek. Cunku paraya alismis oluyosun. Cok uzun yazdim galiba ama ev alamasan bile en azindan arabani kredisini borcunu bitirmeden bebek icin acele etme derim

Memlekette kayinvalidemin bize verdiği ev var oraya dönünce o evde oturacagimiz için ev almiyorum şuan.İstanbul da hayat çok pahalı yanı çoğu insanın ev gecindirdigi parayi sadece kira veriyoruz maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…