Anne olmak istiyorum sizce doğru zaman mi??

Memlekette ev olduğu için almiyoruz İstanbul görevi bitince esimin doğuda iki yıl görevi var sora memlekete donucez zaten doğuda lojman veriyorlar yanı kira derdimiz olmucak ama şuan İstanbul da olduğumuz için zorluk cekiyorum araba kredim olduğu için bi yandan burda kimsem yok en azindan bi bebeğim olur bana yoldaş olur diyorum tabi borçlar gelince aklıma gene bi karamsarlık cokuyo ustume

Madem ikinizde calisiosunuz sizin verdiginiz bu kira parasina millet ev alip kredi oduyor.ev almayi dusunmedinizmi hic her ay 1200 lira kiraya vermek cope atmak demek .birde arabanin parasi var zaten araba basli basina masrafli toplam 2.5oo -3000 lirayi odeyebiliosaniz ev icinde pek zorlanmazsiniz gibime gelior.birde hamileligin iyi gecerse calisirsin kimi insan cok zor gecirio birde onu hesaba katip dusunup planlarini ona gore yap allah dogru zamanda saglikla anne olmayi nasip etsin ins

Canım memlekette kayinvalidemin verdiği ev var dönünce orda oturcaz ondan almiyorum ev

Canım memlekette kayinvalidemin verdiği ev var dönünce orda oturcaz ondan almiyorum ev
Anladim cnm hayirlisi olsun gercekten dusunuosan eger yap .cunki hemen her istediginde olmuor misal biz 4 sene oldu tedaviler kurler murler ise yaramadi ugrasioruz hayirlisi ins isteyen herkese nasip etsin.o duygu icine yerlestiyse eger calismalara basla erteleme

Az daha sabret derim ben. Kendini dara sokma. En azindan dogu gorevini bekle, istanbuldan kurtulunca daha kolay olur kredi olsa bile.

Çalışmayı doğum izni bitene kadar bırakmayın. 9 ay hamilelik 3-4 ay doğum izni hamile kalma süreci olsun 1.5 yıla yakın eder. Araba kredinizi azaltmış olursunuz.
Ama İstanbul'da geçim çoook zor. Aylık 2400 lira borçla bebek yapmak özür dilerim ama cahil cesaretine girer. Doğur doğur bereketiyle gelir diyenleri de dinleme onlar mı ödeyecek bebeğin masraflarını, hem bunca aç biilaç çocuk bereketsiz mi o zaman?
Hem daha çok gençsiniz, en azından 1 yıl daha dişinizi sıkıp az birikim yapsanız vicdanen çok daha rahat edeceğinize emin olabilirsiniz.

Ben de size benzer bir durumdayım. Maddi sıkıntı değil sadece meslek değiştiriyorum ve kesinleşsin rahat bir hamilelik geçireyim diyorum. Ben erteledim. Tavsiyem erteleyin.

bebek rızkı ile gelir, eşiniz memurmuş,mamaile beslenmiyorsa ilk 2 yıl fazla bir masrafı yok, bez masrafı hariç.

Bebek rızkıyla gelir derler buna inan... erteleme açta kalsan bu duyguyu yasadigin icin tek birkere bile pisman olacagini sanmam. Ben 3 ay korundum ona bile pismanim... hayirlisi olsun

Nasıl ya hazıra dağ dayanmaz sizin hamileyken biriktirdim dediğiniz para doğum hazırlık vs gider...2400 ödemeniz var ve faturalar yemek içme hariç eşiniz 3200 alıyor siz işten çıkınca hesap şu
3200-2400=8OO
IYI DUSUNUN DERIM LOJMAN ÇIKMAZSA GECIMINIZ ZOR...ONUN MASRAFINI GECTIM O BEREKETIYLE GELIRDE SIZ ZOR GECINIRSINIZ...
HAKKINIZDA HAYIRLISII

2400 TL zaten net gideriniz var.
Siz çalışmayı bırakınca sadece eşinize kalacak her şey.
Eşiniz de 5000TL maaş almıyorsa erteleyin.

şimdiden bebek için kenara para atılmalı.
bir de çok eşya masrafı yapmamalı, hediye çok gelebiliyor.
şimdi hamile kalsanız 8 ay hamilelik + 4 ay doğum izni , 12 ay maaş alabileceksiniz. son 4 ay biraz düşse bile yine de destek olur. Kalacak bir yıl. onu da biriktirdiklerinizden ve biraz kemeri sıkarak halledersiniz.

Dogum sonrasi aileden biri gelip yardimci olacaksa sen calisirsin sorun olmaz,ama belli bir süre calismamayi düsünüyorsan en azindan bir borcun bitmesinde fayda var ya da su an kenara para atabildigin kadar at derim 1200 tl iyi para

he diyelim geçim sıkıntısı oldu, ya evi değiştirip daha uygun fiyatlı bir eve geçersiniz, ya arabanızı satıp, daha uygun fiyatlı borçsuz bir araba alırsınız. her durumda çocuk çok istiyorsanız yapın, geçinemicek durumda değilsiniz.

doğum sonrası neden çalışmayacaksınız ben onu anlayamadım?bu kadar sıkıntı çekeceğinizi biliyorsanız bence çalışın ve işinizi bırakmayın ,bende sizin durumunuzdayım evim kira hemen hemen evimize giren para eşimle birlikte çalışıyoruz sizinkiyle aynı ve benim de istanbulda bakacak kimse yok 28 yaşında oğlumu kucağıma aldım ama işimi bırakmadım kreşe gitti şimdi 7 yaşında öyle bir kısmetle geldiki iş konusunda çok sıkıntı çektim ,doğum yaptım bu iş yerime başladım ve şükürler olsun çok rahatım,şimdi Allah izin verirse yine bir bebeğimiz olacak tabi bu son,yine şartlar aynı,ev alamıyoruz,araba alamıyoruz bari çocuğumu büyüteyim yaşım geçmeden,şuan doğum yapana kadar tekrar seneye eylül okul masrafı için ,doğum için,ekstra giderler için para biriktiriyorum,sonrası yine çalışmaya devam ,bizde eğitime yatırım yapıyoruz.<inşallah mükafatını alırız.birde aldığınız parayla kredi ödenir diyen arkadaşlar istanbuldan özellikle kredi çekip 1200 tl taksit ödeyebiliyorlarsa ayakta alkışlarım biz bunun araştırmasını aylarca yaptık 1200 tl krediyle burda ev alınmıyor artık ,oturacağın bir ev 2500 civarında kredi taksidi ödemesi var evin değerini söylemeyim bile

Son düzenleme:
canım cunku istanbulda cocuguma bakabilecek kimsem yok annemde kayınvalidemde gelirler ama ancak 1-2 aylıgına olur herkezin bi düzeni var sonucta yanımda aylarca kalamazlar.cocugu kime bırakıcam bakıcı tutsam aldığım maası ona vercem olmuyo malesef belli bi yaşa gelene kadar calısamam ancak kreş yaşı gelirse verebilirim

senin bu yaşadıklarının hepsini yaşadım ayları bırak 1 hafta ancak kalabildiler annemler ,bende ilk kreşe verdiğimde aldığım maaşı veriyordum sadece sigortam yattıyordu.zamanla maaşım arttı,bakıcıya vereceğin 3 yıl sonuçta sonra veririsin kreşe ,kreş masrafı bakıcıyla aynı hemen hemen ,ozmanda aldığımı kreşe veremem diye çalışmazsan bir anlamı yok.bence siz oturup ben artık çalışmayacağım sadece eşimin aldığı maaşla geçim yapacağım diye hesap kitap yapın ve kararınızı o yönde verin.ben şahsen şuan 2. çocuğumuda ilk çocuğum gibi masraflarının hepsini karşılayacağım ve kendime güvendiğim için yapıyorum,eşimim maaşına bakıp çocuk yapmış olsaydım ilk çocuğumuda yapamazdım emin olun

Son düzenleme:
2400 lira aylık net ödemeniz varken çocuk planları yapmak ilginç geldi bana?

kalan 800 ile istanbulda yaşamanız çok zor. extra masraflar çıkabilir bi sıkıntı olur mama almanız gerekebilir dünya para. bezi var. doktoru var. çocuk bereketiyle gelir mi gelmez mi bilemem ama mantıklı olmakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…