anne olmak istiyorum😥🤲

Herkes demiş ama bende farklı birşey demiyeceğim daha çok gençsiniz yaşadığınız olumsuz gebelikler mutlaka araştırılmalı sebebi bulunmalı.Burada eşinize çok büyük görev düşüyor herkesin ağzını kapatması gereken kişi o

Ben on yıllık evliyim. İki defa tüp bebek denedim olmadı. Bu süreçte eşimin ailesinden kapımı açan olmadığı gibi, her seferinde eltilerimin hamilelik haberlerini davul çala çala otuz iki dişleri meydanda bana müjde verdiler. Benden sonra kaç kişi doğum yaptı, kaç kişinin bebeğini görmeye içim yana yana gittim anlatamam. Sürekli sabrederek, dışarı belli etmeyerek içime atarak bugünlere geldim. Şimdi yine tedavi görüyorum. Ben senden 10 yaş büyüğüm. Sana tavsiyem eğer aynı ortamda bulunman gerekiyorsa bu insanlarla işin zor. Ama bulunmuyorsan kendine meşgale bul. Başka şeylerle meşgul ol. Daha çok gençsin. Vücudun kendini toparlasın. Fazla kilolarını ver, doğal beslen. Allah her şeye kadirdir. Önemli olan çocuk doğurmak değil, o çocuğa sağlayacağın gelecek, yetiştirme tarzın. İnanki mahallede küçücük çocuklar birbirine bel altı küfürler savurup duruyorlar en büyüğü 10 yaşında yoktur. Doğurup doğurup sokağa at, ne ...yerse yesin... Bir de mahalledeki okula yolla öğretmeninin üstüne at. Sonra ilgilenme, okumasıyla, yetişmesiyle. Analarını görüyorum anca yün yapayım halı yıkayayım dedikodu yapayım. Benim eltiler de öyle... Kafa çalışmıyor ki, çocuk yetiştirsinler. Kendileri olmuş telefon bağımlısı. Fotoğraf atıp duruyorlar sürekli. Ne saçma...Eline kitap alıp okuyan yok.

3 yıllık evliliğe 2 gebelik sığdırmışsınız yaş daha 23. Etlinizin boy boy çocukları da olsa önemi yok, sizin ruhsal ve fiziksel açıdan iyi olmanız önemli olan. Psikolojik olarak böyle yıpratmayın kendinizi, stres gebeliğe en çok etki eden meselelerden biri

Canım benim kıyamam sana biliyorum zor ben de bursadayım nerdeyse tüm kadın doğum doktorlarını tanıyorum ve gidip muayene olmuşluğum var şu an gebeliğimi takip eden mükemmel bir doktorla birlikteyim içim çok rahat onunla, jimerde mehmet aral atalay hem genç dinamik çok bilgili çok ilgili bi doktor ayrıca riskli gebelikler uzmanı benim de hamileliğim riskli hastanede yattım kanamadan ama şükür aral bey sayesinde şu an kanama durdu evimizdeyiz ben onu tavsiye ederim

23 yaş ne acele ediyorsunuz
25 yaşındayım 7 ay sonra düğünüm olacak inşaAllah 3 sene çocuk istemiyorum. Bırakın vücut toplansın
35 yaşından sonra ihtimal düşüyor. Bırakın rahat olun

Ilerde bu tadını cikarmadigin genclik günlerine yanacaksin.Erken yasta evlilik sorumlulugu almişsin zaten.Yasın 43 olmuş gibi ah vah ediyorsun.Demek ki hayırli zaman bu zaman degil öyle düşünsene

bagir
hayir esim tam aksine hep destekcim hep yanimda oldu.ama insan ister istemez karsisinda ailesinde hamile bir kadini gorunce heleki ben boyle bi durum.yasamisken icim parcalaniyo anlatabiliyomuyum yani ben kendimi uzuyorum esimin ailesi istiyo diye ben cocuk yapamam haklisinz.sadece ben hissediyorum acikcasida onlarda istiyodur kim istemez ki evin büyük gelini benim ilk benden torun beklediler ama olmadi ne yazikki rabbimin bilecegi is tabiki herseyin hayirlisi basta ama o iki eltim benden once kucaklarina aldilar ve simdi buyutuyolar bile.allahim tez zamanda bana da koklatsin tek dilegim bu

Ilerde bu tadını cikarmadigin genclik günlerine yanacaksin.Erken yasta evlilik sorumlulugu almişsin zaten.Yasın 43 olmuş gibi ah vah ediyorsun.Demek ki hayırli zaman bu zaman degil öyle düşünsene
dogru diyosunuz ne deseniz hak veriyorum ama kendimi ben yıpratıyorum ewet daha onumdeki okadr uzun yıllar varki elbet rabbim verir insallah kendimi toparlamalıyım dogru psikolojik olarakta bedenen olarakta.zaman herseyin ilaci ama benim tek istedigim bi sorunum varsa basta onlemini almak tedavimii olmak yani neden sağlıksız gebelik.dis gebelik yaşıyorum bu.kimi hemen hamile kaliyo sıp diye kimi 9 10 yıl sonra anne oluyo herkezin farklı farkli iste allahmn takdiri böyleymiş o bilir.kendimi tam ifade edemiyo olabilirim ama kimse kimsenin dört duvar arasinda ne yaşadığını bilemezki beni tabikide sıkıstıran yok laf soyleyen yok dogur felan diye ama kendimi üzen tek benim

doğru diyosunuz.beni cok iyi anlasmıssınızdır umarım tamda anlatmak istedigim böyleydi aslında.tabiki kimin ne dedigi umrumda degil evim barkim ayri ama hep dibimde ailesi iste olmuyo yine içlerini giriyosun yine yuzlerini goruyosun psikolojimi bozan onlar hal tavir konusmalari beni cekistirmeleri ben iyi anliyorum gayet 23 yasinda genç bir bayan olarak ve iki kere ust uste boyle bir olay yasadigim icin ben aslinda kendimi yiprattim.uzdum tabikide basta esim hep yanimda ama ben cok istiyorum anne olmayi rabbim verirse insallh dediginz gibi ayni durum bende de var iki eltim doğum yapti buyutuyolar bile,üzülüyorum tabikide uzulmezmiyim ama hep icimi atiyorum belli etmiyorum icten ice yanıyorum.dogurmak meselesi degil bu,dogurunca gercekten ona iyi bir gelecek saglayabilmek ve yetistirebilmek.kimi dogurup atar kimi bulamaz hayat iste.kmi ister rabbim vermez kiminide verir boyle olur bende cok goruyorum oyle dogur dogur sal cocucu disari o cocukta cevreden sagindan solundan oyle pis alıskanlıklar ediniyo ne yazıkkı.cok kötü magdem annesi rabbim vermis onu guzel yetistir buyut bak nedir bu yani sana dedikodu.ne kazandircak ne anlamiyorum evinde otur mis gibi cocugunu buyut yetistir okut ona guzel gelecek vadet o sana hayirli bir evlat olsun rabbim herkeze hayirli evlatlar nasip etsin insallh bana gelincede gerçekten benim hem bedenen hem psikolojik olarak kendimi toparlamam lazim ki sonra bebek dusunmeliyim birde iyi bir tedavimi gordukten sonra.rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin

Acıbadem hakkında ben cok kotu yorumlar okudum tahlillerde sıkıntı olduğunu bile bile transfer yapmislar. Jimerde suat hoca ve aral hoca var ve ikisinde de cok pozotif sonuç alan var. Ayrıca arkadas direk tüp bebek istememis ki doktor tavsiyesi istemis

taniştıgıma memnun oldum.cok tesekkur ederim allah razı olsun ismim rabia bende bursa görükledeyim yeni geldik esimle bir ayı gecti tasınalı.sizinle tanısmayı cok isterim.rabbim saglıklıca kucagınıza almayı nasip etsin insallh bana yardimci olurmusunz kadin dogum doktorlari uzerine biildiginiz hastane gittiginiz iyi bir doktor.ben buraların yabancısıyım bilmiyorum.bu dediginiz doktoru internet sayfamda görmüştüm sanırım özel hastane özel hastaneye gitmeye gücüm yok biraz maddiyattan dolayi sıkısıcıgız.devlet hastanesine felan gidebilirim cok sagolun tekrardan allh razi olsun sizden

sanırım dedikleriniz özel hastanesi.ama ben oraya gidemem suanlik sıkıntım var oyüzden devlet hastanesi ve iyi kadin dogum uzmanı olmaliki tedavimi muanemi yapmalı.acikcasi korkuyorumda bazı doktorlar var ki basimada geldi ankarada bastan salma ilgileniyolar oyuzden boyle tedavilerim yarim kaldi ve iki kere ust uste sagliklisz ve dis gebelik yasadim uc.tedirgin oluyo insan bu konuda tesekkur ederim cok allh razi olsun

İlk gebelik sağlıksızdı derken düşük mü oldu yoksa kalp atışı yok vs gibi sebeplerle mi kürtaj oldu? İçinde bulunduğun psikolojiyi anlayabiliyorum ama bunu biraz biz yapıyoruz. Yaşın çok küçük birisi sana sorduğu zaman ne cevap vereceğini bilmiyorsun belki bu yüzden üzülüyorsun. Bu konular sana ve eşine özel. Geri kalan hiç kimseyi ilgilendirmez annen dahil, değil ki KV elti vs.. sana bebek sorana istemiyoruz şu an düşünmüyoruz de. Stres yapma şu an bir tedaviye girişme. Bırak vücudun dinlensin olması gereken zamana hazırlansın. Eşinle de düzgün şekilde konuş bebek isteyebilir ama bunun bizim için takdir edilen bir zamanı var. Bu kadar küçük yaşta gidip hastanelerde kendinizi tüketmeyin illa bebek olsun diye ilişkiye girmeyin doğal akışına bırakın bir yıl . Stres yapmayın. Gebeliğe en büyük engel stres.. ben yaklaşık 2 yıl korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalmadım. Son zamanlarda her şeyi boşverdik ve artık normal yoldan olmayacağına inandık tüp bebek yaptırırız diyorduk ki o ay tek ilişkiyle hamilelik oldu. 4 yıllık evliliğimde bana da hep sordular kendi annem dahil hiç kimseye olmuyor demedim. Tabi sen 2 gebelik yaşamışsın o yüzden durumu biliyorlardır ama bir süre istemiyoruz de. Yoksa sorular bitmez daha çok stres olursun. Dış gebelik tüplerinde vs bir hasara yol açmadıysa doktor doktor gezme biz yıl akışına bırak derim.

Tabii çok isterim yardımcı olmayı emin üstünyurt iyi bir doktor devlette ama şimdi kadın hastalıkları bölüm başkanı oldu asistanları muayene ediyor asistanları da dalında çok iyidir

Ben de ikinci çocuk istiyorum ama 5 senedir olmuyor. Tüp bebek denedim ve daha sonra devam edeceğim yine inşallah olana kadar.

ama başımdan geçeni sana söyliyeyim. Benim ailemle ilgili işlerim vardı, çok yoğun, stresli. Tüp bebeğe ara verdim. 3 sene peşlerinden koştum. Bitirdim, kardeşlerimi evlendirdim.

arkasından görümcemler baskı yapmaya başladı. Gelip gidip, zaten çok geciktirdin. Hemen hemen başla. Daha da geciktirme filan .

kendi ailemde de farklı değil. Sen işte senelerdir, benim tedavilerim var, sizin için bıraktım diyordun, hani yapmıyorsun, başlamadın bir türlü. Sen bahane ediyormuşsun demek ki bizi diyorlar.

ama ben çok yorulmuşum. Bir yandan da gecikmişlik hissi. Bir tek eşim diyordu. Bak kendini sıkma, biraz ara ver, dinlen, fazla kilolarını ver, kafan rahatlasın, sonra başla diye.

ben eşime yok ben çok geciktim, hemen başlamam lazım diyorum, etraftan da devamlı baskı.

tüp bebeğe başladım apar Topar. Hormon ilaçları almaya başladım. başlamadan hormon yüklemesi arttıkça, kötülemeye başladım. En sonunda transfer aşaması gerçekleşmeden büyük bir sinir krizi geçirdim.

Daha önce de Tüp bebek tedavisi gördüm, ama Böyle bir şey olmamıştı. Ben o çok stresli dönemde hormon tedavisine başlayınca sinirler dayanamamış.

Şimdi iki senedir, sinir hapları kullanıyorum. İlk 1 senem hayalet gibi geçti. Yataktan başımı kaldıramadım, oğlumu 1 ay hiç yıkayamadığım oldu. Ve bundan sonra hamilelik yasak bana. Ben çok istediğim için, ancak doktor kontrolünde ve doktor onay verdiği zaman tedavi görebileceğim.

Ve bil bakalım ne oldu? O bana hadi yapmıyorsun, bahane ediyorsun, acele et diyenler o bir senede kapıma bir yemek bile getirmediler, halimi sormadılar bile. Ne olduysa, bana, eşime ve oğluma oldu.

eğer o zaman ben 6 ay ara veriyorum, dinleneceğim, kendimi hazır hissettiğimde yaparım deseydim, şu anda bunları yaşamaz, sinir hastası olmaz, bir ömür ilaç kullanmak zorunda kalmazdım.

bu sebeple sakın, baskı altında hissetme. Başkalarının ne düşündüğünü hiç önemseme. Biri daha çok yeni iki düşük yaşamışsın. Vücudunun dinlenmesi, zihninin rahatlaması lazım.

bebek de olsa senden önemli değil. Ve sen iyi olduğunda her şey daha kolay olur. Vücudun tedaviye daha kolay yanıt verir. Zaten yumurtalıkların filan etkilenmiş. Biraz toplamasına izin ver.

tavsiyem bir kaç ay ara ver. Kafanı dağıt. şu kimyasal gebeliğin olumsuzluğunu bir üzerinden at, ondan sonra doktora git. Eşinle de konuş tabi ki bu sırada. Sanırım sen eşten değil, ailelerden etkileniyorsun daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…