• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak nasil birsey?

ne zaman hazır olunur?
ben de anne olmak isteğini hissetmek istiyorum ama olmuyor, istemiyorum..
27 yaşındayım fakat kendimi o fedakarlıkları yapabilecek kadar güçlü hissedemiyorum..

Son düzenleme:
ne zaman hazır olunur?
27 yaşındayım ama kendimi o fedakarlıkları yapabilecek kadar güçlü hissedemiyorum..

Benimki hazır olmamızı beklemedi çıktı geldi. Iyi ki gelmiş. Hayatımın en güzel şeyi. Zaten o gelmese ben hiç hazır olamayacaktım biliyorum. Çünkü 2. İstediğim halde bir türlü cesaret edemiyorum. Sürekli bahaneler üretiyorum:((

Anne olmak mi,anne olmak cok guzel duygu.Iyikide anne olmusum iyikide oglum var.Simdi dusunuyorumda onceleri oglum olmadan ne kadar ma'nasizmis omrum.Oysaki ne korkmustum nasil anne olurim soguk bir insanim sevgi veremem yeterince diye.Anne olmak cok cok guzel duygu.Allahim isteyen herkese nasip etsin.

ne zaman hazır olunur?
27 yaşındayım fakat kendimi o fedakarlıkları yapabilecek kadar güçlü hissedemiyorum..

Aslında bu çokta fedakarlık değil, çünkü onun sana yaşattıklarının yanında senin onun için bazı tavizler ve özverilerde bulunmak hiç kalıyor.
Yani nasıl anlatsam, o senin yaşamına amaç ve sevgi katarken senin geçireceğin uykusuz geceler filanın ne önemi var ki

Benimki hazır olmamızı beklemedi çıktı geldi. Iyi ki gelmiş. Hayatımın en güzel şeyi. Zaten o gelmese ben hiç hazır olamayacaktım biliyorum. Çünkü 2. İstediğim halde bir türlü cesaret edemiyorum. Sürekli bahaneler üretiyorum:((

Aslında bu çokta fedakarlık değil, çünkü onun sana yaşattıklarının yanında senin onun için bazı tavizler ve özverilerde bulunmak hiç kalıyor.
Yani nasıl anlatsam, o senin yaşamına amaç ve sevgi katarken senin geçireceğin uykusuz geceler filanın ne önemi var ki

Allah bağışlasın, Allah hiç ayırmasın sizi..:nazar::nazar:
çok haklısın aslında..
ama işte hiç yaşamadan bilinmiyor
benim çocukluğum çok büyük sorunlar içinde geçti acaba diyorum, bundan mı kaynaklanıyor..
kafam çok karışık benim bu konuda..

bu duyguyu yaşamak için bende çok heyecanlanıyorum çok güzel bir duygudur ki ben hamile görünce gözleri dolan biriisym hamile kalsam yerimmden kımıldamam heralde:52::52:

Anne olmak resmen anlatilmaz yasanir denilen tarzda bisey;) ya sanki piyangoda buyuk ikramiye size cikmis gibi ya da cennetin kapilari acilmis ve adim adim ilerliyorsunuz :)) aslinda cok yorucu,bazen kafanizi bile kasiyacak vakit birakmiyor insana. Ama onun bi gulusuyle dunyaniz aydinlaniyor,onun gozyaslari yureginize akip sizi acitiyor..ya sanki gozunuz gibi,onsuz hicbirseyi goremez oluyorsunuz dunyaniz karariyor ama onunla ...valla biraksaniz yazarim da yazarim:) iyi ki anne olmusum.darisi tum isteyenlerin basina.. ve insallah evladima layik bi anne olabilirim...

Annelik annenin degerini daha cok bilmeni onu daha iyi anlamani saglayan bi duygu ayrica...

hastaliktan bitap dusmus.aci icinde iken agri kesici bile almamak.ihlamur icmeden netten 40 dk arastirma yapmak..onun cani iyi olsunda demek... gebeyim bu arada :)

dünyanın en güzel şeyi anne olmak.. tarif edilemez.. rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah :nazar:

Annem derdi anne olunca anlarsin gercekten oyle. Hani kim icin dusunmeden canini verirsin derler iste o sadece cocugun oluyor gercekten ya icin titriyor, kalbine sevgisi sigmiyor, ayy kokulari bile baska ya allah her isteyene nasip etsin dunyada beni bu kadar heyecanlandiran, mutlu eden, bir o kadar korkutan, endisenlendiren, hasta olunca hayatimi donduran, bir lokma yiyince karnimi doyuran, o kadar kizdirmasina ragmen bir gulusune maymun gibi sesler cikarttiran, en zayif noktam olan, her gece allahima sukretriren, gozumun nuru olan kimse yok...

2 aylık bebeğim var. Annelik öyle benzersiz bir duyguymuşki bu kadarını tahmin edemezsdim. İnsan bebeğini yanından hiç ayırmak istemiyor. Bazen uzun uyuduğunda özlüyorum, uyansın kucağıma alıp koklayım diye bekliyorum. DÜnyadaki herşeyden daha değerli. Bunca zaman ne kadar boşa vakit harcamışım gibi geliyor. Onun saçının teli bile altından daha değerli. Anne olunca arabayı bile daha dikkatli kullanmaya başladım.

bunu tarif etmek cok zor
dünyanin en guzel seyi anne olmak
benzeri yok bu duygunun ama en agir seyide ayni zamanda
cünkü artik kendinden önce düsündügün bir can var
bunu kaldirmakta kolay degil

Yorumunuz ne kadar güzel ve doğru,annemde böyle söylüyor :1:

Benim bebegim henüz dogmadigi halde Oyle bir duygu ki anlatamam..caninin içinde bir can var sana ve sevdiğin insana ait masum savunmasız bir bebek.ben çok zor günler geçirdim ve bebegim olcagina sevinemiyordum idrak edemiyordum şimdi ise bebegimin erken doğum riskini öğrendim kafamdaki bütün dertleri bir kenara atıp (gençlik hatam ve Hamileyim işten çıkarilmak bana ençok koyan bu ikisini bile ki beni depresyona sokmuştu)silip attım..stres Bebegime zarar verdiği için silip attın silkelendim ve dualarım hep şöyle olduRabbim benim omrumden al evladima ver ki yüzünü hiç görmedigim bir canlı için bunu diledim bide doğunca düşün artık.okadar heyecanliyimki ..Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsin insallah.

Back
X