• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANNE olmak...

melekmis

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
309
120
323
Ankara
Merhaba sayın bayanlar;
Kafam inanılmaz karışık. Ben ayın 15 inde düşük yaptım. Hamile olduğumu bilmiyordum. Bir de üstüne görme olayını yaşadım.Canım sürekli birşeyler çekiyordu ama normal zamanlarda da sadece canımın çektiğini yediğim için yani hep sümsüktüm.Evde kendim düşürdüm ve çok şükür parça felan kalmamış. Kürtaja gerek duymadılar.ilk 1 hafta kanamam çok olduğundan dolayı sürekli yattım. Mutsuzdum ağladım üzüldüm ama... Sanki durumun ciddiyetinin hala farkında değilim gibi. Sadece koca bi boşluk oluyor bebeğimi düşündüğümde...

Şimdi ki durumum ise...
3 yıllık evliliğim var. Yarısı ayakta yarısı oturaklı bi evliliğim var. Ayda 1 eşim sanki regl döneminde gibi sinirli kesinlikle davranır ve sinirini genelde evde çıkartır. İnanılmaz sinirli bi yapısı var. Sinirlendiğinde gözü hiçbirşey görmüyor ve ağzından çıkanları bilmiyor. BOŞANMAK istiyorum kelimesini ağzına çok alıyor. Bunlar evliliğimdeki pürüzler. Bebeğimin düşmesinde kendini suçluyor ki suçlamak zorunda 2 gün boyunca burnumdan getirip uyku uyutmadan boşanmak istediğini söyledi ve bende artık kaldıramadım...

Normal hayatında ise (sinirliliğin dışında) bildiğin melek. Sabahları şarkı söyler, öperek uyandırır uyur, kıskanır, sürekli merak eder,şuanda da lohusalı olduğumdan dolayı evin tüm işlerini yapar ütü çamaşır temizlik canım tatlı istediğinde puding aklınıza ne gelirse. Tabi normal hayatta ev işine asla karışmaz geri kalan vazifelerini yerine getirir.Vücud olarak hassas olduğumdan dolayı hastalıktan dolayı temizliğine inanılmaz dikkat eder.Çok şükür... Ve şuanda çocuğumuz olması için inanılmaz baskı yapıyor ve çok istiyor hayaller kuruyor benimle paylaşıyor vs vs...

Peki benim endişem neler...
Boşanıcaz demesi bende güvensizliğe yol açtı haliyle ve kendiside bunun farkında. Bebekle ortada kalmaktan çok korkuyorum ki ben bidaha boşanıcaz kelimesini duyarsam giderim...

Bebek bi eve neler katıyor. Bebekli anneler özellikle bebeklerine baktıkları zaman ne düşünüyorlar...

Hamileliğiniz nasıl geçti. Eşiniz size hamilelikte nasıl davrandı.

En önemlisi siz anne olmaya hazırmıydınız.

Bana bi akıl verin lütfen ben 24 eşim 28 yaşında zamanı geldi mi bilmiyorum geç kalmakta istemiyorum...

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Üstüne görme dediğin şeyden ben çok korkuyorum. Peki hamile olduğunu düşük yapınca mı anladın?
Benim de aklımda böyle bir kuşku var da.
İnşallah yoktur böyle bir durum.

Eşinle evliliğin biraz daha yoluna girsin bence.
Boşanmaktan sürekli bahsetmesi iyi değil. yaşlarınız da genç. bence planlayarak, kendinizi psikolojik olarak hazırlayarak hazır olana kadar bekleyin..

eşiniz öfkesini kontrol edemıyor snaırım öfkelenince canınız yansın dıye en ağırını söyluyor boşanmayı düşünene adam sabah sizi öpermi bide çocuk olunca bıraz daha yoğun oluyor ınsan halıyle temızlığe yemeğe bıle zaman kalmadığı zamanlar oluyor bu aksaklıklar onu dahda sınırlı yapabılır bence ıkna edın ve bı doktora gıtsın hem o sakın yaşar hemde sız

Merhaba sayın bayanlar;
Kafam inanılmaz karışık. Ben ayın 15 inde düşük yaptım. Hamile olduğumu bilmiyordum. Bir de üstüne görme olayını yaşadım.Canım sürekli birşeyler çekiyordu ama normal zamanlarda da sadece canımın çektiğini yediğim için yani hep sümsüktüm.Evde kendim düşürdüm ve çok şükür parça felan kalmamış. Kürtaja gerek duymadılar.ilk 1 hafta kanamam çok olduğundan dolayı sürekli yattım. Mutsuzdum ağladım üzüldüm ama... Sanki durumun ciddiyetinin hala farkında değilim gibi. Sadece koca bi boşluk oluyor bebeğimi düşündüğümde...

Şimdi ki durumum ise...
3 yıllık evliliğim var. Yarısı ayakta yarısı oturaklı bi evliliğim var. Ayda 1 eşim sanki regl döneminde gibi sinirli kesinlikle davranır ve sinirini genelde evde çıkartır. İnanılmaz sinirli bi yapısı var. Sinirlendiğinde gözü hiçbirşey görmüyor ve ağzından çıkanları bilmiyor. BOŞANMAK istiyorum kelimesini ağzına çok alıyor. Bunlar evliliğimdeki pürüzler. Bebeğimin düşmesinde kendini suçluyor ki suçlamak zorunda 2 gün boyunca burnumdan getirip uyku uyutmadan boşanmak istediğini söyledi ve bende artık kaldıramadım...

Normal hayatında ise (sinirliliğin dışında) bildiğin melek. Sabahları şarkı söyler, öperek uyandırır uyur, kıskanır, sürekli merak eder,şuanda da lohusalı olduğumdan dolayı evin tüm işlerini yapar ütü çamaşır temizlik canım tatlı istediğinde puding aklınıza ne gelirse. Tabi normal hayatta ev işine asla karışmaz geri kalan vazifelerini yerine getirir.Vücud olarak hassas olduğumdan dolayı hastalıktan dolayı temizliğine inanılmaz dikkat eder.Çok şükür... Ve şuanda çocuğumuz olması için inanılmaz baskı yapıyor ve çok istiyor hayaller kuruyor benimle paylaşıyor vs vs...

Peki benim endişem neler...
Boşanıcaz demesi bende güvensizliğe yol açtı haliyle ve kendiside bunun farkında. Bebekle ortada kalmaktan çok korkuyorum ki ben bidaha boşanıcaz kelimesini duyarsam giderim...

Bebek bi eve neler katıyor. Bebekli anneler özellikle bebeklerine baktıkları zaman ne düşünüyorlar...

Hamileliğiniz nasıl geçti. Eşiniz size hamilelikte nasıl davrandı.

En önemlisi siz anne olmaya hazırmıydınız.

Bana bi akıl verin lütfen ben 24 eşim 28 yaşında zamanı geldi mi bilmiyorum geç kalmakta istemiyorum...

öncelikle geçmiş olsun canım
evlilik gerçekten zor heleki kocan dengesiz hareket sergiliyorsa daha da zor
gerçi siz evleneli 3 yıl olmuş
eşinin gerçekten boşanıp boşanmamak istedigini anlarsın az çok
boşanma lafı aranızda geçiyorsa gerçekten güvensizlik duygusu yaratır
hamile kalmadan eşinle boşanma üzerine konuş
bu konunun seni üzdügünü güven eksikligi oluşturdugunu anlat
gelelim bebege
evlilikte bebek önemli ikinizin parcası canınızın canı olcak
evinize neşe katacak ama hemen degil:1:
ilk aylar sıkıntılı geçecek onu söyleyim gazı uyku düzeni
senin lohusalıgın yanına bide kv eklenirse tamam zaten:1:
ama sonrası muhteşem belki sana benzeyen yada eşine benzeyen bir melek
sana anne dedikce içinin yagı eriyecek gözünün içine bakacaksın sürekli
eşinde boşboş oturmayacak çok çalışacak mesaiyeye kalacak:1:
sana yardımcı olacak bebegiyle ilgilenecek
o zaman herşey çok güzel olur

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Üstüne görme dediğin şeyden ben çok korkuyorum. Peki hamile olduğunu düşük yapınca mı anladın?
Benim de aklımda böyle bir kuşku var da.
İnşallah yoktur böyle bir durum.

Eşinle evliliğin biraz daha yoluna girsin bence.
Boşanmaktan sürekli bahsetmesi iyi değil. yaşlarınız da genç. bence planlayarak, kendinizi psikolojik olarak hazırlayarak hazır olana kadar bekleyin..

3 gun pembemsi adet gordum fakat azar azardi adetim. kasiklarim inanilmaz agridi normal adet gibi agri degildi. Cok ozur dileyerek yaziyorum buyuk abdestim geldi sandim ne oldugu bilmedigim sivi geldi pembemsi cok fazla ikindim kabizlik problemimde oldugundan dolayi ve taretlenicekken orda et parcasini gordum bu ne derken yavasca cektim hemen peceteye koydum hastaneye goturdum. Sonuc dusuktu...
Bende biraz daha yoluna girsin taraftariyim ama ya o zaman da gebe kalmam zorlasirsa diye korkuyotum rabbim sen planladin olmaz deyip bu konuda beni sinarsa...

eşiniz öfkesini kontrol edemıyor snaırım öfkelenince canınız yansın dıye en ağırını söyluyor boşanmayı düşünene adam sabah sizi öpermi bide çocuk olunca bıraz daha yoğun oluyor ınsan halıyle temızlığe yemeğe bıle zaman kalmadığı zamanlar oluyor bu aksaklıklar onu dahda sınırlı yapabılır bence ıkna edın ve bı doktora gıtsın hem o sakın yaşar hemde sız

Yemek temizlik yapmamam esimi hic etkilemez ondan eminim hastaneye yatip cikma ve dinlenme ihtiyacim oldugunda kendisi yapti ben yedim ictim...
Sinirli oldugunu biliyor farkinda herseyi sinirle soyledim der normal davranmami bekler fakat ben kendimi gurursuz hissederim. Yediremem kolay kolay. Doktora gitmeden kendim cozebilirim diyor. Sana kizamam sinirlenemem bebegimizi tasiyosun diyor ama guven iste....

eşini dengesiz gördüm
neden ayda 1 sinirli dönemi oluyor
neden boşanmak istiyorum diye ötüp ardından çocuk diye ısrar ediyor
açıkçası akıl sır erdiremedim
:44:

öncelikle geçmiş olsun canım
evlilik gerçekten zor heleki kocan dengesiz hareket sergiliyorsa daha da zor
gerçi siz evleneli 3 yıl olmuş
eşinin gerçekten boşanıp boşanmamak istedigini anlarsın az çok
boşanma lafı aranızda geçiyorsa gerçekten güvensizlik duygusu yaratır
hamile kalmadan eşinle boşanma üzerine konuş
bu konunun seni üzdügünü güven eksikligi oluşturdugunu anlat
gelelim bebege
evlilikte bebek önemli ikinizin parcası canınızın canı olcak
evinize neşe katacak ama hemen degil:1:
ilk aylar sıkıntılı geçecek onu söyleyim gazı uyku düzeni
senin lohusalıgın yanına bide kv eklenirse tamam zaten:1:
ama sonrası muhteşem belki sana benzeyen yada eşine benzeyen bir melek
sana anne dedikce içinin yagı eriyecek gözünün içine bakacaksın sürekli
eşinde boşboş oturmayacak çok çalışacak mesaiyeye kalacak:1:
sana yardımcı olacak bebegiyle ilgilenecek
o zaman herşey çok güzel olur

Beni deli gibi sevdigini biliyorum. Kolay kolay vazgecemez aliskanlik oldu bi gece ayri kalamaz. Bunun farkindayim ama yinede herseyin keskinligi yok bu zamana kadar 40 kere dedi bosanalim diye ama ertesi gun yine normal davrandi ama benim guvenimi kaybetti... konustum anlattim hak verdi bende ondan ben hamileyken ve bebegimiz olduktan sonra nasil davranacagini sordum yazicam hepsini dedi. Bende yazarsan onu hergun okuyup kendimi inandircagimi soyledim. Senin gercekten benden vazgecip vazgecmeyecegini bilmek istiyorum dedim bakalim ne yapacak. Kendini guvendir dedim tamam dedi. Suanda herseyi alttan alan melek var karsimda masallah....
Milyonlarca hayalim var bebegim icin rabbim insallah izin verir bunlari yapmama... kucagima alistirmadan elimden geldigince herseyini yaparim ilk zamanlardaki olacak seylerde onun bana getirecegi tek zorlu olay olacagini dusunuyorum. Nede olsa anne olcam cennet analarin ayaklari altinda sozu var ona layik olmak icin bi sinav gibi.... katlanirim. Esimle birlikte calisuyoruz kendi isimiz o yonden rahatiz magaza ile ev arasi 1 apartman. Mesaisi yok eminimki gunde 100 kere gelip bakar...
Kayinvalideme gelince ise annemden ayirt etmem ve hatta uste tutarim dusukten sonra annem 1 gun gelip gitti ama kayinvalidem 7 gun durdu ne yemek ne temizlik buzdolabimi doldurdu tasirdi hep sevdigim seyleri yapti guc toplayim diye sen benim canimin karisisin der zaten. Canimin canini dunyaya getirceksin der. Kisacasi benimle aglayip benimle gulen ve super yol gosteren her konuda haksizdahi olsam hakli gorup yalnizken hatalarimi duzeltmemi saglayan tek kisi o bana hediye resmen.

eşini dengesiz gördüm
neden ayda 1 sinirli dönemi oluyor
neden boşanmak istiyorum diye ötüp ardından çocuk diye ısrar ediyor
açıkçası akıl sır erdiremedim
:44:
Esnaflik zor bazi yerlerde ozellikle odemeler gununde cok fazla gergin sinirli asabi oluyo cebinden para ciksin istemez. Bana karsi asla cimri degildir ama disariya karsi oyle. En ufak hatayi sevmez ve hemen konusmaya baslar sinirlenir heleki odemr donemindeyse is cigirindan cikip herseyi bana yukler ertesigun ozur diler diller doker ama ben yoruldum bu konuda. Cocugun onu ve bizim hayatimizi degistirecegini dusunuyo cevresindeki babalara bakiyor ve imreniyo bende oyle yapcam maca gitcem sunu bunu yapcam kitap okuycam aklina ne gelirse. Cocugun onu daha cok olgunlastiracagini dusunuyo.... peki ya benim guven...

Beni deli gibi sevdigini biliyorum. Kolay kolay vazgecemez aliskanlik oldu bi gece ayri kalamaz. Bunun farkindayim ama yinede herseyin keskinligi yok bu zamana kadar 40 kere dedi bosanalim diye ama ertesi gun yine normal davrandi ama benim guvenimi kaybetti... konustum anlattim hak verdi bende ondan ben hamileyken ve bebegimiz olduktan sonra nasil davranacagini sordum yazicam hepsini dedi. Bende yazarsan onu hergun okuyup kendimi inandircagimi soyledim. Senin gercekten benden vazgecip vazgecmeyecegini bilmek istiyorum dedim bakalim ne yapacak. Kendini guvendir dedim tamam dedi. Suanda herseyi alttan alan melek var karsimda masallah....
Milyonlarca hayalim var bebegim icin rabbim insallah izin verir bunlari yapmama... kucagima alistirmadan elimden geldigince herseyini yaparim ilk zamanlardaki olacak seylerde onun bana getirecegi tek zorlu olay olacagini dusunuyorum. Nede olsa anne olcam cennet analarin ayaklari altinda sozu var ona layik olmak icin bi sinav gibi.... katlanirim. Esimle birlikte calisuyoruz kendi isimiz o yonden rahatiz magaza ile ev arasi 1 apartman. Mesaisi yok eminimki gunde 100 kere gelip bakar...
Kayinvalideme gelince ise annemden ayirt etmem ve hatta uste tutarim dusukten sonra annem 1 gun gelip gitti ama kayinvalidem 7 gun durdu ne yemek ne temizlik buzdolabimi doldurdu tasirdi hep sevdigim seyleri yapti guc toplayim diye sen benim canimin karisisin der zaten. Canimin canini dunyaya getirceksin der. Kisacasi benimle aglayip benimle gulen ve super yol gosteren her konuda haksizdahi olsam hakli gorup yalnizken hatalarimi duzeltmemi saglayan tek kisi o bana hediye resmen.

canım sen üstüne adet görmemiş düşük belirtilerini yaşamışsın. ayrıca zaten düşükten sonra sağlıklı bir gebelik için 6 ay beklersen iyi olur. bu arada vitamin kullanırsın. folik asit mesela. bu arada da eşine vakit vermiş olursun. senin güvenini sağlaması için. bir daha boşanmak kelimesini duyarsan senin ondan boşanacağını ve onu affetmeyeceğine inandır eşini. sanırım biraz çocuksu, olgunlaşmamış. 6 ay beklerken bir bebek için hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazırlanmış olursun.

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah sağlıkla ikinci bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin....

Sorunuza gelicek olursak önce şu geldi aklıma eşinizi ayın belli günleri agresif olduğunda sizde lafa laf katıp kavga ediyormusunuz? Yoksa siz sustugunuz halde halamı devam ediyor kavgaya? Eğer sizde konuşuyorsanız susun yine sinirli zamanı deyip geçin.Şahsen eşimin sinirli olduğunu bilidiğim zamanlar hep susarım bu gurursuzlukta değil bana kalırsa...Çünkü biliyorum onunki sadece anlık sinir neden olay büyüsün ki diyorum...Bir dönem sizde bu şekilde takip edin bakın hala değişmiyor ve sizi çok seviyormuş ciddi şekilde bir uzmandan yardım alması gerektiğini söyleyin aksi takdirde çocuk düşünmeyeceğinizi anlasın.Ancak bu şekilde halledilir....

canım sen üstüne adet görmemiş düşük belirtilerini yaşamışsın. ayrıca zaten düşükten sonra sağlıklı bir gebelik için 6 ay beklersen iyi olur. bu arada vitamin kullanırsın. folik asit mesela. bu arada da eşine vakit vermiş olursun. senin güvenini sağlaması için. bir daha boşanmak kelimesini duyarsan senin ondan boşanacağını ve onu affetmeyeceğine inandır eşini. sanırım biraz çocuksu, olgunlaşmamış. 6 ay beklerken bir bebek için hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazırlanmış olursun.

Kanamam dusukten 17 gun onceydi yalniz onu atlamisim.
Suanda kv tahin pekmez meyveler tereyagi bal badem ceviz ne bulduysa evime dosedi ve
Bunlarla aybi zamanda yemeklerimle besleniyorum.
O 6 ay degil hemen istiyo. Ben konustum onunla
Bak tamam bosanicam bosanicam dedin guvenimi kaybettin.
Bu zamana kadar birsuru kavga tartisma aklina ne gelirse yasadik
Ve en son yaptigin artik bi cana mal oldu daha fazla ileri gidebilir misin
Daha fazlasini yasatirmisin diye drfalarca soyledim. Kv lohusalikta ne egilip
Ne dogrulcak ne usutecek sadece yatacak cani ne isterse alinip getirilecek yapilacak
Sutu cekebilir caninin cektigi seylerden mahrum birakilmayacak diye
Esime defalarca dedi. Cunki son yaptigini annesine anlatinca annesi artik olaya el koydu
Torununu kucagina alamadi. Banada kiyamadi cok sagolsun. Tabi ben isin suyunu cikartmadan artik
Herseyden yavas yavas elimi etegimi cekiyorum isten stresten.
Esimede her isi yaptirmiyorum tabi. O suan vicdan azabi yeterince cekiyo.
Bende tabi icten ice kiyamiyorum.
Bebeginiz varmi

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah sağlıkla ikinci bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin....

Sorunuza gelicek olursak önce şu geldi aklıma eşinizi ayın belli günleri agresif olduğunda sizde lafa laf katıp kavga ediyormusunuz? Yoksa siz sustugunuz halde halamı devam ediyor kavgaya? Eğer sizde konuşuyorsanız susun yine sinirli zamanı deyip geçin.Şahsen eşimin sinirli olduğunu bilidiğim zamanlar hep susarım bu gurursuzlukta değil bana kalırsa...Çünkü biliyorum onunki sadece anlık sinir neden olay büyüsün ki diyorum...Bir dönem sizde bu şekilde takip edin bakın hala değişmiyor ve sizi çok seviyormuş ciddi şekilde bir uzmandan yardım alması gerektiğini söyleyin aksi takdirde çocuk düşünmeyeceğinizi anlasın.Ancak bu şekilde halledilir....

Ortaliktan toz olurum hic bi sekikde cevap vermem ve sadece dinlerim.
Benden onun her dedigine evet haklisin vs vs gibi seyler duymak ister
Ok onu da yaparim ama genede ne yapar eder ben konusmasam bile
Benide gerecek seyler yapar ofke kontrolu yok. Karsi gelinmesini hic istemez o anda
Birseye bahane bulur ve ban doner is cik cikabilirsen isin icinden ondan sonra....

Evliisin peki bebegin var mi. Yanlis anlama sakina bu sorumu. Eger evliysen ve bebegin varsa suanda tartisiyormusunuz bunu merak ediyorum.

Ben değilim. Kuzenim boşanma aşamasında şu anda.
Kucağında da küçücük bebeği var.
Zaten araları iyi değildi, daha da beter oldu ve bitti.
Çok sıkıntıda şu anda.

bende öfkemi kontrol edemeyenlerdenim...

ve benim ağzımdan da en ufak kavgada boşanalım kelimesi çıkıyor..

ama gel görki hiç biri gerçek değil...

öfkeni kontrol edememek insanı öyle dengesizleştiriyor ki ...anlatamam...

Son düzenleme:
Herkes evliliginde bitakim tartismalar yasiyorlardir elbet esleriyle de bosanmak istiyorum lafi habire dile getirilmiyordur diye dusunuyorum.esiniz cocuk mu ikide bir oynamiyorum iste der gibi bosanicam diyo!bence ofke kontrolu saglayamiyor ve yardima ihtiyaci var psikolojik yonden!
Cocuk meselesini bence suanda dusunme cunku kendi agzinla dusuk yaptim onun bosanicam laflari yuzunden diyosun,demekki hamile kalinca da bisey degismicek.cocuk aileyi bagladigi gibi tamamen uzaklastiradabiliyor.kuzenimde ayni sekilde hamile kalip daha 40 i cikmadan baba evine donmek zorunda kaldi.

Canım 1 yıllık anneyim evlat sevgisi rabbim tüm isteyenlere yaşatsın..öncelikle düşük yeni yapmışsın zaten doktorun 3 ile 6 ay arasına korunma vermiştir.bu süre boyunca bebek yapmamalısın zaten..ilk bebeğimi ben de düşürdüm o psikolojiyi çok iyi bilirim..yeni bi çocuk fikri ayakta tutmuştu beni şükür ki rabbim verdi..bence korunma süren biene kadar eşini gözlemle güven oluşursa sen de neden olmasın..senden bir parça ,hayatta sahip olunabilecek en güzel şeyinş hayırlısı ile en hayırlı zamanda gelsin bebişin..bol bol dinlen lohusan bi süre düşünme bişey kendinden başka ..

Back
X