• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANNE olmak...

Bebek sahibi olmak eminim çok güzeldir ama sağlıksız bir evliliğe bebek getirmek doğru bir karar değildir...

Kanamam dusukten 17 gun onceydi yalniz onu atlamisim.
Suanda kv tahin pekmez meyveler tereyagi bal badem ceviz ne bulduysa evime dosedi ve
Bunlarla aybi zamanda yemeklerimle besleniyorum.
O 6 ay degil hemen istiyo. Ben konustum onunla
Bak tamam bosanicam bosanicam dedin guvenimi kaybettin.
Bu zamana kadar birsuru kavga tartisma aklina ne gelirse yasadik
Ve en son yaptigin artik bi cana mal oldu daha fazla ileri gidebilir misin
Daha fazlasini yasatirmisin diye drfalarca soyledim. Kv lohusalikta ne egilip
Ne dogrulcak ne usutecek sadece yatacak cani ne isterse alinip getirilecek yapilacak
Sutu cekebilir caninin cektigi seylerden mahrum birakilmayacak diye
Esime defalarca dedi. Cunki son yaptigini annesine anlatinca annesi artik olaya el koydu
Torununu kucagina alamadi. Banada kiyamadi cok sagolsun. Tabi ben isin suyunu cikartmadan artik
Herseyden yavas yavas elimi etegimi cekiyorum isten stresten.
Esimede her isi yaptirmiyorum tabi. O suan vicdan azabi yeterince cekiyo.
Bende tabi icten ice kiyamiyorum.
Bebeginiz varmi

zaten 17 gün önce olan düşük belirtileri.bebeğinin kalbi durduktan sonra vücut onu yabancı madde olarak algılayıp atmaya çalışır. bu yüzden de kanaman olmuş. ve sonunda kendiliğinden vücudun onu atmış. ben de düşük yaptım ayrıca sağlıkçıyım. bunun üzerine hem kendi sağlığın, hem de yeni doğacak bebeğin sağlığı için 6 ay beklenmesi öneriliyor. bunu eşine anlat. ayrıca 3 yaşında oğlum var.5 yıllık evliyim. oğlumun doğumundan sonra çok değiştim.daha sabırsız, daha tahammülsüz oldum. eşim yardım eder hatta çalıştığım için eşim çocuğa da bakar. hem de 4,5 aylıkken bile eşim baktı. çok da iyi bakar ama o da çok yoruldu. bunlarda biraz yıpratıyor.ancak çocuğum 1 yaşını geçince biraz daha normale dönmeye başladım. kendime evime bakmaya başladım. çocuk çok güzel, çok başka bir duygu, başka bir sevgi ama başka da bir sorumluluk. bir daha hiç eşinle şu an paylaştıklarını paylaşamazsın. birine bıraksan(bu kişi annen bile olsa)aklın kalır. bırakmasan onunla ilgilenirken ne gezmek, ne yemek yemek kolay olmuyor işte. kendini ve eşini çocuk için fiziksel ve RUHSAL olarak hazır hissettiğinde anne ol.

Ben değilim. Kuzenim boşanma aşamasında şu anda.
Kucağında da küçücük bebeği var.
Zaten araları iyi değildi, daha da beter oldu ve bitti.
Çok sıkıntıda şu anda.

Allah yardımcısı olsun...

bende öfkemi kontrol edemeyenlerdenim...

ve benim ağzımdan da en ufak kavgada boşanalım kelimesi çıkıyor..

ama gel görki hiç biri gerçek değil...

öfkeni kontrol edememek insanı öyle dengesizleştiriyor ki ...anlatamam...

bence öfkeni kontrol et
eşin de benim gibi düşünebilir...
ayrıca cidden derin yaralar açıyor bu kelime...
kendinden soğutursun.

Herkes evliliginde bitakim tartismalar yasiyorlardir elbet esleriyle de bosanmak istiyorum lafi habire dile getirilmiyordur diye dusunuyorum.esiniz cocuk mu ikide bir oynamiyorum iste der gibi bosanicam diyo!bence ofke kontrolu saglayamiyor ve yardima ihtiyaci var psikolojik yonden!
Cocuk meselesini bence suanda dusunme cunku kendi agzinla dusuk yaptim onun bosanicam laflari yuzunden diyosun,demekki hamile kalinca da bisey degismicek.cocuk aileyi bagladigi gibi tamamen uzaklastiradabiliyor.kuzenimde ayni sekilde hamile kalip daha 40 i cikmadan baba evine donmek zorunda kaldi.

Allah korktuğumu başıma vermesin benimle birlikte tüm müslümanların...
eşim çocuklaşıyor istediği olmadığında hemen saracak birşeyler arıyor ve o genelde ben oluyorum yazık bana :)
psikolojik yönden destek alacağı sözünü verdi pazartesi gidip görüşecez rabbim hayırlısını versin...
bebek biraz daha beklemede şuanlık...
zaten yeni düşük yaptığımdan kanamamda yok ama birşey olacak canım acıyacak diye yanaşamıyor garibim :1:

Canım 1 yıllık anneyim evlat sevgisi rabbim tüm isteyenlere yaşatsın..öncelikle düşük yeni yapmışsın zaten doktorun 3 ile 6 ay arasına korunma vermiştir.bu süre boyunca bebek yapmamalısın zaten..ilk bebeğimi ben de düşürdüm o psikolojiyi çok iyi bilirim..yeni bi çocuk fikri ayakta tutmuştu beni şükür ki rabbim verdi..bence korunma süren biene kadar eşini gözlemle güven oluşursa sen de neden olmasın..senden bir parça ,hayatta sahip olunabilecek en güzel şeyinş hayırlısı ile en hayırlı zamanda gelsin bebişin..bol bol dinlen lohusan bi süre düşünme bişey kendinden başka ..

Rabbim bebeğinle eşinle sağlıklı uzun ömürler versin bol huzur ile...
hayatta sahip olunabilecek tek varlık bebeğini söyle tanımlaman çok duygulandırdı inanılmaz içten
mükemmel bi annesin...

bebek sahibi olabilecek olgunlukta göremedim ben sizide evliliğinizide, çocuk bakmak gerçekten sağlam sinirler ve çokça sabır gerektiriyor, bebek asla bir ilişkiyi kurtarmaz aksine sizin bile farkında olmadığınız kopuklukları su yüzüne çıkarır bebek sahibi olmak bir çiftin arasındaki evlilik ve sevgi bağının verebileceği en büyük sınav, ben bunu bilir bunu söylerim..

Merhaba sayın bayanlar;
Kafam inanılmaz karışık. Ben ayın 15 inde düşük yaptım. Hamile olduğumu bilmiyordum. Bir de üstüne görme olayını yaşadım.Canım sürekli birşeyler çekiyordu ama normal zamanlarda da sadece canımın çektiğini yediğim için yani hep sümsüktüm.Evde kendim düşürdüm ve çok şükür parça felan kalmamış. Kürtaja gerek duymadılar.ilk 1 hafta kanamam çok olduğundan dolayı sürekli yattım. Mutsuzdum ağladım üzüldüm ama... Sanki durumun ciddiyetinin hala farkında değilim gibi. Sadece koca bi boşluk oluyor bebeğimi düşündüğümde...

Şimdi ki durumum ise...
3 yıllık evliliğim var. Yarısı ayakta yarısı oturaklı bi evliliğim var. Ayda 1 eşim sanki regl döneminde gibi sinirli kesinlikle davranır ve sinirini genelde evde çıkartır. İnanılmaz sinirli bi yapısı var. Sinirlendiğinde gözü hiçbirşey görmüyor ve ağzından çıkanları bilmiyor. BOŞANMAK istiyorum kelimesini ağzına çok alıyor. Bunlar evliliğimdeki pürüzler. Bebeğimin düşmesinde kendini suçluyor ki suçlamak zorunda 2 gün boyunca burnumdan getirip uyku uyutmadan boşanmak istediğini söyledi ve bende artık kaldıramadım...

Normal hayatında ise (sinirliliğin dışında) bildiğin melek. Sabahları şarkı söyler, öperek uyandırır uyur, kıskanır, sürekli merak eder,şuanda da lohusalı olduğumdan dolayı evin tüm işlerini yapar ütü çamaşır temizlik canım tatlı istediğinde puding aklınıza ne gelirse. Tabi normal hayatta ev işine asla karışmaz geri kalan vazifelerini yerine getirir.Vücud olarak hassas olduğumdan dolayı hastalıktan dolayı temizliğine inanılmaz dikkat eder.Çok şükür... Ve şuanda çocuğumuz olması için inanılmaz baskı yapıyor ve çok istiyor hayaller kuruyor benimle paylaşıyor vs vs...

Peki benim endişem neler...
Boşanıcaz demesi bende güvensizliğe yol açtı haliyle ve kendiside bunun farkında. Bebekle ortada kalmaktan çok korkuyorum ki ben bidaha boşanıcaz kelimesini duyarsam giderim...

Bebek bi eve neler katıyor. Bebekli anneler özellikle bebeklerine baktıkları zaman ne düşünüyorlar...

Hamileliğiniz nasıl geçti. Eşiniz size hamilelikte nasıl davrandı.

En önemlisi siz anne olmaya hazırmıydınız.

Bana bi akıl verin lütfen ben 24 eşim 28 yaşında zamanı geldi mi bilmiyorum geç kalmakta istemiyorum...

Çocuk hiçbir zaman evliliği kurtarmaz tam tersi daha da çıkmaza sürükler ... Hamilelik dönemimde yaşayacağınız stresle eşinizin sinirli anları daha da çekilmez olacaktır kavgalar büyüyecektir ... Ama her şey bir yana sen kendini fiziksel ve ruhsal olarak hamileliğe hazır hissetmiyorsan asla eşinin baskısıyla bu kararı alma ...

yaşın büyük değil.bende arkadaşlara katılıyorum.bekle biraz daha.bu iş daha hamilelikte bile fedakarlıkla başlıyor özellikle erkekler için.kendinden daha çok eşinden emin olana kadar bekle...

Beni deli gibi sevdigini biliyorum. Kolay kolay vazgecemez aliskanlik oldu bi gece ayri kalamaz. Bunun farkindayim ama yinede herseyin keskinligi yok bu zamana kadar 40 kere dedi bosanalim diye ama ertesi gun yine normal davrandi ama benim guvenimi kaybetti... konustum anlattim hak verdi bende ondan ben hamileyken ve bebegimiz olduktan sonra nasil davranacagini sordum yazicam hepsini dedi. Bende yazarsan onu hergun okuyup kendimi inandircagimi soyledim. Senin gercekten benden vazgecip vazgecmeyecegini bilmek istiyorum dedim bakalim ne yapacak. Kendini guvendir dedim tamam dedi. Suanda herseyi alttan alan melek var karsimda masallah....
Milyonlarca hayalim var bebegim icin rabbim insallah izin verir bunlari yapmama... kucagima alistirmadan elimden geldigince herseyini yaparim ilk zamanlardaki olacak seylerde onun bana getirecegi tek zorlu olay olacagini dusunuyorum. Nede olsa anne olcam cennet analarin ayaklari altinda sozu var ona layik olmak icin bi sinav gibi.... katlanirim. Esimle birlikte calisuyoruz kendi isimiz o yonden rahatiz magaza ile ev arasi 1 apartman. Mesaisi yok eminimki gunde 100 kere gelip bakar...
Kayinvalideme gelince ise annemden ayirt etmem ve hatta uste tutarim dusukten sonra annem 1 gun gelip gitti ama kayinvalidem 7 gun durdu ne yemek ne temizlik buzdolabimi doldurdu tasirdi hep sevdigim seyleri yapti guc toplayim diye sen benim canimin karisisin der zaten. Canimin canini dunyaya getirceksin der. Kisacasi benimle aglayip benimle gulen ve super yol gosteren her konuda haksizdahi olsam hakli gorup yalnizken hatalarimi duzeltmemi saglayan tek kisi o bana hediye resmen.

anladım canım
eşin kv ve annen yardımcı olacak o konuda rahatsın
ama genede biraz zaman geçsin
hem vücudun kendi toplar hemde eşinle aran nasıl gidiyor görmüş olursun

Back
X