• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak...

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
hep polemik yaşadığımız bir durum var kayınvalidem en ufak şeyde ama ben anneyim der ağlamaya başlar
herşey onun istediği gibi olmalı, kimse ona itiraz etmemeli, onun her dediği yapılmalı, çocukları onun mutluluğu için çabalamalı, haksız olsa da susulmalı, çocukları onun için fedakarlıklarda bulunup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamalı çünkü o annee...
ben öyle düşünmüyorum dediğimde anne ol anlarsın derdi şimdi anneyim çocukların büyüsün anlarsın diyo...

ben de şöyle düşünüyorum : benim çocuklarım anne babasını seçme hakkına sahip değildi, bu dünyaya onlar gelmek istemedi ben istedim ve dünyanın kanunu bu ki kendi egom için istedim anneliği tatmak için... bir ömür yanlarında olabilecek miyim, onlara hayatlarının her alanında destek olabilecek miyim onlara yetebilecekmiyim bilmiyorum...
ama onların seçim yapma hakkı yoktu olsa belki doğmak istemeyeceklerdi ve bu durumda benim fedakar olmam gerekli benim ben anneyim anlayışım da şu ben anneyim onlar için herşeyi yaparım yapmak zorundayım onların mutluluğu benim yaşam kaynağım
ve en büyük duam kuzularım kendilerine yetebilcek duruma gelmeden rabbim beni onların başında ayırmasın çocuklarım kimseye muhtaç olmasın...

sizce onun fikri mi doğru benim fikrim mi??

hep polemik yaşadığımız bir durum var kayınvalidem en ufak şeyde ama ben anneyim der ağlamaya başlar
herşey onun istediği gibi olmalı, kimse ona itiraz etmemeli, onun her dediği yapılmalı, çocukları onun mutluluğu için çabalamalı, haksız olsa da susulmalı, çocukları onun için fedakarlıklarda bulunup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamalı çünkü o annee...
ben öyle düşünmüyorum dediğimde anne ol anlarsın derdi şimdi anneyim çocukların büyüsün anlarsın diyo...

ben de şöyle düşünüyorum : benim çocuklarım anne babasını seçme hakkına sahip değildi, bu dünyaya onlar gelmek istemedi ben istedim ve dünyanın kanunu bu ki kendi egom için istedim anneliği tatmak için... bir ömür yanlarında olabilecek miyim, onlara hayatlarının her alanında destek olabilecek miyim onlara yetebilecekmiyim bilmiyorum...
ama onların seçim yapma hakkı yoktu olsa belki doğmak istemeyeceklerdi ve bu durumda benim fedakar olmam gerekli benim ben anneyim anlayışım da şu ben anneyim onlar için herşeyi yaparım yapmak zorundayım onların mutluluğu benim yaşam kaynağım
ve en büyük duam kuzularım kendilerine yetebilcek duruma gelmeden rabbim beni onların başında ayırmasın çocuklarım kimseye muhtaç olmasın...

sızde haklısınız aslında kv bırlıktemı yasıyorsunuz

Son düzenleme:
Allah bağışlarsa bi oğlum olacak ama kendimi dünyaları fethetmiş gibi hissetmiyorum, o bana Allahın bi emaneti tabiki bakıcam büyütücem en iyi şekilde vatana millete faydalı olmasını sağlıcam temelini sağlam atmaya çalışıcam temel insani değerleri öğreticem elimden geldiğince ama bu demek değil ki ben bunları yaptım diye çocuğum beni her zaman haklı görecek her zaman benim düşündüğüm gibi düşünecek, hayır, aksine beni aşmasını benden daha donanımlı olmasını isterim hele sütle tehdit etme yok mu ona ifritim asla yapmam bunu çocuğuma, bi anne tabiki emzirecek sütünü verecek çocuğuna bunda başa kakılacak bişey yok ki

[SUP][/SUP]
hayır birlikte yaşamıyorum

bu kadının huyu deyısmez sen ne kadar haklı ol olma degılmez , sen gayet bılınclı bır anne olucak gbı gozukuyorsun bence bu durumda bosver he der geç

ya da onun yaptıgını yap ben anneyınm vs duruma gır onun ysptıgını ona yapabılırsın .yada hıc karısmıcaksın

ne gerıl nede kendını üz boswer

kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum,
anne olmak, herşeyden önce bencil olmamaktır...hep ben dememektir..
ama kaynananız sanırım fazla kıskanıyor çocuklarını

Kesinlikle senin dediğin doğru anne karşılıksız verendir sevendir benim tek dileğim oğlum hayırlı insan olsun bana saygılı olsun yeter emrimde yaşasın dediğimi yapsın demem mutlu olsun kendi kararlarını versin isterim kayınvaliden anneliğini kullanıyor

[SUP][/SUP]

bu kadının huyu deyısmez sen ne kadar haklı ol olma degılmez , sen gayet bılınclı bır anne olucak gbı gozukuyorsun bence bu durumda bosver he der geç

ya da onun yaptıgını yap ben anneyınm vs duruma gır onun ysptıgını ona yapabılırsın .yada hıc karısmıcaksın

Ben anneyim diye onun dediğini yapsında benim kayınvalidem beni anne saymıyor onu neyapıcaz :) ben olmasam senin oğlun olmazdı o benim oğlum diyo bende ozaman ne oğlun senin ne torunun senin kaynanan olmasaydı onlarda olmazdı dedim bazı insanlarda böyle işte evlatta benim torunda benim gelin kimmiş diyolar annenin çocuk üstünde hakkı yok diyolar ama kendilerine gelince var:))

Burada öyle konualr okuyorum ki
Allah'ım her iki annemden de razı olsun, onları başımızdan eksik etmesin.
Bunca zaman hem annem hem kayınvalidem her derdime derman , her sıkıntımızda destekçimiz oldular.
Allah herkese böylesini nasip etsin.

[SUP][/SUP]

teşekkürlerr :))) onun yaptığını ona yapınca ooowww kıyametler koparr asla tahammül edemezzz kendisinden bitane dahayaa

kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum,
anne olmak, herşeyden önce bencil olmamaktır...hep ben dememektir..
ama kaynananız sanırım fazla kıskanıyor çocuklarını

ben zaten en büyük bencilliği yapıp çocuklarımı dünyaya getirmişim anneliği tatmak için ee onun için onlar mutlu olsun diye herşeyi yapmak benim görevimm o çocuklarını kıskandığı için değil çok farklı bir mantalitesi var beni mutlu edecek herşey mübahh gibi

Kesinlikle senin dediğin doğru anne karşılıksız verendir sevendir benim tek dileğim oğlum hayırlı insan olsun bana saygılı olsun yeter emrimde yaşasın dediğimi yapsın demem mutlu olsun kendi kararlarını versin isterim kayınvaliden anneliğini kullanıyor

destekçisi olurum büyük konuşmak istemem ama Rabbim bu fikrimden şaşırtmasın beni onların en büyük destekçisi arkadaşı dert ortağı olmak isterim yeter ki mutlu olsun iyi yerlere gelsinler

Ben anneyim diye onun dediğini yapsında benim kayınvalidem beni anne saymıyor onu neyapıcaz :) ben olmasam senin oğlun olmazdı o benim oğlum diyo bende ozaman ne oğlun senin ne torunun senin kaynanan olmasaydı onlarda olmazdı dedim bazı insanlarda böyle işte evlatta benim torunda benim gelin kimmiş diyolar annenin çocuk üstünde hakkı yok diyolar ama kendilerine gelince var:))

ayyy ne kadar kötü yaa sen olmazsan kim doğuracakmış torununu kendisi mi??? töğbe töğbeee.... bi düşünseler oğlum mutlu olsun torunum oldu ne güzel diye geline az iyi davransalar kim karşısında kötü davranır ki??? garip bu düzenn
bu arada bazen benim eşim de şakayla karışık çocuklar senin geninden benim kanımdan diyorr yani ona daha yakınmışş pehh diyorumm tam tersi benim kanımla beslendi senin genlerini taşıdı bunu duyunca bile bozuluyorr :))

Burada öyle konualr okuyorum ki
Allah'ım her iki annemden de razı olsun, onları başımızdan eksik etmesin.
Bunca zaman hem annem hem kayınvalidem her derdime derman , her sıkıntımızda destekçimiz oldular.
Allah herkese böylesini nasip etsin.

ne güzel herkese öylesi nasip olsunn dicem ama çok zor gibi görünüyor mutluluğunuz daim olsun inşallahh

Çocuk babanın anlayışı var babanın evinden mi getirdin çocuklar babanın der hep kayınvalidem ayrılık olursa anneye verilmez bizde diyor çocuklar erkeğin ailesine yakın olmalı onlarla daha çok görüşmeli kadının ailesi el yabancı çocuğa karışamaz çocukla babaannesi kadar ilgilenemez diyor kayınvalideye gidilir kalınır çocuk babaannede aylarca kalır ama anneannede kalamaz gelin doğum yaparsa kayınvalide gider bebeği ilk kayınvalide alır torunada gelinede bakar kız annesi geçmiş olsuna gelir döner ben bunları duyunca şok oldum hiç tanımamışım kayınvalidemi:)

büyük diye saygı duyulurda,her denilenide yapmak zorunda değil kimse
bende sinir olurum yönlendirmeler,karışmalar olursa, herkes istediğini yapsın
tabikide söylediklerinde haklısın...

;
anacım sen o anneyle bı gıdım ılerı gıdemessın dedım dedık ;) boswer desın dursun

Birilerinin kvlere annelere cocuklarin onlarin mali olmadigini onlara emsnrtverilmis oldugunu sikslk hayirlatmadi gerekiyor.
Hayir bidehepimiz cocuk buyutuyoruz simdi bilebirseyihic yemek istemezse zoraki agzina tikistiramiyorsun. Biryerde onun bile bu yasta kararlari var, nerde kaldi 30 yadina dayanmis adamlara yaptirim uygulamak.
Ama bitmez bu duzen bu kvler oldukca :) bizde boyle yazdigimizla kaliriz.
Yarin gelir benim oglum benim dedigimi yapacak tabiki, buyuttum okuttum ben onu der, oyylee bakariz bizde

Bence de siz haklisiniz. Ben de sizin gibi düsünüyorum, sonucta o cocuklarin secme hakki yok. Onlari dünyaya getirmeye biz karar veriyoruz. Aile olmak icin, anneligi tatmak icin, hayata bir iz birakmak icin vs. bir sürü neden... Annelik elbette kutsaldir, gercekten fedakar annelerin yeri cennettir ama her seyde "ben anneyimmmm" diye aglayan anne de kusura bakmasin, sömürücüdür. Benim annemin fedakarliklari saymakla bitmez ki bir kere bile ama ben anneyimmm diye duygu sömürüsü yapmamistir yapmaz da. Sizi dünyaya ben getirmek istedim, ben anneyim o fedakarliklari da istedigim icin yaptim der.

Sizinki simartilmaya alismis yani.

kayinvalideniz tipik bir kayinvalide ve kesinlikle hakli bulmuyorum hep bana hep bana demesini. Eskiden kadinlar genel olarak kendilerini cocuklarina adamislar. onlari dogurmus, sevmis, buyutmus. ama hayatta olma gayelerinin sadece cocuk buyutmek ve aileyi cekip cevirmek olmak olarak gordukleri icin sanirim, evlatlarinin buyuduklerini kabullenemiyorlar. Yaslandiklari zaman sonucta ellerinde kalan bir hic oluyor. Bekliyorlar ki ben hayatimi size vakfettim, simdi de siz benim icin herseyi yapicaksiniz. O yuzden ben aslinda genelde bu tarz hisseden bayanlara kayinvalide yada kendi annende olabilir cok aciyorum.

ama sizin de dusuncenizi tam olarak dogru bulmuyorum, cunku annelik babalik hakkinin da oldugunu dusunuyorum bir yere kadar. bana gore evlat hayatin en guzel tatlarindan biri. O masumlari dogurmak, buyutmek dunyanin en lezzetli seylerinden birisi. Bu adil olmayan dunyada kadin olmak gercektende sirf annelik oldugu icin katlanilabilir bir sey benim gozumde. Yanliz sunu unutmamak lazim, evlatlarin sizinde deiginiz gibi hangi anne babaya gelme gibi secenekleri yok. hicbirimizin evladi anne baba bizi dunyaya getir diye sormadi, soramazdi da. Onlari buyutmek en guzel sekilde bizim gorevimiz, onlari buyuturken aldigimiz zevkte bence bu yaptigimiz fedakarliklara deyiyor. Ama sonucta onlarda insan, onlarda birey. Biz nasil kendi hayatimizdan sorumluysak onlarda yetistiklerinde yada akilbalig olduklarinda kendi hayatlarindan sorumlular. Onlari tam anlamiyla korumaya almanin yada biz ana babalar onlar icin herseyi yapmaliyiz, ve onlardan hicbirsey beklememeliyiz demeninde yanlis oldugunu dusunuyorum.

Evlatlarimiza karsi buyuk sorumlulukarimiz var, ama evlatlarda birey olduklari yada birey olmaya basladiklari zaman, onlarinda sorumluluklari oldugunu bilmemiz lazim. Bu sorumluluklarda ana babaya karsi sorumluluguda katiyorum. Sonucta dogrumasi demek annenin yada babanin ona bakmasini garantilemiyor, ama o anne ve baba o cocuga bakmis, ve onu yetistirmisse bunada saygi duyup hakkaniyetli olup o anne babayada belirli bir denge icerisinde saygili olmaliyiz, bizde onlr icin bazi fedakarliklari yapmaliyiz.

Son düzenleme:

sız hklısınızda genel knusmayım cogunlukla erkek anneleri öyle oluyor :19:

daha bugün konuştuk kaynanamla yani laf arasında geçti. anne karşılıksız sevendir diye. ama ben anneyim, ben onu seviyorum deyip, aynı sevgiyi evlattan bekleemk bencillik, çıkarcılık. yani hiçbir evlat annesini, annesinin onu sevdiği gibi sevmez sevemez diyorduk. yani evlatarın hayatına eşler giriyor kendi çocukları giriyor. annenin evlada sevgisi aynı kalırken evladınki bölünüyor... bnmde düşüncem bu...

sizin kaynana sömürü yapıyor, işine geldiği gibi yapılsın diye bunu kullanıyor bence. otursun önce çıkar bekleyerek anne olunamayacağını anlasın....

Çocuk babanın anlayışı var babanın evinden mi getirdin çocuklar babanın der hep kayınvalidem ayrılık olursa anneye verilmez bizde diyor çocuklar erkeğin ailesine yakın olmalı onlarla daha çok görüşmeli kadının ailesi el yabancı çocuğa karışamaz çocukla babaannesi kadar ilgilenemez diyor kayınvalideye gidilir kalınır çocuk babaannede aylarca kalır ama anneannede kalamaz gelin doğum yaparsa kayınvalide gider bebeği ilk kayınvalide alır torunada gelinede bakar kız annesi geçmiş olsuna gelir döner ben bunları duyunca şok oldum hiç tanımamışım kayınvalidemi:)

k.valideniz gerçekten böyle mi dedi?:53:

belki seviyorsunuz onu belki terbiysizlik etmiş olucam ama ben kadını tanımayarak nefret ettim.çünkü böyle düşüncede olan insanları sevmiyorum.benim böyle k.v olursa ilerde saç baş dalırız birbirimize herhalde.yok yaa neymiş çocuk bunların çocuğuymuş.kızın aileside kim oluyormuş falan filan.valla gece gece sinirlendim.ayyy kafama sanki kaynar sular indi.:47:
sırf böyle k.validelerin inadına hergün annemlerde olucam,bebeğide hergün görmelerini sağlıyıcam.bu hayatta benim için kıymetli olan 2 insan var.oda annem babamdır.bebeğimi emanet edebileceğim yegane kişilerde annem ve babamdır.bunu ilerdeki k.validem ve kayınpederimede söyleyeceğim açık açık.eğer olurda benim k.validemde sizinki gibi düşünecek olursa kendisi benim çocuğuma yaklaşamaz.nasıl ki onların aleminde kızın annesi babası yabancıysa,el"se bu durumda taa kendisi olacaktır hiç kuşkusu olmasın.böyle şeylere hiç gelemem.şimdiden bile çocuklarımın isimleri belli.biri annemin ismi biri babamın ismi.düşünüyorumda böyle düşünce tarzında k.valide,kayınpeder çıkarsa karşıma kalp krizi geçirecekler benim yaptıklarımdan.:27::52:

bu arada konu sahibi arkadaşım sende fikirlerinde haklısın.

tabiki kvnizin baskıcı tutumu hoş değil.. ama o öyle görmüş öylesini biliyor.. çocuklar büyüyene kadar kul köle olmayı yaşlandığında da evlatlarının kul köle olması gerektiği öğretilmiş ona.. farklı bir düşünceye alışması geçmesi imkansız.. dediğini yaparsanız ona normal gelir yapmazsanız tüm sistemi karışır altüst olur acısını da sizden çıkarır.. yani tavsiyem mümkün olduğu kadar soyut mevzulardan kaçının.. annelik, sevgi, fedakarlık, hak hukuk gibi konular bence gereksiz.. suyuna gidin.. he he diyin.. başınız az ağrır.. ağrımaz demiyorum çünkü bence mümkün değil.. ama azaltmak elinizde..

"seni ben doğurdum" diye çocuğuna baskı kuran anneye de kızıyorum..
"doğurmasaydın o zaman" diyen evlada da..
ikisi de ayıp ediyor..
olayın başına dönüp orayı tartışmak da manasız :) günün gerçek sorunundan kaçmak için duygu sömürüsü ikisi de..

anne evladını kırmadan sevmeli, evlat da anneyi sevse de sevmese de kırmamalı..
herkes duracağı noktayı bilirse kimse "ezilmiş" hissetmeden aile olmak zor olmamalı..

Back
X