• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

Endop

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
407
623
103
40
Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler

Ben anne olmaya tertemiz korkan bi insanım. Olacaksam genç anne olayim isterdim. Çok zengin olup en geç 25'e kadar falan doğurmaktan bahsediyorum. Benim şartlarımda imkansızdı o yüzden çocuk yapma fikrini tamamen rafa kaldırdım. Bir çok sebep var tabii sizin saydıklarınız, iyi anne olabilir miyim endişesi, çocuğun korkunç ağır bir sorumluluk gibi gelmesi, ömür boyu ilgilenmem gereken bir sorumluluk olması vesaire. Bazen acaba diyorum ama sanırım evlensem cesaret de edemem yapmaya

Soyleki gunumuzde zaten egitim + kariyer yapan kadinin dogurmasi ortalama 30 yas. Yani anneniz gibi 20 yasinda doguranlara çılgın gözüyle bakılıyor artik.
Bir insanin cocuk sahibi olmamayi tercih etmesini anlayabilirim herkes ureyecek diye birsey yok. Ama ben empati yaptigimda anne olmak isteseydim vazgecis esigim 45 yas civari olurdu.

Evlenme yaşı ilerledikçe, okul, calişma hayati vs derken, anne olma yaşı da ilerliyor artık. Etrafımda 35 yaş ve üzeri anne olan bir sürü arkadaşım var. Dediğiniz mantıkla kimsenin anne olmaması lazım. Aralarindaki yaş farkının az olduğu anne çocuklar eskide kalıyor artık. Onun da ne kadar doğru olduğu tartışılır.
Tek bu sebeple anne olmayayim demek ne kadar doğru bilemedim.

çocuk doğurmak sadece onunla arkadaş olmak demek değil. en başta ebeveyn olmak demek. sizin mantığınıza göre 30 yaşından sonra kimse doğurmasın. yaşın 30dan iyi olması daha iyi ayrıca. hayatını yaşamadan bir başkasının hayatına kendini adamak daha kötü.

Ben ilkini 26 ikincisini 32 yaşımda dogurdum
Annemle benim aramda 25 yas fark var en küçük kardeşimle 35 yas fark var
En küçük kardeşimden örnek vererek gideyim annemle ciddi manada kuşak çatışması yaşıyor bu anneme de bağlı olabilir annem dışarıya açık biri değildir kardeşim de asosyaldir. Ama bahsettiğiniz yaşlar artık normal yaşlar herkes okudum iş buldum düzen kurdum diyene kadar 35 oluyor ilerisini bilemeyiz 5 dkyi bile bilemeyiz bu kadar üzülmeyin kafanıza da takmayın bence anne olmak istiyorsanız da bu sebepten ertelemeyin
Depremde arkadaşımı kaybettim anne olmayı çok istiyordu oldu ve cocugu 1 bucuk yasindaydi eşi cocugu kendisi vefat ettiler ama o çok güzel 1 bucuk yıl yaşadı eminim. Bu dünyadan istediklerini gerçekleştirip ayrıldı en azından en büyük isteğini

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
Benim kardeşimle annem.arasinda 40 yaş var ben evliyim . Kardeşime annem babam ders konusunda yardım dahi edemiyor gözleri ağır görüyor en basitinden hiçbir sınıf etkinliğe kardeşim annemle gidemiyor çünkü gerçekten yaslandilar birçok hastalık var . Bu haksızlık olduğunu düşünüyorum bir toplantı olunca da ben gitmeye çalışıyorum kardeşime annemi anane babamı dede sanıyorlarmis çok üzülüyor eve gelince . Göz önünde bulundurmak.lazm

Ben ilkini 26 ikincisini 32 yaşımda dogurdum
Annemle benim aramda 25 yas fark var en küçük kardeşimle 35 yas fark var
En küçük kardeşimden örnek vererek gideyim annemle ciddi manada kuşak çatışması yaşıyor bu anneme de bağlı olabilir annem dışarıya açık biri değildir kardeşim de asosyaldir. Ama bahsettiğiniz yaşlar artık normal yaşlar herkes okudum iş buldum düzen kurdum diyene kadar 35 oluyor ilerisini bilemeyiz 5 dkyi bile bilemeyiz bu kadar üzülmeyin kafanıza da takmayın bence anne olmak istiyorsanız da bu sebepten ertelemeyin
Depremde arkadaşımı kaybettim anne olmayı çok istiyordu oldu ve cocugu 1 bucuk yasindaydi eşi cocugu kendisi vefat ettiler ama o çok güzel 1 bucuk yıl yaşadı eminim. Bu dünyadan istediklerini gerçekleştirip ayrıldı en azından en büyük isteğini
Gecen gun bunu dusundum. 25 yasinda anne olup 26 sini goremeden çocuğundan ayrilan kadinlari koyacak yer bulamadim. Dogurduk diye de hikayenin sonuna dek beraber olacagiz demek degil bu neticede. Yine de icimde bir sızı..

Gecen gun bunu dusundum. 25 yasinda anne olup 26 sini goremeden çocuğundan ayrilan kadinlari koyacak yer bulamadim. Dogurduk diye de hikayenin sonuna dek beraber olacagiz demek degil bu neticede. Yine de icimde bir sızı..
Aynen öyle
Ama en azından dünyadaki ömrümüzü cocugumuzla geçirmeye değer

Benim kardeşimle annem.arasinda 40 yaş var ben evliyim . Kardeşime annem babam ders konusunda yardım dahi edemiyor gözleri ağır görüyor en basitinden hiçbir sınıf etkinliğe kardeşim annemle gidemiyor çünkü gerçekten yaslandilar birçok hastalık var . Bu haksızlık olduğunu düşünüyorum bir toplantı olunca da ben gitmeye çalışıyorum kardeşime annemi anane babamı dede sanıyorlarmis çok üzülüyor eve gelince . Göz önünde bulundurmak.lazm
Evet iste tam olarak bu. Gecen gun anneannesi ya da babaannesi oldugundan yuzde yuz emin oldugum bir kadinla yaninda bir cocuk gordum. Kadin çocuğu birakip biraz uzaklasti cocukla yalniz kalinca anneannen mi babaannen mi dedim. Normalde buna yuzde bir ihtimal bile versem sormam. Annem dedi. Hala ruhum sıkışıyor dusundukce 💔

Merhaba arkadaslar,

Bende böyle düşünüyordum annelik zor bir karar ve sorumluluğu çok ağır oyuzden böyle düşünmek çok normal dünya hiç bir zaman iyi bir yer olmadı ki ben çok istiyorum diyorsan yap olmasa da mutluyduz diyorsan yapma

Merhaba arkadaslar,

Annemle aramda 36 yas vardi. Bir ay once kaybettim annemi 43 yasindayim su an. Cocugumla da aramda 39 yas var. Bazen ben de boyle dusuncelere kapiliyorum ama iyi ki dogurmusum. Cocuk insani yaslandirdigi kadar genclestiriyor da. Ona ayak uydurmak icin zinde olmaniz gerekiyor. Annem 79 yasinda vefat etti. Keske hayatta olsaydi su an. Cok uzgunum, cok ozluyorum. Ama olumun sirasi da yok yasi da. Bunu dusunerek hesap kitapla yasamak hic yasamamak oluyor.

Ben tek çocuğum annemle de aramda 32 yaş var. Belki tek çocuk olduğum içindir ama biz annemle çok iyi anlaşırız. Bana karşı her konuda anlayışlıdır. Benim annem aramızdaki kuşak farkını bana hiç hissetirmedi. Her şeyimi anlatırım o da her konuda benim arkamdadır. Bu tamamen sizin nasıl bir anne olacağınızla alakalı. Bu vesileyle söylemek isterim ki; Annemi çok seviyorum canım annem💜

Annemle en küçük kardeşimin arasinda 33 yaş en büyük abimle arasında 18 yaş var . Kardeşim de abimde bizlerde aynı kuşak farkı sorununu yaşıyoruz .
Onun dışında kardeşimin yanında yaşlı ya da yetersiz durmuyorlar şuan babam 57 yaşında bana hiç yaşlı gelmiyorlar gayet iki ebeveynim de orta yaş gibi 🤔

Kadin çocuğu birakip biraz uzaklasti cocukla yalniz kalinca anneannen mi babaannen mi dedim. Normalde buna yuzde bir ihtimal bile versem sormam. Annem dedi.

O çocuğu üzdünüz farkındasınız değil mi ?

Benim yaşadığım ülkede çok şükür ki bir yabancı gelip çocuğumla konuşamaz, buna cesaret edemez . Ayrıca size ne ?

Konuya gelecek olursak, bir önceki jenerasyon ile bizim dönem çok farklı . Sağlıklı beslenme spor kültür botox vs bir sürü imkan var. Genç ve sağlıklı kalmak için. Bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Annemle aramda 36 yas vardi. Bir ay once kaybettim annemi 43 yasindayim su an. Cocugumla da aramda 39 yas var. Bazen ben de boyle dusuncelere kapiliyorum ama iyi ki dogurmusum. Cocuk insani yaslandirdigi kadar genclestiriyor da. Ona ayak uydurmak icin zinde olmaniz gerekiyor. Annem 79 yasinda vefat etti. Keske hayatta olsaydi su an. Cok uzgunum, cok ozluyorum. Ama olumun sirasi da yok yasi da. Bunu dusunerek hesap kitapla yasamak hic yasamamak oluyor.
Mesela hic kizmiyor musunuz bu kadar gec bulusmaniza ? Anneciginize rahmet size sabir dilerim 🙏

Mesela hic kizmiyor musunuz bu kadar gec bulusmaniza ? Anneciginize rahmet size sabir dilerim 🙏
Tesekkur ederim. Yoo neden kizayim ki? Hic boyle dusuncelere kapilmadim. Annemi hic suclamadim aramizda yas farki var diye. Ki annem cok hastaliklarla ugrasti. Sevgi olunca arada gerisi bos. Oglum 3 bucuk yasinda, krese gidiyor. Arkadaslarinin anneleri daha genc ama yasimi gostermedigim icin hic garip hissetmiyorum. Cocugum icin de kendime iyi bakmakla yukumluyum diye dusunuyorum. Elimden geldigince sagligima dikkat etmeye calisiyorum.

Akrabam 70 yaşında annesi 100 yaşında .Hayat bu kadar ince düşünülerek yaşanmaz .Kimse ne kadar yaşayacak bilmiyoruz ama Allah gecinden versin size bi şey olsa bebeğinizin de sizden başka bir ailesi olcak kocası olcak çocukları olcak kimse yalnız kalmıyor bu hayatta .Babam anne babasını beş yaşında kaybetmiş şimdi biz varız annem var yalnız mı hayır

yalnız 50 yaşında filan anneniz herhalde okula derse yardım edeceğine göre herhalde ilkokul çağında daha kardeşiniz
50 yaşında gözü görmüyorsa gözlük takar yine yardım eder (ki bende hem miyop hem astigmat var 14 yaşındayken de gözlük takıyordum, ne var ki bunda?), öyle hastalıktan iki büklüm olunacak bir yaş değil ki 50 yaş..sanki 80 yaşında gibi anlatmışsınız

valla ben annemle o 55 yaşındayken antalyada bodrumda tatillerde fink atıyordum o kanyon senin bu ören yeri benim dağ keçisi gibi geziyordu, bu sene 64 yaşında ağustosta birlikte avrupa turu yapıcaz.
annem benden daha enerjiktir
ve hayır üniversite mezunu meslek sahibi vs değil baya örtülü mörtülü yurdum teyzesi annem

sizde sıkıntı yaş değil ruhun ölmüş olması bence benim etrafımda ne 50 60 yaş insanlar var canavar gibiler...elin japonu avrupalısı da 80 yaşında fink fink geziyor sizinkiler, demenize göre, 50sinde pert...bunda bir terslik var.

Back
X