• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

Abartmayın yahu, ruhunuz niye sıkışıyor? Annem geç hamile kalabilmiş tedavilerle, aramızda 31 yaş var. Pek de olumsuz etkisini görmedim. Bir ayağı çukurda değil çok şükür. Ben de ilk doğumumu 30 yaşında yaptım, ikincide nasipse 34’te olacağım. Bu düşünceler aklımın ucundan geçmedi.
Yok o ruh sıkışması cocugu uzdum endisesindendi :) keske bende dusunmeseydim. Obsesyon gibi birsey oldu, cok sık dusunmeye basladim. İnsan kendi kendine dusununce topu sektirip duruyor. Konuyu acmak iyi geldi cift kale mac yapiyor gibi fikirler sadece benim elimde sekip durmuyor 💝

34 yaşında 10 senelik evliyim ve daha ilk bebeğime hamileyim.
Bu zamana kadar çocuk yapmak istemedim çünkü kendim çocuktum bence ayrıca başta kariyer olmak üzere bir sürü hedefim vardı.
Kendi hayallerimi gerçekleştirdim önce. Eşimle hayatı ve evliliği doyasıya yaşadım. Eşimle tanışmadan önce de ilk gençlik yıllarımı hayalimdeki gibi geçirdim.
Başka ülkelerde yaşadım, başka hayatları gördüm, ayaklarım ağrıyana kadar gezdim, özgürce gecenin bir yarısı ardımda kimseyi bırakma endişesi duymadan eşimle bir kumsala inip dans ettim yıldızları izledim.
İçimde hiçbir şey çocuğum olsa yapmam zor olurdu diyebileceğim tek bir şey bile kalmayana dek yaşadım hayatı
Bir gün çocuk isteme ihtimaline karşılık aklıma estikçe kitaplar okudum o konuda da uzmanları dinledim kendimi geliştirmeye çalıştım.
Tüm bunları yirmili yaşlara sığdırmazdım ben… benim zamanımda benim hayat akışımda işte tamam o an geldi şimdi demem 34 ü buldu
Hiçbir zaman tam anlamıyla yetebileceğimi hissetmeyeceğim biliyorum çünkü ebeveynlik annelik biraz da hep yarım kalma hissi ama en azından kendi hayatıma dair keşkem yok. Çocuğumla paylaşabileceğim anılarım maddi manevi ona bırakabileceğim birçok şey var artık.
Ben daha önce anne olmayı hayal bile edemezdim.
Ayrıca benim jenerasyonumdaki birçok kadın gibi ben de yaşımı göstermiyorum. İnsanlar önceki kuşak gibi değil artık iyi besleniyor spor yapıyor kendilerine bakıyorlar
Çocuğumun yanında anneanne gibi duracağımı hiç sanmıyorum halihazırda anneannesi yani benim annem bile eminim teyzesi gibi duracak 😀
Dünyanın gidişâtına bir şey diyemem ama dünya hiçbir zaman iyi bir yer olmamış ki savaşlar salgınlar kıtlık hep var olmuş ve de olacak bu çok ayrı bir konu

Oyle demeyin uzulurum. Ben kendimi cok severim. Ucuncu universitemin son sinifindayim hukuk okuyorum. Mezun olunca serbest avukatlik dusunuyorum. Bes ay once bir enstruman siparisi verdim su an yapilmaya devam ediliyor. Online dil egitimi aliyorum. Farsca eserleri orijinalinden okuyabilmek icin sadece. Ayni zamanda calisiyorum. En fazla uc ayda arayla baska bir sehri gormek icin şehir degistiririm. Yani bu yila kadar hep kendimle ilgilendim. İlk defa kendimden baska bir varliga bu sene odaklandim. Ve odagim kayinca duygularim da kaydi. Neden bu kadar dalgalandim bende bilemiyorum.
Aynı hisleri yaşıyoruz hatta şuan kuaförden yazıyorum kafamda boya bekliyor, gözlerim doldu. aşk hayatım olmasını bile sırf bebek için istiyorum artık itiraf etmek gerekirse: ama bu sebeple bunca sene bekleyip gidip bu telaşla bir evlilik yapmayacağım. çünkü kötü evlilik cehennem olabiliyor. en kötü ihtimal bekar anne olabilmek için evlat edineceğim.
Siz içinizi ferah tutun olmaz olmaz bir an olur bu işlerin hesabı kitabı yok. en azından eşiniz var, destek oluyordur diye düşünüyorum.

Aynı hisleri yaşıyoruz hatta şuan kuaförden yazıyorum kafamda boya bekliyor, gözlerim doldu. aşk hayatım olmasını bile sırf bebek için istiyorum artık itiraf etmek gerekirse: ama bu sebeple bunca sene bekleyip gidip bu telaşla bir evlilik yapmayacağım. çünkü kötü evlilik cehennem olabiliyor. en kötü ihtimal bekar anne olabilmek için evlat edineceğim.
Siz içinizi ferah tutun olmaz olmaz bir an olur bu işlerin hesabı kitabı yok. en azından eşiniz var, destek oluyordur diye düşünüyorum.
🫂 Dilerim en yakin zamanda mutlu bir evlilik ve saglikli bir cocugunuz olsun..

Evet iste tam olarak bu. Gecen gun anneannesi ya da babaannesi oldugundan yuzde yuz emin oldugum bir kadinla yaninda bir cocuk gordum. Kadin çocuğu birakip biraz uzaklasti cocukla yalniz kalinca anneannen mi babaannen mi dedim. Normalde buna yuzde bir ihtimal bile versem sormam. Annem dedi. Hala ruhum sıkışıyor dusundukce 💔

Neden yaninda yetişkin varken sormuyorsunuz da kadinin yanindan ayrilmasiyla gidip kucucuk cocuga bunu soruyorsunuz? Hayir anneannesiyse ne olacak babannesiyse ne olacak?
Tanimadiginiz etmediginiz cocugun nenesinin kim oldugunu bilgisi ne işinize yarar?
İhtimal vermemiş olsaniz kadinla muhattap olurdunuz kucuk cocukla degil. Ama kadinin tersleme ihtimali vardi, cocuk tersleyemez.

Baskasinin kucuk cocuguyla konusulmaz o ayri.

Benim kardeşimle annem.arasinda 40 yaş var ben evliyim . Kardeşime annem babam ders konusunda yardım dahi edemiyor gözleri ağır görüyor en basitinden hiçbir sınıf etkinliğe kardeşim annemle gidemiyor çünkü gerçekten yaslandilar birçok hastalık var . Bu haksızlık olduğunu düşünüyorum bir toplantı olunca da ben gitmeye çalışıyorum kardeşime annemi anane babamı dede sanıyorlarmis çok üzülüyor eve gelince . Göz önünde bulundurmak.lazm
Sizin annenizle gelecek zamanın yaşlıları aynı değil.şimdi kadınlar kendini sürekli geliştiriyor. Spor yapıyor.

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
Anneannemle en kucuk teyzem arasinda 38, annemle kucuk kardesim arasinda 42 yas var. Anneannemle teyzem cok iyiler teyzem 41 yasinda bu arada. Annemle kardesim konusunda da annemin 20 li yaslardaki anneligindense simdikini tercih ederdim. Yasiniz genc ölümün kime ne zaman gelecegi belli diil

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
Babamla var. Babam 70 ben 36 yaşındayım. En iyi dostum sırdaşım. Arkadaşım. Annem ise 62 yaşında psikolojik sorunları nedeni ile malesef aklı basinda değil uzun süredir. Yani yaşa bakmayın. Ben de 36 yaşındayım ben de düşünüyorum bı tane. Ayrıca vazgecmeyin , böyle arkadaslarim çok oldu. Önce olmadı sonra oldu. Beş yıl olmayan bilirim. Tabi sizin de beş yıl olcak diye bir kaide yok. Ama ümidi kesme noktasına gelip devam edip mutlu sona ulaşan var. Birde zaten birey yetiştirecek siniz. Siz genç de olsanız onun ayrı hayatı olacak sadece siz onun yanında destekleyici olacaksınız. Böyle düşünün. Doktorlar kesinlikle olmaz demiyorsa ümitsizliğe kapılmayın.

Babamla var. Babam 70 ben 36 yaşındayım. En iyi dostum sırdaşım. Arkadaşım. Annem ise 62 yaşında psikolojik sorunları nedeni ile malesef aklı basinda değil uzun süredir. Yani yaşa bakmayın. Ben de 36 yaşındayım ben de düşünüyorum bı tane. Ayrıca vazgecmeyin , böyle arkadaslarim çok oldu. Önce olmadı sonra oldu. Beş yıl olmayan bilirim. Tabi sizin de beş yıl olcak diye bir kaide yok. Ama ümidi kesme noktasına gelip devam edip mutlu sona ulaşan var. Birde zaten birey yetiştirecek siniz. Siz genç de olsanız onun ayrı hayatı olacak sadece siz onun yanında destekleyici olacaksınız. Böyle düşünün. Doktorlar kesinlikle olmaz demiyorsa ümitsizliğe kapılmayın.
" Siz genç de olsanız onun ayrı hayatı olacak sadece siz onun yanında destekleyici olacaksınız. " Evet arkadas degil ebeveyn olacaksiniz yazmis bir uye de, ben nedense arkadasligimdan mahrum kalacagi korkusu yasadim sanirim cogu zaman. Bu dusunce hosuma gitti. Annenize sifa dilerim 🙏

Merhaba arkadaslar,

Dediğiniz duruma örneğiz bizde. Annem 62 ben 27,5 yaşındayım :).
Aramızda 34,5 sene var. Öyle yaş farkımız varmış gibi hissetmiyorum açıkçası aramız gayet iyi. Bizim jenerasyonu gayette yakalıyor. Hiç sıkıntı olmuyor Allah'a şükür.
O nedenle bu yaş farkını hiç kafaya takmayın. Siz yeterki sağlığınıza, hayatınıza dikkat edin. Çocuğunuzla yine çocuk hep olursunuz, yaşlansanız dahi :).

Annemle aramda 28 yaş var. Çok farklıyız.
Ben olmayı düşünmüyorum. Çok istiyorum ama korkuyorum.
Psikolojik anlamda çok iyi olduğum söylenemez, o çocuğu da böyle bir psikolojiye getirme hakkım yok.

20 yaşında evlenenlere bu yaşta evlenilir mi, üniversite oku, meslek edin ayaklarının üstünde dur öyle evlen diyoruz. Eskidenmiş o 20 yaşında evlenip ezilen, daha ergenlikten çıkar çıkmaz koca, kv derdi çeken insanlar. Devir değişiyor ve bu durumda doğum yaşı da 30 lada geliyor. Bunda bir sorun yok bence çünkü eskiden 50 yaşındaki insanlar köşelerine çekilip nerdeyse dış dünyadan kendini soyutlayıp torun sevmekten başka bir şey yapmazlarken şimdi 50 yaşında ki gayet orta yaşlı ve bakımlı, aktif.

Benim annemle aramda 19 yaş var eşimin kv ile arasında 34 yaş var benim annem 55 yaşında genç yaşta bir çok hastalığı var görenler yaşına inanmıyor daha yasli gosteriyor derler torba dolusu ilaçla gezer son 5_6 yılımız surekli hastanelerde gecti yürüyelim desek sürekli arkamda kalır yetişemez bana hic bir zaman kendine bakmadı hep saldı kendini ama kv 72 yaşında tek bir kronik hastalığı yok içtiği hiç bir ilaç yok ağrı kesici bile içmez yürüdüğümüz zaman ben ona yetişmekte zorlanırim o kadar cevik ki genc kız gibi yani bunun yaşla alakası yok insanın kendisine bakmasiyla alakalı

" Siz genç de olsanız onun ayrı hayatı olacak sadece siz onun yanında destekleyici olacaksınız. " Evet arkadas degil ebeveyn olacaksiniz yazmis bir uye de, ben nedense arkadasligimdan mahrum kalacagi korkusu yasadim sanirim cogu zaman. Bu dusunce hosuma gitti. Annenize sifa dilerim 🙏
Tesekkurederim inşallah iyi olur annem 🤲
Dediğim gibi her yaşta arkadaş olabilirsiniz önemli olan frekansı yakalayabilmek. Ebeveynlik desptluk değil malesef. Bunu kaçırıyor bazı ebeveynler çok müdahaleci oluyorlar.
Siz rahat olun.
Rabbim saglikla kucağınıza bir bebiş nasip etsin inşallah 🤲😊

Öyle saçma sebepler ki bir şey diyemiyorum. 30 yaşından sonra o zaman kimse anne baba olmasın. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer ertelemeyin

Dünyaya 35 yaşında gelmediniz ki? Erken yapsaydınız siz de. Neyse ki, bu küflü düşünceler çoğunlukla Doğu ülkelerinde var. Hele birinin yazdığına bak:Kardeşine yardım edemiyorlarmış gözleri için. 😄
Benim 45 yaşım var, qaget de güzel yardım ediyorum, gözlerim de kor olmadı hala. Yani bu 40-lı yaşları ne biliyorsunuz ya. Araba alacam daha. 🤣Kullanmak öyrenicem daha.Daha nice öyrenciler yetişdirecem Allah ömür, sağlık verirse.
Ki bu dilek her yaş için dilenir zaten.
Anne olmak sizi korkutuyorsa, bu ayrı.

Ikinci kizım 36 yaşindayken dogdu şu an 9 yaşinda.Allah ne kadar ömür verirse yaninda olacagım.Bazı noktalarda evet haklısiniz ama anneligimin zirvesini de onunla yaşadım.O kadar canyoldası ki kendisi .Okul dışi zamanimizin cogunda hep birlikteyiz.Çogu aktiviteyi beraber yaparız.Böyle düsününce 35-40 arası kimsenin dogurmamasi gerekiyor.

Back
X