- 16 Nisan 2013
- 4.491
- 1.037
- 198
- 35
Benim düşüncem sizin anne olmayı isteyip istememeniz değil, anne olmuş veya olmamış insanlarımızın adına konuşmuş olmanız genelleme yapmanız.
Herkes kendi tercihini yaşar, herkesin mantığı kendine, ben 39 yaşında anne oldum bakın ben kendi adıma söylüyorum yaştan dolayı ve kızımın cok da hareketli olması beni gerçekten zorladı.
Peki pişmanmıyım asla en büyük mutluluğum kızım.
Burdaki tartışma iki farklı görüşten kaynaklanıyor, iki farklı görüşü birbirimize empoze etmeye gerek varmı? siz eğer kendi adınıza konuşsaydınız o bayandan da öyle bi tepki almazdınız.
Dikkat ediyorum hâlâ genelleme yapıyorsunuz bu kadar zormu.. tamam arkadaşlar genelleme yapmam doğru değildi ama buda benim tercihim, deseniz bu konu bu kadar büyümezdi
ben yanlis alinti yapmisim ozur dilerimBenim yazdigimdan mi nefret fiskiriyor :-/ anne olduysan hayatini kendi ellerinle bitirdin denmesi tuhaf geldi dedim sadece o kadar.
Siz çocuk sahibi insanların hayatlarını bitmiş olarak düşünüyo olabilirsiniz. ama kendi adıma konuşmam gerekirse Ben yeni bi hayata adım atmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum.Genelleme yapılamayacak kadar azınlıkta mı peki hayatı bitmeyen anne sayısı?
Bu düşüncemi tabiki kendime saklayabilirim ama zorla söyletiyorlar.
Mühim degil :) acaba dedim ben mi yanlis bise dedim fark etmeden :) dedigim gibi tercih meselesi.20li yaslarin basinda dunyanin ne olacagi belli degil dogan bebeklere aciyorum derken evlendim bu sefer bebek pesine düştümben yanlis alinti yapmisim ozur dilerim
Genelleme yapılamayacak kadar azınlıkta mı peki hayatı bitmeyen anne sayısı?
aynen oyle..yapana hayatin bitti denmesi de yapmayana neden yapmiyorsun denmesi de saygisizca geliyor bana...herkesin esiyle kendinin bilecegi is... bakabiliyorsa bir insan okutabiliyorsa yapsin kime ne bana ne ona ne ...:)Mühim degil :) acaba dedim ben mi yanlis bise dedim fark etmeden :) dedigim gibi tercih meselesi.20li yaslarin basinda dunyanin ne olacagi belli degil dogan bebeklere aciyorum derken evlendim bu sefer bebek pesine düştümherkes siyah veya beyaz olacak degil ki saygi duymak lazim.
bunda dert edecek bir olay yok çünkü hak ettiğin cevabı almışınArtık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Genelleme yapılamayacak kadar azınlıkta mı peki hayatı bitmeyen anne sayısı?
Deneyimlemediğiniz bir şey hakkında nasıl bu kadar net ve kesin konuşuyorsunuz? Sizin gibi bi arş gör daha var buralarda. Aynı siz gibi nostaljik filmden bir kadın resmi koymuş. Küçük dağları yaratmışcasına önüne geleni aşağılıyorsunuz. Sizin beslendiğiniz tek şey küstahlığınız. Bilim insanı olduğunuza inanamıyorum. Sıfır saygı, sıfır empati, sıfır anlayış, bol bol hakaret.Genelleme yapılamayacak kadar azınlıkta mı peki hayatı bitmeyen anne sayısı?
Deneyimlemediğiniz bir şey hakkında nasıl bu kadar net ve kesin konuşuyorsunuz? Sizin gibi bi arş gör daha var buralarda. Aynı siz gibi nostaljik filmden bir kadın resmi koymuş. Küçük dağları yaratmışcasına önüne geleni aşağılıyorsunuz. Sizin beslendiğiniz tek şey küstahlığınız. Bilim insanı olduğunuza inanamıyorum. Sıfır saygı, sıfır empati, sıfır anlayış, bol bol hakaret.
insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun.
senin şu söylediğin sözlere bakılırsa kadın çok doğru söylemiş bende o ortamda olsaydım sana aynı şeyleri söylerdim ayrıca klişe olarak nitelendirdiğin şeyler bizim için hayatın anlamı cnmBen de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?