Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

şimdi tabiki ikili ilişkilerde üslup önemli. etkiye tepki olmuş biraz.

ama konunun ana fikrine dönecek olursak biyolojik bir olayı üstünlük, kutsallık, fedakarlık, o konuda kendini bilir kişi tayin etme, mükemmellik vs. görmek evet saçmalık. bazı kadınlarımız fazla abartıyor.

ben de anne olmayi dusunmuyorum.ama anne olan insanlarin yaninda da bu sekilde konusmam acikcasi... bayan tabiki yanlis yapmis hatta terbiyesizlik ve hadsizlik yapmis ama siz de bu kadar kati ve garip bir sekilde konusmasaydiniz eger ki masada anne olan insanlar da varsa. ben dusunmuyorum cesaret gerektirir zor bi karar vs. demeniz yeterdi.. insanin hayatini bitiriyor falan fazla olmus bence...

Anne olmayi istemek dunyaya bir bebek getirmek o sorumlulugu yuklenmek tabi ki tercih meselesi. Ama "hayatimi kendi elimle bitirmek" icin üç yil ugrastim... Sitedeki cogu kadin gibi... Tuhaf hissettim kendimi nedense.
nasil bir annesiniz bilemem ki bilmeme de gerek yok ama bu uslupla saygi duyulucak konusmalari olan biri olmadiginizi oyle guzel anlatmissiniz ki.... korktum resmen yazdiklarinizdan nefret fiskiriyor...bi sakin olun lutfen..

Cok ayip ya, birilerini elestirirken kendi uslubunuzu kontrol altina almalisiniz,biraz insani yazsaydiniz keske!

nasil bir annesiniz bilemem ki bilmeme de gerek yok ama bu uslupla saygi duyulucak konusmalari olan biri olmadiginizi oyle guzel anlatmissiniz ki.... korktum resmen yazdiklarinizdan nefret fiskiriyor...bi sakin olun lutfen..
Benim yazdigimdan mi nefret fiskiriyor :-/ anne olduysan hayatini kendi ellerinle bitirdin denmesi tuhaf geldi dedim sadece o kadar.

Tamam hayatım.

Başınız sagolsun :-(

Ne dedin simdi sen ya
İletişimle ilgili kitaplar okumanizi öneririm, ben size siz diye hitap ediyorsam sizi samimiyet alanima sokmuyorum demektir, siz de bana aynı mesafeden konusmalisiniz.... Yoksa iletişim kazaları yaşarsınız... Tıpkı bu konuda olduğu gibi... Siz once iletişim kurallarını öğrenin, ayrica kahkahalar atan smileylerinizi kendinize saklayın... Sosyal medya dilinin de kuralları var...

Ne kadar uzamış konu.
Benimde bir bebeğim var vr evet hayatım artık onun elinde hiç bir özgürlüğüm yok. Tatil seçeneklerimizde tek kriter bebek dostu olması. evden çıkma yeme içme tuvalete gitme vakitlerim bile ona göre ayarlı.
Hamile kaldığımda oturup ağlamıştım ben buna hazır değilim diye. Sonra geçti tabi bu duygu. Şuan bırak özgürlüğümü canım ona feda.
Ayrıca istememek değil. Bana kalırsa sırf bebek çocuk seviyorum diye ona doğru düzgün bakıp bakamayacağını düşünmeden çocuk doğurmak bencillik.

anne olmayı istememek kişinin kendi vereceği bir karar.
kimseyi ilgilendirmez.
sen de anne olmamayı tercih etmişsen bu kimseyi ilgilendirmez.
Ancaak anne olmamayı tercih etmenin sebeplerini sıralarken hataya düşüyorsun.
sanırım kendini haklı çıkarma içgüdüsüyle biraz fazlaca yükleniyorsun annelere.
bak yukardaki cümlene "biirinin karısı birinin annesi olunca hayatı değer kazanacaktır" diyerek otomatikman anneleri
kendinden bir alt sınıfa atıvermişssin bile.
böyle sığ bir genelleme yapmışsın.
bu çok irrite edici.
kime söylesen sana bu söylediğinin benzeri bir cümleyle dönüş yapar.
buna neden şaşırıyosun ki.
sen de biliyorsun ki çok başarolı ,hayatı dolu dolu yaşayan ,çalışan üreten veee aynı zamanda çocuk sahibi kadınlarımız var.
bunları hangi sınıfına dahil edeceksin peki:))
yukarıda sıraladığın sebepler senin sebeplerin ama bana göre çokkk hafif sebepler:)
bunları yapabiliyor bir anne de şaşıracaksın ama:))
herneyse yorumu objektif gözle yapıyorum.
kimsenin anne olup olmaması zerre kadar umrum olmaz.
ancak anneliğe yapılacak tutarsız temelsiz yakıştırmalar da haliyle tepki görür.
bence topluluk içindeyken anne olmama sebeplerini "başka anneler " üzerinden değil de kendi üzerinden cevapla.
anneler şöyle de böyle de diyeceğine mesela "ben rahat gezmek tozmak sevişmek istiyorum vs. vs. "diye açıklamayı dene bence:))

Hep böyle ciddi misindir? Bence gel bosverip barışalım.

Ben anne değilim,
Uzun vadede bile öyle bir planım yok
Belki hiç olmam da bilmiyorum, bir fikrim yok

Ama düşünüyorum
Bir gün anne olsam bile sırt çantama bebeğimi oturtup interrail falan yaparım ben
Yani gezme işi tamam
Çok da böyle insan gördüm

Öyle bir tipim çünkü.

O sizin ailenizde böyleymiş demek ki annelik
Anne olunca da neden sevişilmesin hem vajinayı kesip atıyorlar mı doğumdan sonra

ek: yani açıkçası o laf beni bile rahatsız etti. onların da alınması normal nasıl siz alınıyorsanız. bir nevi hakaret gibi, senin hayatın pörsümüş bitmiş der gibi alttan alttan.

Ben de senin gibi düşünüyorum. Tercihim anne olmamaktan yana. Bazı kadınlar anne olmayı ayrı bir tür olarak görüyor yani erkek-kadın-anne Ne kadınsın ne insansın doğa üstü bir varlıksın artık Bu yüzden çok alınganlık yapıyorlar ben muhatap olmuyorum isteyen doğursun beni ilgilendirmiyor kimse de bana karışamaz. Sonuçta kimsenin karnından çocuk almıyoruz zorla isterlerse futbol takımı kursunlar demek ki böyle yaşamayı tercih ediyorlar biz de böyle.
Bence anne olmak istemekte istememekte bencillik. İnsan ne yaparsa yapsın kendi için yapıyor zaten. İyiliği bile kendimizi iyi hissetmek için , içimiz rahat etsin diye yapıyoruz. Herkes kendi yararını düşünüyor.
Bu yüzden boşver amann.. Takma insanlarla bunun konuşmasını bile yapma ben istemiyorum, bitti, konu kapandı. :))

Toplumun geneli kendine zaman ayirabilen, hayatını yaşayan, çile cekmeyen, kariyerli, kültürlü, sportif annelerden oluşuyor ben çamur atiyorum zaten. Kendi adıma cevap veriyorum anlamıyorlar. Neden amaaaa? Bi anne olsan anlarsın vs diyorlar her dediğime? Ben de genel durumu sokuyorum gözlerine ister istemez. Sonra bozuluyorlar. Yalan mı yani çoğu kadının hayatı bitmiyor mu? Benimkisinin de bitmeyeceginin garantisini göremiyorum ben.

Evlenince kendimi buldum. Cocugum olunca hayatım anlam kazandi diyenlere baska ne denir ki? Birinin eşi ve annesi olmadan önce hayatı anlamsizmis iste kendi ağzıyla söylüyor zaten. Ki kadınların çoğu özgür olabilmek adına bu dayatmaları yaşıyor ülkede.

Ben boyle dünyaya bir can getirmek istemiyorum. Onun sorumlulugunu almak da istemiorum. Korkak dese alinmazdim. Ama bencil demek kendinden baska kimseyi dusunmeyen demek. Ben bircok insani hayvani koşulu düşünüyorum. Biri bana bir iyilik yaparsa on iyilik yapmaya çalışıyorum. Kendimi fedakar goruyorum mütevazi olamicam hic. Ustelik de bunu az cok tahmin eden, uzaktan olsa gören biri. Farklı kavramlar yani. Özellikle yaralamak icin söylüyor. Ben hayatı bitiyor insanin derken yaralamaya calismiorum bilakis üzülerek söylüyorum. Ne yazik ki cogu kadin icin bu gecerli çünkü.

Akademisyenim calistigim okulda iki hoca var bayan ayni yastalar.Çok da sevdigim kisiler. Ikisi de yard.doc.düzeyinde.Biri evli boyunca iki cocugu var diğeri bekar ve çocuksuz. Çocuksuz olan cocuk sahibi olmanin hayati bitirdigini tek bir hayati olduğunu ve harcamak istemedigini kariyerini onemsedigini belirtiyor. Diğer hoca yine olsa yine anne olurdum pisman degilim yaptigim en önemli seylerden biri diyor. Bakıyorum ikisi de sosyal hayat olarak kendini gelistirmislik duzeyi ve kariyer olarak ayni konumdalar. Hatta cocukları olan kadin biraz daha basarili. Ikisi de ayni yasta ayni yerde mesele cocuk sahibi olmak ya da olmamak degil demek ki. Cocuk sahibi olmayan ucmamis kacmamis atomu da parcalamamis. Cocuklu olanın da hayati bitip eve kapanmamis.

Bir de geçen gün şunu gördüm, çok etkilendim :))
Konu sahibinin mevzusuyla alakası yok ama annelikle ilgili.

Türkçesini de çevireyim

Annenizin size hiçbir zaman söylemediği 10 şey:
1) Onu ağlattın... hem de çok.
2) Tabakta kalan son kek dilimini istiyordu.
3) Acıtıyor.
4) Her zaman korktu.
5) Mükemmel olmadığını biliyor.
6) Uyurken seni izledi.
7) Seni 9 aydan çok daha uzun süre taşıdı.
8) Sen her ağladığında onun kalbi kırıldı.
9) Seni önceliği yaptı.
10) Bunların hepsini tekrar yapardı.

Çok duygulandım

Annemi de özledim

İşte ben Ben rahatça gezmek, tozmak sevişmek istiyorum yemiyor bebekle uğraşmak

senin üzülerek söylediğini karşı taraf hakaret olarak alıyor.
onların da senin adına sana üzülerek söylediklerini sen hakaret olarak alıyorsun.
mesele burada.
o yüzden bu kadar savunmadasın.
sen istediğin hayatı sürmekte nasıl özgürsen diğer kadınlar da istediği hayatı sürmekte özgür.
yine söylüyorum anne olmama tercihini genellemelerin desteğiyle savunmana gerek yok.
herkes ne kadar özgürse dilediği hayatı yaşamakta sen de öylece özgürsün.
bak ben anneyim.anne olmayı seçtim çünküü anne olmayan kadınlar şöyle böyle desem naparsın.
hooop üzerime atlarsın değil mi.:))
her iki tarafın da tırnaklarını çıkardığı bir konu bu.
en iyisi kıyısından dolaşmak.
derin ve yaralayıcı yargılamalar yapmamak.
tabiri caizsse he diyeceksin gececeksin olmadı hayatından uzaklaştıracaksın.
bu şekilde seni eleştiren herkesle tartışacak halinde yoktur.
herkes herşey için sürekli eleştiriliyor.
tek annelik değil ki mevzuu.
ben anneyim ama benim de sevilmeyen huylarım var,hep buradan vururlar bel altı:))
demek istediğim hepimiz heran eleştiri bombardımanına maruz kalabiliriz.
bu sende annelik olur başkasında saçının rengi,başkasında bilmem neyi.
hayat böyle bişey::))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…