ben de anne olmayi dusunmuyorum.ama anne olan insanlarin yaninda da bu sekilde konusmam acikcasi... bayan tabiki yanlis yapmis hatta terbiyesizlik ve hadsizlik yapmis ama siz de bu kadar kati ve garip bir sekilde konusmasaydiniz eger ki masada anne olan insanlar da varsa. ben dusunmuyorum cesaret gerektirir zor bi karar vs. demeniz yeterdi.. insanin hayatini bitiriyor falan fazla olmus bence...Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Anne olmayi istemek dunyaya bir bebek getirmek o sorumlulugu yuklenmek tabi ki tercih meselesi. Ama "hayatimi kendi elimle bitirmek" icin üç yil ugrastim... Sitedeki cogu kadin gibi... Tuhaf hissettim kendimi nedense.
nasil bir annesiniz bilemem ki bilmeme de gerek yok ama bu uslupla saygi duyulucak konusmalari olan biri olmadiginizi oyle guzel anlatmissiniz ki.... korktum resmen yazdiklarinizdan nefret fiskiriyor...bi sakin olun lutfen..Aman anne olma sen konu sahibi! Sen ve senin gibiler tek başına kurur kalır.
Annelik de sana kalmıştı.sen kimsin ki anne olanın hayatı bitmiştir diye saçma sapan konusursun.küçük dağları senmi yarattin hasa yarabbi.üsluba bak! Senin anne olmak istememek senin sorunun ne halin varsa gor. Lakin annelere laf atma bi zahmet.
Annelik kim sen kim b eceremessin ki zaten....
Cok ayip ya, birilerini elestirirken kendi uslubunuzu kontrol altina almalisiniz,biraz insani yazsaydiniz keske!Aman anne olma sen konu sahibi! Sen ve senin gibiler tek başına kurur kalır.
Annelik de sana kalmıştı.sen kimsin ki anne olanın hayatı bitmiştir diye saçma sapan konusursun.küçük dağları senmi yarattin hasa yarabbi.üsluba bak! Senin anne olmak istememek senin sorunun ne halin varsa gor. Lakin annelere laf atma bi zahmet.
Benim yazdigimdan mi nefret fiskiriyor :-/ anne olduysan hayatini kendi ellerinle bitirdin denmesi tuhaf geldi dedim sadece o kadar.nasil bir annesiniz bilemem ki bilmeme de gerek yok ama bu uslupla saygi duyulucak konusmalari olan biri olmadiginizi oyle guzel anlatmissiniz ki.... korktum resmen yazdiklarinizdan nefret fiskiriyor...bi sakin olun lutfen..
Yanlış alıntı olmuş sanırım, diğer yorum için söylemişe benziyor o sözleri.Benim yazdigimdan mi nefret fiskiriyor :-/ anne olduysan hayatini kendi ellerinle bitirdin denmesi tuhaf geldi dedim sadece o kadar.
Aman anne olma sen konu sahibi! Sen ve senin gibiler tek başına kurur kalır.
Başınız sagolsun :-(kesinlikle hayır herkesin özgür iradesi ve tercihi bunu bebeğini kaybetmiş bir kadın olarak söylüyorum. herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil anne olmak güzel bir duygu, yaşamadan anlaşılabilen birşey değil fakat yaşayan biride yaşamayanı anlayamaz. o kadının çocuğu var mı? belki çok çocuk sahibi olmak istemiştir olmamıştır bu sebepten diyor olabilir. çocuğu olan bir kadın bunu söyleyemez üstelik tanımadığı birine. bencillik değil bu senin özgür iraden. istemek zorunda değilsin.
İletişimle ilgili kitaplar okumanizi öneririm, ben size siz diye hitap ediyorsam sizi samimiyet alanima sokmuyorum demektir, siz de bana aynı mesafeden konusmalisiniz.... Yoksa iletişim kazaları yaşarsınız... Tıpkı bu konuda olduğu gibi... Siz once iletişim kurallarını öğrenin, ayrica kahkahalar atan smileylerinizi kendinize saklayın... Sosyal medya dilinin de kuralları var...Ne dedin simdi sen ya
anne olmayı istememek kişinin kendi vereceği bir karar.Tamam da cidden agresiflesecek bir sey mi bu. Düşüncesini belirtsin bana hakaret etmeden, olmuyor mu. Annelere ezik demedim ki. Cocuk olursa benim hayatım biter çünkü istedigim gibi gezip tozamam rahat rahat sevisemem babasina bağımlı olurum vs. Ama bir baskasi boyle seylerde zaten gözü yoktur. Birinin karisi birinin annesi olunca hayati deger kazanacaktir. O durum ona uygundur bu kadar basit.
İletişimle ilgili kitaplar okumanizi öneririm, ben size siz diye hitap ediyorsam sizi samimiyet alanima sokmuyorum demektir, siz de bana aynı mesafeden konusmalisiniz.... Yoksa iletişim kazaları yaşarsınız... Tıpkı bu konuda olduğu gibi... Siz once iletişim kurallarını öğrenin, ayrica kahkahalar atan smileylerinizi kendinize saklayın... Sosyal medya dilinin de kuralları var...
Ben de senin gibi düşünüyorum. Tercihim anne olmamaktan yana. Bazı kadınlar anne olmayı ayrı bir tür olarak görüyor yani erkek-kadın-anneYok çocuğu var. Çok yaramaz hiç uyumayan bir çocuğu var duyduğuma göre. Kreşe bile verememiş evde bakmak zorunda. Bilmiyorum belki de ordaki diğer insanlar benim çalışanlarım olduğu için böyle bir tepki verdi. Üstten bakma imajı diyor ya herkes. Halbuki tam tersi beni neden anne olmuyorsun diye sorgulamasalar ben onlara öyle hissettirecek en ufak cümle sarfetmiyorum. Özellikle dikkat ediyorum. Ama cidden bunaldım ya. Babannem bile 10 yıl evvel ben ölürüm senin evlendiğini göremem diye bilezik taktı bana. Hala yaşıyor gerçi
Ayrıyeten evli bile değilim. Gayrı meşru doğursam çok mu hoşlarına gidecek? Bu sefer de ona laf edecekler.
anne olmayı istememek kişinin kendi vereceği bir karar.
kimseyi ilgilendirmez.
sen de anne olmamayı tercih etmişsen bu kimseyi ilgilendirmez.
Ancaak anne olmamayı tercih etmenin sebeplerini sıralarken hataya düşüyorsun.
sanırım kendini haklı çıkarma içgüdüsüyle biraz fazlaca yükleniyorsun annelere.
bak yukardaki cümlene "biirinin karısı birinin annesi olunca hayatı değer kazanacaktır" diyerek otomatikman anneleri
kendinden bir alt sınıfa atıvermişssin bile.
böyle sığ bir genelleme yapmışsın.
bu çok irrite edici.
kime söylesen sana bu söylediğinin benzeri bir cümleyle dönüş yapar.
buna neden şaşırıyosun ki.
sen de biliyorsun ki çok başarolı ,hayatı dolu dolu yaşayan ,çalışan üreten veee aynı zamanda çocuk sahibi kadınlarımız var.
bunları hangi sınıfına dahil edeceksin peki:))
yukarıda sıraladığın sebepler senin sebeplerin ama bana göre çokkk hafif sebepler:)
bunları yapabiliyor bir anne de şaşıracaksın ama:))
herneyse yorumu objektif gözle yapıyorum.
kimsenin anne olup olmaması zerre kadar umrum olmaz.
ancak anneliğe yapılacak tutarsız temelsiz yakıştırmalar da haliyle tepki görür.
bence topluluk içindeyken anne olmama sebeplerini "başka anneler " üzerinden değil de kendi üzerinden cevapla.
anneler şöyle de böyle de diyeceğine mesela "ben rahat gezmek tozmak sevişmek istiyorum vs. vs. "diye açıklamayı dene bence:))
anne olmayı istememek kişinin kendi vereceği bir karar.
kimseyi ilgilendirmez.
sen de anne olmamayı tercih etmişsen bu kimseyi ilgilendirmez.
Ancaak anne olmamayı tercih etmenin sebeplerini sıralarken hataya düşüyorsun.
sanırım kendini haklı çıkarma içgüdüsüyle biraz fazlaca yükleniyorsun annelere.
bak yukardaki cümlene "biirinin karısı birinin annesi olunca hayatı değer kazanacaktır" diyerek otomatikman anneleri
kendinden bir alt sınıfa atıvermişssin bile.
böyle sığ bir genelleme yapmışsın.
bu çok irrite edici.
kime söylesen sana bu söylediğinin benzeri bir cümleyle dönüş yapar.
buna neden şaşırıyosun ki.
sen de biliyorsun ki çok başarolı ,hayatı dolu dolu yaşayan ,çalışan üreten veee aynı zamanda çocuk sahibi kadınlarımız var.
bunları hangi sınıfına dahil edeceksin peki:))
yukarıda sıraladığın sebepler senin sebeplerin ama bana göre çokkk hafif sebepler:)
bunları yapabiliyor bir anne de şaşıracaksın ama:))
herneyse yorumu objektif gözle yapıyorum.
kimsenin anne olup olmaması zerre kadar umrum olmaz.
ancak anneliğe yapılacak tutarsız temelsiz yakıştırmalar da haliyle tepki görür.
bence topluluk içindeyken anne olmama sebeplerini "başka anneler " üzerinden değil de kendi üzerinden cevapla.
anneler şöyle de böyle de diyeceğine mesela "ben rahat gezmek tozmak sevişmek istiyorum vs. vs. "diye açıklamayı dene bence:))
senin üzülerek söylediğini karşı taraf hakaret olarak alıyor.Toplumun geneli kendine zaman ayirabilen, hayatını yaşayan, çile cekmeyen, kariyerli, kültürlü, sportif annelerden oluşuyor ben çamur atiyorum zaten. Kendi adıma cevap veriyorum anlamıyorlar. Neden amaaaa? Bi anne olsan anlarsın vs diyorlar her dediğime? Ben de genel durumu sokuyorum gözlerine ister istemez. Sonra bozuluyorlar. Yalan mı yani çoğu kadının hayatı bitmiyor mu? Benimkisinin de bitmeyeceginin garantisini göremiyorum ben.
Evlenince kendimi buldum. Cocugum olunca hayatım anlam kazandi diyenlere baska ne denir ki? Birinin eşi ve annesi olmadan önce hayatı anlamsizmis iste kendi ağzıyla söylüyor zaten. Ki kadınların çoğu özgür olabilmek adına bu dayatmaları yaşıyor ülkede.
Ben boyle dünyaya bir can getirmek istemiyorum. Onun sorumlulugunu almak da istemiorum. Korkak dese alinmazdim. Ama bencil demek kendinden baska kimseyi dusunmeyen demek. Ben bircok insani hayvani koşulu düşünüyorum. Biri bana bir iyilik yaparsa on iyilik yapmaya çalışıyorum. Kendimi fedakar goruyorum mütevazi olamicam hic. Ustelik de bunu az cok tahmin eden, uzaktan olsa gören biri. Farklı kavramlar yani. Özellikle yaralamak icin söylüyor. Ben hayatı bitiyor insanin derken yaralamaya calismiorum bilakis üzülerek söylüyorum. Ne yazik ki cogu kadin icin bu gecerli çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?