Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Aynen ben kadına sinirlemedim senin kurduğun cümle de çok kibar değil.
Anne olmak hayatını bitirmek de ne demek !!!!!!
Bana böyle bir cümle kurulsa karşılığı daha ağır olur.
Önce kendi söylediklerinzi tartin sonra karsidaki ne demiş bakın

bencillik değil ama sizin biraz saygısızlık yaptığınızı düşünüyorum ben çünkü çocuk sahibi olmaktan çok memnun olan birine kendi hayatınızı bitiriyosunuz fln demişsiniz bence biraz saygısızlık etmişsiniz
o bayanda aynı şekilde saygısızlık etmiş herkesin kendi tercihidir kimseye yorum yapma hakkı düşmez

Keşke herkes istediğine sahip olsa....

Benim gibi bekleyen isteyene hayırlı sağlıklı evlat.
Kimilerine de özgürlük, rahatlik...

Tam tersini de düşünebilir insan.
Mesela çocuk yapmak bencillik de diyebiliriz.
Sonuçta o çocuğun dünyaya gelmek isteyip istemediğini bilmiyoruz değil mi?

Tam bir patavatsızla karşı karşıya kalmışsınız.

Tek bişey söyleyebilirim....

Anne olduktan sonra da gezip tozabilir, kocanla rahatça sevişebilirsin kardişim....

insan eş olsa da evlat olsa da anne olsa da kendini ihmal etmeden yoluna devam edebilir, kendini önemseyebilir, sonuçta hayat boyunca yeni yeni roller edinmeye devam edicez, öyle ya da böyle hep karşındakiler için kendini parçalama moduna sokarsan çok fedekar olursan hayat o zaman biter senin için. yani olay kendine yaklaşımını olumluya çevirmede gizli bence...

E="EXXWOMAN, post: 45298569, member: 603820"]Üreme hayatın devamlılığı için gereklidir. Tüm sistem bunun üzer. ine kurulu. İşidevamlılığı ni yapacak olursak kafa sayısınca doğru çıkar ama gerçek bu. Değerli derken kafasına göre hiç düşünmeden çocuk sahibi olanlardan değil özenle ve bilinçli bir şekilde sevgiyle büyütenlerden bahsediyorum. Bu şekilde topluma birey kazandıran bir kadın elbette değerlidir. Yoksa her canlı doğurur mesele bu değil. Anne olmak istemiyorum diyen kadının da temel sorunu yeterince kaliteli güçlü ve de erk sahibi bir baba bulamamasıdır, bu yüzden hormonları devreye girmez. Dişi iç güdüsel olarak güçlü erkeği baba olarak seçiyor zira.
Her neyse, olayı kişiselleştirecek derecede mental sıkıntıların varsa doğal seleksiyon gereği anne olmamalısın zaten isabet olmuş.[/Q

Son düzenleme:
Çocuğu engel gören doğurmayabilir ben çok zor şartlarda doğurdum çok istiyerek doğurdum oğlumu çok severek bakıyorum hayatımın anlamı o asla engel değil bana gezme tozma uyku hepsinden kıymetli o benim için iki çocuk daha istiyorum ilerde demek ki ben anneliği seviyorum sen istemiyorsun doğurma kişisel bi tercih

Genlerimize kodlanmışbir durum var oöncelikle. Kadın olarak üreme istegi hormonal ve içgudusel olarak bizi yönlendiriyor. Bunun yanında türk tipi kiz yetiştirme şekilde de buna odaklı. Bu evinin kadını cçocuklarının anası olmak birinci vazifen. Ama bu yinede anne olanlara acima duygusu ile yaklaşma hakkıvermez konu sahibine.
Bu arada bbencillik kişinin kendini başkasındandaha cçok dusnmesi ise sizde kendi hayatınızi dusunerek bu kkararı alıyorsaniz bu durumda sonuç itibariyle bencillik içeren bir tercih oluyor kanimca. Bencillik dozunda olduğu muddetce zararli değil bilakis kişinin benlik bütünlüğünü koruyan bir mekanizmadir. Yanı sizin değil anne olduğu için hastalıklı bir şekilde hayatından vazgeçtiğini idda ettiginiz kişinin daha çok alınması bence gayet normal.

Ne gereksiz bi muhabbet.
Isteyen dogurur isteyen dogurmaz.
Bende cocuk icin ölüp biten biri degilim ama girdigi ortamda ben cocuk dogurmam istemem diyen biri olsa banada itici gelir.
Bu konu yoruma acik degil tamamen tercih meselesi aslinda.

Bu sadece tercıh meselesı .. Ama esınızın ıstegı varsa bu sadece sızın kararınız ve kendı bıldıgınızce anne olmamayı uygun goruyorsanız bencıllık olur tabiki..

başlığınız bile kışkırtıcı olmuş, ben sizide çok iyi niyetli göremedim malesef....

siz de kışkırtıcı konuşmuşsunuz biraz. tepki çecekeceğinizi biliyorsunuz. gereksiz olmuş. ama kadının böyle bi beddua etmeye hakkı yok.

kaçıncı sayfada cevapladıgımın ne onemı var ?? önceki sayfalarda özürmü diledin yoksaa ???? !!!!
fikrimi söyleme özgürlüğümü kullandım hepsi bu......

Ne yazıyım isterdin söyle degistireyim. Ilginc olsun diye yazdim iste kacinci sayfada cevaplamissin bi bak bakalim.

Sen haklısın iyisin hoşsun diyenler objektif ama haksızsın yanlış diyenler objektif değil öyle mi ? Buraya konu açarken her yoruma açık olmalıydın. Yok uğraşacam bilmem ne yok öyle bi dünya

Sizi hakli buldum, evet herkes anne olmak istemeyebilir. Bence annelik içgüdüsüne sahip olmayıp da çocuk yapmak bencillik. Belki iyi yetiştiremeyeceksiniz, ilgilenemeyeceksiniz.sırf başkalarının (eş akraba) gönlü olsun diye dünyaya bir çocuk getirmek ilk önce o çocuğa haksızlık olur. İyi demişsiniz. İnsan yeni tanıştığı birine bu sekil bi cesaretle laf sokmaya çalışmamalı . haddini bilmeyen biri çıkmış karşınıza .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…