Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

2 çocuğum var bugüne kadar bittigimi düşünmedim..

Ama sizin anneniz bence bitmiş yazık kadına.

Böyle ön yargılarla hayatını idame eden bi kızı var.

Al buyur.Madem o kadar iyi vs şu bu tadını çıkart anneliğinin,niye başkasına saldırma isteği.
İşte böyle saldıranlar olunca onların hayatı elinden alınmışlık hissi yaşadığını düşünüyorum,özgürlükleri gitti vs vs.
Tekrar tekrar ürküyorum çocuk işinden.

Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.

Aynı senin alındığın sebepten alınıyorlar =))
Bencil sözcüğüne nasıl alınıyorsan, onlar içinde kötü bir anlam ifade ediyor kullandığın cümle
Bencilin anlamı kendini düşünmektir, küfür değil, hakaret değil ki, sen neden alındın o zaman

çocuk istemek ya da istememek tercih meselesi tabi

Ama çocuk sahibi olmak hayatın bittiği demek değil bence. Hayatın boyut değiştiriyor. Ve çok güzel oluyor.

Allah isteyene versin inşallah.

Sevgiyle şefkatle büyütecek olanlara versin inşallah.

Ya onunki kendine göre bitmemisse bitmemiş. Ben yapsam benimki biter. Benim hayallerimle uyusmuyor çünkü.

Şaka mı bu benim konuma cevap yaziyorsunuz. Yardimci olmak icin yazdiginizi düşünerek soru soruyorum. Niye ustune alındın diyosunuz.

'Birinin karisi birinin annesi olunca hayati deger kazanacaktir'

şu yorumunuzla evli ve çocuklu kadınları alenen aşağıladığınızın farkında mısınız acaba
bir kadın olarak sizi gerçekten kınıyorum

iyi de senin ne yaran vardı ki gocundun o kadının lafına ?
Madem öyle diyorsun
Hem bunun yara ile alakası nedir ki ?
Sen genellemişsin.
Ben anne olsam kendimden ödün vermiş olurum diye kendine dair kişiselleştirsen başka o zaman kimse sana birşey diyemez.
Ama anne olan başkalarının ne yaşadıklarını bilmeden hayatları bitiyor deyip üst perdeden girersen üst perdeden cevabını alırsın..

Su anda oğlumu beşiğinde sallarken konunuzu okudum. Evlenmeyen yahut çocuk sahibi olmak istemeyen hatunlar hakkında hiç dusunmedigimi, biricik zihnimi bu hususta hiç meşgul etmedigimi fark ettim. Nihayetinde tercihleri doğrultusunda seçimler yapabilir rahat sevismeye luzumundan fazla mana yükleyebilirlerdi. Yahut birinin annesi ya da karısı olarak değer kazanilmayacagini kustah bir uslup ile belirtip rahat seks yapmayı kendine verilmiş bir değer olarak gorebilirlerdi. Bundan banane ki.

Ciddi manada 30'unu aşmış, bekar kalmayı ve çocuk yapmamayı tercih etmiş kadınları meğer hiç dusunmemisim ben. Onlar hakkında konu açmayı aklımdan bile gecirmemisim. Neredeyse her cumlesinde evliliğe ve annelige karşı luzumundan fazla tepki veren, biraz da gergin kadınlarda kompleks ve yetersizlik özelliklerinin olabileceğini dusunmemisim.

Mesela ben evlendim ve bir çocuğum oldu. Luzumundan fazla mana yuklemedim bu duruma. O pek mana yüklediğiniz rahat sevisme seanslarindan birinde döllenme hasil oldu ve esimle ortak genetigimizi taşıyan bir canlı dogurdum. Çocuk sahibi olmayı dusunmezken yaptım bunu. Lakin çocuk istemedigm zaman da, dogurdugum zaman da bunu surekli vurgulama ihtiyacı hissetmedim.

Sahi siz neden takildiniz bu kadar evli ve cocuklulara? Tercihlerinizden emin değil misiniz yoksa? Üzülmeyin siz de evlenirsiniz bir gün ahsjdjd.

Çocuğa yetmek için kadının ölü olması gerekmiyor. İnce noktayı atlıyorsunuz.
Orada anne olan herkesi yürüyen ceset olarak tabir etmişssiniz, sonra ürüyen ceset olamayacağınızı bu nedenle anne olmayacağınızı söylemişsiniz. Ortada kışkırtma var.

Tam da konuyu okuduğumda aynı şeyi düşünmüştüm.Neden hep istemeyenlerin olurda çok isteyenlerin olmaz.

Aslinda teoride haklisin.
Ama pratikte sert ciktigin icin karsi taraf da patavatsiz davranmis.
Yine söylüyorum her kadin anne olmak zorunda degil. Istemeyen olmasin hatta, sonra ortalik yetismemis manyak kayniyor.
Ben olmak istiyorum, ama yine de biri bana "hayatin bitecek!!!" Desin istemem. O yorum da hadsiz cunku. Hos sen de direk karsindakine soylememissin bu ortada.
Cocuk istemedigim donemde biri beni yargiladiginda cocugunu gosterip "su sacma sapan hareket eden yaratigi yaptigina mutlu musun?" Demistim.

şu yönden bakalım sende çocuğu olanlara hayatınızı kendi elinizle kararttınız demişsin...hani Allah isteyene evlat nasip etsin ya istemeyene etmesin..bence gayet yerinde ve doğru söz...

Ya haklısın ama benim hak ettiğim cevap o değil. "Bence doğurmaktan korkmak bencillik" desin o zaman. Ben ona doğrudan hakaret etmiyorum ki. Ve orada arkadaşları aracılığıyla gelmiş oturmuş. Ki bunu da yüksekten bakmak olarak algılıyorsa şayet belki bu yüzden demiştir şimdi onu düşünüyorum; çünkü ordakilerin çoğu benimle çalışan insanlar. Bilemedim. Sert konuşuyorum bazen doğru ama kırıcı bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Ben burda en en en falza çalışmayan kadınlara asalak demişimdir. Başka güzel bir kelime olsa onu kullanırdım. Bu kadın da demek ki "bencil"den uygununu bulamadı :)

senin yorumun da çok hoş değil hani
anneleri incitebilecek cinsten
katılıyorum.. anne olmak da bir tercih olmamak da.. konu sahibi nasıl tercihine saygı gösterilmesini istiyorsa anne olmayı isteyenlerin de tercihine saygı göstermeli..
tabi kadının söylediği bence konu sahibinin tavrına karşı bir şey olmuş.. üslup yanlış ama o da bir şekilde kendi fikrini savunmak istemiş..

anne olmak dunyanın en guzel ve en zor olayıdır.bu dunyaya imtihan için geldik.çocukla malla akılla sağlıkla imtihan edilmek için geldik.çocuk olmazsa başka bir şey olur.bu bakış açısına sahip olmayan insanlar her şeyi söyler.gerçeği bilen herseyden korkar ama korkunun ecele faydası var mıdır bilinmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…