Anne olmamak pişmalık mı?

Ayse969

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
126
35
13
Merhaba herkese, bu aralar bu konuya kafamı taktım. Hayatımda ne biri var ne de olcak gibi…çünkü olması artık mucize gibi bu yaştan sonra ve de böyle bir devirde. Herkes birbirini günlük kullanır hale gelmiş.. Neyse yaşıtlarım akıllılık edip okulda bulup düzgün insanlarla evlendiler. Bu arada benim durumum insanları beğenmemek vs asla değildi. Sadece gençlik yaşlarım daha çok okuma ve çalışmayla, onun stresiyle,aile sorunlarımla geçti. Tam tamam artık şimdi sıra bende dediğimde de yaş artık 40 a dayandı. Bakıyorum etrafıma yakın arkadaşlarımın çocukları oldu tabi herkes kendi ailesiyle zaman geçirmeye başladı. Ben yapayalnızım.. Hayır nasıl ne yapmalıyım da bilmiyorum. Yaşım geçtiği için de birini bul, ciddi düşünsün senle, evlen derken çocuğum olmayacak bir yaşa gelcem zaten. İlerde pişman olmak duygusu bana çok ağır geliyor. Keşke diyorum zamanında biraz da gönül işlerine vakit ayırsaymışım. Neyse çok geç ama çocukları çok seviyorum ve sanırım hormonlardan nerde görsem bağrıma basasım geliyor:) İçimi dökmek istedim belki biri bir şey söyler de iyi gelir diye..

Seni cok iyi anliyorum. Öncelikle kendini bundan sonra gönül iliskilerine biraz daha ac derim. Erken yasta evlenenlerin bir cogu da bosandi bu arada, yani niye daha önce evlenmedim deme hic, en azindan bazi stresleri ve travmatik durumlari yasamak zorunda kalmadin, bunu kar gibi düsün. Cocuk konusu zaten cok karmasik birsey. Eger istegin varsa ve biyolojik olarak mümkün olmazsa evlat edinmeyi düsünebilirsin. Yeter ki bir cocuga anne olmak iste

Biri yazmış çok haklı. En erken yapman gereken yumurtalarını dondurtmak olmalı. Sonrası kader kısmet. Madem çocukları çok seviyorsun şansını arttırır bu durum.

Neden geç olsun ki nasip işi bunlar illaki çıkar karşınıza denginize göre. Çocuk da olur tedavileri var ona bile gerek kalmaz belki

40 yaşında ilk doğum oranı o kadar arttı ki, neden böyle bitik duruma getirdiniz kendinizi birden. Önce gidip güzelce muayene olun dondurun yumurtalarınızı. Sonra gönül işlerine biraz yüklenin, zaten belli yaştasınız senelerce flört etmezsiniz, 6-7 ayda tanır 1 senede evlenirsiniz. Benim gördüğüm 40+ yaş grubu genelde böyle yaptı daha mantıksal evliliklerdi. Gayet mutlular, yani daha 50liler 60-70ler var, Allah uzun sağlıklı ömür versin herkese. Böyle olumsuz olursanız hep olumsuzu çekersiniz hayatınızda

Yaşınız tam kaç? Amh ve diger testlerinizi yaptırdınız mı? Ya ben 35 yaşıma geldim, yeni yeni çocuk fikrine pozitif olmaya başladım ama daha hazir değilim. Daha çokça vaktim var gibi geliyor Siz de eger gerçekten anne olmak istiyorsanız bence yapın. İstemeyen istemiyor çünkü. Ben 32 yaşına kadar falan çok nettim o yüzden o istememe kısmını çok iyi biliyorum. Geldiyse de gitmez doğurganlık bitene kadar. Evlilik fikrine sıcak bakacağınız kimse yok mu?

Tam tersini yaşamışız bende o kadar çok flört ediyordum ki keşke diyorum şimdi daha çok işe güce sarılsaydım, hatta bölümümü değiştirseydim tekrar sınava girseydim. Ben senden büyüğüm büyük ihtimal. 41 yaşındayım. Geçtiğimiz sene doğum yaptım. 9 senelik evliyim üstelik. Bende gelecek anksiyetesi olduğu için çocuk yapamıyordum ama oldu ve dünyanın en güzel şeyi. Ayrıca duygu yükü de çok, maddi ve manevi sorumluluğu da. Allah eksikliğini göstermesin, muhteşem bir duygu. Ama anne olmadığınız sürece de yokluğunu aramazsınız merak etmeyin. Genede dondurun yumurtalarınızı, sağlığınıza dikkat edin. Belli olmaz anne olmanın neredeyse artık yaşı yok. Önemli olan sizin yükünüzü paylaşan bir hayat yoldaşı. Yaş önemli değil bu arada emin olun. Bir dostum boşandı, çocuğu 10 yaşında şimdi gene evlenmek üzere. Yani hayat genellemelere sığmıyor aslında. Siz açın kalbinizi, niyetiniz neyse ona göre yaşayın bundan sonra. En önemlisi doğru insan ile yolunuzun kesişmesi. Dilerim istediğiniz gibi olur herşey.

keşke zamanında iş güç kariyer maddiyat sağlık sorunları o bu vs. derken gönül işlerini bu kadar boşvermeseydim ben de diyorum da

ama gerçekten her gördüğünüz çocuğu bağrınıza basasınız geliyorsa hızlı hızlı biriyleriyle tanışmaya kaynaşmaya bakın derim

yani mesela -ki kalabalık aileden geliyorum, bol bol çocuk gördüm, çoğunda da çok yardımcı oldum, büyüttüm filan- her türlü bebe gördüm koliği, özel ihtiyaçları olanı, yaramazı, yaşına gelmeden ameliyatlar olanı, daha normal sakin çocukları vs. ailede bol bol da ikiz var bizim.
buna rağmen benim çok gözümde büyüyor

benim enerjim yetmez gibi geliyor yardım edecek de kimsem yok, etrafta çocuk yaparım ki dediğm kimseyi bulamıyorum ben

mesela ben biriyle çocuk yapmaya karar versem kendi gördüğüm kadarını o çocuğa gösteremezsem (eğitim, imkan vs) bana büyük dert olur
çooook büyük dert olur biliyorum.

siz sadece yaşı sorun ediyorsanız, gelecek endişleriniz böyle yoğun değilse, en azından, cidden işiniz kolay
ailede erken menapoz filan yoksa 40 yaşta bir sorun yok hemen birileriyle tanışın, testlerinizi yaptırın, yumurta kalitesi artırmaya yönelik beslenmelere filan başlayın varsa kilonuzu verin.

Hayır aday adayı bile yok. Hayır insanlar da şaşırıyor(amaç övmek değil) hani senin gibi biri nasıl yalnız diye. Ben beceriksizim, utangacım çünkü. Adım atmam kolay kokay atamam yani. Çok da sosyal olmayınca olmuyor.

Bir de ne etkiliyor biliyot musunuz beni, bu son zamanlarda çıkan youtubet doktorlar. Yok efemdim kadının değeri 35-40 tam sonra düşermiş. Bir erkek bu doğurgan değil diyip bilinçaltında yanaşmazmış. Nasıl kızıyorum anlatamam

koruyucu ailelik onereyim ben de. evli olma sarti da yok. ustelik evlat edinme gibi senelerce sürmüyor ve yasiniz cok genc oldugu icin size bebis de verirler.
ustelik masraflarin cogunu devlet karsiliyor, istersen özel okullara ucretsiz yollayabilirsin, kontenjani var.
bence madem cocuklari cok seviyorsun bunu bir dusun. sorularin varsa ozel mesaj atabilirsin, bu konuda cok fazla bilgi sahibiyim .
ama bence senin icin ideal olur.
bu cocuklar genis aile tarafindan coook seviliyor zaten hep, sonucta yetim basi oksamanin sevap olduguna inanan bir ulkeyiz. pozitif yönünü de görürsün . masraflari devletle bolusecegin icin daha az zorlanirsin.
gun olur isten ayrilirsan vs sigortani odeyip parasini devletten alip emekli de olabilirsin:)
tonla avantaji vad
bir cocuk yetistirmek istiyorsan ille de apar topar biriyle evlenmek zorunda degilsin - ki bu sekilde koruyucu ailelik yoluyla anne olan ve sonradan hayatini biriyle birlestiren beraber aile olan cok insan var.

Anne olunca pişmanlık duyuyorsun diyemem. Bana şahsen çok olgunluk kattı. Asla 2017 2018 öncesi benim düşüncemle şimdiki benin düşüncesi aynı değil ama evlilik evet o sana uyan kişiyi bulmak çok nadir bir şey, bulamamaksa daha olası.

O yüzden şimdiki düşüncemle evlilik pişmanlık ama çocuk değil.

Ben de çocukları çok seviyorum. Arkadaşlarımız çocuklarıyla beraber geldiklerinde çocukla hep ben ilgileniyorum ve bunu severek yapıyorum. Ama asla çocuk sahibi olmak istemiyorum, çocuk sevmekle çocuk büyütmek birbirinden çok farklı şeyler çünkü. Hormonlarınızın ve toplum baskısının size kendinizi kötü hissettirmesine izin vermeyin, muhtemelen çocukları arkadaşlarınızın pek çoğundan daha konforlu bi hayatınız var ve onlara sorsanız onların da kendilerine ayıracak zamanları yok. Bana kalırsa "ben anne olmak için doğmuşum, kendi istek ve ihtiyaçlarımı tamamen ikinci plana atıp kendimi çocuğuma adayabilirim" demeyen kimse anne ya da baba olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…