Anne olmanın yaşı var mıdır?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
merhaba ben 19 yaşındayım ve 7 aylık evliyim.ben de anne olmayı çok istiyorum ama bu hayatımı etkileyecek kararu vermeden önce sizlere danışmak istedim.sizce yaşım anne olmaya uygun mu?yoksa bu özel duyguyu tatmak için biraz daha mı sabretmeliyim?:utangac:

tatlım bence çok erken
hem eşinle 2-3 sene vakit geçirin
en önemlisi de yaşın bence küçük...
yani ben olsam yapmazdım

cnm anne olmanın yaşı yoktur.sadece anne olmak için ideal olan yaşlar vardır.tabi kadının kendini hazır hissetmeside çok önemli.senin yaşın daha çok küçük.biraz evliliğinizi yaşayın.birbirinizden emin olun.birkaç sene sonra.hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına.bence en uygun yaşlar 25 le 38 arası.

bence çok erken daha yeni evlisin önce evliliği bir tanı eşinin ve senin bu sorumluluğu ala bileceğini düşündüğünde yaparsınız çocuğu ama önce kendini eşini evliliğini tanı yaşa biraz çok erken çocuk için yaşın çok genç...!

allahım ya galiba ben de bir sorun var
ben 23 yasındayım ona ragmen değil anne olmak
evlenmek bile istemiyorum
bunasıl iş :S
arkadaşım daha yeni evlisin hayatın tadını çıkarsana
napcaksın çocugu daha bu yaşta?
okadar sorumluluğu kaldırabilcekmisin şimdiden?

Acelen ne be güzelim??:delphin:

19 yasinda anne olmak yanlismi dogrumu bilemem lakin 19 yasinda bir bebegin getirdigi sorumlulugu kaldirman cok agir olabilir...:kahve:

Hersey lay lay lom degil sakin öyle sanma,

1. ilk dönemlerde zaten kendinden tamamiyle vazgeciyorsun
2. Uykuyu unut
3. Istedigin gibi herseyi yapamicaksin, gezmek tozmak vs. vs.
4. Acmi, tokmu, hastami, ne oldu ay neden böyle agiliyor deyip sende onunla aglayip cookkk sabahlayacaksin...
daha sayayamimi???:delphin:

Bence erken, hayatini yasa biraza.s

Bende 19 yaşında evlendim,6 aylık evliyken hamile oldum.20 yaşında kızımı doğurdum.23 ünde oğlumu,iyimi oldu diye sorarsan,tabiki annelik çok güzel,sorumlulklarımı yerine getirebildim vs.
Bu mart ayında 26 olucak yaşım....Geriye dönüp baktığımda düşündüğüm ne biliyormusun?
Acelem neymiş???????:delphin:
Çevremde benimle yaşıt, benden büyük insanlar bırak çocuğu; daha yeni evleniyor:))gamyoncuiremsu
Sana tavsiyem kendine uğraşlar bul,eşinle evliliğin tadını çıkar.Sonra bana dua edersin.
Annelik bir ömür boyu devam eden bişey...Artık sıkıldım alın şu çocuğu denecek birşey değil.Geri dönüşü yokkaydirigubbakcemile4....
Karamsar olduğumu düşünme tecrübe konuşuyor:lepi::kahve:
Haa birde insanın içinde şöyle bir düşünce oluyor ya sonra isterimde olmazsa.....
Eşim bu durumdan çok korktuğu için 6 ay zor sabretti:)))
Nasibinde olduktan sonra herzaman olur,korkmamak lazım diye düşünüyoruma.s...

anne olmanın yaşı yoktur..

artık o annelik duyguların anaç duyguların oluştuysa bir çocuğun sorumlulğunu alacaksan..

eşine ve evliliğine güeniyorsan mddi olarak sıkıntın yoksa bebeğin geleceğini olabilicekleri düşünüp ilerisini görebiliyorsan tabi ki anne olmalısın.

ama iyi gitmeyen bir ilişkide kocam bağlansın düşüncsiyle hamile kalıp çocuk olunca çirkinleşiti kilo aldı diye uzaklaşacak bir eşe sahipsen ki bunları az çok hissedebiliriz. hiç düşünme..

ben 4ay sonra evlenicem 23 yaşım bitti ama bir 30 umu tek kutlamak isterim..çocuk düşünemiyorum..hiç olmasada çok iyi olur diyorum.

Bence çok erken. 25 yaş ve daha sonrası uygun geliyor hep nedense.
Kolay değil çünkü o kadar sorumluluk hem evliliğin tadını çıkarmak, herşeyden
emin olmak gerekiyor önce. Allah izin verirse nasılsa olacak birgün bebek, daha
sonra keşke şunları da yapabilseydik demek zor olsa gerek. Ben evlendiğimde
çok çabuk hamile kaldım ilk evlilik yıldönümümüzde oğlum 2 aylıktı hep eşimle
konuşuruz iki kişi olamadan üç kişi olmuştuk diye. Şimdi pişmanmıyım elbette hayır
oğlum kocaman oldu. Ama içimizde o ilk yıllara dair bir dolu yaşanmamışlık kaldı....

Çok genç evlenmişsin, mutluluğunda hep genç ve seninle olsun canım....

Ama bekle bencede biraz....

Gerçi bir yerde Rabbim dünyaya gelme vakitlerini hepimizden iyi bilir verirse o verir zaten....

merhaba ben 19 yaşındayım ve 7 aylık evliyim.ben de anne olmayı çok istiyorum ama bu hayatımı etkileyecek kararu vermeden önce sizlere danışmak istedim.sizce yaşım anne olmaya uygun mu?yoksa bu özel duyguyu tatmak için biraz daha mı sabretmeliyim?:utangac:

çocuk yapmanın yaşı yok...
ama daha çok gençsin...
bir iki sene bekleyin hele..
eşinle birbirinizi tanımaya çalışın evliliğini rayına bi koy...
evliliğin tadını çıkar gez toz istediğin herşeyi yap eşinle...
sonrada çocuğu düşünürsünüz...
rabbim herşeyin hayırlısını versin...:Saruboceq:

anne olmanın yaşı hem vardır hem yoktur
ama senin yaşın daha çok küçük sen daha çocuksun
o bebeği nasıl büyüteceksin biraz evliliğin tadını çıkar
hemen çocuk sahibi olma gez, eğlen, keyfini çıkar
çocuk olunca birçok şeyden mahrum olacaksın.

sonuçta Allah nasip ederse eninde sonunda anne olcaksın ama birdaha anne olunca bu günlerini asla yaşayamayacaksın.. bekle bence en azından 5 sene tadını cıkar hayatın..ne demek istedigimi anne olunca anlayacaksın..

tabiki anne olmanın yaşı yok...evliliğinin biraz tadını çıkar bence çünkü anne oldumu bi daha geri dönüşü olmuyo...ama ben kendimi hazır hissediyorum illaki olsun diyorsan neden olmasın gencecik bi anne kulağa fenada gelmiyo...

bende 24 yaşında anne oldum ama erken şimdiki aklım olsa 30 yaşında aşağısı anne olmazdım nedenmi çünkü çevremi bir bakıyorum benim yaşıtlarım daha evlenmemişler bile hayatımızı yaşıyoruz diyorlar benimde içim gitmiyor değil daha gençliğimi yaşayamadan evlendim ve çocuk sahibi oldum evlilik ve çocuğa karşı değilim ama herşeyin bir zamanı var bence

bence kendini hazır hissetmen anne olmaya yeter canım. ben evlendim ve hemen çocuk yaptım hiç pişman değilim. hiçbirşey kızımın bana verdiği sevgiyle ölcülemez. ve ben ce anne olmak ERTELENMEMELİ... nekadar çok insan var anne olmak için çırpınan. hazırsan denemeye değer bence.. ben şimdi kızımı kedi eniği gibi gittiğim yere taşıyorum. geçen akşam 10 da gezmeye gidiyorduk mesela, kapıcı hayırdır çocukmu hastaydı akşam geç vakitte çıktınız dedi. yooo dedim gezmeye gidiyorduk... öyle işte.
cocuklada mutlu olunur sakın eziyet görme kendine. sanırım yengeç burcusun. biraz anaç sın. bende öyleyimdir.. eşini iiyice tanıyorsan anne olmayı erteleme...

bence henüz erken ,evliliğinin tadını çıkar,annelik çok güzel birşey ama çok fazla sorumluluk yüklüyor insana.2-3 sene zaman ver kendine ve evliliğine zaman ver.

tvde gördüğüm doktorlara göre en ideal yaş 25-26ymış.benim daha zamanım var yanikaydirigubbakcemile3 daha okulum bitecekteeee her şey yoluna konup evlenicemdeeee...bana kalsa aslında 26 çok ideal.ama kendi adıma konuşuyorum tabii.yoksa ben bebeklere çocuklara bayılırııımmmm:asigim: bayılmakla kalsa hepimiz bi tane doğurup sevelim ama onu bide bakması var.
sen 19 yaşında evlenmişsin ama.şimdiii bence onun bunun dediği değil,senin biyolojik yapın sana ne diyo o önemli canım.ünide bi hocam demiştiki okuldan mezun olucaksınız,bi süre sonra biyolojik yapınız size 'çocuk çocuk' diye sinyal vericek,vermemesi mümkün diil,çünkü yaşımız büyüyo.ben evliliğin tadını çıkarmak düşüncesinden daha çok,bebeğim olmadan önce hazırlıklı olmak isterim.kendi kendimizi anca geçindirir bi durumda olsak bide üstüne çocuk doğuramam.yani burda hem senin annelik duygunun sana 'bi çocuk sahibi olmalısın artık' demesi,hemde o doğacak bebişiniz için biraz bi birikiminizin,hazırlığınızın olması önemli bence.genç yaşta anne olmaktan daha güzel bişey var mı??ileride çocuğuna hem anne olacaksın,hemde arkadaş.a.s

henüz senin için çok erken canım bana sorarsan bekle biraz daha çünkü bu gerçekten çok büyük bir sorumluluk.amaaaaaaaaa çokta geciktirme :) 24-25 en ideal yaş fikrimce.

Yahu şu biyolojik saati anlamadım gitti, nasıl oluyorda o saat gelince çocuk isteğimiz ortaya çıkıyor?
ben şuan 23 yaşındayım, beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim şimdi 4 aylık hamileyim, bebeğimi merakla bekliyorum ama bana sorsan hala anne olmayı düşünmem, bebeğe balabilecek donanıma sahip değilim, çok büyük endişelerim var, en basitinden bebeğin ateşi çıksa ne yaparım bilmiyorum.

Back
X