anne olmayı hem çok isteyip hem de korkan kararsızlar

kirmiziseker

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
61
2
286
Adana
iyi geceler kızlar. benim gibi olan var mı aranızda yaa bi gün tam kararlı oluyorum evet diyorum ben bebeğim olmasını istiyorum diyorum. ama birden korku duyuyorum hazır değilim gibi hissediyorum. pişman olmak istemiyorum. bu arada 3 yıllık evliyim. bi de sanki bekledikçe hiç bebek istemicem gibi geliyor nedense. benim gibi düşünen var mı arkadaşlar.:uhm:

bende canım senin gibiyim bazen okadar çok istiyorumki bana ve eşime benzeyen bi bebeğimin olmasını onu koklamayı öpmeyi o duyguyu yaşamak istiyorum bazende uykusuz gecelere hayatımı bebeğime adamaya hazırmıyım diye düşünüyorum...

ben 4 yıllık evliyim. Ben de çok istiyorum bebeğim olmasını. Ama ne bileyim rahat iyi geldi galiba bize de. Bazen o ay tutmayınca bir yere gitsem eğlenmeye falan diyorum şimdi olsaydı gidemicektim:)))))))))) Ama yine de istiyorum tabii ki. Ama bu duygu bize biraz rahatlık veriyor. Çünkü çok kafaya takmayı engelliyor bence olsa da olur olmasa da olur bir duyguya kapılıyoruz. Yoksa belki olmayınca daha çok üzülücez o yüzden bence böyle olmamız bizim için daha iyi:)))))))))

kaldera aynen ya canım. mesela herşey yarım kalmış gibi hissedicem diye ödüm kopuyor.yapmak istediğim çok şey var ve şimdiye kadar neden yapmadın diceksin belki ama olmadı işte memurluk sınavına falan hazırlandım. ne bilim.çalışıyodum yapamadım.mesela dans kursuna gitmeyi çok istiyordum olmadı.bi müzik aleti çalmak isterdim o da olmadı. şimdi tam müsait zamanım ama şimdi de bahaneler buluyorum.yazın denize giremicem şunu bunu yapamicam falan diye :)) belki böyle düşünmek yanlış onu da biliyorum ama engel olamıyorum bu düşüncelere. dediğin gibi bi de olmazsa yıkılırım yani onu da biliyorum. bayılıyorum bebeklere ama işte korkuyorum oooff off. sanki hiç kendime vakit ayıramicam artık gibi geliyor. böyle düşünüp sonradan bebeği olan anneler yardım lütfennnn.

yaaa niye bu kadar çok düşünüyorsun ki:)) Boşver biz de bu sene ilk defa balayı gibi bir tatil yaptık, ben o tatili yaparken arkadaşım 9 aylık hamileydi ve sıcaklarla boğuşuyordu:)) Nasıl olsa bir gün olucak Allah'ın izniyle 5 ay oldu benim korunmayı bırakalı ama henüz bebiş olmadı. Demek ki var bir hayır. Emin ol kendimizi ne kadar hazır hissetmesekte "O" geldiği zaman Allah sabrını ve sevgisini de konduracak içimize. Şimdi o doğum yapan arkadaşım o kadar zor bir dönem geçirdi ki lohusayken falan ama diyor ki eğer bu sevgi olmasa bu canavarla uğraşılmaz. O sevgiyi de zaten öğrendiğimiz ilk andan itibaren içimizde hissedicez merak etme.

Kızlar ben de sizin gibi düşünüyordum.
Hem bebeğimin olmasını istiyordum, hem de olursa kim bakar, nasıl bakarız, rahat rahat gezemeyiz diyordum.
Ama şimdi 2 yıldır uğraşmamıza rağmen olmuyo işte.
Bence bir an önce karar verin sizde.
Eğer istiyorsanız korunmayı bırakın, zaten olana kadar aylar yıllar geçiyo.
Tabi herkesin aynı değil.
Belki siz ilk denemenizde kalırsınız.

merhaba arkadaslar:)
ay bende bazen cok istiyorum bazende yok daha cok erken diyorum 25 yasındayım 1,5 senelik evliyim..zaten kocam suan icin dusunmuyor..o dusununcede olcak mı bilmiyorum.aslın onlar gelecek zamanı biliyorlar bence biz ne kadar karamsarlıga kapılsakta zamanı gelince olcak ve icimizi o sevgi kaplicak.keske daha once dogursammısım diyecegiz...

Ah kızlar ahhh ahhh. Yaşayacağınız duyguları tadacağınız sevgiyi bilseniz bu düşüncelere kapılırmıydınız merak ediyorum doğrusu. Hoş bende sizin gibiydim ama şimdi bu düşünceleri aklımdan geçirdiğim için bile pişmanım. Şöyle ki:
Hamile kalmaya karar verme sürecim çok sancılıydı. Kim bakacak, zaten maddi sıkıntılar var ne yaparız, hiç gezemiycez offff offf derken annemle konuştum. 3 yıllık evliydim. Bana dediki bakacak adamda bulunur bakılacak parada sen gezmek için yapmıyorsan boşan o zaman daha rahat gezersin. Şakayla dedi ama haklıydı. Bu sebeplerden çocuk yapmamak olur muydu hiç. Hap kullanıyordum. bıraktım o ayda hamile kaldım. Biraz da ani oldu yani bu kadar çabuk beklemiyordum. Şimdi oğlum doğdu da on aylık oldu. Eskiden o kadar çok gezmeme rağmen hayat o kadar boşmuşki onu anladım. Hem hiç gezmiyoda değilim haftda bir iki gece anneme bırakıyorum. Gene geziyorum. Uykusuz gecelerin derdi ise onun bir gülücüğü ile en güzel eğlencelere en tatlı uykulara bedel oluyor. Böyle sudan sebeplerle geciktirmeyin. Ha asıl mesele içinizde adını koyamadığınız korkularsa hiç korkmayın. Dünyanın en anlatılmaz en muhteşem duygusu annelik. Bu fırsatı sakın kaçırmayın.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim :) gerçekten çok fazla da düşündükçe iyi olmuyor .akışına bırakmaya çalışıyorum artık. belki de şu günlerde bebek için korunmayı bırakınca afalladım korktum.benneyaptımki

ya arkadaşlar bu topic i görünce hah işte aradığım sayfa burası dedim kendime.bende sizin gibi kafası karışık olanlardanım.5 aylık evlym 26 yaşındayım.bazen oluyo ki o kadar istiyorum bebek sahibi olmayı.hatta aklıma bazen hiç bebeğim olmayacakmış gibi geliyo.
3 ay oldu korunmayı bırakalı.her ay acaba mı diye düşünmekten fena oldum.dün son günümdü bekledim ama adet olmadım.baktım bütün adet belirtileri de var.ayyy bir an böyle nasıl anlatsam allahım içimi bi korku sardı.nasıl büyütücem napcam okulda var falan filan diye...ama düşünüyorum ki kesin hamileym çünkü daha hiç gecikmemişti bu zamana kadr.hatta eşimde gayet mutlu.yeminle sabaha kadar uyuyamadım.içim daraldı.eşim hala uçuyo tabii.ertesi gün yani bu günde bişey yok..artık ben kesinim yani anlıcanız içimden diyorum ki neyse yarın bi test yapayımda kesinleşsin..
sonra eve bi geldim benm karnımda bi ağrı amanınn baktım adet olmuşum.yaa inanırmısınz bu seferde üzülmeye başladım.allahım kafayı yicem olsa bi dert olmasa bi dert ama inanın şimdi üzülüyorum keşke olsaydı diyorum.rabbim kalbimi sınadı demekki.alllah herşeyin bi kolayını veriridi..neyse dua edin arkadaşlar bu sefer yani şubata olur belki.sağlıcakla kalın ...

Biz 4 sene korunduk maddi sıkıntılarımız vardı. Benim kafamın rahat olması gerekiyordu . Çünkü ben herşeyi kafaya takan bir insanım:)) Hamile kalınca zaten psikolojik olarak hassas oluyoruz. O zaman sağlıklı bir hamilelik için maddi manevi rahat olmam gerekir diye düşündüm. Şimdi Allah'a şükür herşeyimiz yerinde çok rahatım. Evlendiğimde 22 yaşındaydım o yaşta daha önce yaşadığım sıkıntılar (1 sene önce babamı kaybetmiştim,evliliğimizi ailem onaylamıyordu) v.s. yüzünden çok sevmeme rağmen bebek fikri bana uzaktı aynı zamanda eşime de uzaktı:)) Şimdi istiyoruz Allah'ın izniyle daha yaşımda genç 26. Çevremde insanlar 30'unda evlenip bir de 2 sene falan bekliyorlar çocuk yapmak için. Yani insanlar hazır olduğu zaman bazı şeylerin tadına daha iyi varılır diye düşünüyorum.Bazı problemlerini halletmeden çocuk sahibi olan arkadaşlarımın evliliklerinde daha sonra daha büyük sorunlar ortaya çıktı (herkeste aynı olacak diye bir kaide yok). O yüzden Allah yazdıysa korunurken bile olurdu diye düşünüp Allah'ın bize nasip etmesini bekliyoruz şu anda. Tevekkül yapmak lazım biraz da eğer böyle düşünmezsek bu sefer her ay büyük umutlarla büyük yıkımlar yaşarız. O yüzden sabırla ve fazla kafaya takmadan beklemek için kararsızlık benim işime yarıyor:)))

Ben de hem korkup hem isteyenlerdenim.Daha evleneli 5 ay oldu.Mayısta kist ameliyatı oldum.Dr. evlenir evlenmez hamile kal dedi.Ama ben korkumdan rahim ağzı kanserine karşı aşı olacağım diye bahane ederek 6 ay erteledim.Belki 6 ay geçince bile daha ertelemeyi düşünüyordum.Çok da düşündüm ,burada yazılanları okudum.Belkide istediim zaman bile hemen gelmeyecek bebeğim diye,en azından biran önce yola çıkmış olurum diye karar verdim.Son doz aşımı şubatta olup d.kontrol hapımı da bırakacağım.Çok istiyorum bebek sahibi olmayı.Korkularım hala var hatta şimdi buna isteyip sahip olamamak da eklendi.Hala erken olduunu düşünüyorum ama daha ertelersem ilerde yaşayabileceğim üzüntü hepsinden beter.Şubat sonunu iple çekiyorum.Düşünmek bile motive ediyor insanı.Bir an önce korunmadan bebeğim için çalışmalara başlamak istiyorum Ama bilmiyorum Allah'ım bana bu hediyeyi ne zanab verir.Umarım hepimiz istediğimiz an hamile kalabiliriz.

geçmiş olsun nehir 67 arkadşm ne ameliyatı oldun?peki dpktprlar ne diyor şimdiki durumuna.bende de kist olmasından korkuyorum.adet günümden 10 gün önce falan kasık ve yumurtalıklarım ağrı yapıyor.doktora gidecem diyorum ne faydaki ben yurt dışındayım(abd)burda maalesf 1 sene geçmeden ne hastalığına bakıyolar ne de bebek istemene..o yüzden çok korkuyorum.5 aylık evlym:asigim::asigim: 3 aydır korunmuyorum ama olmadı hoş aslında geciktnde de korku bastı beni ama ..bakalım kafam allak bullak..allah hakkımızda hayırlısını versin.tekrar geçmiş olsun bye...

Çok sağol canım.Yumurtalık kisti ameliyatı oldum.Çikolata kistiydi.Hiç belirtisi yoktu adet zamanı ağrılarımdan başka.Ama son zamanlarda aşırı ağrı çekmeye başlamıştım.:çok üzgünüm:Hiç hareket edemez oluyordum ağrıyınca.Bağırsaklarımda birşey var sanıp doktora gittim.Kist cıktı.Acilen ameliyata aldılar.Büyük olduu için patlamasından korktular.Ozamandan beri d.kontrol hapı kullanıyorum.şubatta son kez içip bırakacam.Sen de doktora bir gorun en azından icin rahatlar.Umarım en kısa zamanda bebek sahibi olabiliriz:1rolleyes:

Geçmiş olsun kızlar yaa . zor işmiş bayan olmak. biz büyüdükçe de sorunlar da büyüyor malesef. neyse iç karartıcı olmayayım akşam akşam :) sanırım ortak yanımız bebek için çok detaylı düşünüp kendimizi korkutmamız. herkes hiç düşünmeden hop diye bebek sahibi oluyorlar ne korktukları var ne de detay düşündükleri :)) imreniyorum aslında . bense yemeğiydi okuluydu bakıcısıydı derken nasıl olacak bunlar falan diye düşünürken daha bebek olmadan kendi kendimi korkutup duruyorum :) halbu ki nasıl da istiyorum bi yandan :)

Evet ben de cok istiyorum ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacam Sonucta onlar bir sekilde hallolur.Ne zaman olsa da aynı sorunlar cıkacak karşımızaO zamanda severken aklımıza bile gelmez sanırım bu sorunlar basit gelir.Yeni doğum yapan her anne keşke bu kadar ertelemeseydim diyor benm duyduğum kadarıyla.İnş. çok beklemeden bebek sahibi olabiliriz...

Kızlarrr.. bende sizin gibi düşünüyorum.Bazen diyorumki keşke bi bebeğimiz olsa evimizin neşesi olsa.bazende ya bakamazsak die korkuyorum.Sonuçta ne olursa olsun herkes gibi bebeğime çok iyi bakmak isterim.Allah herkes için hayırlı olanı nasip etsin

nehir67 canm çok çok geçmiş olsun.bende nette araştırmıştm garip gelecek sana ama çikolata kisti olmasından şüpheleniyorum kendimde. sende de adetten çok önce başlayan ağrılar varmıydı?bende son 3 aydır oluyor.inş çabucak sağlığına kavuşursun.sölediklerinde haklsın aslında bebek sevgisi başka olsa gerek biz bilmiyoruz ben de kimle konuşsam keşke ertelemeseydm diyor.allah çabucak kucamıza almayı nasip etsn inşşş.dua ile...kib..

Çok sağol canım.Ben de bir kaç gün önceden belim ve karnım ağrımaya başlardı.Adet süresincede çok ağrım olurdu.Sürekli hap alırdım.Bir de adetlerde yoğunluk olurdu.Senin ağrın yumurtanın çatladığı dönemde olan ağrı gibi geldi bana.Sende bir an önce dr.a git bence.Kist varsa bile eğer küçükse hapla küçültyorlar.Ben çok geç öğrendiğim için ameliyat olmak zorunda kaldım.Sana da geçmiş olsun.İnş.önemli irşey değildir.Evet Allah kimseyi bu sevgiden mahrum etmesin.Sen de kib.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…