anne olmayı hem çok isteyip hem de korkan kararsızlar

Baya eski bir konuyu hortlatmış olacağım ama tam da duygularıma tercüman olan bir başlık bu.
4,5 yıllık evliyim, eşim TSK mensubu olduğundan durmadan yer değiştirdik (şuanda oturduğumuz ev 5. evimiz) açıkçası bir düzen kuramayınca bebek için ciddi adım atmak da mümkün olmuyor. Yani 2 yıl korunmadık ve kendiliğinden olmadı ama tedaviye de başlayamadık bu göçebe halden dolayı...

Şimdi bulunduğumuz yerde 6 yıl kadar kalacağımızı düşünüp tedaviye başladım geçen ay. Bugün de doktora gittim. Dönüş yolunda enerjim o kadar düşüktü ki...Ne bileyim anlam veremiyorum bu çırpınışımıza. Evet bebekleri çok seviyorum, çocukları da çok seviyorum, insanları da çok seviyorum. Eşimi seviyorum, ikimizin özelliklerini taşıyan bir bebek fikri şirin geliyor ama aklımın bir tarafında susturamadığım bir ses var: "herkes anne-baba olmak zorunda değil.."

Toplumun, erkek arkadaşın varsa "ne zaman evleneceksin", evliysen "ne zaman bebek" gibi ardı arkası kesilmeyen beklentilerinin zihnimize gönderdiği "şimdi bebek zamanı" alıgısının eseri gibi geliyor şuanda tedavi görmeye başlamam. Biliyorum ki Rabbime zor değil "ol" deyip bir bebeği kondurmak rahmime. O zaman neden bu uğraş? Neyin peşine düşüyorum? Off hanımlar bilemiyorum... Yani tedaviye başadım artık eşimi hayal kırıklığına uğratmamak için devam edeceğim mutlaka ama zihnimin bir tarafı hep "bu saçmalıklar ne zaman bitecek" diyor...

Bu konu benim de duygarima tercuman oldu.

Sizde gelismeler neler?

Kimse var Ben sana kısaca "su" desem olur mu h2o'lar çokmuş nickname'inde, pek üşendim yazmaya..

Bendeki gelişmelerden bahsedeyim kısaca:
Bir önceki mesajımın tarihine baktım şimdi... Koca bir yılı devirmişiz :) Hala bebeğim olmadı ama süreçten bahsedeyim yine de...
Geçtiğimiz yıl 3 kere çatlatma iğnesiyle deneme yaptık ve olmadı. Klomen ile büyütüyorduk yumurtaları. Bir ara kilo aldım ve vücudum klomene tepki vermeyince doktorum "tüp bebeğe doğru gidiyor bu iş ama yine de aşılama deneyelim" dedi. Bu lafı duyup da aşılamayla vakit kaybeder miyim? Doğru Süleymaniye hastanesine gidip dış heyet raporu için işleme başladım. 1.5 ayda rapor işi halloldu. Beylikdüzü Medicana'da bir tüp bebek tedavisi gördüm. Geçtiğimiz hafta negatif sonuçlandı. 2 tane donmuş embriyomuz var, iki ay sonra Allah nasip ederse ve yeterli enerjimiz olursa donmuşların transferini yaptıracağız.

Sen güncelle bakalım beni Su , modun/psikolojin nasıl?

Sevgili kivikusu, benim de eşim askeri personel ve 1.5 yıllık evliyim 3-4 ay sonra biz de 2. Evimize geçiyoruz :)) ben de bebek için kesin kararı tayin olduğumuz yere göre vereceğim çok ihtimal var ve kafam da çok karışık biraz daha mı beklesek yoksa yapsak mı benim eşim de çok istiyor açıkçası ilk günden beri. Şuan istiyor musun yoksa baştaki psikolojin devam mı ediyor

Bu başlık iyi ki var... Bende 4 aylık evliyim kızlar zaten ilk 1 yıl düşünmüyoruz ağustosta inşallah çalışmalara başlıcaz ama çok değişik duygular yaşıyorumm. Biraz büyümüş bebekleri görünce çok istiyorum ama aklıma doğum sonrası ilk günler geliyo tamamen bana bagımlı olcak uykuya duskunum ya bakamazsam ya elimi kolumu bağlarsa çok büyük sorumluluk gibi geliyo ama ergeç olacak ve nekadar erken olursa okadar iyi daha bunun 2. si olcak kımset olursa

Hep istiyordum arkadaşım, yine istiyorum :)
Benim anlamsız bulduğum şey bunun için ekstradan çırpınmak. Vesilelere sarılmak şart tabi ki ama gerçekten kaderimizde çocuğumuzun olacağı varsa, kısmeti ne zamansa o zaman doğacak nasıl olsa... Dediğim gibi bir kez tüp bebek denedik, olmadı, şimdi donmuş embriyodan denerim ama sıfırdan tüp bebek tedavisini tekrar düşünür müyüm bilmiyorum. O yumurta takip süreci beni çok yordu. Gün aşırı doktora gitmeler cinnet geçirtici benim için... İkinci denememizde olmazsa çocuksuz hayatımıza devam ederiz sanırım. Aşkımın meyvesi olacak diye ben deney faresi oluyorum

Bir bıkkınlık da var yani anlayacağın :)

Ah ah... Senin için naçizane tavsiyem zaman geçirmemen olur canım. Yani o ev değiştirmeler bitmiyor, sen hayatını erteleme. O kadar yer gezdik, bir çok aile çocukluydu (eşimin meslektaşlarından bahsediyorum) evet çoluk çocuk sürünmek daha zor ama onlar da çocuğu ve sizi siz yapan zorluklar olacak hep... O zorluklar onları da daha olgun kılacak (bir kaç tane olacaklar herhalde Allah söyletti "onlar" ı ) Tevekkel olmak lazım bu konularda. Eşin de motive madem, hiç gaz kesmeyin bence

Bence biz plan yapmakla hata ediyoruz bu konularda. Yani şu "ilk bir yıl düşünmüyoruz" fikri var ya, o bize zarar veriyor galiba. Bu zaten bizim düşüneceğimiz ya da düşünmeyeceğimiz bir şey değil sanki. İşin manevi tarafı belki bahsettiğim ama biz kuluz, biraz daha yaradılış amacımıza uygun yaşarsak bu planlara gerek kalmayacak sanki. Bir anda endişeler de duman olacak...

evet ama bu fikir kafama öyle bir yerleşmişki evlenip hemen çocuk düşünenlere sinir oluyorum. Arkadaşlarım evlennince hemen çocuk planına geçiyolar yahu az bekleyin diyorum bi tadını çıkarın... Biz eşimle farklı şehirlerdeydik biçok şeyi yaşayamadık o yuzden şuan düşünmüyoruz ama vakti gelincede çook isteyerek yapacağımı sanmıyorumm hep bi tereddüt olacaktır kafamda eminim inş bunları düşündüğüm için piişman olurum

Ah uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim :)) ben aslında eşimle yine ayrı mı olacağız yoksa artık bi düzenimiz olacak mı diye bekliyorum açıkçası mayısta tayinler açıklanınca sanırım kesin kararımı vereceğim

:) çok iyi anlıyorum hislerini...
Katılıyorum sana, önce evliliğin tadını çıkarmak fikir olarak daha mantıklı ancak kendim de dahil ilk zamanlar istemeyip ısrarla korunan çiftlerde sonradan bebek istediklerinde zorlandıklarını görüyorum.

İslam alimlerinin çoğu (çoğu diyorum çünkü ahir zamandayız malum, her isteğine uygun cevaz veren hoca bulmak mümkün) korunmanın caiz olduğu nadir durumdan bahsediyor.

Demek istediğim şu ki: Allah'a güvenerek, emirlere layığıyla uyarak yaşarsak ve tam bir teslimiyet içinde olursak hem doğru yaşamış olmanın manevi hazzını yaşarız hem de her şeyi Allah'a emanet edip, sırtımızda gereksiz yükler taşımayız. O zaten sizin için en doğru zamanı ve doğru durumu ezelden biliyor nasıl olsa :) akışına bırak gitsin...

Ben uzun süre dünyaya çocuk getirme fikrini çok aptalca buldum. Sonra national geographic'in bebeklerle ilgili belgeselini izledim ve bir anda "evet ya dünyada bu mucizeyi yaşamak güzel fikir" şeklinde bir düşünce oldu ve çocuk isteyen bir yaratık oldum... Ama ikinci tüp bebek denememde olmazsa daha fazla bu konu için zaman ve para harcayacak kadar çılgınca bir motivasyonum yok.. Ben de hayatın anlamı çocuk sahibi olmakmış gibi davranan tüm tiplere sinir oluyorum

Hakkınızda hayırlısı olsun canım :) inşallah ayrı kalmazsınız

Olur insallah vakti geldiyse olur her sey Allah kolaylik versin. Kolay degilmis.

Ben hala ayni dusunuyorum. Bebekleri gordukce ozeniyorum. Eşim de cok sever cocuklari. Ama bir yandan da cok zor. Ne bileyim. Gidip geliyorum.

ayy çok güldüm başlığı aynen ben :)))) demek ki ben tek değilmişim bi ara çok istiyorum bi ara da diyorum ki aman ne gerek var böyle de karışığım sen kaç yıllık evlisin

1.5 yillik evliyim. Eşim cok iyidir , cocuklara cok duskundur. Gel gitler yasiyorum. Acaba bebek buyutmek zor mudur psikolojim kaldirir mi vs... Biz de tayinci sayiliriz. Hep duzen otursa diyorum.

Sen kac yillik evlisin? Eşin asker mi?

1.5 yillik evliyim. Eşim cok iyidir , cocuklara cok duskundur. Gel gitler yasiyorum. Acaba bebek buyutmek zor mudur psikolojim kaldirir mi vs... Biz de tayinci sayiliriz. Hep duzen otursa diyorum.

Sen kac yillik evlisin? Eşin asker mi?

Aynen benim gibisin, eşim de çok sever 1.5 yıldır istiyor evlendiğimizden beri yani ben daha yeni yeni düşünmeye başladım, o gece uykusuzlukları sabah kalkıp işe gitmeler, borçlar, bakacak kimsemim olmayışı, sonra acaba eşimle aramda rüzgarlar eser mi korkusu işte bunlar beni hep endişelendiriyor. Eşim asker evet

Canım mesajını okuduğumda ilk evlendiğimdeki beni gördüm:) şimdi 1.5 yıllık evliyim ve yaklaşık 6 aydır korunmuyorum ve hala olmadı.Yani evlenir evlenmez yap demiyorum çünkü bende yapmadım ama hayatındaki anlık eğlenceler için bebişi erteleme çünküçoğu kişide hemen olmuyor.İnşallah rabbim hepimize doğru zamanda nasip etsin

evet ama bazen de hemen oluyor o zaman ne yapcaz arkadaşım 3 yıl korundu sonra korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı

evet ama bazen de hemen oluyor o zaman ne yapcaz arkadaşım 3 yıl korundu sonra korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı

Dediğin doğru hormanlar farklı neticede her insan için.Benimki sadece fikr ve yaşanmışlık hayat senin tabiiki.Ama istediğinde olmazsa da beni hatırlarsın :) şaka bi yana ama istediğine tam karar verdiğinde,kendini hazır hissettiğinde yap

Aynenn. Nasil olacak bakalim. Biz 29 yasindayiz bu arada. Yaslar da geciyor. Sizin yaslar kac?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…