• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmayı İstemek veya İstememek

Sadece şunu söyleyeyim,şu anki çocuğum kadar hiçbir çocuğu sevemem hissi asla doğru değil, öyle olmuyor öyle bir seviyorsun ki geleni sen bile şaşırıp kalıyorsun...O konuda müsterih ol yani 😁
Evet tüm anneler öyle diyor gerçekten, yaşamadanda anlaşılacak bir durum değil sanırım ☺️

İyice bizim milletten umudu kesmişler desene 🤣🤣 yalnız 35 yaş kritik yaşmış.hatta 34 de diyen var.adamakılli düşün.tüp bebek yapar gecerim de olmuyor.tüp bebeğin şansı da azalıyor yaşla birlikte.fsh in da zaten 10 un üzerindeymiş.
Kız sen 1 sene önce yine kürtaj olmuşsun sağlıklı gebelik sonlandırıp durursan tabi böyle olur. Senin verdiğin örneklerin çoğu durdurulamaz düşük kategorisindeki kürtajlar yani zaten vucudun atma girişimi olduğu, sen keyfi olarak sık yaptığın için tutunma oranını aşağı çekiyosun.

Ama o zaman neden 50, 55 yaşına kadar regl oluyoruz ki.mantiksiz oluyor.tamamen işlevsiz bir durum.doğa bence burada hata yapmış.dediklerine çok katiliyorum şu beslenme, stres, yaşam tarzı falan ama olanın nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum.hâlâ süt korumaz süt korumaz diye gezen bir tayfa var.ya da bir internet gonderisinde benim küçük bu kadar aylık büyük 1.5 yaşında 3 ay geçmeden hamile kaldım falan filan yazan bir sürü kadın oluyor.16 yaşında evlendiklerini de sanmıyorum.
Annem bana 40ı bile çıkmadan hamile kalmış 3 aylıkken öğrenmiş ben de çok erken regl oldum doğum sonrası düşükten sonraki ay hamile kaldım pcosum var hatta gittiğimde hamile olduğum halde yumurtalıkta kistler vardı gösterdi doktor çok şanslısın dedi bizde yumurta çatlamıyor olmuyor kafasına göre yumurtluyor denk gelmiş dedi. menapoz sadece doğurganlığı da etkilemiyor hayat kalitesini etkiliyor allahtan bunun da tedavisi var. Annem 55 yaşında tedavi oluyor çocuk doğurmak için değil kemikleri erimesin stabil bi hayat yaşasın diye. Kayınpederimin eşi daha 44 yaşında kadın 20 senedir tedavi denemiş olmamış erken menapoza girmiş 33 yaşında o zaman tedaviler de bu kadar yok zar zor denemiş olmadı yani. En son donasyon düşündü doktor bedenin gayet sağlıklı tek sorun yumurtan yok demiş tedavi olsa gebe kalıp doğuracak yani. Bence 40 yaş gayet normal bi yaş annelik için çevremde 50lerinde 60larında anneanne babaanneler var torun başında fıldır fıldır halam da kazayla hamile kaldığında doktoru tanıdığım en yaşlı hamile sensin demiş kötü konuşup kürtaja ikna etmiş ama halam olmadı doğurdu. 20 yaşında doğurup saldım çayıra diyen de var 40 yaşında üstüne düşen de. 35 40 bence daha iyi maddi olarak stabilsin işin oturmuş vs. Ben çok kardeşli ailede büyüdüm nasip olursa 30larda da 40larda da doğurmak istiyorum

Ben de 7 senelik tazminatımı kıdemimi vs aldım ama çıkışım verilmese çalışırdım işe dönerdim diye düşünüyorum ben de arada düşünüyorum ne olacak diye amaaaan dedim bana ne gerçekten bana ne millet 30 yaşında okulu bitirip işe başlıyor ben 29 yaşında 7 senedir sektördeyim ben de farklı eğitimler almaya başladım belki hiç dönmem bilmiyorum ne olur ama asla affetmiyorum bana yapılanı. Beni de çocuktan doğumdan korkuttular hep fazla endişeli ve rahat biri olduğum için bakamazsın bebek zor cart curt ben asla normal doğurmam diyordum sezeryan günüm varken 5 cm açıkla doğuma gittim şak şak doğurdum o kadar rahat geçti ki şok oldum bebeğimde tek sıkıntı meme reddi oldu onu da aştım eşimle beraber bakıyoruz 4 aylık şimdi sabah 9 gibi uyanır 11 gibi uyur 2 de uyanır 4 gibi uyur 5 6 gibi uyanır 9 gibi uyur gece ben uyandırmazsam 4 5 uyur bazen 6 yine uyur emzirme sonrası gaz vs yaşamadık. Hatta 2. Çocuğu bile düşünmeye perileri geliyor ama kıyamıyorum oğluma iş iştir hayat değil onu çok umursamamak hayatın merkezine koymamak lazım dert etmemek lazım. İşini hayatının önüne koyan hata yapıyor bunu anladım. Ben de en kötü kpss denerim diyorum ne yapayım. O kadar salakmışım ki işimi dert edip sıkıntıdan patladığım günlere acıyorum kapatırsın biter kapıdan çıkarsın biter. Hamile kalınca işte trip atıyorlar ya o zaman kimse doğurmasın. Onlar gibi 40 yaşında çocuksuz olalım işe bağımlı olalım. İnsanın başına kaza da geliyor benim kocam kaza geçirdi 1,5 ay işe gidemedi mesela o benim kadar göze batmamıştır düşük yapmam bile hıhhhhhhhhhh oldu 3 gün olmuş bana işle alakalı sorular soruyorlardı. Affetmiyorum asla
Her şerde bir hayır var diye boşuna denilmemiş. Kızımdan önce sorsalar kariyer derdim ama şimdi kesinlikle aile diyorum. İş yeri için asla çocuk ertelenmemeli, biyolojik yaş düşündüğümüzden daha sıkıntılı.
İnşallah kadınların da erkekler kadar eşit olduğu bir iş hayatı gelecekte mümkün olur. Ben hala kızım için izin alırken kendimi bahane ederken, eşim kendi için bazen alacağı izinde çocuğu bahane ediyor. Armamızda öyle kocaman farklılıklar var 😠
Umarım kariyeriniz de çok iyi yerlere gelirsiniz.

İnşallah kadınların da erkekler kadar eşit olduğu bir iş hayatı gelecekte mümkün olur. Ben hala kızım için izin alırken kendimi bahane ederken, eşim kendi için bazen alacağı izinde çocuğu bahane ediyor. Armamızda öyle kocaman farklılıklar var 😠

bu çok sorunlu bir gerçeğimiz yaa, ne yapmalı buna bilmiyorum

erkek çocuk için izin alsa "vuuu ne iyi baba, müthiş" oluyor, kadın alsa "meeeh, yine mi" oluyor.
öf.

Her şerde bir hayır var diye boşuna denilmemiş. Kızımdan önce sorsalar kariyer derdim ama şimdi kesinlikle aile diyorum. İş yeri için asla çocuk ertelenmemeli, biyolojik yaş düşündüğümüzden daha sıkıntılı.
Umarım kariyeriniz de çok iyi yerlere gelirsiniz.
Amaaan saldım umrumda da değil benim bölümümde kit alımları var geçen sınava hazırlanmadım ama yine de atanacak puanım vardı tercih yapsam atanırdım ama farklı şehire gitmek istemiyorum ofiste çalışmak istemiyorum ben evden çalışmak istiyorum ve işte benim rakiplerim hep mühendis ben değilim.....işimi dert edip saç kıran olduğum midemin ağrıdığı günlere üzülüyorum ya hatta ben işte yükselince mutsuz oluyorum 😂 hiçbir zaman aman aman kariyerim olsun demedim ama ev hanımı olmak gibi de bi hayalim isteğim yoktu nasip

Çocuk konusunda ilk günden beri o hep daha istekli oldu.
Ama tabi istek yetmez ben hep ona bu sorumlulukları anlatmaya çalıştım.
1 saat az uyusa tüm günü kötü geçer biraz nazlı bir tip o konuda.
Fakat çalışma saatleri nispeten rahat.
Bakıldığında çok sorumluluk sahibi biridir ev işlerini de hep ortak yaparız ama tabi sonuçta ortada bebek yok nasıl bir baba olur bilemiyorum belki daha ciddi tonda konuşmalar yapmak lazım.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim umarım sorumluluk sahibi bir ebeveyn olabilirim.
İyi bir ebeveyn olacağınıza şüphem yok şahsen, eşinizle gelgitlerinizi korkularınızı paylaştınız mı bilmiyorum, paylaşmadıysanız maddiyat kısmını bir kenara koyarak manevi korkularınızı paylaşın mutlaka, bebeğiniz olursa birbirinize, en çok da size nefes alacak zamanlar bırakmak gerekecek çünkü.
Bizim ne düşündüğümüzün de yazdıklarımızın da o kadar önemi yok, asıl önemli olan ikinizin ne istediği ve ne hissettiği zira bir bebeğiniz olacaksa onun tüm sorumluluğunu ikiniz yükleneceksiniz.

Evet süt kokulu minicik bir canı göğsünüzde uyutmak, ilk adımlarını ilk kelimelerini duymak tarifsiz bir mutluluk ama dünyaya gelen hiçbir canlı yavru kalmıyor, sadece bebeklik dönemindeki gaz sancıları, uykusuzluklar vs değil, dünyaya bir birey getireceksiniz, onun da kendine göre bir karakteri olacak, o karaktere kendinizden bir şeyler katmaya çalışacaksınız, ergenliği olacak, okul sorunları olacak, sizler anne babalığı onunla öğreneceksiniz, kitaplardan okuduğunuz veya tecrübeli ebeveynlerden aldığınız tavsiyelerin işe yaramadığı zamanlar olacak, yeri gelecek karı-koca birbirinizde tahammül edemediğiniz şeyleri çocuğunuzda yaşayacak sabır ve tahammül sınırlarınızı zorlayacaksınız.

Bu kadar düşününce çocuk yapılır mı da denebilir :)) ama zaten çocuk yaptım oldu mantığıyla dünyaya getirilmez, sizler gibi düşünceli insanların çocukları vicdan merhamet sevgi saygı adalet duygularıyla yetişen çocuklar oluyor, bu maneviyatla yetişen çocuğu bir de eğitimle donatınca tadından yenmez bilinçli bireyler çıkıyor ortaya.

En çok kızımı seviyorum en çok onu sevincede sanki başka sevgi üstüne gelemez gibi hissediyor insan ama çoğu anne bu kaygının yersiz olduğunu söylüyor 😄
ay benim çocuğum yok ama
2 tane yeğen var aynı kardeşimin çocukları ikisini de birbirinden çok seviyorum
4 tane kardeşim oldu (birini kaybettik) hepsini ayrı ayrı çok seviyorum
kaybettiğim kardeşim şimdi olsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum sık sık

sanmıyorum yani insanın kendi çocuğu olup ayırabilsin, yeğen bil kardeş bile ayrılamıyorken. ha ama bazı sorunlu kişilikler vardır, ona kalırsa zaten hiç anne olmaması gereken bir sürü tip anne de oluyor...

evet o ilk, ilk kez anne olma duygusu elbette başkadır ama tecrübeliyken de bu sefer ilkinde farkıda olmadığınız birşeylerin farkıda olacaksınızdır kafanız başka olacaktır illa ki duygular değişse de yoğunluk olarak değişmez bence.

Burada asıl risk 2.’yi ilkinden daha çok sevmek bence. 🙈
Tüm çocuklarını eşit seven de var, sevgide dengeyi kuramayan da var, aynı şekilde kardeşler arasında annesi babası tarafından çok sevildiğini hisseden de var, sevgide eşitsizlik olduğunu düşünen de.

Bu sanırım her çocuğa farklı ebeveynlik yapmak zorunda kalınmasından dolayı oluyor, sizin kardeşleriniz var mı bilmiyorum ama benim 2 kardeşim vardı biri çocukluk çağında rahmetli oldu, ben evin en yaramaz çocuğuydum, ortancamız rahmetli evin en sessiz çocuğu, küçükse dediğim dedik tutturan bir çocuktu.
Birimize işleyen metod diğerine işlemiyordu, her çocukta anne babalığınız farklı olmak zorunda çünkü ikiz bile olsalar her çocuğun karakteri farklı.

Tüm çocuklarını eşit seven de var, sevgide dengeyi kuramayan da var, aynı şekilde kardeşler arasında annesi babası tarafından çok sevildiğini hisseden de var, sevgide eşitsizlik olduğunu düşünen de.

Bu sanırım her çocuğa farklı ebeveynlik yapmak zorunda kalınmasından dolayı oluyor, sizin kardeşleriniz var mı bilmiyorum ama benim 2 kardeşim vardı biri çocukluk çağında rahmetli oldu, ben evin en yaramaz çocuğuydum, ortancamız rahmetli evin en sessiz çocuğu, küçükse dediğim dedik tutturan bir çocuktu.
Birimize işleyen metod diğerine işlemiyordu, her çocukta anne babalığınız farklı olmak zorunda çünkü ikiz bile olsalar her çocuğun karakteri farklı.
Başınız sağ olsun mune abla 🙏🏻
Evet haklısınız katılıyorum 🌸

Başınız sağ olsun mune abla 🙏🏻
Evet haklısınız katılıyorum 🌸
Teşekkür ederim 🙏

Ben tek çocuklu bir anneyim ama kendi kardeşlerimden ve çevremdeki çok çocuklu arkadaşlarımdan gördüğüm bildiğim kadarıyla, her çocukta yaşanılan gebelik bile farklı Aysenaz, birinde hiç mide bulantısı yaşamazken diğerinde doğuma kadar geçmeyen mide bulantısı yaşayanlar oluyor mesela, çocuklarda farklı karakterde doğuyor, aynı anne babadan olan kardeşlere bir bakıyorsunuz, biri okulda çok başarılı diğeri laylaylom, büyüğü beni mahvetmişti ama küçük çok sakin diyen de var, küçüğün gebeliği de büyütmesi de beni çok zorlamıştı ama abisi/ablası hiç bunun gibi değildi diyen de var.

Ama o zaman neden 50, 55 yaşına kadar regl oluyoruz ki.mantiksiz oluyor.tamamen işlevsiz bir durum.doğa bence burada hata yapmış.dediklerine çok katiliyorum şu beslenme, stres, yaşam tarzı falan ama olanın nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum.hâlâ süt korumaz süt korumaz diye gezen bir tayfa var.ya da bir internet gonderisinde benim küçük bu kadar aylık büyük 1.5 yaşında 3 ay geçmeden hamile kaldım falan filan yazan bir sürü kadın oluyor.16 yaşında evlendiklerini de sanmıyorum.
Hormonlarınızın sadece çocuk yapmak için mi çalıştığını düşünüyorsunuz ? Yapılan araştırmalar da kalp krizi riskinin menepozdan sonra arttığı gözlemlenmiştir. Östrojen hormonu bir numaralı kemik sağlığı koruyucusudur. Menopoz sonrası kemik erimesi hızı 3 e katlanır. Aynı zamanda kalp ve damar sagliginda hormonlarin çok büyük etkisi vardır. Damarlarin elastik kalmasını sağlar. Kötü kolesterolu düşürür. Menepozlu kadınlar sık şekilde idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Menepoz sonrası alzhemier riski 2 ye katlanır. Hormonlarımız beyin ve ruh sağlığımızı, hafızamızı bile etkiler. Cilt yaşın, kemik yaşın tamamen hormonlarina bağlıdır. Bağırsak hareketlerin ,böbrek fonksiyonlarının birebir arkadaşıdır östrojen ve progesteron. Doğu Asya da insanlar menepoz dönemini geciktirmek için takviye ve ilaçlar kullanıyor, cocuk yapmak için değil sağlıklı bireuler olarak yaslanmak için.

bu çok sorunlu bir gerçeğimiz yaa, ne yapmalı buna bilmiyorum

erkek çocuk için izin alsa "vuuu ne iyi baba, müthiş" oluyor, kadın alsa "meeeh, yine mi" oluyor.
öf.
İşin kötü tarafı erkek yönetici veya ik lar bu konuda daha az sorun yaparken. Kadınlar gerçeklerin farkında olduğun için olsa gerek daha az toleranslı.

ay benim çocuğum yok ama
2 tane yeğen var aynı kardeşimin çocukları ikisini de birbirinden çok seviyorum
4 tane kardeşim oldu (birini kaybettik) hepsini ayrı ayrı çok seviyorum
kaybettiğim kardeşim şimdi olsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum sık sık

sanmıyorum yani insanın kendi çocuğu olup ayırabilsin, yeğen bil kardeş bile ayrılamıyorken. ha ama bazı sorunlu kişilikler vardır, ona kalırsa zaten hiç anne olmaması gereken bir sürü tip anne de oluyor...

evet o ilk, ilk kez anne olma duygusu elbette başkadır ama tecrübeliyken de bu sefer ilkinde farkıda olmadığınız birşeylerin farkıda olacaksınızdır kafanız başka olacaktır illa ki duygular değişse de yoğunluk olarak değişmez bence.
Başınız saolsun.
Daha tecrübeli oluncağı kesinlikle bi gerçek duygu anlamında yaşamadan bilinmiyor bence. Birde intagramda görüyorum ikinci olunca ilk çocuk kıyıda köşede uyuyakalmış, anne yetişememiş falan içim parçalanıyo o yüzden en azından biri büyük olmalı ilgiyi almalı diye düşünüyorum.

Tabi ki endişelerinizi ve kararsızlıklarınızı anlıyorum ve hak veriyorum. Ama hem siz hem de eşleriniz detaylı testler verip yumurtalık rezervi, sperm testi vs yaptırın değerlerinizde hiç bir sorun yoksa gönül rahatlığıyla bekleyip hazır olunca düşünürsünüz.
Ama olaki yumurtalarda rezerv azlığı ya da spermde morfoloji, azlık vs ile karşılaşırsanız ona göre kararınızı tekrar değerlendirirsiniz. Çünkü maalesef inferlite çok daha masraflı.. beklediğiniz için pişman olmanızı istemem
Yani bence tahlil yaptırmak da çok bişey ifade etmez gibi tabii yaptırsınlar yüzde yüz katılıyorum size. Ama biz yaptırdık 28 yasımızdayken her şey normal ama 2 senedir de olmuyor. Tahlillerin normal. Olması da bir şey ifade etmiyor bazen 🤦🏻‍♀️🤍

Bu tür konular neden Ferhansın üreme sistemine dönüyor son zamanlarda, fenalık geldi.

Yaşınızı da göz önünde bulundurarak iş konusu bebek düşüncesini etkilenmemeli artık ama genel olarak annelik üzerine endişeleriniz varsa orası ayrı tabi.
Ay of evet. Reglinin azaldigindan, ayıp olmasin diye 2 gün birkac damla geldiğinden, Afrika'daki insanlarin mikemmel üreme organlarindan, doktorların hicbir sey bilmemesinden, bunlarin kısmet olmasından, eskiden daha kolay hamile kalip pıt diye aldırırken simdi 4.yü de aldırmak icin bile hamile kalamamasından fenalık geldi. Ezberledik yani.

Back
X