Bir gün pişman olur muyum diye endişelerim var çünkü aynen dediğiniz gibi toplumun baskısı ve rolü büyük. Benim şuan durmaksızın çalışmam lazım ama çocuğumun olmayacağı ihtimalini duyan herkes ama ne yapacaksın ya olmazsa diyor sadece, bakamama ihtimalini direkt es geçiyor..
Geçici bir düşünce mi bence ondan emin olmalısın.
Tabii ki herkes anne olmak zorunda değil.
Hatta bazıları doğursa da olamıyor.
Ama çok önemli ve ince bir karar.
7 aylık evli, 26 yaşındayım..
şu an olmuyor, sende suan zaten istemiyorsun.
ama ileri de ya olmazsa diye pişman olurum diye mi istiyorsun.
ay bir tek ben mi anlamadım konuyu acaba.
istememeniz bence normal yeni evli olduğunuzdan bence en az 2 sene sabretmesini söyleyin eşinize hiç çoktan o süre zarfında isteğiniz olur
Sanirim saglik sorunun var
o yuzden mi ikilemdesin ?
Ilerde ihtimal zayif mi ?
O istiyor hemde deli gibi..
Hiç o yönde bir denemem olmadı, doktor sadece geçen zaman senin aleyhine, çok pişman olabilirsin dedi. Yani şuan da olup olmama ihtimali belli değil. Zaten o yüzden doktor çocuk yap, erteleme diyor.
Çocuk işi sabır işi
Hazır değilsen yapma
Herkes her an çocuk istemek zorunda değil
Bu toplumun uydurmasından başka bişey değil
Bende 3 yıl sonra düşündüm ve Allah nasip etti
Çok şükür, isteyen herkesin başına darısı ama mümkünse istedikleri vakitte
Pişman değilim beklediğime, öncesinde daha sabırsız davranabilirdim çünkü
Gece 3-5 kez uyanmayı öğrendim mesela ben şimdilerde ( kızım diş çıkarıyor )
Evliliğin daha taze, 7 ay ne ki, yaşında genç, 2 3 sene daha erteleyip duruma bakabilirsin, bakarsın bir gün bir uyanmışsın biyolojik saatin çın çın ötüyo
Bence bir ikilemdesiniz. Ve geçici birşey bu. Burada hamileyken bile karnındaki bebeği istemeyip sonrasında ağız, yürek dolusu şükredenler gördük. Bence anne olmak istiyorsunuz. Ama çocuk sorumluluğu maddi manevi gözünüzü korkutuyor(aynı ben gibi) Benim hissiyatım bu.Şuan çocuğumun olmama ihtimali beni üzmüyor mesela, hatta olması ihtimali daha çok gözümü korkutuyor.
Hastalığın hakkında fikrim yokKeşke benim de sağlıklı bir şekilde 2-3 sene bekleyebilme ihtimalim olsaydı kim bilir? Belki de kendim olmasını isteyecektim o zaman..
Normalde eşimle birlikte düşünmüyorduk. Ta ki ne zaman endometriozis hastası olduğumu öğrendim orada tıkandık. Çünkü o baba olmayı genel anlamda istiyor sadece maddiyattan ertelemek zorunda kalıyordu.
7 ay hele çok erkensmuwiLa
Doktor 1 seneye bile mümkün değil dedi ki ben 4 aylık evliydim öğrendiğimde.
Bu doktorun kadın doğum uzmanı oldugundan emin misin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?