Anne olmayı istememek..

şu an olmuyor, sende suan zaten istemiyorsun.
ama ileri de ya olmazsa diye pişman olurum diye mi istiyorsun.
ay bir tek ben mi anlamadım konuyu acaba.

Geçici bir düşünce mi bence ondan emin olmalısın.
Tabii ki herkes anne olmak zorunda değil.
Hatta bazıları doğursa da olamıyor.
Ama çok önemli ve ince bir karar.

Şuan çocuğumun olmama ihtimali beni üzmüyor mesela, hatta olması ihtimali daha çok gözümü korkutuyor.

şu an olmuyor, sende suan zaten istemiyorsun.
ama ileri de ya olmazsa diye pişman olurum diye mi istiyorsun.
ay bir tek ben mi anlamadım konuyu acaba.

Hiç o yönde bir denemem olmadı, doktor sadece geçen zaman senin aleyhine, çok pişman olabilirsin dedi. Yani şuan da olup olmama ihtimali belli değil. Zaten o yüzden doktor çocuk yap, erteleme diyor.

istememeniz bence normal yeni evli olduğunuzdan bence en az 2 sene sabretmesini söyleyin eşinize hiç çoktan o süre zarfında isteğiniz olur

Normalde eşimle birlikte düşünmüyorduk. Ta ki ne zaman endometriozis hastası olduğumu öğrendim orada tıkandık. Çünkü o baba olmayı genel anlamda istiyor sadece maddiyattan ertelemek zorunda kalıyordu.

3,5 yıllık evlıyım bende istemıyorum.
Allahım vaktı saatı gelınce herkese nasip etsin.
Sende ıstemıyorsan ınsanların baskısı için yapmaya karar vericeksen sakın yapma.
Çocuk buyuk sorumluluk gerektırır.

Bu tek başına alınacak bir karar değil. Eşinizle oturup konuşmalısınız bu konuyu. Çocuk istiyor muyuz, şimdi mi istiyoruz sonra mı, ilerde çocuk sahibi olamazsak ne hissederiz. Bunları oturup açık açık konuşmanız çok önemli.

Ben evlenmeden önce konuşmuştum eşimle. Şu an çocuk istemiyorum, ileride isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum, bu konu senin için sorun olur mu diye sormuştum. O konusmanın üzerinden üç buçuk sene geçti, hala istemiyorum. Ama bu konuya bakışımı bilen bir eşim olduğu için sıkıntı yaşamıyorum. Evlenmeden önce konuşmak gerek...

Hiç o yönde bir denemem olmadı, doktor sadece geçen zaman senin aleyhine, çok pişman olabilirsin dedi. Yani şuan da olup olmama ihtimali belli değil. Zaten o yüzden doktor çocuk yap, erteleme diyor.

Bu doktorun kadın doğum uzmanı oldugundan emin misin :)

Keşke benim de sağlıklı bir şekilde 2-3 sene bekleyebilme ihtimalim olsaydı kim bilir? Belki de kendim olmasını isteyecektim o zaman..

Her kadin cocuk dogurucak diye bisey yok ama esiniz cok istiyosa sorun olabilir tabi. Evlenmeden once konusmadiniz mi bu konuyu hic?
Kuzenim sirf bu yuzden bosanmak uzere suan,hic bi saglik problemi de yok istemiyorum diyo sadece.
Bende sirf cocuk dogurmak icin bile evlenmek istiyorum biyolojik saatim mi geldi nedir bebek gorunce bile gozlerim doluyo

Şuan çocuğumun olmama ihtimali beni üzmüyor mesela, hatta olması ihtimali daha çok gözümü korkutuyor.
Bence bir ikilemdesiniz. Ve geçici birşey bu. Burada hamileyken bile karnındaki bebeği istemeyip sonrasında ağız, yürek dolusu şükredenler gördük. Bence anne olmak istiyorsunuz. Ama çocuk sorumluluğu maddi manevi gözünüzü korkutuyor(aynı ben gibi) Benim hissiyatım bu.

Keşke benim de sağlıklı bir şekilde 2-3 sene bekleyebilme ihtimalim olsaydı kim bilir? Belki de kendim olmasını isteyecektim o zaman..
Hastalığın hakkında fikrim yok
3 sene sonra olmayacağının garantisi de yoktur ama bence
Hatta asla çocuğun olmaz denilen insanların bile çocuğunun olduğunu biliyorum
Şu an istemiyorsan yapma, gerisini de zamanı gelince göreceksin
İstemeden sırf belki ilerde isterim de çocuğum olmazsa diye yapma, inan o bebeğe de yazık

Normalde eşimle birlikte düşünmüyorduk. Ta ki ne zaman endometriozis hastası olduğumu öğrendim orada tıkandık. Çünkü o baba olmayı genel anlamda istiyor sadece maddiyattan ertelemek zorunda kalıyordu.

Bu hastalığı ilk kez duydum nette araştırınca burda açılan konular çıktı gayette hamile kalanlar var bence sende korku var hamile kalamamaktan korkuyorsun... Bence çocuk istiyorsun sen korkularını yen Allah büyüktür kimler hamile kalıyor artık bir sürü yöntem var gönlünü ferah tut psikolojikmen kendini yıkma bence güçlü ol

Doktor 1 seneye bile mümkün değil dedi ki ben 4 aylık evliydim öğrendiğimde.

pardon sağlık sorunu var galiba,
ben sorun yok sandım. ama ne olursa olsun bence acele etmemeli ve başka bir doktorun daha görüşünü almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…