Yani evet şanslı hissettim şu an kendimi çok şükür. Biz bir yıl korunmasız denedik ama olmadı. Doktorun dediği şuydu ilk iki üç ay klomenle deneyelim olmazsa rahim filmi çekip sırasıyla aşılama tüp bebek falan. Bir de benim basit kistlerim de vardı yumurtalıklarım kist doluydu ama Rabbim nasip ettiyse eğer olmayacak hiç bir şey yok. Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inş. Tüp bebek sıkıntılı bir süreç ondan dedimCanım bu arkadasım 3 farklı kadın dogum uzmanına gitmiş,
3 ü de çok zor tüp bebek demişler.
rahim filimleri çekildi, tüplere bakıldı,
dedikleri şey şu, kist büyümeye devam ederse o zaman tüp bebek şansınız da azalır. kistler küçükken tüp bebek yaptırın.
ameliyatı zaten önermiyorlar.
sanırım siz şanslı olan azınlıktasınız maşallah size :)
Kistiniz kaç cm benim de çikolata kistim vardı ama ilaçla tedavi olamadım ne ilacı kullanıyorsunuz ki
Bende aksine anne olmayi istiyorum ama çikolata kisti hastasıyım maalesef olmuyor.
Bu hastalik anne olmayi zorlaştırıyor zaten
suan yakın bir arkadasım var, onda da çikolata kisti var bebek istiyor, 4 cm onun kide. direk tüp bebek denilmiş.
suan başladılar tahlillere, yaptıracaklar.
başka bir arkadasımın da var, 3 yıldır tedavi görüyorlar sonuç yok. onlarda pes etti. bir kaç ay sonra tüp bebek yapıcaz dediler, yorulmuşlar çünkü.
Insan bazen konu sahibinin tam tersine sanki dunyaya anne olmak icin gonderildigini dusunuyor .Bende aksine anne olmayi istiyorum ama çikolata kisti hastasıyım maalesef olmuyor.
Bu hastalik anne olmayi zorlaştırıyor zaten
Daha once hamile kalmayi deneyip bu olmadiysa bunu hissetmen normal .
Bende bazen bu kadar ugras veriyorum herkesin olacak diye birsey yok diye kendimi kandiriyorum
Dedigim gibi sadece kandiriyorum
saglikli her kadinin istedigidir hamile kalip cocuk dogurmak
Benimde 3 tane kistim oldu gecen yil teki 8 cm di .Yok hiç denemedik ben zaten iltahap var düşüncesiyle doktora gittim ergenlikten sancılı regl olmaya alismistim artık bir de fazla miktarda olurdu hayatımi zorlastiran fazlalıkta, bu ilaçla reglim kesildi de kist küçüldü regl ile büyüyor zaten.
Insan bazen konu sahibinin tam tersine sanki dunyaya anne olmak icin gonderildigini dusunuyor .
Bende sizin gibi dusunuyorum ..
Ama dedigim gibi bence kpnu sahibeside zor olacagina kendini inandirmis ve istemedigini dusunuyor
yoksa bu konuyu dert edinmezdi bile
cunku bebek sahibi olmak istemeyen insanlar soz bile ettrmez
Benimde 3 tane kistim oldu gecen yil teki 8 cm di .
Patlama riski oldugindan ameliyat bile dedi doktor
sonra yavas yavas kuculup eridi kayboldu
allah yardimciniz olsun
Bence sende istiyorsunBiz zaten 2 3 sene düşünüyorduk 2 3 sene sonra zamanı diye düşünüyorduk ama eşim maddi durum yüzünden erteliyordu benimki hem manevi hem maddi ama o şuan doktoru duyunca seçeneğimiz kalmadı, olmazsa ne yapacağız diyor. Bende kendime neden bende de bu istek yok diye kızıyorum her kadın anne olmak ister diye düşününce kendimi sorunlu gibi hissediyorum
Insan bazen konu sahibinin tam tersine sanki dunyaya anne olmak icin gonderildigini dusunuyor .
Bende sizin gibi dusunuyorum ..
Ama dedigim gibi bence kpnu sahibeside zor olacagina kendini inandirmis ve istemedigini dusunuyor
yoksa bu konuyu dert edinmezdi bile
cunku bebek sahibi olmak istemeyen insanlar soz bile ettrmez
Ben kendimi bildim bileli cocuklugumdan bu yana hep istemisimdir bebek sahibi olmayişöyle bişey var ama
toplumdaki genel kanı ve dayatma yüzünden istemek zorunda gibi hissediyor insan
çocuğun olmadan "gerçek kadın" değilmişsin gibi görülüyorsun
eğer evliysen sanki doğurmak zorundasın
çocuk olmadan gerçek aile değilsin gibi görülüyor
bu yüzden insan acaba diyor?
içimdeki sese sorduğumda ben istemiyorum diyor
ama işte doğduğumdan beri içinde bulunduğum bu toplum ve onun değerleri hemen öyle silip atılan, görmezden gelinen şeyler değil.
daha isteyip istemediğini anlamadan 20 li yaşların başında bu karar bence çok büyük bir karar.
şöyle bişey var ama
toplumdaki genel kanı ve dayatma yüzünden istemek zorunda gibi hissediyor insan
çocuğun olmadan "gerçek kadın" değilmişsin gibi görülüyorsun
eğer evliysen sanki doğurmak zorundasın
çocuk olmadan gerçek aile değilsin gibi görülüyor
bu yüzden insan acaba diyor?
içimdeki sese sorduğumda ben istemiyorum diyor
ama işte doğduğumdan beri içinde bulunduğum bu toplum ve onun değerleri hemen öyle silip atılan, görmezden gelinen şeyler değil.
daha isteyip istemediğini anlamadan 20 li yaşların başında bu karar bence çok büyük bir karar.
Anladım daha önce hiç duymamıştım hakkınızda hayırlısı olsun3.5 tu şuan 2 cm geriledi yani visanne kullanıyorum ama bu ilacı da sürekli kullanmak sakıncalı ve bıraktığım anda regl görmeye başlayacağım için kist tekrar büyümeye başlayacak doktor sen bu ilacı kullanmasaydin şuan en az 4.5 cmdi kistin dedi.
Yani sen 3 ay sonra çocuk istedin istedin yoksa daha olmayacak mı.Ben ne cins bir insan oldum bilmiyorum? Belki de yaşadıklarım beni bu hale getirdi.. Çocuk meselesini 2-3 sene kafamda ertelemiştim ki, duygusal bir hissim de yok anne olmaya, özellikle 3-4 senedir böyleyim kaldı ki önce anne olmayı istemem lazım diye düşünüyorum yani bu düşünceye ve hisse sahipken bence doğru yoldayım ama bazı şeyler var ki düşündüğün gibi gitmez ve sana seçme şansı kalmaz. İşte o noktadayım ben.
Önüme 2 yol çizildi ya hamile kalmaya çalışacağım ya da ertelemeye devam ederek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağım..
3 ay zaten olması gereken tedaviydi, bense bi 3 ay daha ilaca devam etmeyi seçerek uzattım, 3 ay dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ya sonra? İşte orası meçhul..
Ne karar vereceğini bilememek en kötüsü, belki de kazandığımı zannettiğim zaman, aslında kaybettiğim olacak..
Endometriozis hastasıyım (çikolata kisti)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?