Anne olmayı istememek..

Yani evet şanslı hissettim şu an kendimi çok şükür. Biz bir yıl korunmasız denedik ama olmadı. Doktorun dediği şuydu ilk iki üç ay klomenle deneyelim olmazsa rahim filmi çekip sırasıyla aşılama tüp bebek falan. Bir de benim basit kistlerim de vardı yumurtalıklarım kist doluydu ama Rabbim nasip ettiyse eğer olmayacak hiç bir şey yok. Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inş. Tüp bebek sıkıntılı bir süreç ondan dedim

merhaba
ben de çocuk istemeyenlerdenim
bu aralar eşimle muhabbetini yapıyoruz belki alışırım bu düşünceye diye ben de kendimi zorlayarak istiyormuş gibi yapıyorum
ame ne yalan söyleyeyim bazen aklımdan hiç çocuğun olmayacak deseler üzülmem ve ohh derim gibi şeyler geçiyor
en büyük korkun ne deseler hamile kalmak derim heralde
korkuyorum :/
neredeyse 26 yaşında olucam ve 4 senelik evliyim
huzurumun kaçmasından endişe ediyorum
eşim de çok istiyor denemez
5 seneye ancak durumumuz elverir diyor
bazen de hiç yapmayalım bu ülkede çocuk sahibi olmak delilik diyor
öyle karmaşalar içindeyiz yani

Daha once hamile kalmayi deneyip bu olmadiysa bunu hissetmen normal .

Bende bazen bu kadar ugras veriyorum herkesin olacak diye birsey yok diye kendimi kandiriyorum

Dedigim gibi sadece kandiriyorum
saglikli her kadinin istedigidir hamile kalip cocuk dogurmak

Kistiniz kaç cm benim de çikolata kistim vardı ama ilaçla tedavi olamadım ne ilacı kullanıyorsunuz ki

3.5 tu şuan 2 cm geriledi yani visanne kullanıyorum ama bu ilacı da sürekli kullanmak sakıncalı ve bıraktığım anda regl görmeye başlayacağım için kist tekrar büyümeye başlayacak doktor sen bu ilacı kullanmasaydin şuan en az 4.5 cmdi kistin dedi.

Doktor da bana o yüzden hamile kalmaya çalış dedi tüp bebek kolay bişey mi hem maddi hem manevi yorar insanı, ki tutması da kesin değil dedi.

Bende aksine anne olmayi istiyorum ama çikolata kisti hastasıyım maalesef olmuyor.
Bu hastalik anne olmayi zorlaştırıyor zaten
Insan bazen konu sahibinin tam tersine sanki dunyaya anne olmak icin gonderildigini dusunuyor .

Bende sizin gibi dusunuyorum ..

Ama dedigim gibi bence kpnu sahibeside zor olacagina kendini inandirmis ve istemedigini dusunuyor
yoksa bu konuyu dert edinmezdi bile
cunku bebek sahibi olmak istemeyen insanlar soz bile ettrmez

Yok hiç denemedik ben zaten iltahap var düşüncesiyle doktora gittim ergenlikten sancılı regl olmaya alismistim artık bir de fazla miktarda olurdu hayatımi zorlastiran fazlalıkta, bu ilaçla reglim kesildi de kist küçüldü regl ile büyüyor zaten.

Benimde 3 tane kistim oldu gecen yil teki 8 cm di .
Patlama riski oldugindan ameliyat bile dedi doktor
sonra yavas yavas kuculup eridi kayboldu
allah yardimciniz olsun

Biz zaten 2 3 sene düşünmüyorduk 2 3 sene sonra zamanı diye düşünüyorduk ama eşim maddi durum yüzünden erteliyordu benimki hem manevi hem maddi ama o şuan doktoru duyunca seçeneğimiz kalmadı, olmazsa ne yapacağız diyor. Bende kendime neden bende de bu istek yok diye kızıyorum her kadın anne olmak ister diye düşününce kendimi sorunlu gibi hissediyorum

Benimde 3 tane kistim oldu gecen yil teki 8 cm di .
Patlama riski oldugindan ameliyat bile dedi doktor
sonra yavas yavas kuculup eridi kayboldu
allah yardimciniz olsun

Amin Sağol ama çikolata kistinin kaybolma ihtimali yokmuş ameliyatla bile alinsa bir çok kişinin tekrarliyormus ki, ameliyatta yumurtalık rezervlerine zarar verdiği için onermiyorlar özellikle 4.5 cm den küçük kistleri..

Bence sende istiyorsun
bak simdi doktor soyle deseydi
hic olmayacak
ne yapardin uzulurdun belki kahrolurdun
bnce her kadinin icinde annelik mayasi az miktardada olsa var

şöyle bişey var ama
toplumdaki genel kanı ve dayatma yüzünden istemek zorunda gibi hissediyor insan
çocuğun olmadan "gerçek kadın" değilmişsin gibi görülüyorsun
eğer evliysen sanki doğurmak zorundasın
çocuk olmadan gerçek aile değilsin gibi görülüyor
bu yüzden insan acaba diyor?
içimdeki sese sorduğumda ben istemiyorum diyor
ama işte doğduğumdan beri içinde bulunduğum bu toplum ve onun değerleri hemen öyle silip atılan, görmezden gelinen şeyler değil.
daha isteyip istemediğini anlamadan 20 li yaşların başında bu karar bence çok büyük bir karar.

Ben kendimi bildim bileli cocuklugumdan bu yana hep istemisimdir bebek sahibi olmayi

Evet insan kendini eksik hissediyor
ama sirf insanlarin gidisatina uymak icin cocuk yapilmamali

Evet meselâ daha 7 aylık evliyiz 2 ay boşta kaldım da ne kadar sıkıntı oldu düğün borçları 3 sene çünkü e şimdi bir de istemeyi ama yapamamayi geçiyorum istesen bile yapamayacak durumda iken çok fazla zorluk çekilecegi ortadayken hıh hemen yap o zaman diyenler var, ama şimdi olmaz daha zamanı var diyorum manevi istemeyisimi katmiyorum bile çünkü onu anlayacak kapasite de değiller maddi sıkıntıya rağmen, hemen yap diyorlar e nasıl bakacağız bak ben çalışmadan olmuyor dediğim de olsun diyorlar ölür müsün öldürür müsün?

İşte zaten bu zihniyetler yüzünden ortada eğitimsiz çocuk genç dolu, yap gitsin kendi teyzemlerden biliyorum asgari ücrete 4 tane doğurdu ee hangi isteğini yapacaksın ki mecburi ihtiyaçlarına bile yetisemiyorlar ama onlar suçlu değil, paraları var da eksiklerini veya istediklerini almıyorlar mı?

Son düzenleme:
Anladım daha önce hiç duymamıştım hakkınızda hayırlısı olsun

Yani sen 3 ay sonra çocuk istedin istedin yoksa daha olmayacak mı.

Hic cocuk denediniz mi?
Bana da cikolata kisti var dendi cocuk yapin dediler.
O ara yapmak istemedim.
Hazir olunca denedigim ilk ay hamile kaldim. Ikinci cocuguma da oyle ilk denemede.
Adetlerim cok daha az oluyor simdi.
Eskiden cok olurdu. Agrili olurdu.
Yani ya bana yanlis teshis konuldu, ya da bu kist her zaman hamileligi etkilemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…