Anne olmayı istememek..

Tabiki, o sadece en kötü ihtimalleri söylüyor. Ama çikolata kisti yaşa bağlı gebelik şansını düşüren bir hastalık maalesef.

Doktoru dinlersem benim korkum aslında hamile kalmak, hani kolay olmayacak ya, bir an önce başla mantığyla hareket edip kısa sürede hamile kalırsam korkusu :)
Aslında ne yapacağımı bilmiyorum ben..

Evet, köklü bir doktor kardeşimin doğum doktoru hatta :)

bahsettigin saglık problemi hakkında bir fikrim yok onu söylim,
ama ne olursa olsun başka bir doktora daha mutlaka görün.
ben 3 yıl sonra çocuk istedim, normal muayene için gittim, bana çocuk sahibi olmamın imkansız oldugunu söyledi. (rahim gelişmemesi)
çıktım oradan karsıma çıkan ilk hastaneye girdim, zangır zangır titriyordum,
orada hiç bir sorun yok dediler.
anlatabiliyor muyum. hemen karaları baglama, acele etme.
önce sakin ol.

Önce başka bir doktora gittim aynı şeyleri söyledi hemen, hemen. Tedavi edilmezse infertilitiye kadar giden bir hastalık dedi. Çocuk düşüncemi sordu, düşünmüyorum dedim ama düşünmelisin dedi. Oradan çıkıp direkt bu doktoruma gittim, o da aynı şeyleri söyledi hala da söylüyor maalesef ki..

benim konumun üstüne gelmiş tam da...1 aylık evliyim ve hamile olduğumdan şüpheleniyorum. şu anda asla çocuk sahibi olmak içni hazır değilim her anlamda...

Eşim olmama ihtimali karşısında ne olursa olsun istiyor, yani kaygıları düşünmüyor. Çünkü ya olmazsa??

çikolata kisti mi senin rahatsızlıgın şimdi anladım.
bildigim kadarıyla bu kist varsa hamile kalmak epey zor.
sanırım doktorunuz şimdi başlasanız belki önümüzdeki yıl anca olur yada olmaz diye bakıyor olaya.

Eşim olmama ihtimali karşısında ne olursa olsun istiyor, yani kaygıları düşünmüyor. Çünkü ya olmazsa??

Çikolata kisti mi sorun? Bende de vardı 4.5 cm, geçti gitti. Hiç hamile kalamazsam gibi bir endişem olmadı, doktorum da bu şekilde yaklaşmadı. Hatta kolay hamile kalabileceğim için çift korunma önermişti.

Yaşın genç, evliliğin yeni bu tip gereksiz endişelere kapılıp hayatı kendine zehir etme. Zamana bırak. İstediğin zaman olsun bebeğin. Eşini de bu konuda ancak sen ikna edebilirsin.

Evet, direkt tüp bebekten girdi olaya, neden o kadar uğraşasın dedi eğer bir ihtimal varsa?

Asla kaybolmaz, ameliyatla bile tekrarlama riski yüksekmiş, çok araştırdım..

Çikolata kisti için bu kadar olumsuz konuşulduğunu bilmiyordum.
İki kız kardeş akrabam var. Onlarda da aynı durum vardı. Ama şimdi ikisinin de 2'şer bebeği oldu. Ha yanılmıyosam 5 yıl tedavi süreleri oldu ama.

Kistiniz kaç cm benim de çikolata kistim vardı ama ilaçla tedavi olamadım ne ilacı kullanıyorsunuz ki

Evet, direkt tüp bebekten girdi olaya, neden o kadar uğraşasın dedi eğer bir ihtimal varsa?

suan yakın bir arkadasım var, onda da çikolata kisti var bebek istiyor, 4 cm onun kide. direk tüp bebek denilmiş.
suan başladılar tahlillere, yaptıracaklar.

başka bir arkadasımın da var, 3 yıldır tedavi görüyorlar sonuç yok. onlarda pes etti. bir kaç ay sonra tüp bebek yapıcaz dediler, yorulmuşlar çünkü.

7 aylık evlilik için çocuk kararı zaten erken bence.
Bu hislerin varken çocuk yapma bence.
Her anlamda istediğin ve hazır olduğun zaman düşün.

Benim iki tarafta vardı ama daha küçüktü biri 2.5 biri 3 cm ama klomenle hamile kaldım hem de ilk kullanışımda hiç tüp bebek diyen olmadı acaba yapışıklık falan da mı vardı

ben senin yerinde olsam istedigim zamana kadar beklerim,
ondan sonra gercekten istiyorsam bebek sahibi olmak isterim.
Normal yolla olmazsa o zaman tüp bebek alternatifini degerlendirebilirsin.

Be
Tabiki, o sadece en kötü ihtimalleri söylüyor. Ama çikolata kisti yaşa bağlı gebelik şansını düşüren bir hastalık maalesef.
ben 27 yaşında hamile kaldım çikolata kistiyle yapışıklık falan yoksa bir de büyüklüğü etkiler sanırıö

Benim iki tarafta vardı ama daha küçüktü biri 2.5 biri 3 cm ama klomenle hamile kaldım hem de ilk kullanışımda hiç tüp bebek diyen olmadı acaba yapışıklık falan da mı vardı

Canım bu arkadasım 3 farklı kadın dogum uzmanına gitmiş,
3 ü de çok zor tüp bebek demişler.
rahim filimleri çekildi, tüplere bakıldı,
dedikleri şey şu, kist büyümeye devam ederse o zaman tüp bebek şansınız da azalır. kistler küçükken tüp bebek yaptırın.
ameliyatı zaten önermiyorlar.
sanırım siz şanslı olan azınlıktasınız maşallah size :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…