Sakin olEvet hemde çok erken..
Hastalığın hakkında fikrim yok
3 sene sonra olmayacağının garantisi de yoktur ama bence
Hatta asla çocuğun olmaz denilen insanların bile çocuğunun olduğunu biliyorum
Şu an istemiyorsan yapma, gerisini de zamanı gelince göreceksin
İstemeden sırf belki ilerde isterim de çocuğum olmazsa diye yapma, inan o bebeğe de yazık
Bu hastalığı ilk kez duydum nette araştırınca burda açılan konular çıktı gayette hamile kalanlar var bence sende korku var hamile kalamamaktan korkuyorsun... Bence çocuk istiyorsun sen korkularını yen Allah büyüktür kimler hamile kalıyor artık bir sürü yöntem var gönlünü ferah tut psikolojikmen kendini yıkma bence güçlü ol
Evet, köklü bir doktor kardeşimin doğum doktoru hatta :)
bahsettigin saglık problemi hakkında bir fikrim yok onu söylim,
ama ne olursa olsun başka bir doktora daha mutlaka görün.
ben 3 yıl sonra çocuk istedim, normal muayene için gittim, bana çocuk sahibi olmamın imkansız oldugunu söyledi. (rahim gelişmemesi)
çıktım oradan karsıma çıkan ilk hastaneye girdim, zangır zangır titriyordum,
orada hiç bir sorun yok dediler.
anlatabiliyor muyum. hemen karaları baglama, acele etme.
önce sakin ol.
Sakin ol
Bırak evliliğiniz bi otursun
Gerisi kısmet
Allah 'ol' deyince olmayacak şey yok
Şu an istemiyorsan istemiyorsundur kendini suçlama
Bu tek başına alınacak bir karar değil. Eşinizle oturup konuşmalısınız bu konuyu. Çocuk istiyor muyuz, şimdi mi istiyoruz sonra mı, ilerde çocuk sahibi olamazsak ne hissederiz. Bunları oturup açık açık konuşmanız çok önemli.
Ben evlenmeden önce konuşmuştum eşimle. Şu an çocuk istemiyorum, ileride isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum, bu konu senin için sorun olur mu diye sormuştum. O konusmanın üzerinden üç buçuk sene geçti, hala istemiyorum. Ama bu konuya bakışımı bilen bir eşim olduğu için sıkıntı yaşamıyorum. Evlenmeden önce konuşmak gerek...
Önce başka bir doktora gittim aynı şeyleri söyledi hemen, hemen. Tedavi edilmezse infertilitiye kadar giden bir hastalık dedi. Çocuk düşüncemi sordu, düşünmüyorum dedim ama düşünmelisin dedi. Oradan çıkıp direkt bu doktoruma gittim, o da aynı şeyleri söyledi hala da söylüyor maalesef ki..
Eşim olmama ihtimali karşısında ne olursa olsun istiyor, yani kaygıları düşünmüyor. Çünkü ya olmazsa??
çikolata kisti mi senin rahatsızlıgın şimdi anladım.
bildigim kadarıyla bu kist varsa hamile kalmak epey zor.
sanırım doktorunuz şimdi başlasanız belki önümüzdeki yıl anca olur yada olmaz diye bakıyor olaya.
Çikolata kisti mi sorun? Bende de vardı 4.5 cm, geçti gitti. Hiç hamile kalamazsam gibi bir endişem olmadı, doktorum da bu şekilde yaklaşmadı. Hatta kolay hamile kalabileceğim için çift korunma önermişti.
Yaşın genç, evliliğin yeni bu tip gereksiz endişelere kapılıp hayatı kendine zehir etme. Zamana bırak. İstediğin zaman olsun bebeğin. Eşini de bu konuda ancak sen ikna edebilirsin.
Kistiniz kaç cm benim de çikolata kistim vardı ama ilaçla tedavi olamadım ne ilacı kullanıyorsunuz kiBen ne cins bir insan oldum bilmiyorum? Belki de yaşadıklarım beni bu hale getirdi.. Çocuk meselesini 2-3 sene kafamda ertelemiştim ki, duygusal bir hissim de yok anne olmaya, özellikle 3-4 senedir böyleyim kaldı ki önce anne olmayı istemem lazım diye düşünüyorum yani bu düşünceye ve hisse sahipken bence doğru yoldayım ama bazı şeyler var ki düşündüğün gibi gitmez ve sana seçme şansı kalmaz. İşte o noktadayım ben.
Önüme 2 yol çizildi ya hamile kalmaya çalışacağım ya da ertelemeye devam ederek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağım..
3 ay zaten olması gereken tedaviydi, bense bi 3 ay daha ilaca devam etmeyi seçerek uzattım, 3 ay dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ya sonra? İşte orası meçhul..
Ne karar vereceğini bilememek en kötüsü, belki de kazandığımı zannettiğim zaman, aslında kaybettiğim olacak..
Endometriozis hastasıyım (çikolata kisti)
Evet, direkt tüp bebekten girdi olaya, neden o kadar uğraşasın dedi eğer bir ihtimal varsa?
Benim iki tarafta vardı ama daha küçüktü biri 2.5 biri 3 cm ama klomenle hamile kaldım hem de ilk kullanışımda hiç tüp bebek diyen olmadı acaba yapışıklık falan da mı vardıvalla suan yakın bir arkadasım var, onda da çikolata kisti var bebek istiyor, 4 cm onun kide. direk tüp bebek denilmiş.
suan başladılar tahlillere, yaptıracaklar.
başka bir arkadasımın da var, 3 yıldır tedavi görüyorlar sonuç yok. onlarda pes etti. bir kaç ay sonra tüp bebek yapıcaz dediler, yorulmuşlar çünkü.
ben 27 yaşında hamile kaldım çikolata kistiyle yapışıklık falan yoksa bir de büyüklüğü etkiler sanırıöTabiki, o sadece en kötü ihtimalleri söylüyor. Ama çikolata kisti yaşa bağlı gebelik şansını düşüren bir hastalık maalesef.
Benim iki tarafta vardı ama daha küçüktü biri 2.5 biri 3 cm ama klomenle hamile kaldım hem de ilk kullanışımda hiç tüp bebek diyen olmadı acaba yapışıklık falan da mı vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?