Anne olmayı istememek..

Bende bunları düşünüyorum ama 2 3 sene sonra ne isteyecegimi de bilemiyorum? Sonuçta bir çok insan 1 sene 2 sene cocuk dusunmeyebiliyor ve çoğunlukla benim gibi kendilerini hazir hissetmiyorlar ve beni zor durumda bırakan bu hastalıkla tanışmam oldu. Bana seçme şansı bırakmıyor çocuğum olmaz diye çocuk yaparsam hazırlıksız olacağımdan psikolojimi düşünemiyorum düşüncesi bile ağır geliyor.

Tabiki çikolata kistinin vucutta durmasi zarar. Benimki de masum masum dururken önce idrar yolumu tikayip böbreğimi büyüttü. Sonra tüplerimi tikadi ve içlerini sivi doldurdu. Bağirsaklarimda da yapışıklıklar olmaya başladı. Ama belki de anne olmaya hazir olmak diye bişey yoktur diye düşünüyorum ben bazen.

Orası da var elbette zaten doktor bu yüzden ertelemememi istiyor. Bekara evlen, evliye çocuk yap diyorlar nihayetinde her ikisi de aynı kapıya çıkıyor..

Peki siz ne kadardır tedavi görüyorsunuz ben ilaç ta kullanıyorum ona rağmen yine de bu kadar olumsuz etkisi mi oluyor?

Istemiyorsan yapma bence. Zorunda degilsin cunku.

Peki siz ne kadardır tedavi görüyorsunuz ben ilaç ta kullanıyorum ona rağmen yine de bu kadar olumsuz etkisi mi oluyor?
Ben beş senedir uğraşıyorum çikolata kistiyle. Tüplerim de tıkalı olduğu için ve ağrılarım çok olduğu için evlenir evlenmez tüp bebek tedavisine başladık. Iki olumsuz sonuç aldık çünkü tüplerimde çikolata kistinin etkisiyle biriken sivi embriyolari öldürüyormuş. Şimdi yeniden başlayacağız. Iki hafta önce ameliyat oldum ama vakit kaybetmeyelim dedi doktor. Bana çok çektirdi ve çektirmeye de devam ediyor. Bunun ağrisini yaşamayan da bilemez.

Bu sorumluluğu kaldıramıycaksan yapma.

Çok zor bir durum. Yani şimdi istemiyorsunuz ama ilerde çok isteyebilirsiniz ve bu fırsatıniz olmayabilir. Bence kendinizi bu fırsatı kaçırmamak ve ilrtde keşke dememek için iyice tartın. daha önce bunu dusunmediginiz için bu fikre birden isinmaniz zaten çok mümkün değil. Ne bileyim bebeği olan arkadaşlarınizla vakit geçirin konuşun. Bebekleri seven birimisiniz bunu düşünün.
Ben kendi adıma bu aşamada bebek sahibi olmak isterdim. Ama ben zaten bebekleri seven bitiydim bebegim olmadan önce.

Kist nasil kuculur? Hic duymadim. Zararli olmasi kotu huylu olup olmamakla ilgili. Bir de hamilelige engel olmasi ve agir adetlere sebep olmasi. Eger kist cok buyukse (2cm uzeri) laparoskopi (keyhole/anahtar deligi) ameliyati ile alinamayacak kadar buyumustur, sezeryan gerekir. eger cok yapisiksa kurtaj (kazima) gerekir. Eger aldirmazsaniz dollenmis yumurta engebeli yuzeye tutunamaz. Fakat aldirsaniz yine cikma ihtimali var. Bu iolasiliklari doktorunuzla tartismalisiniz.

Ben evlendiğim ay hamile olduğumu öğrendim, kendimi asla hazır hissetmiyordum diye düşünüyordum. Hatta bebek konusunu eşimle hiç konuşmamıştık.
Ama oğlum doğduğu anda keşke daha erken evlenseydim ve bebeğime daha erken kavuşsaydım diye düşündüm.
Daha da öyle düşünüyorum ne mal mülk ne para pul hiçbiri evladımın gülüşünün verdiği mutluluğu veremez bana. Şükürler olsun Rabbime.
Bence bebek olmadan istemesen bile doğduğu zaman herşey bambaşka oluyor. Ben bu fırsatı asla kaçırma derim.

Ben de uzun zaman ne evlenmek ne de çocuk yapmak istedim.
Aile hayatım da tamamen berbat ve kopuk olduğu için kendi ayaklarımın üstünde durmak resmen ruhumu yaşlandırdı diyebilirim.
Ama yanında güvenli ve huzurlu hissettiğim birisiyle nihayet tanıştım ve evlenene kadar çok zaman geçip ilişki yıpranmasın diye karşılıklı düşünüp 1 sene sonrası evlendik. Maddiyattan dolayı çocuk düşünmüyorduk çünkü ben 5-6 ay boyunca iş bulamadım. İşi daha yeni buldum ve aynı hafta hamile olduğumu öğrendim. Şimdi sen olsan bu bebeği aldırır mıydın yoksa doğurur muydun ?

Herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil. Yanlis anlamayin ama bu tur konular neden acilir anlamam. Istemiyorsaniz cocuk sahibi olmazsiniz. Isteyen 10 tane yapar. Kanun yok ya memlekette, ya simdi ya sonra, ille de cocuk diye...
Ben de böyle konu açmak isteyenlerdendim. Konu açılmak isteniyor çünkü çocuk istemeyenleri çoğunluk kendini anormal hissettiriyor. Haliyle benim gibi başkaları da var mı diye insan merak ediyor. Yoksa biz yap dedik diye yapacak yapma dedik diye yapmayacak değil kimse.

Şuan çocuğumun olmama ihtimali beni üzmüyor mesela, hatta olması ihtimali daha çok gözümü korkutuyor.
Merhaba, sizden kat be kat uzun zamandır evli birisiyim. Ne ilk senelerde istedim çocuğu ne de şimdi. Derler ya biyolojik saatin gelir vs benim adresi bulamıyor galiba o saat. Tavsiyem çocuk mu istemiyorsunuz yoksa çocuğun size yıkacağı sorumlulukları mı onu anlamanız. Sorumluluktan kaçıyorsanız çoğunluğun söylediği şey "evet mahvoluyorum, evet her şeyim tepetaklak ama kucağıma alınca bitiyor o his, öpmek bile yetiyor vs".
Çocuğun kendini istemiyorsanız yapacak, pardon yapmayacak şey belli: çocuk.

Anne olmak çok güzel bir şey şuan saat gecenin 3:30'u iki aylık bebeğimi göğsümün üstüne koymuş gecelambasının ışığıda gözünü rahatsız etmesin diye başınıda hafif çenemin altına koymuş pembe emziğini emdiği de çıkardığı sesi dinliyorum. kokusu o kadar çok güzelki dünyaya değişmem. Hele ilk doğduğunda ki duyguları her kadın yaşamalı. Özellikle hamileyken minnak, minnak tekmeleri yokmuydu ay ne zaman tekme atacak ay ne zaman hissedecem ay ne zaman doğacak. evet yorucu evet çok zor ama zorluğundan çok daha güzel ve daha anne diyecek. Ahh o kutsal kelime ANNE. Eskiden bi ev işini yaparken yorulurdum şimdi bebeğimi o kadar çok seviyorum ki hem ev işi hem yemek hem bebekle bile yorulduğumu hissetmiyorum onu görünce bütün stres yorgunluk geçiyor. Rabbim hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın bence bu konuyu güzelce düşün.

10 yillik evliyim hic çocuk sahibi olmayi dusunmuyordum..hatta bebekk soranlara Ayyy Allah korusun Allah isteyenlere versin hic isim olmaz diyordum..5ci yilda bi deneyelim dedik ilk ay olmayinca bi tuhaf hissetdim saniyodum ki yapinca geme oluyor. ..ikinci ay tekrar denedigimizde bat tarihinde adet olmadim ama testler negatif cikiyordu hep..eger hamileysem bebek oglak burcu olucakti..ve ben bu burcu hep sıkıcı bulmusumdur...ama megerse o ay hamileymisim oglum oglak burcu oldu..ben 6.5 aylik hamile halimle motorumla geziyor hamileligi hic takmiyordum...yani annelik hissi falan uyanmadi bende...ama dogumdan geldigimde...yok böyle bi koku...merhamet duygusu...karmaşa olmus düzen. ..Allahim bu dunyaya beni anne olmam için yollamiş...okadar guzel ve özeldiki dogumdan sonra hi korunmadik oglum 7 aylikken kardesine hamile kaldim...oyle bir duygu ki sanki en sevdiğin yemegi tika basa yemek istemek gibi...küçük oglumdan sonra da hic korunmadim 39 aylik oldu..3 yaşını doldurdu..ve simdi 3cu bebegime hamile oldugumu öğrendim. ..rabbim tum isteyenlere nasip etsin..annelik gercekten bebegi kucağına aldiginda başlıyor. ..yani tatmadigin bir yemeği begenirmiyim yada severmiyim diye düşünme. ..tadini bilmiyorsun...ve Allah ne zaman takdir ettiyse ozaman olucak..sen iatedigin kadar plan yap..ben dogum yapali nerdeyse 40 ay olucak...korunmadigim halde olmadi...ger nasip vaktini bekler...sen sadece hayirlisini iste...

Olduktan sonra aldırmayı düşünmezdim sanırım o başka bir şey çünkü, ama olmaması içinde (hastalığımı bilmeden önce) fazla fazla herşeyi yapıyorum, hiç şansa bırakmadım.

Konu açma sebebim paylaşmak sadece..
Saglik sorununda varmış bence denemelere basla zaten hamile kalmak o kdar kolay bisey degil hamile kalana kadar sende anne olma duyusuna alisirsin... Cocuklari sevmiyor olabilirsin ama bu senin canindan bir can emin ol baskasina duydugun cocuk sevgisine benzemez. Zaman aleyhine isliyorsa beklersen sonra pismanlik duyabilirsin. Allah gönlüne göre versin insallah.

Ben annelik yapamam, korkuyorum yani ömür boyu sürecek olan bir sorumlulukla bu kadar erken tanışma ihtimalimi hiç düşünmemiştim? Bilinçli bir ebeveyn olmak gerekir, çevremde bebekte var eltimin var, en yakın arkadaşımın var (o da 3. senesinde çocuk yapmaya karar verdi) Hatta uzun uzun tartışmıştık bile benim çocuk istemiyişimi, hem sorumluluğu korkutuyor, hemde ona faydalı olamamaktan korkuyorum, ona güzel bir gelecek verememekten yani insan düşününce bile o sorumluluğu almak zorunda kalıyor görüyorsunuz, bir de dünya' ya getirmek? Hele ki son zamanlarda bebekli, çocuklu aileleri görünce neden çocuk yapıyorlar nasıl bir istel bu diye sorguluyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…