Şimdi "O Allah'ın bi lütfu nası istemezsin keşke annen de seni doğurmasaymış anne olmak isteyip olamayan bi sürü kadın var !!!"cılar coming. Burada bi kızcağıza saldırmışlardı şu an 4 aylık hamile bir abla.
Eğer hazır değilsen, istemiyorsan ve içinden gelmiyorsa yapma. Lohusa depresyonundan çıkamazsın uzun süre, çocuğun her şeyi külfet gelir. Hem çocuğa hem sana yazık.
Tabiki çikolata kistinin vucutta durmasi zarar. Benimki de masum masum dururken önce idrar yolumu tikayip böbreğimi büyüttü. Sonra tüplerimi tikadi ve içlerini sivi doldurdu. Bağirsaklarimda da yapışıklıklar olmaya başladı. Ama belki de anne olmaya hazir olmak diye bişey yoktur diye düşünüyorum ben bazen.Kistin boyutu ve kişinin yaşı önemli diyorlar ben ilaç kullaniyorum ve kist küçülüyor ama buna rağmen doktor bana çocuk yap diyor çünkü küçülse bile durması zararlıymis bilemiyorum gerçekten?
İstemiyorsanız yapmayın diyeceğim ama hastalığınızdan dolayı belki de uğraşmanız gerekebilir ha deyince olmuyor bebek. Bir arkadaşım ve eşi istemiyordu sonra karar verdiler henüz 2 ay geçti sanırım yine de keşke daha önce denemeye başlasaydık diyorlar. Çünkü anne olma isteği bir kez insanın aklına düşünce hemen olsun istiyor. Hatta hamileyim sanıp kimyasal vs. çıkınca resmen yıkım oluyor. Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli tabi ki ama o öyle bir istekki dillendiremiyorum. Amacım kafanızı karıştırmak değil bu da benim tarafımdan görünen diyelim :)
Tabiki çikolata kistinin vucutta durmasi zarar. Benimki de masum masum dururken önce idrar yolumu tikayip böbreğimi büyüttü. Sonra tüplerimi tikadi ve içlerini sivi doldurdu. Bağirsaklarimda da yapışıklıklar olmaya başladı. Ama belki de anne olmaya hazir olmak diye bişey yoktur diye düşünüyorum ben bazen.
Ben beş senedir uğraşıyorum çikolata kistiyle. Tüplerim de tıkalı olduğu için ve ağrılarım çok olduğu için evlenir evlenmez tüp bebek tedavisine başladık. Iki olumsuz sonuç aldık çünkü tüplerimde çikolata kistinin etkisiyle biriken sivi embriyolari öldürüyormuş. Şimdi yeniden başlayacağız. Iki hafta önce ameliyat oldum ama vakit kaybetmeyelim dedi doktor. Bana çok çektirdi ve çektirmeye de devam ediyor. Bunun ağrisini yaşamayan da bilemez.Peki siz ne kadardır tedavi görüyorsunuz ben ilaç ta kullanıyorum ona rağmen yine de bu kadar olumsuz etkisi mi oluyor?
Bu sorumluluğu kaldıramıycaksan yapma.Ben ne cins bir insan oldum bilmiyorum? Belki de yaşadıklarım beni bu hale getirdi.. Çocuk meselesini 2-3 sene kafamda ertelemiştim ki, duygusal bir hissim de yok anne olmaya, özellikle 3-4 senedir böyleyim kaldı ki önce anne olmayı istemem lazım diye düşünüyorum yani bu düşünceye ve hisse sahipken bence doğru yoldayım ama bazı şeyler var ki düşündüğün gibi gitmez ve sana seçme şansı kalmaz. İşte o noktadayım ben.
Önüme 2 yol çizildi ya hamile kalmaya çalışacağım ya da ertelemeye devam ederek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağım..
3 ay zaten olması gereken tedaviydi, bense bi 3 ay daha ilaca devam etmeyi seçerek uzattım, 3 ay dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ya sonra? İşte orası meçhul..
Ne karar vereceğini bilememek en kötüsü, belki de kazandığımı zannettiğim zaman, aslında kaybettiğim olacak..
Endometriozis hastasıyım (çikolata kisti)
Kist nasil kuculur? Hic duymadim. Zararli olmasi kotu huylu olup olmamakla ilgili. Bir de hamilelige engel olmasi ve agir adetlere sebep olmasi. Eger kist cok buyukse (2cm uzeri) laparoskopi (keyhole/anahtar deligi) ameliyati ile alinamayacak kadar buyumustur, sezeryan gerekir. eger cok yapisiksa kurtaj (kazima) gerekir. Eger aldirmazsaniz dollenmis yumurta engebeli yuzeye tutunamaz. Fakat aldirsaniz yine cikma ihtimali var. Bu iolasiliklari doktorunuzla tartismalisiniz.Kistin boyutu ve kişinin yaşı önemli diyorlar ben ilaç kullaniyorum ve kist küçülüyor ama buna rağmen doktor bana çocuk yap diyor çünkü küçülse bile durması zararlıymis bilemiyorum gerçekten?
Ben de böyle konu açmak isteyenlerdendim. Konu açılmak isteniyor çünkü çocuk istemeyenleri çoğunluk kendini anormal hissettiriyor. Haliyle benim gibi başkaları da var mı diye insan merak ediyor. Yoksa biz yap dedik diye yapacak yapma dedik diye yapmayacak değil kimse.Herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil. Yanlis anlamayin ama bu tur konular neden acilir anlamam. Istemiyorsaniz cocuk sahibi olmazsiniz. Isteyen 10 tane yapar. Kanun yok ya memlekette, ya simdi ya sonra, ille de cocuk diye...
Merhaba, sizden kat be kat uzun zamandır evli birisiyim. Ne ilk senelerde istedim çocuğu ne de şimdi. Derler ya biyolojik saatin gelir vs benim adresi bulamıyor galiba o saat. Tavsiyem çocuk mu istemiyorsunuz yoksa çocuğun size yıkacağı sorumlulukları mı onu anlamanız. Sorumluluktan kaçıyorsanız çoğunluğun söylediği şey "evet mahvoluyorum, evet her şeyim tepetaklak ama kucağıma alınca bitiyor o his, öpmek bile yetiyor vs".Şuan çocuğumun olmama ihtimali beni üzmüyor mesela, hatta olması ihtimali daha çok gözümü korkutuyor.
Anne olmak çok güzel bir şey şuan saat gecenin 3:30'u iki aylık bebeğimi göğsümün üstüne koymuş gecelambasının ışığıda gözünü rahatsız etmesin diye başınıda hafif çenemin altına koymuş pembe emziğini emdiği de çıkardığı sesi dinliyorum. kokusu o kadar çok güzelki dünyaya değişmem. Hele ilk doğduğunda ki duyguları her kadın yaşamalı. Özellikle hamileyken minnak, minnak tekmeleri yokmuydu ay ne zaman tekme atacak ay ne zaman hissedecem ay ne zaman doğacak. evet yorucu evet çok zor ama zorluğundan çok daha güzel ve daha anne diyecek. Ahh o kutsal kelime ANNE. Eskiden bi ev işini yaparken yorulurdum şimdi bebeğimi o kadar çok seviyorum ki hem ev işi hem yemek hem bebekle bile yorulduğumu hissetmiyorum onu görünce bütün stres yorgunluk geçiyor. Rabbim hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın bence bu konuyu güzelce düşün.Ben ne cins bir insan oldum bilmiyorum? Belki de yaşadıklarım beni bu hale getirdi.. Çocuk meselesini 2-3 sene kafamda ertelemiştim ki, duygusal bir hissim de yok anne olmaya, özellikle 3-4 senedir böyleyim kaldı ki önce anne olmayı istemem lazım diye düşünüyorum yani bu düşünceye ve hisse sahipken bence doğru yoldayım ama bazı şeyler var ki düşündüğün gibi gitmez ve sana seçme şansı kalmaz. İşte o noktadayım ben.
Önüme 2 yol çizildi ya hamile kalmaya çalışacağım ya da ertelemeye devam ederek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağım..
3 ay zaten olması gereken tedaviydi, bense bi 3 ay daha ilaca devam etmeyi seçerek uzattım, 3 ay dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ya sonra? İşte orası meçhul..
Ne karar vereceğini bilememek en kötüsü, belki de kazandığımı zannettiğim zaman, aslında kaybettiğim olacak..
Endometriozis hastasıyım (çikolata kisti)
Ben de uzun zaman ne evlenmek ne de çocuk yapmak istedim.
Aile hayatım da tamamen berbat ve kopuk olduğu için kendi ayaklarımın üstünde durmak resmen ruhumu yaşlandırdı diyebilirim.
Ama yanında güvenli ve huzurlu hissettiğim birisiyle nihayet tanıştım ve evlenene kadar çok zaman geçip ilişki yıpranmasın diye karşılıklı düşünüp 1 sene sonrası evlendik. Maddiyattan dolayı çocuk düşünmüyorduk çünkü ben 5-6 ay boyunca iş bulamadım. İşi daha yeni buldum ve aynı hafta hamile olduğumu öğrendim. Şimdi sen olsan bu bebeği aldırır mıydın yoksa doğurur muydun ?
Saglik sorununda varmış bence denemelere basla zaten hamile kalmak o kdar kolay bisey degil hamile kalana kadar sende anne olma duyusuna alisirsin... Cocuklari sevmiyor olabilirsin ama bu senin canindan bir can emin ol baskasina duydugun cocuk sevgisine benzemez. Zaman aleyhine isliyorsa beklersen sonra pismanlik duyabilirsin. Allah gönlüne göre versin insallah.Konu açma sebebim paylaşmak sadece..
Çok zor bir durum. Yani şimdi istemiyorsunuz ama ilerde çok isteyebilirsiniz ve bu fırsatıniz olmayabilir. Bence kendinizi bu fırsatı kaçırmamak ve ilrtde keşke dememek için iyice tartın. daha önce bunu dusunmediginiz için bu fikre birden isinmaniz zaten çok mümkün değil. Ne bileyim bebeği olan arkadaşlarınizla vakit geçirin konuşun. Bebekleri seven birimisiniz bunu düşünün.
Ben kendi adıma bu aşamada bebek sahibi olmak isterdim. Ama ben zaten bebekleri seven bitiydim bebegim olmadan önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?