anne olunca anladım..

sevgilerin en büyüğünün, yaradandan sonra evlat sevgisi olduğunu anladım..
o yemek yememek için inat ederken ve açken boğazımdan lokma inmediğini, onun karnı doyunca ben doymuşum gibi mutlu olduğumu anladım.

allahın bana verdiği en büyük hediyenin anne olmak olduğu anladım....

oğlum yokken hayatımın ne kadar da boş, anlamsız olduğunu anladım....

anneme "al anne ye" dediğimizde, her zaman "yok ben tokum ben yedim" demesinin sebebini anladım... ...

Senin için ölürüm dediğim herkese (eşim,ablam ) yalan söylediğimi anladım,
Bu, şu an hissettiğimin yanından bile geçemeyecek büyüklükte bir lafmış.
Sadece ve sadece Umut'um için ölürüm,öldürürüm...

Bir gülücükle içi aydınlanır mı insanın ?
Aydınlanıyor işte.

o uyurken ben uyanıp onun nefesini kontrol ediyorum .annemi şimdi anlıyorum.

dünyanın kaç bucak olduğunu anladım,çevremde çok seviyorum dediğim kimseyi sevmediğimi anladım,gözünden akan bir damla yaşın yüreğimi delmesinden ötürü asla onu eğitemeyeceğimi anladım,anladım da anladım,sürekli vicdan azabıyla yaşamanın ne demek olduğunu ve en önemlisi kalbimin başka bir bedende atabileceğini öğrenip aşkın bugüne kadar yanlış yorumlandığını anladım,kaydirigubbakcemile3o kadar iyi anladım ki ikinci kez anne olmamaya karar verdim.

allahın bana verdiği en büyük hediyenin anne olmak olduğu anladım....

oğlum yokken hayatımın ne kadar da boş, anlamsız olduğunu anladım....

anneme "al anne ye" dediğimizde, her zaman "yok ben tokum ben yedim" demesinin sebebini anladım... ...
son cümleni okuduğumda anlatmak isteyipte nasıl bir cümle kurucağımı düşünürken işte buydu dedim... kızlarımın sevdiği bir yiyecek olduğunda ve onlara yetecek kadar olduğunda karnımın gerçekten doyduğunu ve canımın neden onu istemediğini anladım...
boğazlarından bir lokma fazla geçtiğinde ne kadar sevindiğimi anneminde bi o kadar sevinmesinin sebebini anladım:)))

Back
X