Hanımlar,
37 sayfada yazılmış 555 yorumun hepsini okumam mümkün değil, yalnızca cevap yazarken gözüme takılan birkaç yorum üzerinden yola çıkarak yazmak istiyorum.
Kadınlık birbirinize karşı bir güç savaşı değildir bunu unutmayın lütfen, ne kadar iyi ev kadını, ne kadar iyi bir eş veya anne olduğunuzu da ispat etmekle yükümlü değilsiniz.
Burada sanki geçenlerde açılan bir konudaki gibi çekişmeler yaşanıyor, doğum yapan kadınların kilosu üzerine tartışma çıkmıştı hani, kimi aaa o kadar kilolu olunur mu ben hemen verdim demişti, kimi doğum sonrası kiloların normal olduğunu söylemişti.
Aslında herkesin kendi normali vardır, kiminiz 4 çocukla her işe yetişirsiniz, kiminiz çocuksuz da olsa işlerde zorlanır, bazısı makyajsız dışarı çıkmak dahi istemez, kimi taytı ve salaş tişörtüyle mutludur.
Her ne şekilde rahat ve mutluysanız öyle yaşarsınız, bir takım kalıplara veya genellemelere sokmayın birbirinizi.
Eğer konu aldatılmaysa, dünyanın en güzel ve bakımlı kadını olun, eşiniz aldatacak kadar onursuzsa aldatılıyorsunuz.
Bende hikaye çoktur, bir akrabam var, sarışın, uzun boylu, iyi eğitimli, iyi bir aileden gelmiş, kültürlü muhteşem bir kadın, akrabamı tasvir ediyorum ki anlayın kadının profilini, güzellik, eğitim, kültür, bakım her şeye sahip bir kadın velhasıl.
Türkiye'nin hatırı sayılı ailelerinden birinin veliahtıyla evlenmişti yıllar önce.
İstanbul'da boğaza nazır evindeki hizmetliler, kapıdaki güvenlikler, şoförler ihtişam içinde yaşayan bir çifttiler, davetler, kokteyller, yurtdışı gezileri, eşi de cemiyet hayatının gözdelerindendi, bir kızları oldu sonra, bebek yabancı dadılarla büyüdü, biz -de ayrı mı yazılır bitişik mi diye kafa patlatırken, çocukları 2-3 yaşındayken 2-3 dili ana dili gibi öğrenmişti bile.
Ama olmadı işte, o güzellik, bakım, elinin altındaki her türlü imkan dahi eşi tarafından aldatılmasına engel olamadı boşandılar.
Uzun lafın kısası, ister muhteşem bir güzelliğe sahip olun, ister 4-4'lük bir ev kadını, ister pırlanta gibi 5 çocuk yetiştirin, ister eşinize en ilgili kadın olun, erkek aldatmaya meyilliyse eğer senden soğudum der yine aldatır.
Burada birbirinizle çekişme içine girmeniz manasız, aslolan kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşamanız.