Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

Bahsedilen şu; kendi alıştığınız haliniz çocuktan sonra değişiyor zaten. Bu sebeple insanlar depresyona giriyor çünkü hayat tepetaklak oluyor. Kimi boş oturmayı özlüyor kimi de bakımlı olmayı mesela. Ucundan kıyısından yakaladığınız kadar işte ama desteksiz eski hale dönebilmek bir süre mümkün değil.
olabilir doğrudur da söylediğim şeylerle çelişmiyor. ben mesela depresyondayken ya da hastayken de kendimi aynada görmeyi sevmiyorum, hatta o halimi gördükçe psikolojik olarak kötü hissediyorum. muhtemelen dediğiniz şeyi, lohusalık dönemi yaşasam da kendimi bir süre sonra kötü hissetmeye başlarım. bu da benim kişisel duygum.

anlamadığım nokta "hayır o zaman da harika hissedeceğim buna mecburum" demek zorunda oluşumuz mu? ben kendimi bakımlı beğeniyorum bu da benim tercihim.

Bir kaç tip gerçekten çok sıkıntılı ama ben üzüldüm onlar adına bir insanın işi gücü şurada yazılanlar bu site olur mu ya hayret ettim resmen falanca benden iyiymiş banane falancanın fikri benden farklı banane şu çarpıya bastığım an sitede sitedekiler de hayatımda yok hayatıma etkisi yok bu kadar kendini parçalayacak konu ne hala onu çözmeye çalışıyorum
insanların kendi fikirlerini "asla sorgulanamaz" kabul edip bir de kendi kendilerine misyonlar yüklenip, "sizi kurtaracağım, sizi aydınlatacağım" iddiaları bana gerçekten çok patetik geliyor. cidden merak ediyorum tevazu diye bir şey yok mu? bu kadar kendini kaf dağında gördüren nedir?
şu ana dek iddia ettiğim bir fikrim varsa da ona mutlaka kaynak gösteririm, bilimsel alt yapısı var mı yok mu son araştırmalar ne söylüyor ki bilimsel doğrular bile sorgulanabilir, üzerine teori geliştirilebilir. fakat burada "kişisel tercih" olan şeylerde "hayır ben en iyisini biliyorum sizi kurtaracağım" diye Tanrı Kompleksi yaşamak gerçekten trajikomik.

Ben yalnızca kur yapılan kuş belgesellerini izledim, feminist kuş dünyası hakkında bilgim yok, belgesel içeriklerimi genişletmek de fayda var🤣🤣🤣🤣
Bebek oyunlarına da gelmeyin, sizi kandırmak isteyen bazı arkadaşları okuyorum, baş harfi IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz 🤣🤣
Ben cikaramadim bir harften Mune Mune bir harf daha soylesen:D:D
Var mi oyle rahat rahat ayak uzatmak,biri yatar biri bakar,kiyamet ondan kopar demisler:D:D

Kızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
Her evlilikte farklidir✌🏻 benm gebelikten once daha masum ve kendime has bir cekiciligim oldugunu soylerdi esim. Simdi ise daha da irilesen göğüslerm ve kalcalarm ile daha kadinsi cekiciligim oldugunu soyluyor. O her iki durumdan da memnun gozleri surekli ustumde. Ben zaten gebeligin verdigi hormonlarla su an hic normal degilim surekli esimin ustune atlayasim geliyor😆😆bebegimiz dogduktan sonra da hayatimda bana yardmci olursa esim,degisen bir sey olacagini sanmiyorm ilk birkac ay haric 🥰 salmak degil de yorgunluktan kasitli olmadan cinsellikten uzaklasabiliriz ama sonra toparlariz 😆

Her evlilikte farklidir✌🏻 benm gebelikten once daha masum ve kendime has bir cekiciligim oldugunu soylerdi esim. Simdi ise daha da irilesen göğüslerm ve kalcalarm ile daha kadinsi cekiciligim oldugunu soyluyor. O her iki durumdan da memnun gozleri surekli ustumde. Ben zaten gebeligin verdigi hormonlarla su an hic normal degilim surekli esimin ustune atlayasim geliyor😆😆bebegimiz dogduktan sonra da hayatimda bana yardmci olursa esim,degisen bir sey olacagini sanmiyorm ilk birkac ay haric 🥰 salmak degil de yorgunluktan kasitli olmadan cinsellikten uzaklasabiliriz ama sonra toparlariz 😆
😄😄Peki o istek gebeliğin ilk gününden beri var mı sizde? ya da kaçıncı ayda o atlama hissi geliyor? sanırım ilk haftalarda isteksizlik oluyor

😄😄Peki o istek gebeliğin ilk gününden beri var mı sizde? ya da kaçıncı ayda o atlama hissi geliyor? sanırım ilk haftalarda isteksizlik oluyor
Evet ilk haftalarda kasık agrisi ilerleyen gunlerde gebe oldugunu ogrenince gelen "abovv ne olacak simdi ayy hamile miyim yanii" hissi, sonra agir agir bas donmesi mide bulantisi surekli uyuz uyuz takilmalar uyuklamalar
falan ilk iki bucuk ay esimi pek gozum gormedi ama sonrasinda gecti hepsi 😊

Burada en az 5 uye ,bebek dusunmuyorum yazmasinin oteki ayi cift cizgiyi gordu:-)

O yuzden millet istemedigimize inanmiyor ya. 🙄 Cocuk dusunup istemiyorum diyen, cocugu olmadigi icin istemiyorum diyen daha fazla insan var.

Durum oyle olunca gel de anlat, cogunluk cocugumuz olmuyor o yuzden istemiyoruz saniyoruz zaten. 😂

O yuzden millet istemedigimize inanmiyor ya. 🙄 Cocuk dusunup istemiyorum diyen, cocugu olmadigi icin istemiyorum diyen daha fazla insan var.

Durum oyle olunca gel de anlat, cogunluk cocugumuz olmuyor o yuzden istemiyoruz saniyoruz zaten. 😂
Yoo ben istemediginize inaniyorum,e istemiyoruz,o zaman olmaz diye kafa rahat tabii,stres beklenti yok,tam bebek gelis ortami:D

olabilir doğrudur da söylediğim şeylerle çelişmiyor. ben mesela depresyondayken ya da hastayken de kendimi aynada görmeyi sevmiyorum, hatta o halimi gördükçe psikolojik olarak kötü hissediyorum. muhtemelen dediğiniz şeyi, lohusalık dönemi yaşasam da kendimi bir süre sonra kötü hissetmeye başlarım. bu da benim kişisel duygum.

anlamadığım nokta "hayır o zaman da harika hissedeceğim buna mecburum" demek zorunda oluşumuz mu? ben kendimi bakımlı beğeniyorum bu da benim tercihim.
Hayır artık bir süre sonra eskisi kadar bakımlı olamayacağınızı kabulleniyorsunuz ve eldeki imkanlarla mutlu olmaya çalışıyorsunuz. Bunlara razı olup olmamak da kişisel tercih. Yani herkes zaten bakımla, eğlenmeyle, kitap okumayla, dizi izlemeyle mutlu oluyor ama uykusuzluktan morarmış gözlerle de makyaj yapmanın bir manası olmuyor. Kusan bir bebeğiniz varsa şıkır şıkır giyindiğiniz an kusmuk olabiliyor. Bütün bunlar yaşamadan çok da anlaşılmayacak şeyler, ne yaşayacağınızı bilseniz de bunların nasıl hissettireceğini bilemiyorsunuz.

Çifter çifter korunun da sonunuz bizimki gibi olmasın :D

ben 20 gün duş alamadım diyen gördüğüm için böyle bir ifade kullandım. herkesin yapabileceğine dair de bir vurgum yok, hatta kendim de kesin yaparım diye bir vurgum yok. dedim ki bu alıştığım şeylerden mahrum kalırsam, yapamaz hale gelirsem mutsuz olurum, kendimi beğenmem. bu da benim kişisel görüşüm.

yazdığım şeyleri okumuyorsunuz ya da kendi bakış açınıza göre filtreliyorsunuz.
Hayır sadece yaşamadığınız, bilmediğiniz konularda kesin yapacağınızı iddia ettiğiniz şeyler komik duruyor.
Yaşamadan içine girmeden bilemezsiniz.
Hiç girmediğiniz denizin suyunun sıcaklığını suyun içindeki insandan daha iyi bildiğini iddia etmeniz konu.
Neyse yaşamadan o boş atanlardan biri de bendim, siz de yaşadıktan sonra bu sözleri hatırlayacaksınız. Hayat böyle çünkü, evlilik yaşamadan anlaşılmıyor, çocuk hele hiç anlaşılmıyor.
Elimde büyüyen iki yeğenim var ama çocuk bakmak ne demek şimdi anlıyorum

Hanımlar,
37 sayfada yazılmış 555 yorumun hepsini okumam mümkün değil, yalnızca cevap yazarken gözüme takılan birkaç yorum üzerinden yola çıkarak yazmak istiyorum.

Kadınlık birbirinize karşı bir güç savaşı değildir bunu unutmayın lütfen, ne kadar iyi ev kadını, ne kadar iyi bir eş veya anne olduğunuzu da ispat etmekle yükümlü değilsiniz.

Burada sanki geçenlerde açılan bir konudaki gibi çekişmeler yaşanıyor, doğum yapan kadınların kilosu üzerine tartışma çıkmıştı hani, kimi aaa o kadar kilolu olunur mu ben hemen verdim demişti, kimi doğum sonrası kiloların normal olduğunu söylemişti.

Aslında herkesin kendi normali vardır, kiminiz 4 çocukla her işe yetişirsiniz, kiminiz çocuksuz da olsa işlerde zorlanır, bazısı makyajsız dışarı çıkmak dahi istemez, kimi taytı ve salaş tişörtüyle mutludur.

Her ne şekilde rahat ve mutluysanız öyle yaşarsınız, bir takım kalıplara veya genellemelere sokmayın birbirinizi.

Eğer konu aldatılmaysa, dünyanın en güzel ve bakımlı kadını olun, eşiniz aldatacak kadar onursuzsa aldatılıyorsunuz.

Bende hikaye çoktur, bir akrabam var, sarışın, uzun boylu, iyi eğitimli, iyi bir aileden gelmiş, kültürlü muhteşem bir kadın, akrabamı tasvir ediyorum ki anlayın kadının profilini, güzellik, eğitim, kültür, bakım her şeye sahip bir kadın velhasıl.

Türkiye'nin hatırı sayılı ailelerinden birinin veliahtıyla evlenmişti yıllar önce.

İstanbul'da boğaza nazır evindeki hizmetliler, kapıdaki güvenlikler, şoförler ihtişam içinde yaşayan bir çifttiler, davetler, kokteyller, yurtdışı gezileri, eşi de cemiyet hayatının gözdelerindendi, bir kızları oldu sonra, bebek yabancı dadılarla büyüdü, biz -de ayrı mı yazılır bitişik mi diye kafa patlatırken, çocukları 2-3 yaşındayken 2-3 dili ana dili gibi öğrenmişti bile.

Ama olmadı işte, o güzellik, bakım, elinin altındaki her türlü imkan dahi eşi tarafından aldatılmasına engel olamadı boşandılar.

Uzun lafın kısası, ister muhteşem bir güzelliğe sahip olun, ister 4-4'lük bir ev kadını, ister pırlanta gibi 5 çocuk yetiştirin, ister eşinize en ilgili kadın olun, erkek aldatmaya meyilliyse eğer senden soğudum der yine aldatır.

Burada birbirinizle çekişme içine girmeniz manasız, aslolan kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşamanız.

Ben kendimi yatlar katlar içinde mutlu hissediyorum ama yaşayamıyorum bu ne olacak :(

Hanımlar,
37 sayfada yazılmış 555 yorumun hepsini okumam mümkün değil, yalnızca cevap yazarken gözüme takılan birkaç yorum üzerinden yola çıkarak yazmak istiyorum.

Kadınlık birbirinize karşı bir güç savaşı değildir bunu unutmayın lütfen, ne kadar iyi ev kadını, ne kadar iyi bir eş veya anne olduğunuzu da ispat etmekle yükümlü değilsiniz.

Burada sanki geçenlerde açılan bir konudaki gibi çekişmeler yaşanıyor, doğum yapan kadınların kilosu üzerine tartışma çıkmıştı hani, kimi aaa o kadar kilolu olunur mu ben hemen verdim demişti, kimi doğum sonrası kiloların normal olduğunu söylemişti.

Aslında herkesin kendi normali vardır, kiminiz 4 çocukla her işe yetişirsiniz, kiminiz çocuksuz da olsa işlerde zorlanır, bazısı makyajsız dışarı çıkmak dahi istemez, kimi taytı ve salaş tişörtüyle mutludur.

Her ne şekilde rahat ve mutluysanız öyle yaşarsınız, bir takım kalıplara veya genellemelere sokmayın birbirinizi.

Eğer konu aldatılmaysa, dünyanın en güzel ve bakımlı kadını olun, eşiniz aldatacak kadar onursuzsa aldatılıyorsunuz.

Bende hikaye çoktur, bir akrabam var, sarışın, uzun boylu, iyi eğitimli, iyi bir aileden gelmiş, kültürlü muhteşem bir kadın, akrabamı tasvir ediyorum ki anlayın kadının profilini, güzellik, eğitim, kültür, bakım her şeye sahip bir kadın velhasıl.

Türkiye'nin hatırı sayılı ailelerinden birinin veliahtıyla evlenmişti yıllar önce.

İstanbul'da boğaza nazır evindeki hizmetliler, kapıdaki güvenlikler, şoförler ihtişam içinde yaşayan bir çifttiler, davetler, kokteyller, yurtdışı gezileri, eşi de cemiyet hayatının gözdelerindendi, bir kızları oldu sonra, bebek yabancı dadılarla büyüdü, biz -de ayrı mı yazılır bitişik mi diye kafa patlatırken, çocukları 2-3 yaşındayken 2-3 dili ana dili gibi öğrenmişti bile.

Ama olmadı işte, o güzellik, bakım, elinin altındaki her türlü imkan dahi eşi tarafından aldatılmasına engel olamadı boşandılar.

Uzun lafın kısası, ister muhteşem bir güzelliğe sahip olun, ister 4-4'lük bir ev kadını, ister pırlanta gibi 5 çocuk yetiştirin, ister eşinize en ilgili kadın olun, erkek aldatmaya meyilliyse eğer senden soğudum der yine aldatır.

Burada birbirinizle çekişme içine girmeniz manasız, aslolan kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşamanız.
Dedigin gibi bir kadin da ben taniyorum mune,citir tip,guzel,alimli,bir ogunde 2 kasik fazla yese diger ogun telafi eden,esini seven,kendiyle ilgili,spor,masaj hepsi var,birtek seninkinin aksine eş zugurt,kiz calisiyordu sadece,koca kisisi surekli is ariyordu sozde.
Ve bu kiz da aldatildi ya,ben artik bakimli ol,aldatilma olayina inanmiyorum.Herkes kendine iyi baksin,ama kendisi icin...

bilmiyorumki ilk aylar dr yasak dedi sonra rutine baglamis iken findik zamani hep yorgunum bahanesi sonra hamilelik ilerledi bahanesi pazartesi dr iliskide sikinti yok dedi ama bizde hala tik yok 😂 adapte olmasi gereken vucudu hormonlari allak bullak olan biziz
Salı sallanmis,carsamba carsafa dolanmis demekki:))

Ben kendimi yatlar katlar içinde mutlu hissediyorum ama yaşayamıyorum bu ne olacak :KK43:
Hicbir sey olmayacak ya hayatınızı bu olcude yukseltmek icin tirmalayip kazanacaksiniz. Ya da alisacak ve bu şekilde mutlu olacaksiniz. Yoksa mutsuz bir hayat yaşarsınız ama mutsuzlugu tercih etmek bu kisa hayatta bir luks.

Dedigin gibi bir kadin da ben taniyorum mune,citir tip,guzel,alimli,bir ogunde 2 kasik fazla yese diger ogun telafi eden,esini seven,kendiyle ilgili,spor,masaj hepsi var,birtek seninkinin aksine eş zugurt,kiz calisiyordu sadece,koca kisisi surekli is ariyordu sozde.
Ve bu kiz da aldatildi ya,ben artik bakimli ol,aldatilma olayina inanmiyorum.Herkes kendine iyi baksin,ama kendisi icin...
Hem de karılarının her anlamda bir tık gerisinde kadınlar ile aldatıyor kocaları.

Hayır sadece yaşamadığınız, bilmediğiniz konularda kesin yapacağınızı iddia ettiğiniz şeyler komik duruyor.
Yaşamadan içine girmeden bilemezsiniz.
Hiç girmediğiniz denizin suyunun sıcaklığını suyun içindeki insandan daha iyi bildiğini iddia etmeniz konu.
Neyse yaşamadan o boş atanlardan biri de bendim, siz de yaşadıktan sonra bu sözleri hatırlayacaksınız. Hayat böyle çünkü, evlilik yaşamadan anlaşılmıyor, çocuk hele hiç anlaşılmıyor.
Elimde büyüyen iki yeğenim var ama çocuk bakmak ne demek şimdi anlıyorum
3 mesajdır aynı şeye yanıt veriyorum. "kesin yapacağınızı iddia ettiğiniz şeyler" diyorsunuz. benim hangi cümlemde böyle bir şey var bunu bana gösterir misiniz?

Back
X