Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorunda mıyız?

zara_z

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
88
123
13
35
Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Zamanla düzen oturunca başlarda ihmal etmiş bile olsan alışıyor ve kendine de zaman ayırabiliyorsun.Bosver sen onları her bebek farkli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin mutlu olmadan bebeği mutlu edemezsin kendini iyi hissetirmeden bebeğe verim sağlayamazsin . Tabiki bakımını ve temizliğini elinden geldigi kadar yapmalısın. Mutlu anne mutlu bebek getirir . 💐 Allah kolay sağlıklı doğum nasip etsin

Ben de 3 ay sonra doğum yapacağım.. aynı düşünceler kaygılar beynimi meşgul ediyor. Bir kaç yakınım anne oldu onlar gayet bakımlı ve düzgündüler. Bence imkan varsa annenin kendine bakması, iyi hissetmesi oldukça önemli

Kendin mutlu olmadan bebeği mutlu edemezsin kendini iyi hissetirmeden bebeğe verim sağlayamazsin . Tabiki bakımını ve temizliğini elinden geldigi kadar yapmalısın. Mutlu anne mutlu bebek getirir . 💐 Allah kolay sağlıklı doğum nasip etsin
Aminn. Dimi? Ben de mutlu olayım enerjik olayım da bebeğe daha faydalı olayım diye düşünüyorum. Mesela emzirme sütyeni alacaktım. Penye sütyenleri hiç sevmiyorum. Bebeğine mi seksi gözukeceksin denildi. Halbuki eşim de gorecek. E ben de göreceğim. Kendimi beğenmek istiyorum. Araştırdım. Daha uyguna crop gibi dantelli çok hoş emzirme sütyenleri bulup aldım. Yani kendimi iyi hissedebileceğim seçenekler de varken, sadece çocuğa odaklanip kendimi yok saymam gerektiği söyleniyor. Modumu düşürüyorlar

Bence de bakımlı olmak önemli, aynaya baktığımda kendimi tükenmiş, yıpranmış görmek istemem, bu beni daha da aşağıya çeker. Elbette hayatının merkezinde artık bir yavrun olacak ama bu kendinden ödün vermen gereken bir durum değil diye düşünüyorum. Nasıl başlarsan öyle gidersin diye düşünüyorum, kendine bak iyi hisset hep öyle devam edersin umarım.

Bebek sahibi olmak büyük sorumluluk.
Her yönüyle anneye- babaya muhtaç olduğu için, özellikle anneyi fiziksel olarak ciddi yoruyor sanki. Bu nedenle insanlar, isteseler de kendilerine çok keyfi vakit ayıramıyorlar gibi.

Ama duş almak, sütyen seçimi gibi şeylere çok saçma yorum yapmış çevrenizdeki insanlar. Neden onlara soruyorsunuz ki ?

Ben çok yorgun olduğum için kendime bakamamıştım, hem doğum öncesi müthiş uykusuzluk, hem sezaryen etkisi ağrılar acılar şişlikler, değil krem sürmek duşta ayakta duracak halim bile yoktu. Birde bebek ilk başlarda çok çok fazla anne istiyor haliyle tek tanıdığı anne, babaya da alışana kadar annenin pek vakti olmuyor.

İnsanlar tecrübelerini aktarmış, siz dilerim çok daha kolayını güzelini yaşarsınız 🙏🏻🙏🏻

Bebek sahibi olmak büyük sorumluluk.
Her yönüyle anneye- babaya muhtaç olduğu için, özellikle anneyi fiziksel olarak ciddi yoruyor sanki. Bu nedenle insanlar, isteseler de kendilerine çok keyfi vakit ayıramıyorlar gibi.

Ama duş almak, sütyen seçimi gibi şeylere çok saçma yorum yapmış çevrenizdeki insanlar. Neden onlara soruyorsunuz ki
Çevremden kastım ailemden birileri aslında :) muhabbet oluyor. Öyle laf olsun diye söylediğim seyler bile böyle tepki alıyor bazen.

Ben çok yorgun olduğum için kendime bakamamıştım, hem doğum öncesi müthiş uykusuzluk, hem sezaryen etkisi ağrılar acılar şişlikler, değil krem sürmek duşta ayakta duracak halim bile yoktu. Birde bebek ilk başlarda çok çok fazla anne istiyor haliyle tek tanıdığı anne, babaya da alışana kadar annenin pek vakti olmuyor.

İnsanlar tecrübelerini aktarmış, siz dilerim çok daha kolayını güzelini yaşarsınız 🙏🏻🙏🏻
Inşallah sagolun size de geçmiş olsun. Evet bunu diyen yakınım sezeryan olmuştu. Sezeryan olursam ben de yapamayacağım muhtemelen. Ama normal olursa belki halim olur diye düşünüyorum.

Aminn. Dimi? Ben de mutlu olayım enerjik olayım da bebeğe daha faydalı olayım diye düşünüyorum. Mesela emzirme sütyeni alacaktım. Penye sütyenleri hiç sevmiyorum. Bebeğine mi seksi gözukeceksin denildi. Halbuki eşim de gorecek. E ben de göreceğim. Kendimi beğenmek istiyorum. Araştırdım. Daha uyguna crop gibi dantelli çok hoş emzirme sütyenleri bulup aldım. Yani kendimi iyi hissedebileceğim seçenekler de varken, sadece çocuğa odaklanip kendimi yok saymam gerektiği söyleniyor. Modumu düşürüyorlar
Kim diyor bunları? Takacağınız sütyene,alacağınız duşa kadar kim niye karışıyor?
Her doğum farklı, kolay bir doğum olursa ne ala olmama durumunda da işler değişir. Kendinizi bir şeye sartlandirmak yerine yaşayacağınız sürece ayak uydurmak daha iyi olur. İstediğiniz gücü kendinizde bulamazsınız kendinizi kötü hissetmeyin yani.
Duş ve çamaşır için demiyorum bunları ayrıca, gayet normal şeyler onlar.

Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
Dinleme sen al malzemelerini yanına. Yenidoğan uyuyacak zaten babası başındayken 10 15 dk girer rahatlarsın. Normal doğumdan sonra hareket etmek de kolay zaten kendin halledersin. İnsan pis hissediyor kendini yıkabınca rahatlıyor. Rahatlayınca sütler geliyor. 😂😂 Sen bakma millete doğur doğur derler doğurmaya yakında s.çtın sen artık hayatın bitti moduna sokarlar.

Tabii ki de öyle kendini nasıl iyi hissedeceksen o şekilde davran kendini salmana kendini yormana hiç gerek yok bebek büyütmek dünyanın en güzel şeylerinden biri Ağzı olan konuşuyor . Hiçbir zaman kendini bırakma salma aynaya baktığında eskisi gibi bakimli ve güzel bir kadın görmen gerekiyor bu şekilde bebeğine de daha fazla enerji ve mutluluk verebilirsin bu arada ben emzirirken yarım.atletten çok memnun kalmıştım bilginize 🤗

Kim diyor bunları? Takacağınız sütyene,alacağınız duşa kadar kim
niye karışıyor?
Her doğum farklı, kolay bir doğum olursa ne ala olmama durumunda da işler değişir. Kendinizi bir şeye sartlandirmak yerine yaşayacağınız sürece ayak uydurmak daha iyi olur. İstediğiniz gücü kendinizde bulamazsınız kendinizi kötü hissetmeyin yani.
Duş ve çamaşır için demiyorum bunları ayrıca, gayet normal şeyler onlar.
Ailemden en yakınlarimdan :) yani yapamazsam evet sorun degil ama yapabilecek halim ve vaktim olursa yapabilmek isterim.

Allahım sağlıklı,mutlu ve kolay doğum yapmanızı nasip etsin inşallah arkadaşım.

Eğer her şey yolunda giderse banyo da yaparsınız kuaföre de gidersiniz.

Yeter ki sağlık olsun. Gerisi çok kolay.

Dinleme sen al malzemelerini yanına. Yenidoğan uyuyacak zaten babası başındayken 10 15 dk girer rahatlarsın. Normal doğumdan sonra hareket etmek de kolay zaten kendin halledersin. İnsan pis hissediyor kendini yıkabınca rahatlıyor. Rahatlayınca sütler geliyor. 😂😂 Sen bakma millete doğur doğur derler doğurmaya yakında s.çtın sen artık hayatın bitti moduna sokarlar.
Ay aynı boyle oluyor 😂 o zaman ben şampuanimi da koyayim misler gibi 😂 kan revan icinde beklersem midem kalkacak kendimden.

Back
X