Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorunda mıyız?

Ben epidural sezeryanla doğum yaptım.odaya alıp geceliğimi giydirdiler bebeğim kısa süreli yoğun bakımda olduğu için akşam on bucuga kadar temasım olmadı o sırada biraz süt sağımı yaptım bebeğe götürdüler sütü. sonra emzirme serüveni başladı bebeğim sabaha kadar uyumadı neredeyse ve hemen hemen 24 saati uykusuz geçirdim ve ertesi gün üst baş değişimi yaptım saçlarım zaten fönlüydü ama makyaj yapmak aklıma dahi gelmedi çünkü yorgundum ve Dr um koridorda yürümemi istedi.cikacagimiz gün hastanede bana duş aldirdilar kuaför geldi saçlarımı düzeltti (hastanede pakete dahildi :)) kısa bir kaç foto çekilip eve çıktık.evde uykusuz günler başladı ilk 20 gün ablam ve anneler destek verdi sonra tek başıma baktım bakım yapmam çok mümkün olmadı her bebek her anne farklıdır ama o kadar yoğun geçiyor ki günler makyaja falan vakit ayırmak çok mümkün olmuyor.bence herkesin süreci ve enerjisi farklı oluyor her türlü malzemeni yanina al ama akışına bırak durumlara göre hareket edersin..

Çok merak ediyorum cahilliğimi bağışlayın.

Neden normal doğum daha kolay da sezaryen doğum daha zor.

Normalde ağrı,sancı çekiliyor,ebeler ters davranıyor deniliyor daha zor olması gerekmez mi?

Sezaryende kesti,bebeği çıkardı,dikti değil mi?

Hatta instagramda görüyorum bebeği annenin yanağına dayıyorlar çok tatlı maşallah!

Abes bir soruysa kusura bakmayın… :oops:
Hem zorunlu sezeryan hem sezaryan sonrası normal doğum yaptım. Sezeryanın sonrası normal doğumun öncesi zor. Ama bebek çıktıktan sonrasının kolay olması daha avantajlı. hem anne hem bebek için normal doğum daha sağlıklı. Bir de normal doğum her türlü sancısına rağmen ilginç ama çok zevkli😂😂

Benim de ilk cocugumdu. Tirnaklar yapili full makyaj doguma gittim. 8 cm aciklikla normal dogum olmadi sezeryan oldum. Bakiyorum dogum fotolarima misler gibi cikmisim. 😂😂😂
Dogumun ertesi gunu dus aldim esimin yardimiyla. Kuaför geldi sac makyaj yapildi bebisle cekim yaptirdik. Kimseleri dinleme. Yatmak isteyen yatar bakimli olan isterse sac da yapar makyaj da. 🥳
Cekimden sonra 2 gun daha yattim hastanede esim diyoki dogumdan sonraki gun nasil iyiydin noldu sana dedim cagir kuaforu fotocuyu yine iyilesirim ben. 😂😂😂

Benim yanımda eşim kayınvalidem annem iki teyzem kuzenim akşama kadar durdular.Gece de iki kişi kaldı yanımda.Ama o kadar kişiye rağmen aklıma makyaj yapıp foto çekilmek gelmedi.ona sıra gelmedi bebeğimle hep ben ilgilenmek istedim.Spinal sezeryan oldum.Doğumdan odaya gülerek geldim maşallah.Ama sonrasında bastıran uyku yorgunluk, bebeğin heyecanı gelen giden, bebek emdi mi doydu mu ,aman biberon vermeyin, vay efendim gazı çıkmıyor.Ha bir de kendi gazın var.Sen de onu çıkaracaksın 😀Bir de ter boşandı benden.Vücut ilk sütü üretmek için çok enerji harcarmış.Hemşire dedi.

Deodorant bile kullanmadım ilk aylarda.Kokumu alamaz emmeyi bırakır diye.Rahatsız olur diye.Ojeye bayılırım.10 senedir özel günler hariç sürmem.İki çocuk olunca .yemeklere bulaşır diye.hadi eldiven taktın yaparken, ya yedirirken…

Yani ilk aylar biraz düzen bozuluyor.vücudun psikolojin her şeyin değişiyor.kızımda prenses gibi baktılar Allah var.önüme tepsiyle gelirdi yemek.Anne çayını saatli içerdim.ikinci de tek başımaydım .kimse gelmedi hastaneden çıktım eve geldim hop tek başımayım.eşim işe , kızım zaten okula.Peynir ekmek yapıp ağlayarak yediğimi biliyorum.Zaman yok.Banyo yapınca sevinirdim.Hatta önüme pusetine koyup banyo yapardım.Ama iyi haber ilk aylar zor olsa da sonra düzen oturuyor.Misler gibi bakımını yapıp geziyorsun.Hele destek olacak annen kayınvaliden varsa kuaförde röfle bile attırırsın.

Ya bir de şu var.Makyajı doğumdan sonra yapmak mantıklı.göz kalemi filan olabilir belki ama yüzüne fondöten dudağınıza ruj sürmeyin bir abla tavsiyesi size.çünkü iki çocuğumu da doktorum doğar doğmaz yanağıma yapıştırdı.kızım tutup burnumu emdi.yanaklarım ağzına değdi.oğlum da aynı.dudaklarım filan değdi her yerine hep öptüm kokladım ilk sıcaklığıyla.Fotoğraflar çekildik öyle birbirimizi koklarken ❤️ Sonra iyi ki girmeden suratıma bir şey sürmemişim diye düşündüm. Bebeğinin ağzına ilk giren şeyin ruj ve bb krem filan olmasını istemez sanırım hiç bir anne☺️Allah sağlıklı hayırlı doğumlar versin tüm hamilelere 🌸

Back
X