butun herseyım cocuk oldu dedıgınız gıbı butun enerjımı ona harcıyorum akamları onu uyuttukdan sonra yorgun dusup uyuyorum ve ınanırmısınız esım de benı aldatmamak ıcın hala dırenıyor belkıde cok sanslıyım bır gun bana bısey bı sey soylemıstı anlıyorum kızımıza cok duskunsun ona ıyı bakabılmek ıcın cok yoruluyorsun ama sunu unutma bızım ılıskımız saglam ve mutlu olacakkı kızımız da mutlu olsun aslında cok haklı acaba hala dogum psıkolojısımı
arkadaşlar benım 16 aylık kızım var kızımı kucagıma aldıgım gunden berı kocama aş olamıyorum evlılık ve cocuk sorumlulugu agır geldı hamıle ıken yasadıgım cok fazla sorun vardı kendımı cok yorgun hıssedıyorum sebebını bunlara baglıyorum esım ıse onu artık sevmedıgımı dusunuyor (haklı olarak)dogumdan sonra sızlerde boyle seyler yasadıysanız bana yazarmısınız onu mutsuzlugu benıde mutsuz edıyor
Sabah 7 de kalk, eşin uyusun, kendin hazırlan, çocuğu hazırla, çocuğu bırak,işe git, akşamn işten çık çocuğu al eve gel,çocukla ilgilen,çocuğu uyut mutfağa gir yemek,bulaşık,evi toparla, çocuk uyansın çocukla ilgilen eşin işten gelsin, çocukla yarım saat oynayıp bilgisayarın başına geçsin, sonra tv izlesin sen yine işlerle uğraş, çocuğu uyut tam oturuup dinleneyim biraz de saate bak saat 12 hadi uyumaya, sen eşinden önce pijamalarını giy uyumaya hazırlan hadi şunuda yapayım uyumadan de işin bitince yatağa gir eşin senden önce uyumuş, send uyu yarım saat sonra bebeği emzirmeye uyan tekrar sabaha kadar saat başı çoçukla birlikte uyan, emzir salla uyut, sonra tekrar aynı şeyler....
Sizcede bu kadından hayır gelirmi artık.Erkek karısından nekadar ilgi bekliyorsa kadıanda aynı ilgiyi bekliyor mesela, erkek kadına evde evişlerinde yardım ederse kadında erkeğe ilgiyi gösterecek zamanı bulur, kafası daha dinç olur, günün bir saatinde kadının işyerine veya çalışmıyorsa eve gelse, sürprizler yapsa, işinden izin alıp yemeğe götürse inanın kadın psikolojik olarak daha güçlü olacak bunuda karşısındakine yansıtacaktır. Herşeyide kadından beklemek haksızlık olmuyormu biraz?
O yoğunluğun ve stresin üstesinden gelebildiğiniz için tebrik ederim sizi öncelikle.hayatım bunları yalnız sen yaşamadın ki tabiki yorulacaksın,sen ev hanımı olduğun halde bukadar şikayet ediyorsun..ya çalışan bayan olsaydın...bak tatlım kızım 2,5 yaşındaydı eşim ilk büyük ameliyatını oldu..bu arada kızım kreşe gidiyor(eşimin kurumunun kreşine)ben özelde çalışıyordum ve o kadar tersti ki kreşle benim işim araç yoluda ters olduğu için gidişte yürüyerek gidiyordum. her sabah kızımı bırakıyor,her akşam alıyordum eve geliyordum ev işi kızın yemeği ,kızın kıyafeti,ütü (çünkü hergün kıyafetini değiştiriyordum),hergün hastaneye eşimin yanına giderdim,ihtiyaçlarını alırdım,orda da koştururdum,işimde çok yoğundu..yani sırala sırala bitmez..ama nedir biliyormusunuz içimdeki yaşama sevinci kaybolmadığı için ne isyan ettim nede şikayet.o durumda da hep şükrettim.. allah daha büyük dert vermesin diye..şimdi sizin anlattıklarınıza bakıyorum tabiki çocuk büyükmek,yetiştirmek çok zor,ev hanımı olmak evin işiyle uğraşmak çok zor..ama sağlığınız yerindeyse gerisini boşvereceksiniz yaaa.inanın ne eşinizi üzdüğüne ne de kendinizi üzdüğünüze değmez.sevdiğinizi hep söyleyin birşey kaybetmez kazanırsınız..sağlık en büyük zengizliktir arkadaşlar en büyük mutluluktur..
O yoğunluğun ve stresin üstesinden gelebildiğiniz için tebrik ederim sizi öncelikle.
Söylediklerinizin büyük bölümünde haklısınız. Ancak şunu eklemek istiyorum müsadenizle.
Benim bir önceki yorumumda alıntı yaptığım arkadaşın da belirttiği gibi ;
eşiniz herhangi bir zorunluluğu yada meşguliyeti olmamasına rağmen eve geldiğinde bilgisayar yada TV karşısında zaman geçiriyor, size manevi olarak dahi olsa hiç bir destek vermiyorsa zamanla kadının üzerindeki fiziksel yükü geçtim psikolojik yük artıyor bence.
Kadın bakıyor ki herşeye yetişmeye çalışıyor, ordan oraya koşturup duruyor, gün oluyor yatağa ölü gibi giriyor.
Ama eşi işten eve gelir gelmez çocuklarla ilgilenmeden veya eşine manen dahi olsa destek vermeden özel işleriyle meşgul oluyor.
Eee böyle olunca kadın haliyle bezginleşir. Moral de bulamadığı için eşine karşı da ilgisizleşebilir.
Bu durumda tüm sorumluluğu kadına yüklememek gerektiğini, eşlerin de bu müşterek hayatta karılarına yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum.
Sabah 7 de kalk, eşin uyusun, kendin hazırlan, çocuğu hazırla, çocuğu bırak,işe git, akşamn işten çık çocuğu al eve gel,çocukla ilgilen,çocuğu uyut mutfağa gir yemek,bulaşık,evi toparla, çocuk uyansın çocukla ilgilen eşin işten gelsin, çocukla yarım saat oynayıp bilgisayarın başına geçsin, sonra tv izlesin sen yine işlerle uğraş, çocuğu uyut tam oturuup dinleneyim biraz de saate bak saat 12 hadi uyumaya, sen eşinden önce pijamalarını giy uyumaya hazırlan hadi şunuda yapayım uyumadan de işin bitince yatağa gir eşin senden önce uyumuş, send uyu yarım saat sonra bebeği emzirmeye uyan tekrar sabaha kadar saat başı çoçukla birlikte uyan, emzir salla uyut, sonra tekrar aynı şeyler....
Sizcede bu kadından hayır gelirmi artık.Erkek karısından nekadar ilgi bekliyorsa kadıanda aynı ilgiyi bekliyor mesela, erkek kadına evde evişlerinde yardım ederse kadında erkeğe ilgiyi gösterecek zamanı bulur, kafası daha dinç olur, günün bir saatinde kadının işyerine veya çalışmıyorsa eve gelse, sürprizler yapsa, işinden izin alıp yemeğe götürse inanın kadın psikolojik olarak daha güçlü olacak bunuda karşısındakine yansıtacaktır. Herşeyide kadından beklemek haksızlık olmuyormu biraz?