- 19 Aralık 2020
- 748
- 1.936
- 63
- 38
- Konu Sahibi O_sevincli_ki
-
Bende sağım yaparak beslemek zorunda kaldım. Prematüreydi ve emmesi güçlenmedi. Başlarda hevesle sağıyordum ancak bir süre sonra hiçbir şeye zamanım kalmadığı, bebek uyurken ben sürekli sağımdaydım. Dinlenemiyordum psikolojik olarak kaldıraması. 6 aylık olunca sağımı azaltarak bıraktım. Bir gece sağım yapmadan uyuduğumda dünyanın en mutlu annesi ben olmuştum. Bebeğe ihtiyacı olanları vermekte zorlanmak yerine mamaya geçmek kötü değil bence. Sizi anlıyorum, kararınız tamamen size ait kimseyle kıyaslamaya gerek yok. O noktada çok ikilemde kalıyor insan, benim için ise şimdiki aklım olsa bu kadar yoğun sağım yapmak yerine dinlenip bebek için daha çok enerjim olmasını sağladım. Her bebek ve anne kendi özelinde karar vermeli bence. Bir başkası 2 sene boyunca sağıma devam edecek enerjiye sahip olabiliyor.Merhaba hanımlar
2 aylık bir bebeğim var. Doğduğunda 4 kilo idi. Sütüm az olduğu ve bebeğim uyumadığı için baştan beri hem emzirdim hem de mama verdim. Ancak şu anda meme reddi yaşıyoruz, sadece pompa ile sağarak verebiliyorum. Günlük maksimum 270-290 ml süt çıkıyor. Şuanda 5.5kg ve 60 cm ile de gayet iyi gelişimi var bebeğimin.
Sorunum şu ki artık pompa ile uğraşmak da istemiyorum. Belki yargılanacağım ama itiraf etmem gerek, emzirmeyi de en başından beri hiç sevemedim. Yurt dışında yaşıyoruz, en iyi mamaları kullanıyoruz; hatta Amerika’dan bile özel mama getirdik. Ama Türk arkadaşlarımla veya akrabalarla konuştuğumuzda ah tüh sütün yetmiyormu diyorlar ve memelerimi parçalarcasına pompa yapıyorum. Yabancı arkadaşlarıma veya burdaki dr/ebeye söylediğimde extra pompa yapmamı özveri olarak görüyorlar yani kendimi sıkmama, yormama şaşırıyorlar çünkü oncelik mutlu anne. Yabancı bir arkadaşıma sorunumu anlattığımda ki kendisi de 2 çok sağlıklı ve akıllı çocuk (yüksek iq) sahibi " kimse annem beni mama ile besledi diye terapiye gitmemiştir
takma kafana ne istiyorsan yap ben iyi uyumak için mamaya geçmiştim" dedi
Pompayı da bırakıp tamamen mamaya geçmek beni kötü anne yapar mı? Kültürler arasında kayboldum ve yoruldum. Sağımı tamamen bırakmak istiyorum, kafamı bu durumdan uzaklaştırıp bebeğimle gerçekten güzel vakit geçirmek istiyorum.
Sizin yorumunuz nedir?
Merhaba hanımlar
2 aylık bir bebeğim var. Doğduğunda 4 kilo idi. Sütüm az olduğu ve bebeğim uyumadığı için baştan beri hem emzirdim hem de mama verdim. Ancak şu anda meme reddi yaşıyoruz, sadece pompa ile sağarak verebiliyorum. Günlük maksimum 270-290 ml süt çıkıyor. Şuanda 5.5kg ve 60 cm ile de gayet iyi gelişimi var bebeğimin.
Sorunum şu ki artık pompa ile uğraşmak da istemiyorum. Belki yargılanacağım ama itiraf etmem gerek, emzirmeyi de en başından beri hiç sevemedim. Yurt dışında yaşıyoruz, en iyi mamaları kullanıyoruz; hatta Amerika’dan bile özel mama getirdik. Ama Türk arkadaşlarımla veya akrabalarla konuştuğumuzda ah tüh sütün yetmiyormu diyorlar ve memelerimi parçalarcasına pompa yapıyorum. Yabancı arkadaşlarıma veya burdaki dr/ebeye söylediğimde extra pompa yapmamı özveri olarak görüyorlar yani kendimi sıkmama, yormama şaşırıyorlar çünkü oncelik mutlu anne. Yabancı bir arkadaşıma sorunumu anlattığımda ki kendisi de 2 çok sağlıklı ve akıllı çocuk (yüksek iq) sahibi " kimse annem beni mama ile besledi diye terapiye gitmemiştir
takma kafana ne istiyorsan yap ben iyi uyumak için mamaya geçmiştim" dedi
Pompayı da bırakıp tamamen mamaya geçmek beni kötü anne yapar mı? Kültürler arasında kayboldum ve yoruldum. Sağımı tamamen bırakmak istiyorum, kafamı bu durumdan uzaklaştırıp bebeğimle gerçekten güzel vakit geçirmek istiyorum.
Sizin yorumunuz nedir?
En başından beri avent kullanıyoruz hatta 0 nolu başlığı hiç değiştirmedim. Tr den Emzirme danışmanlığı aldım, eds yöntemi denedik memeye alıştırmak için, aman Allahım işkence, bebek ağlar ben ağlarım, bi vurur her yer Süt mama olur. Bıraktık onu da.Günlük süt miktarın benimkinden fazlaymış. Benden epey az geliyordu :') Sağımı azaltsan? Sonuçta bebek için faydalı ama senin mental durumun da önemli. Kimseye de sütüm az şu bu deme herkes bir yorum yapıyor
Biberon ne kullanıyorsun? Philips Avent natural response kullandık biz meme Reddi olmadı belki işe yarar
Doğduğundan beri Hipp kullandık sütüm az geldigi için, bir sorun yaşamadık
Çok güzel yazmışsınız, gerçekten benim de enerjim yerlerde. En ufak fırsatta sağım yapıyorum, uyurken bile kafam ml hesabında.Bende sağım yaparak beslemek zorunda kaldım. Prematüreydi ve emmesi güçlenmedi. Başlarda hevesle sağıyordum ancak bir süre sonra hiçbir şeye zamanım kalmadığı, bebek uyurken ben sürekli sağımdaydım. Dinlenemiyordum psikolojik olarak kaldıraması. 6 aylık olunca sağımı azaltarak bıraktım. Bir gece sağım yapmadan uyuduğumda dünyanın en mutlu annesi ben olmuştum. Bebeğe ihtiyacı olanları vermekte zorlanmak yerine mamaya geçmek kötü değil bence. Sizi anlıyorum, kararınız tamamen size ait kimseyle kıyaslamaya gerek yok. O noktada çok ikilemde kalıyor insan, benim için ise şimdiki aklım olsa bu kadar yoğun sağım yapmak yerine dinlenip bebek için daha çok enerjim olmasını sağladım. Her bebek ve anne kendi özelinde karar vermeli bence. Bir başkası 2 sene boyunca sağıma devam edecek enerjiye sahip olabiliyor.
Ya bu da ayrı bir soru kafamda, akraba & Tr den arkadaşlar hasta olur, mama zekasını geri bırakır diyor. En son direk söylemeseler de "ne biçim annesin" e geliyor yorumlar.hep mama veren anne çok. yeğenlerim de mama ile büyüdü. karşımda var 2 adet hatta, mamayla büyüyen bebekler şu an 12 yaşında biri de 15 yaşında senden benden iyi hiç hasta olmuyor maşallah. anne sütüyle büyüyen ben hep hastayım valla bildim bileli bağışıklığım düşüktür. anam keşke mama vereydi bana yaa
Bende ikizler var ve yurtdisinda yasiyorum. Ben de 4 aya kadar sut ve mama ortaklasa gittim ve 4. aydan sonra tamamen mamaya gectim. Baslarda kendime cok dert edindim bu konuyu ama dogruyu soylemek gerekirse emzirmek konusunda hic kendimi rahat hissetmedim. Hic sevemedim ve surekli memelerim disarida gezmek beni cok rahatsiz etti.Merhaba hanımlar
Sorunum şu ki artık pompa ile uğraşmak da istemiyorum. Belki yargılanacağım ama itiraf etmem gerek, emzirmeyi de en başından beri hiç sevemedim. Yurt dışında yaşıyoruz, en iyi mamaları kullanıyoruz; hatta Amerika’dan bile özel mama getirdik. Ama Türk arkadaşlarımla veya akrabalarla konuştuğumuzda ah tüh sütün yetmiyormu diyorlar ve memelerimi parçalarcasına pompa yapıyorum. Yabancı arkadaşlarıma veya burdaki dr/ebeye söylediğimde extra pompa yapmamı sanki bir özveri, bir fedakarlık olarak görüyorlar yani kendimi sıkmama, yormama çok şaşırıyorlar çünkü oncelik mutlu anne burda bunlar için. Biz de ise bebek. Anne dediğin çeker hep... Yabancı bir arkadaşıma bu sorunumu anlattığımda ki kendisi de çok sağlıklı ve akıllı 2 çocuk (yüksek iq) sahibi " kimse annem beni mama ile besledi diye terapiye gitmemiştir, takma kafana ne istiyorsan yap benim sütüm vardı ama daha iyi uyumak için mamaya geçmiştim" dedi
Pompayı da bırakıp tamamen mamaya geçmek beni kötü anne yapar mı?
Kültürler arasında kendimi sorgulamaktan kayboldum ve yoruldum. Sağımı tamamen bırakmak istiyorum, kafamı bu durumdan uzaklaştırıp bebeğimle gerçekten güzel vakit geçirmek istiyorum. Ama hala sütüm varken çocuğumdan bu "nimet" i esirgiyor muyum?
Sizin yorumunuz nedir?
Ben çocuk doktoruyum hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz.Merhaba hanımlar
Sorunum şu ki artık pompa ile uğraşmak da istemiyorum. Belki yargılanacağım ama itiraf etmem gerek, emzirmeyi de en başından beri hiç sevemedim. Yurt dışında yaşıyoruz, en iyi mamaları kullanıyoruz; hatta Amerika’dan bile özel mama getirdik. Ama Türk arkadaşlarımla veya akrabalarla konuştuğumuzda ah tüh sütün yetmiyormu diyorlar ve memelerimi parçalarcasına pompa yapıyorum. Yabancı arkadaşlarıma veya burdaki dr/ebeye söylediğimde extra pompa yapmamı sanki bir özveri, bir fedakarlık olarak görüyorlar yani kendimi sıkmama, yormama çok şaşırıyorlar çünkü oncelik mutlu anne burda bunlar için. Biz de ise bebek. Anne dediğin çeker hep... Yabancı bir arkadaşıma bu sorunumu anlattığımda ki kendisi de çok sağlıklı ve akıllı 2 çocuk (yüksek iq) sahibi " kimse annem beni mama ile besledi diye terapiye gitmemiştir, takma kafana ne istiyorsan yap benim sütüm vardı ama daha iyi uyumak için mamaya geçmiştim" dedi
Kültürler arasında kendimi sorgulamaktan kayboldum ve yoruldum. Sağımı tamamen bırakmak istiyorum, kafamı bu durumdan uzaklaştırıp bebeğimle gerçekten güzel vakit geçirmek istiyorum. Ama hala sütüm varken çocuğumdan bu "nimet" i esirgiyor muyum?
Sizin yorumunuz nedir?
Haklsnz ama 6. Aya kadar bir yudum da olsa sagip verseniz bin şifaMerhaba hanımlar
Sizin yorumunuz nedir?
Çok güzel yazmışsınız, tam da sizin geçtiğiniz süreçteyim.Bende ikizler var ve yurtdisinda yasiyorum. Ben de 4 aya kadar sut ve mama ortaklasa gittim ve 4. aydan sonra tamamen mamaya gectim. Baslarda kendime cok dert edindim bu konuyu ama dogruyu soylemek gerekirse emzirmek konusunda hic kendimi rahat hissetmedim. Hic sevemedim ve surekli memelerim disarida gezmek beni cok rahatsiz etti.
Mamaya gecince de biraz daha rahatladim cunku esim de bensiz cocuklari idare edebildi. En basta cok kotu hissettim, sagdigim sutu falan hesapliyordum falan filan. Bunlari takip etmek bile benim icin cok yorucuydu. Emzirmenin uzerimdeki psikolojik baskisi da cabasi. Sonrasinda tamamen mamaya gecince 1 ay falan kendimi cok sucladim ama o sucluluk hissi gecince en azindan bulundugum durumdan daha keyif almaya basladim.
Zaten ilerleyen aylarda baska baska sorunlarla ugrasacaksiniz. Istemiyorsaniz ve bu sizi rahatsiz ediyorsa sizin cocugunuz mama ile buyuyen ne ilk ne de son cocuk olacaktir. KEndiniz nasil iyi hissediyorsa ona gore davranin. gunun sonunda herkes kapisini kapatip evinde oturuyor, bu sorunlarla siz basbasa kaliyorsunuz. Ilk once kendinizi rahatlatmaniz lazim ki bebeginize saglikli bakabilin.
Annesi sensin ikiniz için ne daha iyi olacaksa onu yap simdiki mamalar eskisi gibi değil zaten. Elinden geleni de yapmissin. Ben sağım sayısını azaltıp yine de devam etmeni öneririm mumkunse tabii. Sağlıkla büyüsün bebiskoEn başından beri avent kullanıyoruz hatta 0 nolu başlığı hiç değiştirmedim. Tr den Emzirme danışmanlığı aldım, eds yöntemi denedik memeye alıştırmak için, aman Allahım işkence, bebek ağlar ben ağlarım, bi vurur her yer Süt mama olur. Bıraktık onu da.
Oh ya paylaşınca rahatladım biraz
Bir diger konu da ben mesela hic demir takviyesi vermedim cunku mamanin icinde zaten demir vardi. Bir kakalarini yesile boyadi ve koku yapti ama sorun olmadi hic.Çok güzel yazmışsınız, tam da sizin geçtiğiniz süreçteyim.
Kararım belli aslında 1 ay daha böyle süt+ mama ile gidecek gibiyim ama sonrasında kararımda suçluluk yaşar mıyım onu bilemiyorum.
Sosyal medya da cabası, herkesin şelale sütü var ve emzirmezsen bebeğin ile bağın olmuyor, anneliği hissetmiyorsun gibi gibi...
Oh iyi geldi ya içimi dökmek
Yanlış anlama ben de yeni doğum yaptım aynı senin gibi 4 kg dogdu sutum yetmiyor hem mama hem meme gidiyoruz ve turkiyedeyim, burdayken akraba vs baskısını senin kadar hissetmiyorum veya insanlara açıklama gereği duymuyorum sen yurt dışında nasıl bu kadar baskı yaşıyorsun ? Boşver millete anlatma büyüyor de geç...benim bebeğim de inadına meme düşkünü biberona alışır falan sandım ama mecbur kalmadıkça mama almıyor ben de rahat uyuyayım diye mamayı gece yatarken veriyorum, sağım yapmadım sinir oluyorum ait sagmaya hatta eşim dün dedi sağsan artar belki diye hayır sagmayacagim dedim, ilk kızımda satmıştım gerçekten eziyet gibi, bunda emzirebildigim kadar emziririm arada mama da veririm ,çünkü emzirmek bana kolay geliyor normal zamanda , ama sağmak istemiyorum sen de bırak sagmayi biraz rahatına bak, ben ilk kızımda neler yaptım sonuç olarak öyle de böyle de büyüyor ve hiç hirsey olmuyor...millete açıklama iyiyiz büyüyor işte de gecYa bu da ayrı bir soru kafamda, akraba & Tr den arkadaşlar hasta olur, mama zekasını geri bırakır diyor. En son direk söylemeseler de "ne biçim annesin" e geliyor yorumlar.
Yabancı kafa tamamen farklı, bana burda sizin yorumlarınız gibi "sen nasıl iyi olacaksan" diyorlar.
Ben de bir ay daha sağıp sonra bırakmak istiyorum, en azından bebeğimin aşıları tamamlansın bu süreçte, ben de en az bir öğün de olsa Süt vereyim.
Dediğim gibi 2 farklı algı/düşünce arasında sıkıştım kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?