- 19 Aralık 2020
- 748
- 1.936
- 63
- 38
- Konu Sahibi O_sevincli_ki
-
Gerçekten çabaladım, yazmıştım yukarıda bir cevapta. Eds, Silikon uç, duşta Emzirme vs vs. Emzirme danışmanlığı aldım online Türkiyeden sırf bunun için. Bunlar için evet efor lazım ve enerji de. Bebeğim ben inat ettikçe zorladıkça ağladığı için bıraktım. Ben de çok yoruldum hem de yıprandım.Bu demek değil ki çabalamıyorsunuz
Öncelik sizin ruhsal ve fiziki sağlığınız tabi ki
Gerçekten öyle dedi. Ve bu kadın öyle cahil veya egoist biri de değil.Daha iyi uyumak için emzirmedim mama verdim demiş arkadaşınız ahahha oda iyiymiş biz mi yanlis yapıyoruz enayilik var bizde
Yani simdi dusundukce o zamanlari, emzirmeye daha siki calissam belki daha uzun sure emzirebilirdim ama gercekten ben hic sevemedim. Hala dusundukce bana cok absurt geliyor. Cocugun ne kadar sut emdigini bilmiyorum, karni doydu mu doymadi mi ne oldu bilmiyorum. bir suru bilinmeyen var ve bu konular beni hep rahatsiz etti. Sutumu sagdim, hatta bu memeye takip ortalikta rahatlikla gezilenlerden almistim ama sut sagma konusunu dusundukce bile su an hala ayarim kaciyor.Gerçekten çabaladım, yazmıştım yukarıda bir cevapta. Eds, Silikon uç, duşta Emzirme vs vs. Emzirme danışmanlığı aldım online Türkiyeden sırf bunun için. Bunlar için evet efor lazım ve enerji de. Bebeğim ben inat ettikçe zorladıkça ağladığı için bıraktım. Ben de çok yoruldum hem de yıprandım.
Hemşirenin dediği doğrudur, Sütü yetmeyen Anne yoktur belki ama desteği vardır, enerjisi vardır, motivasyonu vardır. Bende olmayanlar...
Ben de avrupadayim ve benim cevremdeki insanlar da Turkiyedeki gibi degiller. Asiri durustluk var burada.Gerçekten öyle dedi. Ve bu kadın öyle cahil veya egoist biri de değil.
Şuanda büyük çocuğu 7 yaşında yüksek iq lu. Normal oyun oynamıyoruz, sabahları satranç hamlelerimizi yapıp, işe okula doğru evden öyle çıkıyoruz diyor
Ben de sanırım o sıralarda bırakacağım.Yani simdi dusundukce o zamanlari, emzirmeye daha siki calissam belki daha uzun sure emzirebilirdim ama gercekten ben hic sevemedim. Hala dusundukce bana cok absurt geliyor. Cocugun ne kadar sut emdigini bilmiyorum, karni doydu mu doymadi mi ne oldu bilmiyorum. bir suru bilinmeyen var ve bu konular beni hep rahatsiz etti. Sutumu sagdim, hatta bu memeye takip ortalikta rahatlikla gezilenlerden almistim ama sut sagma konusunu dusundukce bile su an hala ayarim kaciyor.
Ben de 4 aya kadar dayandim sonra biraktim.
Ben de avrupadayim ve benim cevremdeki insanlar da Turkiyedeki gibi degiller. Asiri durustluk var burada.
2 gun fazla anne sutu ile beslendi diye super zeka olacak olsaydi cocuk, dunyada iq ortalamasi daha yuksek olurdu. 6. aydan sonra anne sutu zaten kendi icinde yetersiz gelmeye basliyor. o zaman bu kadar 2 yasa kadar emzirmenin de bir anlami yok, hem anneye de ekstra yuk olarak dusunuyorum.
Ay bu arada 4kglık kızımı vajinal doğururum, Eli yanağında çıktı, vakumla aldılar 26 saatin sonunda.Yapmaz, siz bebeğinize işkence mi yapıyorsunuz? Aç mı bırakıyorsunuz ? Kötü anne tanımına uymak için ne yapıyorsunuz mesela?
Bizdeki bazı annelere göre doğum şekliniz dahi sizi kötü anne yapabiliyor, oysa kötü anne bambaşka bir şey bence, o yüzden böyle laflara takılmayın.
Anne sütü bebek için faydalıdır, mümkün olduğunca da emzirmek gerekir doğru ama bebek emmek istemiyorsa ne yapabilirsiniz ki?
Ben hiç anne sütü almamışım, rahmetli annem hep anlatır dururdu, sütüm çoktu emzirmek de istiyordum ama sen inattın, doğduğun gün bile seni emziremedim diye, mamayla büyümüşüm gayette sağlıklı bir bebekliğim olmuş, bu yaşıma kadar çok şükür bağışıklığım da güçlüydü.
Kızımı doğurduğumda çok sütüm vardı kızım da meme reddi yaşamadı emmeye istekli bir bebekti ama 2,5 aylık olduğunda benim aşırı zayıflamam, doğru dürüst yiyip içemememden kaynaklı sütüm azaldı, bebek emmek istiyordu ama yeterli süt gelmiyordu, kızıma mama vermek zorunda kaldım, kötü anne miyim?
İnsanların ne söylediğine bakmayın, herkes kendi kafasına göre kötü anne tanımı yapıp bunun üzerinden anneleri strese sokuyor.
Ya ben gun icerisinde verdigim mamayi 1 yasina girince kestim. Bir sabah saat 7de mama iciyorlardi bir de ogleden sonra 4te bir de aksam yatmadan once. Simdi 2.5 yasindalar, sadece aksam uyumadan once mama iciyorlar. O yuzden 2 yasina kadar emzirmeyi anlamiyorumNeden böyle burdakiler ben de anlamıyorum.
Bir de gerçekten 2 yaşına kadar emziren anneler var, çok zor gelmiyor mu ki?
2 yaş demek aslında konusan derdini anlatan, baya Yemek yiyen çocuk demek...
Orda da bir farklılık var sanırım, doktorumuz bebeğimin gelişimine bakarak 4.5-5nci ayda katı gıda denemelerine başlayabiliriz dedi. Burda duyduklarım 4ncü ayda başlıyor.Süt sadece karın doyurma değil ki siz 1 damla sütünüzü mikroskop altında bi inceleyin göreceksiniz. Antikor kaynıyor ve bu antikorlar sadece sizin bebeğinize özel vucudunuz tarafından üretiliyor. Kopyalanamayan, sırrı açıklanamamış bilimin köşesinde duran bir durum bu, her annenin sütü kendi bebeğine özel. Yani mesele sütün yetmesi vs değil, emzirmek istemeyen yine emzirmesin ama bence süt varken en azından 6 aya kadar verilmeli.
Elalemi geçin bilim olarak bakın hiçbir uzman 0-6 ayda bebeğe anne sütünden başka şey öneremez(bağışık değiller,sütteki antikorlar çok değerli), dünyanın en gelişmiş ülkesinde satılan bebek mamalarının arkasında dahi uyarı yazmak zorundadırlar bu uyarı “doktorların 0-6 ayda anne sütü önerdiğini” bildirir yazıdır.
Ben de emzirmeyi hic sevememistim. 2. Cocugumda sutum azdi ve kisa sure emdi. Ona ragmen ilk oglumdan daha dayanikli ve saglikli. Yani demem o ki, anne sutunun uzun vadede mamadan hicbir farki yok. Kisa donemde belki bagisikligi falan daha yuksek tutuyor olabilir ama oyle vaaaav mucize denebilecek bir fark da goremedim ben, o yuzden rahat olunMerhaba hanımlar
2 aylık bir bebeğim var. Doğduğunda 4 kilo idi. Sütüm az olduğu ve bebeğim uyumadığı için baştan beri hem emzirdim hem de mama verdim. Ancak şu anda meme reddi yaşıyoruz, sadece pompa ile sağarak verebiliyorum. Günlük maksimum 270-290 ml süt çıkıyor. Şuanda 5.5kg ve 60 cm ile de gayet iyi gelişimi var bebeğimin.
Sorunum şu ki artık pompa ile uğraşmak da istemiyorum. Belki yargılanacağım ama itiraf etmem gerek, emzirmeyi de en başından beri hiç sevemedim. Yurt dışında yaşıyoruz, en iyi mamaları kullanıyoruz; hatta Amerika’dan bile özel mama getirdik. Ama Türk arkadaşlarımla veya akrabalarla konuştuğumuzda ah tüh sütün yetmiyormu diyorlar ve memelerimi parçalarcasına pompa yapıyorum. Yabancı arkadaşlarıma veya burdaki dr/ebeye söylediğimde extra pompa yapmamı sanki bir özveri, bir fedakarlık olarak görüyorlar yani kendimi sıkmama, yormama çok şaşırıyorlar çünkü oncelik mutlu anne burda bunlar için. Biz de ise bebek. Anne dediğin çeker hep... Yabancı bir arkadaşıma bu sorunumu anlattığımda ki kendisi de çok sağlıklı ve akıllı 2 çocuk (yüksek iq) sahibi " kimse annem beni mama ile besledi diye terapiye gitmemiştir, takma kafana ne istiyorsan yap benim sütüm vardı ama daha iyi uyumak için mamaya geçmiştim" dedi
Pompayı da bırakıp tamamen mamaya geçmek beni kötü anne yapar mı?
Kültürler arasında kendimi sorgulamaktan kayboldum ve yoruldum. Sağımı tamamen bırakmak istiyorum, kafamı bu durumdan uzaklaştırıp bebeğimle gerçekten güzel vakit geçirmek istiyorum. Ama hala sütüm varken çocuğumdan bu "nimet" i esirgiyor muyum?
Sizin yorumunuz nedir?
Ya ben gun icerisinde verdigim mamayi 1 yasina girince kestim. Bir sabah saat 7de mama iciyorlardi bir de ogleden sonra 4te bir de aksam yatmadan once. Simdi 2.5 yasindalar, sadece aksam uyumadan once mama iciyorlar. O yuzden 2 yasina kadar emzirmeyi anlamiyorum
Benim arkadasin esi var ama o Rus. o da cok idealist hic emzik falan vermedi surekli emzirme yoluna gitti. 2 senenin sonunda perisandi kiz.
Turkiyedekiler biraz absurt anlamiyorum. Esimin annesi de bana gelip geli 2 yasina kadar emzirdim bilmem ne diyip diyip duruyordu. Surekli en iyi anne kendileri gibi gostermeye calisiyorlar.
Iste ilk kati gidaya basladigimizda, esim evde yogurt mayalamamiz lazim falan diye bir baslamisti bana. Ben de, ben mayalayamam kusura bakma vaktim yok diyince asiri sasirmisti, sanki ben kotu birsey yapiyormusum gibi. Senin de cocuklarin sen mayala niye benden bekliyorsun diyince konu tamam satin aliriz sorun olmaza dondu
Ise gelip ofistekilere falan soruyorum, burada hemen hemen herkesin cocugu yasit birbiri ile ben dondurma veriyorum diyor oteki TV izlemesi lazim azicik dinlenmem lazim benim de diyor. Herkes durust o yuzden ben cok rahatim burada.
Ben de emzirmeyi hic sevememistim. 2. Cocugumda sutum azdi ve kisa sure emdi. Ona ragmen ilk oglumdan daha dayanikli ve saglikli. Yani demem o ki, anne sutunun uzun vadede mamadan hicbir farki yok. Kisa donemde belki bagisikligi falan daha yuksek tutuyor olabilir ama oyle vaaaav mucize denebilecek bir fark da goremedim ben, o yuzden rahat olun
Eger anne sutu guzellemesi yapilmazsa (dunya capinda) her devlet sosyal devlet olmanin geregi olarak, yeni dogan vatandasina mama tedarigi yapmak zorunda kalir. Bu da son derece maliyetli bir sey olur devletler icin. O yuzden bu kadar anne sutu guzellemesi maalesefBiraz önce inat edip 14 ay emziren arkadaş ile konuştuk, sütü fışkırırdı, ön sağım yapıp tazyikli kısmı alırdı.
Çocuğun Kuruyemiş ve yulafa alerjisi varmış. Astım ilacı kullanıyormuş gece rahat nefes alıp uyumak için. Ben içimi dökünce anlattı.
Peki ne bu anne sütü güzellemeleri?
Benim anladigim kadariyla anne sutu guzellemesi bebegi ilk 6 ay emzirdigi surece annedeki bazi antikorlar bebege de gecip onu bazi hastaliklara karsi koruma yaptigi icin. 6ay sonrasinda anne sutu yeterli gelmemeye basladigi icin iste demir ilaclari bilmem ne baslaniyor ya da iste et yedirmen gerekiyor. Ama olmuyorsa olmuyordur yani bu kadar insanlari yetersiz hissettirmek travmalar yaratmak cok anlamsiz. Ozellikle kadinlar yapiyor bunu birbirineEger anne sutu guzellemesi yapilmazsa (dunya capinda) her devlet sosyal devlet olmanin geregi olarak, yeni dogan vatandasina mama tedarigi yapmak zorunda kalir. Bu da son derece maliyetli bir sey olur devletler icin. O yuzden bu kadar anne sutu guzellemesi maalesef
Hem de anne olmuş, aynı yollardan geçmiş kadınlar yapıyor bunu.Benim anladigim kadariyla anne sutu guzellemesi bebegi ilk 6 ay emzirdigi surece annedeki bazi antikorlar bebege de gecip onu bazi hastaliklara karsi koruma yaptigi icin. 6ay sonrasinda anne sutu yeterli gelmemeye basladigi icin iste demir ilaclari bilmem ne baslaniyor ya da iste et yedirmen gerekiyor. Ama olmuyorsa olmuyordur yani bu kadar insanlari yetersiz hissettirmek travmalar yaratmak cok anlamsiz. Ozellikle kadinlar yapiyor bunu birbirine
Bu da dogru, kisa vadede zaten faydali bunu inkar etmiyorum ama dediginiz gibi bu kadar zorlama cok sacmaBenim anladigim kadariyla anne sutu guzellemesi bebegi ilk 6 ay emzirdigi surece annedeki bazi antikorlar bebege de gecip onu bazi hastaliklara karsi koruma yaptigi icin. 6ay sonrasinda anne sutu yeterli gelmemeye basladigi icin iste demir ilaclari bilmem ne baslaniyor ya da iste et yedirmen gerekiyor. Ama olmuyorsa olmuyordur yani bu kadar insanlari yetersiz hissettirmek travmalar yaratmak cok anlamsiz. Ozellikle kadinlar yapiyor bunu birbirine
Ya kiz delirdi ya idealist olacam diye.Ya sanırım bizde Türkiyede bir kalıp var, anne dediğin emzirmeli, vajinal doğurmalı, perişan olmaz ise anne olmuyor sanırım.
Tr den yakın zamanda doğum yapan arkadaşım da sizin rus arkadaşınız gibi, tek meme iltihap oldu diğer memenin canını çıkarıyor Süt vermek için.
Süt iyidir sağlıklıdır ok, ama veren annenin tipi kayıp kafası gittikten sonra napayım ben o sütü.
Şuanda bunları yazarken hala pompa yapıyorum, bebeğimle oynayamıyorum vakit geçiremiyorum mesela
Gün sonunda büyüyorlar ama dimi. Annem beni şu kadar bukadar emzirmedi diye de içerlememişlerdir.Ya kiz delirdi ya idealist olacam diye.
Bu olayin boyle olmamasi gerekiyor ya. Ben hala uzerimdeki baskiyi unutamiyorum ve bu baskiyi ben kendi kendime yaptigimi fark ettim bir sure sonra. Dhaa sonrasinda da emzirmeyi biraktim yani aslinda cocuklar istemedi ben de zorlamadim.
Sezeryan oldum mama verdim, beni elestrenler oldu mu oldu ama elestrenlere buyur gel sen bak ozaman dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?