Anne sütü meselesi

Ben inat edip emzirmeyi seçenlerdendim. Kardeşim ilk çocuğu emzirip ikizleri emzirmek istemedi. Hak verdik, kendi seçimiydi… bu da sizin kendi seçiminiz. Nasıl mutlu olacaksanız.

Yok emzireceğim yazsaydınız farklı tavsiye verirdik.

Kötü anne diyemez kimse. Açıklamak zorunda da değilsiniz

Zaten cocuk bırakmış. Pompayla süt sağıp vermek bence de işkence. Daha iyi hissedecekseniz bırakın. Annelik emzirmekle olmuyor. Cocugunuza iyi davranmak ve iyiyi güzeli öğretmek bence cok daha önemli.

Anne sütü vermek bence de önemli bu arada. Bu konuda çaba sarfetmek gerektiğine inanıyorum. Ben de başlarda hiç sevmemiştim ağlardım. Bir zaman sonra alıştım. Bence ilk aylarda seven de yoktur.sizin durumunuz meme reddi. Birtakım mutlu olun

Zaten burda denir damlası vermiyorlar, sorduk hatta o eski zamanlarda idi dediler. Danimarkadayım bu arada.
Dediğiniz gibi mamayı baba verdiğinde bağdan çok Beslenme sorumluluğunu da paylaşmış oluyoruz. Benim yüküm yine bir nebze azalmış oluyor.

Ohoo boşver onları ya hep aynı olmuyor, benim kızimda sütum şelale gibiydi bunda değil işte ne yapayım ben ayni ben ama süt aynı değil onu mu kafaya takalım, bağ sevgi ile olur mutlu ol sen bebeğinle güzel vakit geçir yeter...daha dün yorulduk eşinle dedik ki geçecek bu bebekte büyüyecek rahatlayacagiz, sen de öyle de büyüyecek gülecek oynayacak bu günler hep geçecek geriye güzel anılar kalsın, ağrıyan acıyan memeler kalmasın anı olarak

Parçalanmış meme olmasın da. Şuanda sağım öncesi /sonrası farketmez biri daha büyük zaten. Fizyolojim de bozuluyor psikolojimin yanında.

Parçalanmış meme olmasın da. Şuanda sağım öncesi /sonrası farketmez biri daha büyük zaten. Fizyolojim de bozuluyor psikolojimin yanında.
Ya o kadar yıpratma annem anlattı geçen yaa yıllar öncede herkes emzirmiyormus köylerde falan , annem ben seni biraz emzirdim dedi, teyzemin sütü yokmuş pirinç unu veya sulu süt falan yapmışlar kuzenim de öyle büyümüş ne oldu hiç birşey, taaaa yüz yıllar önce de herkes emzirmiyormus süt anne olayı varmış, çocuğa süt anne bulunurmus yani bu emzirememe yüzyıllardır normal olan birşey takma kafana

Meme reddini yaşadığımız zaman ayakta sallayarak emzirmiştim ben bir süre. O şekilde tekrar emmeye alışmıştı. Sonrasında da uzun süre emmiş oldu böylece. Eğer emzirmek istiyorsanız bir de bunu deneyin isterseniz.

Emzirmeyi de sevmedim, yazdım gerçi,yargılanmayacaksam diyorum : hiç sevmedim emzirmeyi.
Ama anne dediğin emzirmeli algısı ile onu da denedik, hatta Tr den Emzirme danışmanıyla bile çalıştık. Silikon uç, eds, duşta Emzirme vs vs. Hem olmadı hem bebek çok ağladığı için eziyet gibi oldu ikimize de, bıraktım.

Pompayı da bırakıp tamamen mamaya geçmek beni kötü anne yapar mı?
Yapmaz, siz bebeğinize işkence mi yapıyorsunuz? Aç mı bırakıyorsunuz ? Kötü anne tanımına uymak için ne yapıyorsunuz mesela?
Bizdeki bazı annelere göre doğum şekliniz dahi sizi kötü anne yapabiliyor, oysa kötü anne bambaşka bir şey bence, o yüzden böyle laflara takılmayın.

Anne sütü bebek için faydalıdır, mümkün olduğunca da emzirmek gerekir doğru ama bebek emmek istemiyorsa ne yapabilirsiniz ki?
Ben hiç anne sütü almamışım, rahmetli annem hep anlatır dururdu, sütüm çoktu emzirmek de istiyordum ama sen inattın, doğduğun gün bile seni emziremedim diye, mamayla büyümüşüm gayette sağlıklı bir bebekliğim olmuş, bu yaşıma kadar çok şükür bağışıklığım da güçlüydü.

Kızımı doğurduğumda çok sütüm vardı kızım da meme reddi yaşamadı emmeye istekli bir bebekti ama 2,5 aylık olduğunda benim aşırı zayıflamam, doğru dürüst yiyip içemememden kaynaklı sütüm azaldı, bebek emmek istiyordu ama yeterli süt gelmiyordu, kızıma mama vermek zorunda kaldım, kötü anne miyim?

İnsanların ne söylediğine bakmayın, herkes kendi kafasına göre kötü anne tanımı yapıp bunun üzerinden anneleri strese sokuyor.

Hiiiiç takmayın, benim kızım 7 aylık oldu şimdi, 3 ay ancak emdi emsin diye hiç zorlamadım ne kendimi ne onu, anne sütünün faydasını tabi ki tartışmıyorum ama bazen olmayınca da olmuyor yani, memeyle kavga etse ağlasa benim sinirlerim bozulsa daha mı iyiydi.
Kimseye de bir şey açıklamak zorunda değilsiniz.

Sağmak gerçekten çok zor bir süreç bende ilk 20 gün 1 ay civarı sağarak verdim çok zordu. Sonrasında emmeye başladı. Ama hiç emmeseydi sanırım bende bırakırdım. Başkalarını boşverin mama Zehir değil ben hep mamayla beslenmişim hiç bir sağlık sorunum yok çok şükür. Ne istiyorsanız onu yapın.

Benim kızımda mama ile büyüdü çok az emdi sütüm vardı ama kendisi bırakmak istedi mama içtü 2yaşına kadar. Benimde üşime geldi açıkcası arkadaşınızın dediği gibi çok nadirdir kızımın gece uyanmaları doğduğundan beri deliksiz uyuyoruz nerdeyse. 4yaşına gircek yakında 4yılda sadece 3 kere hasta oldu bağışıklığıda taş gibi valla yok bağ olmaz falan da yalan allah aşkına çocukla aramızdaki bağ sadece emzirmekle olmuyor. Bunları söyleyenler tek marifeti çocuk emzirmek olan annelerdir kimsede kusura bakmasın. Aramızda bağda çok kuvvetli kızımla

Bende ilk bebeklerimi emziremedim biberona alismasindan kaynaklı. İkinci bebeğimde süt sagarak kendimi kasmadan gece gündüz fırsat buldukça sagdim 6 ay verdim. Ama 3. Bebeğimde inat edip emzirdim ilk aylar kabul ediyorum eziyet gibi acımasi ,kanaması üstüne çok sık ağlayıp sürekli memede durması falan ağlayarak ic cerek emzirdim fakat ondan sonra3. Aydan sonra bir guncelleme geldi herşey mükemmeldi. Emzirmeyi 33 ay sonunda bitirdim. 6 ayda sagdim sütü arttırmak için gene ama. İkisinide tecrübe ettim .sizde Günde kendinizi sıkmadan 3-4 kere sağıp bir ogunde olsa anne sütü vermeniz iyi olabilir. Yok sıkıldım dersenizde o sizin anneligizniz sizin bebeğiniz kimseye hesap vermek zorunda değilseniz. Ben vermedim bundanda gocunmadim. He elalem böyle dboyle diyor dersenız mama veririken himm mama mi keşke emzirseydin diyenler emzirirken de hala emiyormu diye elestiriyorlardi. onlar konuşur siz kendi içinizden nasıl geliyorsa öyle devam edin.

Bütün yorumlarınızı ağlayarak okudum hanımlar, ama rahatlama ağlaması.
Yargılanmaktan daha doğrusu kendimi zorbalamaktan bakıyorum da halim kalmamış benim.
Bi toparlanayım, kendime geleyim biraz

Valla ben bi tarafımı yırttım emsin mama kullanmayalım diye ama onun da sebebi alerjikti bebeğim o yüzden alerji maması kullanmamız gerekiyordu yoksa mama karşıtı değilim. Ve bebeğim biberon emzik asla tutmadı. Fakat alerji mamaları bebekler tarafından kabul edilmiyormuş çamaşır suyu gibi kokusu varmış. Sonuç: ölmedim sürünüyorum . Diyete girdim çünkü ve mahvoldum süt gitmesin diye bebeğime ayıracağım vakti kendime böldüm. Zaten çocuk uyumuyor gazdan vs, ben oturup kendime yemek hazırlayıp sağım yapıyordum o uyurken.
Yani siz rahat hissetmiyorsanız ve bebeğiniz de mama içiyorsa bence bırakın salın boşverin. İkinci çocuğum olursa o da alerjik olursa bu kadar kendimi yırtmayı düşünmüyorum artık çünkü çok aşırı yıprandım emzireceğim diye. Öncelik sizin psikolojiniz, emzirmek başta keyifliydi benim için ama bir noktadan sonra keyiften çok uzak bişeye dönüştü…

Evet oraya geliyor sonunda. Bu saydıklarımla vicdan meselesi oluyor.
Özellikle doğumda aileyi istemedik, eşim ve ben idare ettik. Bu sürede çok tanıdık Türk çevre geldi gitti. Bazıları nasıl desem burda doğsa da eski kafa bazıları sonradan gelen okumuş kesim vs vs. Ama genelde soru aynı "nasıl gidiyor emzirme?" Aile ile de sürekli telefondayız hatta 2 haftaya memlekete gidiyoruz o kadar gözümde büyüyor ki...
Bunlardan daha çok fazlası sanırım sosyal medyada. Artık sürekli baktığımdan mı ne, önüme sürekli sütü fışkıran emziren mükemmel anneler düşüyor.

Emzirme oranı düşükse neden bizde bu kadar çok baskı var ben anlamıyorum.
Yani iki kültürü de görüyorum net zorbalama var diyebilirim Türkler arasında.
Sanırım sağmayı günde 1-2 sefere düşüreceğim bir öğün de olsa anne sütü alsın, gittiği yere kadar artık. sütüm bir noktada iyice azaltıp bitecek zaten.

Sizi ayrı tutuyorum genelde okuryazarlığın yüksek olduğu annelerde en uzun emzirme

Doğuda, köyde, suriyeli göçmenlerde vs çok düşük. Kadının üstündeki ev işi, diğer çocuklar, tarlada çalışma, hemen ardından ikinci gebelik vs kaynaklı.
Bunu kırmak için çaba zorbalamaya dönüşmüş olabilir.

Çok iyi bir emzirme hemşiremiz vardı, anne sütü yetmeyen hiç annem olmadı derdi. Hatta evlatlık alınan bebeğin annesinden bile süt gelmişti. Besleyecek kadar değil, ama annenin tatmin duygusunu sağlayacak ve ten tene temas ile anne-bebek bağını güçlendirecek kadar.
Çaba istek varsa her şey oluyor

Bu demek değil ki çabalamıyorsunuz
Öncelik sizin ruhsal ve fiziki sağlığınız tabi ki

Daha iyi uyumak için emzirmedim mama verdim demiş arkadaşınız ahahha oda iyiymiş biz mi yanlis yapıyoruz enayilik var bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…