Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Meraba bişey sormak istiyorum kaynanam anne sütünün vitamini allahtan geliyor dedi hiç bir vitamin almasan bile allahtan geliyor dedi dogrumu sizde
Uyh uyh tansiyonum indi şekerim çıktı guzumm
Kayıtlı Üye
Ne yersen en iyi vitaminler süte geciyor hatta kalsiyum almazsan vucudunda azalir süre gecer bir cok şey de böyle yani emzirme doneminde kadin kendi icin de dengeli beslenmeli onu demek istemistir.
Ne yersen en iyi vitaminler süte geciyor hatta kalsiyum almazsan vucudunda azalir süre gecer bir cok şey de böyle yani emzirme doneminde kadin kendi icin de dengeli beslenmeli onu demek istemistir.
Kızım 4 aylık emziriyom hic mama vermedim bugün de pirinç unu vercektim verme snin sütün yeter dedi zararı olmaz ki dedim yararından başka dedim
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Kızım 4 aylık emziriyom hic mama vermedim bugün de pirinç unu vercektim verme snin sütün yeter dedi zararı olmaz ki dedim yararından başka dedim
herşey Allah'tan
ama durduk yere neden pirinç unu veresin ki? ne kadar ek gıda verirsen o kadar az emer bebek, sütün de o oranda azalır
daha 4 aylık, bırak bi 6 ayı dolsun
sütün yetiyorsa ek gıdaya ne gerek var?
Pirinç ununun neye yararı var?
Burda sütün yetmiyor diye kafa ütüleyen kayınvalideleri okuruz, ilk defa gelinin sütünün yettiğini söyleyen bir kadın var herhalde.
Anne sütü dengeli beslenmezseniz de kıymetlidir, sizdeki vitamin/mineralleri çeker, siz sağlıklı kalmak için iyi beslenmelisiniz.
Kayıtlı Üye
6 aya kadar anne sütü en iyisi pirinc unundan cok daha faydali emin ol. 6 aydan sonra az az ek gidaya baslamalisin.
Bende okumustum bebegin agzindaki salya işte göğüs ucuna deyince ve süt ile temasi olunca o süt kendisini bebegin ihtiyacina göre kivamina getiriyormus vitamin acisindn ve besleyicilikten. vallah ben öyle okudum inaniyorumda anne sütü yeter diyorlar gercektende oyle oluyor
Günde 1 defa vercektim çünkü vitamin oda sütüm geliyor ama tok tutmuyor bebegimi uykusu hafifleşti hemen uyanıyor anlamadım bişey belki günde bir defa verince tok tutar vitamin alır ondan da dedim
Günde 1 defa vercektim çünkü vitamin oda sütüm geliyor ama tok tutmuyor bebegimi uykusu hafifleşti hemen uyanıyor anlamadım bişey belki günde bir defa verince tok tutar vitamin alır ondan da dedim
Pirinç ununun ne vitamini var Allah aşkına, doymadığını düşünüyorsanız sütünüzü arttırmaya çalışın.
Bir de bebek gelişimi ile ilgili bir şeyler okuyun, 4 aylık bebek çok sık uyandığı bir sürece girebilir, normal.
Kayıtlı Üye
Hemen uyanmasinin onla alakasi yok bebekler belli donemlerde surekli uyanir emmek ister sen istedigi zaman emzir pirinc unu kilo yapar baska işe yaramaz. Zaten süt yetmiyorsa pirinc unu degil mama vermek gerekir.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
canım vitamin ve tokluk arasında fark var
bebeğinin doymadığını düşünüyorsan o ayrı
ama anne sütü, doğumdan itibaren her dönem, bebeğin gelişimiyle doğru orantılı olarak değişiyor. vitamin için ek gıda verilmez 4 aylık bebeğe
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bence bebekler üzerine kitap okumalısın, biraz bilinçlenmen lazım
Pirinç unundaki vitamin ne yahu sen şuna rahat çok uyanıyor uzun süre uyusun istiyorum desene açıkça. Pirinç ununun tabiki zararı var kabız olur yavrucak.
Ne kadar vitamin alacağını düşünüyorsunuz ki pirinç unundan. Üstünde yazana şu kadar vitaminli yazıları a aldanmayin sunlarin ya. Anne sütü yeter. Siz sutunuzu arttırmaya bakın. Ve KV mantıklı bı kadın anlaşılan onun sözünü dinleyin bence arada.
4 ayda ek gıdaya geçilmez.
Pirinç unu zaten komple verilmemesi gereken bir şey.
Sütünüz var emzirin.
lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
Özür dilerim ama çok bilgisizsin. İnternetten oku bir şeyler veya aç bir kitap oku. Hiç imkan yoksa git sağlık ocağından bilgi edin. Pirinç unuyla neden kafayı bozdun ki? Sütüm yetmiyor psikolojisi her anneyi zaman zaman etkiler, korkun gerçekse bile çare pirinç unu değil devam sütüdür.
sarkastik kirpi uye
Kayıtlı Üye
Ya pirinc unuyla nisastayla yapilan mamalarin ne faydasi var bebege? Yokluk zamanlarinda cocuklar tok olsun diye mecburiyetten verilmis herhalde. Benim cocuk neredeyse bir bucuk olacak hic pirinc unu ya da nisastali mama vermedim. Cocuga verse verse kilo verir oyke mamalar ne vitamini ya? Sen de bol meyve sebze ye. Ekmek, hamurlu seyler seker yeme. Cocuga vitamin vermek icin senin vitamin alman lazim vucuduna.
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Meraba bişey sormak istiyorum kaynanam anne sütünün vitamini allahtan geliyor dedi hiç bir vitamin almasan bile allahtan geliyor dedi dogrumu sizde
ya konu sapacak ama Allahta degil senden geliyor. tıbbı bir cok acıklaması var. kv ne bakma doktr. ne veriyorsa ne tavsiyte ediyorsa lütfen kullan.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
sütün tok tutar. sen emzirmeye davam et. bebekler refleks olarak meme arar gibi hareketler yaparlar. bunlar normal. pirinc unu verme.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
sevgili anne. lütfen yarın saglık ocagına gidip bebek bakımı tutumu ve süt emzirme ilgili bilgi almaya git.
gercekten bilgin az. yada illaki bir cocuk doktorunuz var. randevu alıp gidip danışın.
artık kvlerimizin dedigi gibi cocuk büyütmüyoruz. devir değişti.
cocugunuza zarar gelmesini elbette istemezsiniz bu yuzden lütfen doktorunuza tüm bunları (aklınıza ne geliyorsa) danışın. lüütfen :) sevgiler.