Öncelikle Allah yavrunu saglikla kucagina almayi nasip etsin, benim kizim da suan 8 aylik onerebilecegim ilk sey bol emzir fakat yedekte bir kutu maman olsun. Çünkü benim evladim ilk 3 ay her aksam gece 3 lere kadar uyanik olup aglardi ne yapsak susturamazdik iskence gibiydi bazen etraftan acaba aç mı derlerdi hayir benim sutum yetiyor mama verip zehirlemiycem derdim. Meger cocuk açmış... cok üzülürüm o gunleri hatirladikca boşuna aglatmisim cocugu suan sutum kesildigi icin sadece mama ve ek gida veriyorum. Onun dışında lohusayken bebegin ve senin yaninda odanizda hep bir kuran i kerim bulunsun. SevgilerMerhaba kızlar yakında anne olucam insallah oğlum sağ salim gelecek dünyaya :) Yurt dısında yasıyorum annem Türkiye'de iki haftalığına iş yerinden izin alıp gelebilecek. ilk gebeliğim ve sizin deneyimlerinizden bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Yeni doğan bebeğe nasıl bakılır dikkat edilmesi gerekenler nelerdir. Bebeğimin kıyafetlerini neyle yıkamalıyım. Her konuda bilgi verir misiniz. Doğum çantanıza neyden ne kadar koymak yeterli. Bebeğinizi ilk ne zaman yıkadınız. İlk doğduğunda sarılık olmasın diye bi ay boyunca saat bası emzir diyolar doğru mu?
Amin cok teşekkür ederim. Maşallah insallah benim de yavrum emer :)Öncelikle Allah yavrunu saglikla kucagina almayi nasip etsin, benim kizim da suan 8 aylik onerebilecegim ilk sey bol emzir fakat yedekte bir kutu maman olsun. Çünkü benim evladim ilk 3 ay her aksam gece 3 lere kadar uyanik olup aglardi ne yapsak susturamazdik iskence gibiydi bazen etraftan acaba aç mı derlerdi hayir benim sutum yetiyor mama verip zehirlemiycem derdim. Meger cocuk açmış... cok üzülürüm o gunleri hatirladikca boşuna aglatmisim cocugu suan sutum kesildigi icin sadece mama ve ek gida veriyorum. Onun dışında lohusayken bebegin ve senin yaninda odanizda hep bir kuran i kerim bulunsun. Sevgiler
Amin insallah. O zaman Yeni doğan bebek sürekli aglıyor olmalı :)Saat başından ziyade her agladiginda emzirmek en doğrusu ,yeni doğan sariligi neredeyse tüm bebeklerde oluyor ama tek çare emzirmek ,hastane çantasına bebek bezi,2 takım hastane çıkışı ,bez ,battaniye ,anne için ped,lohusa kulotu,gecelik almıştım.Sonrasinda süt arttırıcı malt içecekler almıştık faydasını çok gördüm
Oğlumu sanırım bir haftalık filan olduğunda yikamistik :) malum yaz ayı doğduğundan gün asiri yikiyorduk
Sağlıkla kucakla oğlunu
Çok tesekkür ederim deneyeceğim insallah :)Canim hayirli olsun bebegin...
SAGLIcak ile al kucagina ins.
Sutunu arttirmak icin gunde iki sise maden suyu, her emzirmeden sonra mutlaka su , hurma , kuruyemis vb. Tuketebilirsin...Birde gercek meyveli dondurmalarda baya etkli test edilip onaylandi :)
Gazi icin ise acielma yagi ...
Birkac damla eline damlatip bebeginin karnina ve ayak topuklarina masaj yaparsan gaz sancisi olmuyor gibi birsey...
Sahsen ben cocuklarimda bu yagin masajini kesfettikten sonra gaz nedir bilmedim :)
Herkese de tavsiye ettim kullanan kisiler dua edip durdu ...
Amin insallah. Allah yavrularımız uzun ömürler mutlu günler versin insallah :)Bebeğim üç aylık olucak ayin birinde haziranın birimde doğum yaptım tek tavsiyem sakin olgerisi zaten gelir zaman çok çabuk geçiyor her anın tadını çıkar bol bol bebeğini öp oksa zaten geri kalanı annelik iç gudusuyle yapiyorsun kimseye bi iş kalmıyor bol emzir bebeğini sallayarak uyutma çünkü zor oluyor sonra bende hiç sallamadim kimyon çayını araştır yap iç bol bol hem bebeğinin gazi az olur hemde sütün çoğalır hayırlı doğumlar :) sağlıkla kucağına almayi nasip etsin Rabbim
Amin insallah. O zaman Yeni doğan bebek sürekli aglıyor olmalı :)
Verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim. İnsallah bende sakinliğimi koruyup panik yapmam :)Her yeni doğan bebek sürekli ağlamaz.
Benim ilk bebeğimde sarılık oranı yüksekti, sarılık olduğunda şekeri de yükseliyor ve uyku yapıyor.
Sürekli uyuyordu ve ilk bebek cahilliğinden biz de "ne tatlı uyuyor" diye ellemiyorduk...
Nitekim sarılığı arttı... İlk hafta kontrolünde sarılığı çok arttığı ve benim de fazla sütüm olmadığı için mecburen mama verdik.
2. bebeğim ise o kadar sarılık problemi yaşamadı ve sütüm daha bol olduğu için süt sıkıntısı da çekmedik.
Bol bol emzirdim, uyusa dahi uyandırıp emzirdim, ilkinden tecrübe.
O yüzden siz ağlamasına güvenmeyin, eğer baktınız 1-1,5 saatte ağlamıyor, siz alın emzirin.
Endişe etmeyin, kendinizi sakin tutun, siz ne kadar sakin olursanız bebeğiniz de o kadar sakin olacaktır.
Çünkü bebekler negatifliği mıknatıs gibi çekiyor.
Ben 40 çıkana kadar yıkamadım, tırnaklarını da kesmedim ilk bebeğimde.
2. sinde ise yarı kırkında, yani 20 günlükken yıkadım, tırnaklarını da yıkadıktan sonra kestim.
Tırnak konusuna gelince, lütfen klipsli tırnak makası almayın.
Çevremde çok fazla bebek sahibi olanlar var ben hiç klipslilerden kullanmadım korkuma.
Kendi tırnağımda bile bazen hata yaparken, ufacık tırnakları kanatırım diye cesaret edemedim.
Şu aşağıda fotoğrafını paylaşmış olduğumdan alın, daha kullanışlı ve rahat hem de derin kesmenizin ihtimali yok. Dikkatli olduğunuz sürece tabii ki..
Eki Görüntüle 2036834
Chicco markanın ki gayet başarılı, eczanelerde ve bebek ürünleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.
Kazakistandayım. o yüzden burda öyle bişey yokHangi ulkedesiniz?
Avrupdaysaniz zaten ebeler eve gelip egitim veriyor diye biliyorum , emin olun ebelerin ogretecekleri burada duyacaklarinizdan daha degerli
O yuzden bence isin uzmanindan ogrenmeyi tercih edin , doktorunuza danisin , googleda cesitli doktorlarin siteleri var onlari inceleyin
OH maşallah Allah uzun ömürler versin :) peki gün aşırı şampuanla yıkıyoruz derken nasıl yani anlamadımKimyon çayı benim sütümü kesti, iki göğsüm eşitti önceden, çaydan sonra sol taraf daha az artık. Ben geceleri 3.5 saatte bir uyandırdım mutlaka. Hastanede benimki çok iyi emdiği için 3 saati geçmenin (çok değil) problem olmayacağını söylemişlerdi. Hala o düzende gidiyoruz. 1 haftalıkken de ilk banyosunu hastanede yaptı. Bir de gün aşırı şampuanlı yıkıyoruz. Aradaki günlerde de küvetini doldurup başından tutmak suretiyle yüzdürüyoruz. Çok rahatlıyor, hızursuzluğu hemen geçiyor. :) ama buna yeni başladık (bebeğim 2 aylık).
Sağlıcakla kucağına al inşallah.
OH maşallah Allah uzun ömürler versin :) peki gün aşırı şampuanla yıkıyoruz derken nasıl yani anlamadım
Zor bir ulkedesiniz , yanlis anlamayin ama ben burda 40 gunluk bebege sekerli su icir diyen anne gordumKazakistandayım. o yüzden burda öyle bişey yokYouTube da doktor videolarına bakınıyorum ama deneyimli anne bilgilerini de önemsiyorum deneyip olumlu sonuc alınan her bilgi değerli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?