maşallahh benımkıde uyanmıyordu işte hastaneye götürecektık korkudan nerdeyse ebemız sagolsun yardımcı olduda yanlış besledıgımı anlamıştıkEvet söylemek istediğimi yanlış ifade etmisim siz yazinca yorumumu yeniden :) benim oğlum sarılık sınırında olmasına rağmen hiç uyku olmadığı ve sürekli agladigi için sık sık emziriyordum hani uykudan kaldırayım emsin ya da saat başı emzireyim olayı bende hiç olmadı ondan öyle yazdım sanırım tabi her çocuk bir olmuyor
maşallahh benımkıde uyanmıyordu işte hastaneye götürecektık korkudan nerdeyse ebemız sagolsun yardımcı olduda yanlış besledıgımı anlamıştık
O biberon çantaya girince gerek olmasa bile bebeğe mama veriliyor. Hiç biberon ve mama almasın. Kolostrom hamileliğin 6. ayında üretiliyor. Tek damlası bile yeni doğanı doyurmaya yeter. Kıvamlı olduğu için sıkınca ya da sağınca gelmez ancak bebek emerek alabilir. Bu yüzden anneler sütüm yok sanır genelde. Yine de biberon ya da mama ihtiyacı olursa hastane temin eder zaten.Göbek bağı düşmeden tüm vücudunu yıkama. Saçlarını yıkayabilir vücudunu nazikçe silebilirsin.
İlk günler her vık dediğinde emzir. 15-20 günden sonra 2 saatte bir emzirmen yeter yine de bebe daha fazla isterse emzir. Kuralları o koyacak.
Yenidoğan bebek için ten teması çok önemli. Hem sen hem de babası çıplak göğsünüze yatırın. Bol bol kucaklayın sevin okşayın. Aranızdaki bağ kuvvetlenir.
Bebek bakımı gibi lohusa annenin bakımı da çok önemli. Bebek uyudukça 10 dk 20 dk da olsa sakin bi yerde uzanıp gözlerini kapatıp dinlen. Bol sıvı almaya ve sağlıklı beslenmeye özen göster.
Doğum çantasına kendin için ped, iç çamaşırı, emzirme sütyeni, gecelik vs koy. Bebek için de battaniye, iki parça tulum, zıbın, eldiven. Tırnak makası koyabilirsin bazen tırnakları çok uzun oluyor belki hemşire keser :) Tırnaklarıyla yüzünü çizmesin diye eldiven koy mutlaka. Her ihtimale karşı biberon ve mama da alabilirsin ama süt konusunda daima pozitif ol. Sütüm bol bol olacak ve bebeğime fazlasıyla yetecek diye düşün. Unutma memelerindeki dolgunluk hissi yani bildiğimiz süt 3-5 gün arasında gelecek. Ondan önceki süt kolostrum denilen yoğun kıvamlı sarı bi sıvı olacak. Bebeğinin ilk aşısı o süt olacak.
Amma yazmışım haa alt tarafı bi bebek doğurdum:) Sağlıkla kavuşun sevgili anne, panik yapma ve daima iyi düşün. Sevgiler.
Çok haklısın ama ben garanticiyimdir. 15 temmuzda doğum yaptım eğer yanımda ihtiyacım olan şeyler olmasaydı panik atak geçirirdim heralde :) Tepemizden uçaklar uçarken şunları düşünüyordum: ya sokağa çıkma yasağı olursa, ya sütüm kesilirse, ya mama bulamazsak, ya biberon bulamazsak vs.. çantamda ihtiyacım olan her şey var diye sakinleştirdim kendimi. Neyse ki kullanmama gerek kalmadı.O biberon çantaya girince gerek olmasa bile bebeğe mama veriliyor. Hiç biberon ve mama almasın. Kolostrom hamileliğin 6. ayında üretiliyor. Tek damlası bile yeni doğanı doyurmaya yeter. Kıvamlı olduğu için sıkınca ya da sağınca gelmez ancak bebek emerek alabilir. Bu yüzden anneler sütüm yok sanır genelde. Yine de biberon ya da mama ihtiyacı olursa hastane temin eder zaten.
tam anlatamamişm ama zaten bir saat uzun daha sık emzirmelisiniz demek istemiştim.yenı dogan bebek agladıkça degıl her saat başı emzırılmelı yenı dogan bebekler bır saatten fazla sure emzırılmezse sarılık artar bebek uyanamaz ve aglayamaz o yuzdenn bebegın şekerı düşmeden yanı çok açıkmadan her saat başı mutlaka emzırılmelı buna gece de dahıl gecede her saat başı emzırılırse kilo alımı artar çünkü gece sütünde yag oranı yüksektir
Gercekten cok saol aklına gelen herseyi paylastıgın için tesekkür ederim. Bilgi öğrendikçe daha bi özgüvenli oluyorum içim rahatlıyor :) bi o kadar da heyecanım artıyorBide aklima geldi , aklima geldikce yaziyorum
Eldivenler bebelerin elinde durmuyor o yuzden hastanede corap gecirdiler eline kizimin
Goruntu biraz komik oluyor ama o coraplar cikmiyor , dusmuyor elinden
Zaten 10 gun sonra cikardim ben corabi bol bol bana dokunsun diye , tirnaklari cizer diye korkuyorsan da ve kesemezsen bebek torpusu al torpule en pratigi o , ellerini cok kapama eldivenle corapla mumkun mertebr dokunsun
Rica ederim :) aklima geldikce yazarim ben yineGercekten cok saol aklına gelen herseyi paylastıgın için tesekkür ederim. Bilgi öğrendikçe daha bi özgüvenli oluyorum içim rahatlıyor :) bi o kadar da heyecanım artıyor
Benim kışa geliyor doğumum burda 4-5 ay durmadan kar yağıyor iklimi soğuk - 23 falan sanırım burda gecerli olmaz o kural. Kesin hasta olur yoksa hergün cıkarız temiz hava alması gerekli güneş ışını da ama ben cıkarmam herhaldeRica ederim :) aklima geldikce yazarim ben yine
Kendine guvenin tam olsun lutfen inan zor degil , daha once de yazdim yenidogan halleri en kolay zamanlari
Sen hep mutlu ol ki bebegin de mutlu olsun , anne ne kadar sakin ve huzurlu olursa bebek de o kadar kolay bir bebek oluyor
Bir de yine nacizane tavsiye lutfen tipik turk anneleri gibi soguktan korkma , bebekler usumez yani soyle soyliyim kendinden bir kat fazla giydirirsen usumez
Basinda ince bir bere yeterli , sarip sarmalama cocugu , oda sicakligi kisin 22 derece idealdir , hergun temiz hava aldir disari cikar , kar da yagsa yagmur da yagsa mutlaka hergun kapi onu bile olsa cikar
Doktorlarimiz hep der soguk hasta etmez diye , tam tersi kapali alandaki mikroplar hasta eder , iki cocugum da kiş cocugu , 5 gunlukken ilk hastane ziyaretinde diasari cikarmaya basladim , oglum 9 yadinda dilimi isiriyim hastalik nedir bilmem cok nadir hastalanmistir ama hem bol bol emzirdim hemde hergun temiz havaya cikardim
Biliyodum bunu diyeceginiBenim kışa geliyor doğumum burda 4-5 ay durmadan kar yağıyor iklimi soğuk - 23 falan sanırım burda gecerli olmaz o kural. Kesin hasta olur yoksa hergün cıkarız temiz hava alması gerekli güneş ışını da ama ben cıkarmam herhalde
Ben bile soğuğa dayanamıyorum hemen hasta oluyorum burda ki bebekler maşallah 4 bucuk 5 kilo doğuyorlar benim oğlum küçücük olacak hemen etkilenir kesin ama havasız da olmaz ayy daha simdiden hep sıkıntı :)Biliyodum bunu diyecegini
Elbette sen bilirsin ama emin ol hasta olmaz sogukta , zaten ordaki doktorlar da soyleyeceklerdir sana
Ben buna hep turklerin sogukla imtihani diyorum ve kesinlikle genlerimizden gelen bir durum oldugunu dusunuyorum sanirim orta asya sogugunda cadirda yasarken soguktan donan cok bebek olmus valla baska turlu aciklayamiyorum turk annelerinin soguk korkusunu
Tatlim soguga dayanamama sebebin annenin seni soguga cikarmamasi zaten :)Ben bile soğuğa dayanamıyorum hemen hasta oluyorum burda ki bebekler maşallah 4 bucuk 5 kilo doğuyorlar benim oğlum küçücük olacak hemen etkilenir kesin ama havasız da olmaz ayy daha simdiden hep sıkıntı :)
Üşütme bebeği benim gibi çok çekersin. Kullan at iç çamaşırı al 2 paket evdede kolaylık oluyor. Bol bol su iç süt için. Rezene iç tavsiyemdir faydasını çok gördüm. Üşütme dikkat et. Emzirme için birşey diyemiyeceğim . O konuda sıkıntılıyım biraz sancısı var diye emmiyor. Ben hastahaneden geldiğimiz 3 gün yıkadım. teyzeler yıkadı daha doğrusu.ama göbek bağını iyi kurulayabilirsen yıka. Yoksa silsende olur bağ düşene kadar. İlk gün iyi uyumaya çalış duşa gir dinlen her yardımı kabul et.benim gibi inat etme uyumamaya sütün gelmez ( benim gelmedi) duşa girmek süt için baaya etkili. Eve geldiğin gibi duşa at kendini. İnşallah sütün bol olur. Sancısız ağrısız bir çocuk olur. Bu arada her ihtimale karşı kolik müzik indir telefona. Kolik olmasa bile çok iyi geliyor uykuya dalması kolaylaşıyor. Son önemli olan emziğe kesinlikle alıştır. Ben asla vermem diyordum ama büyük kolaylık. Sancı girdikçe emmek istiyor ve bu onu rahatlatıyor.Merhaba kızlar yakında anne olucam insallah oğlum sağ salim gelecek dünyaya :) Yurt dısında yasıyorum annem Türkiye'de iki haftalığına iş yerinden izin alıp gelebilecek. ilk gebeliğim ve sizin deneyimlerinizden bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Yeni doğan bebeğe nasıl bakılır dikkat edilmesi gerekenler nelerdir. Bebeğimin kıyafetlerini neyle yıkamalıyım. Her konuda bilgi verir misiniz. Doğum çantanıza neyden ne kadar koymak yeterli. Bebeğinizi ilk ne zaman yıkadınız. İlk doğduğunda sarılık olmasın diye bi ay boyunca saat bası emzir diyolar doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?