Doğuma Hazırlık Anne tecrübesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ayrıca size adem güneşin çocuk deyip geçmeyin kitabını tavsiye ediyorum mutlaka okumalısınız çok faydalı olacağına eminim

Haklısınız tavsiyeniz de gercekten doğru. Ben direk uygulamadan yana değilim öğrendiğim bilgiyi internette doğru mu diye arastıracam. Deneyimsiz oldugum için bilmediğim konuda nasıl arastırma yapacam.

Haklısınız tavsiyeniz de gercekten doğru. Ben direk uygulamadan yana değilim öğrendiğim bilgiyi internette doğru mu diye arastıracam. Deneyimsiz oldugum için bilmediğim konuda nasıl arastırma yapacam.
Sevindim boyle dusunmenize , o kadar cok goruyoruz ki burada sacma sapan seyleri uygulayanlari gercektrn yazik o bebeklere cok uzuluyorum
Ben iki cocugumda da "bebeginizi buyuturken bilmeniz gerekenler " kitabindan faydalandim , oraya getirtme sansiniz varsa tavsiye ederim , amerikali bir bebek hemsiresinin yazdigi kitap , tum dunyada bir numarali bebek kilavuzu olarak kabul ediliyor , cok kalin ansiklopedi tadinda ama cidden a'dan z'ye hersey var icinde
Birde kendinize guvenin , annelik oyle tuhaf birsey ki dogdugu andan itibaren ne yapmaniz gerektigi vahiy gibi iniyor icinize :) hislerinize guvenin , cok kolay ve keyiflidir yenidoagana bakmak , buyudukce daha zorlasiyorlar

yenı dogan bebek agladıkça degıl her saat başı emzırılmelı yenı dogan bebekler bır saatten fazla sure emzırılmezse sarılık artar bebek uyanamaz ve aglayamaz o yuzdenn bebegın şekerı düşmeden yanı çok açıkmadan her saat başı mutlaka emzırılmelı buna gece de dahıl gecede her saat başı emzırılırse kilo alımı artar çünkü gece sütünde yag oranı yüksektir

kitap için teşekkürler iyi fikir oldu :)

bu düşünce yanlış lütfen bunu ınsanlara emzpoze etmeyın her saat başı emzırmek çocugun şekerının düşmesini engeller ve dogal olarak sarılık riskini azaltır. yenı dogan bebekler uzun süre uyuyabilir şekerı düştügü içiin ve aglamazlar bunun sonucunda sarılık artr ve bebek uyanamamaya başlar.

Birde yorumlari okumadim belki soyleyen olmustur ama bir kac noktaya dikkatinizi cekiyim
Malum hayatimiz kimyasallarla dolu ve vazgecemiyoruz cogundan ancak bebekler icin oldukca zararli ozellikle bebeklerin derisi cok ince oldugu icin herseyi emiyor ve gelecekteki hayati icin cok buyuk risk
Mesela ben bebegimi hergun yikiyorum ama haftada bir sampuan kullaniyorum , sampuan olarak mustela yenidogan kullaniyorum
Aldiginiz tum urunlerde parabensiz yazmasina dikkat edin
Pisik kremi desitin kullaniyorum ama sadece pisik oldugunda , 8 aylik kizim toplasaniz 5 kere krem surmusumdur poposuna , pisigin tek caresi altini islak birakmamak , altini actiginizda 5 dakika havalandirin hemen bez baglamayin
Islak mendil olarak unibaby yrnidogan kullaniyorum , pahali bir urun ama en saf ve dogali o piyasadakiletin
Aldiginiz urunlerin icerigini mutlaka kontrol edin

Yenidoganlar gunde 16 saat uyur , uykusunun huzurlu ve mitlu olmasini saglamak sizin elinizde , 3 aylik olana kadar kucaga alismiyorlar yani aman kucaga alma alisir lafina inanmayin ve bol bol sarilin bebeginize , onun bir numarali ihtiyaci guven duygusu
Simdiden saglikli bir dogum diliyorum

Birde cok yazdim ama
Sizin oralarda hastanede bebegi kundakliyorlar ama oyle boyle kundaklama degil simsiki sariyorlar bacaklarini , cok tehlikeli bir uygulama bu

Amerikada da sariyorlar ama bacaklari gevsek birakiyorlar , turkitede zaten kundak olayi kalmadi , bunu doguma girmeden once konusun ve kundaklamayin deyin

anne bebek bloglari var oralara takip edin

Önclikle bu süreçte sakin olmalısın.cevreye cok fazla kulak asmadan örneğin sütün yetmiyor vs gibi söylemlere hazırlikli ol.sen hissedeceksin zaten yetip yetmedigini.kıyafetlerini cok fazla alma hmen buyuyorlar.ihtiyacın oldukca anlarsın zaten.Mesela benim ki kusan bir bebekti çok sık üst değistiriyorduk.kucaga alistirmamaya bak.sarılik icin 3 saatte bir emzirmen gerek ama zaten o uyanır ve ister benimki her saat başı istyordu mesela.
Sütüm az gelmiyor düşüncelerine izin verme çaylar var anneler icin sut bol olsa bile kalitesini artiriyor demişti doktorum ben çok içtim..

Neyi yanlış söylediğimi anlayamadım ?

Ben kundaklamaya karşıyım öyle bişey var mı bilmiyorum ama önceden uyarırım saolun :)

Neyi yanlış söylediğimi anlayamadım ?
saat basından zıyade her agladıgında emzırın demişsiniz ya yenıdogan bebekler açıktıklarında aglamayabılırler hatta aglamazlar ve şekeri düştügü için daha çok uyurlar ve sarılıkları artar o yuzden her saat bası emzırmek bebegın şekerının düşmesini önler ve sarılık rıskını azaltır.

Ben yenı dogum yaptıgımda eve geldık bebegımı emzırdım bebegım hıç açıktıgı ıcın aglamadı bırakın aglamayı şekerı düştügü için çok uzun uyuyordu bzde ne guzel uyuyor maşallah dedık allahtan ebemız bana dedıkı her saat bası emzır sarılıgı artar yoksa çünkü bebek uyanamaz aç kalırsa ben ondan snra her saat bası emzırdım gecelerıde olmak uzere ve sarılık olmadı genel olarak bılınen çocuk agladıkça ver snra çocuk uyanmıyor emzıremıyorum oluyor nasıl uyansınkı

Ne kadar kıyafet yeterli oluyor 0-3 ay için hemen büyüyorlar ama bi yandan da kusması falan cok oluyordur günde kac defa kıyafet değiştirdiniz siz

Öncelikle sağlıkla gelsin bebişiniz göbek bağı düştükten sonra ilk banyosu yaptırılır. Hastane çantası için youtube da çok yararlı videolar var oradan izleyebilirsin. 0-3 ay kıyafet ve ayaklı tulum fazla alma çoğunu giydiremeden büyüyorlar.

Anladım cok teşekkür ederim :)

Evet söylemek istediğimi yanlış ifade etmisim siz yazinca yorumumu yeniden okudum :) benim oğlum sarılık sınırında olmasına rağmen hiç uyku olmadığı ve sürekli agladigi için sık sık emziriyordum hani uykudan kaldırayım emsin ya da saat başı emzireyim olayı bende hiç olmadı ondan öyle yazdım sanırım tabi her çocuk bir olmuyor

Ben kundaklamaya karşıyım öyle bişey var mı bilmiyorum ama önceden uyarırım saolun :)
Bende karsiyim ama simdi yeni nesil kundak diye birsey cikmis sadece kollari sariyor bacaklar serbest ben ondan aldim kizima ama sadece 2 gece yatti icinde :)
Begenmedi bende kullanmadim bi daha , hola kundakti adi yanlis hatirlamiyorsam

Sizin o taraflarda mumya gibi yapiyorlar bebeleri ve cok normal karsiliyorlar dakin unutmayin uyarmayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…